Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Inox nadstreški

    Članek je koristil že 3610+ uporabnikom
    Inox je nerjaveči material, ki ne potrebuje dodatnega vzdrževanja. Pohvali se lahko z dolgo življenjsko dobo. Odlikuje ga vsestranska uporaba tako zunaj kot znotraj objekta. Odlično se uporablja v kombinacijami z drugimi materiali. Nadstrešek velja za praktičen atribut vsakega doma, saj nudi zaščito pred dežjem, vetrom in soncem.
    Strokovni članek 3610
    Inox nadstrešnica v kombinaciji s steklom
    Imamo kar 414 izvajalcev za področje Inox nadstrešnice:

    1. NA KAJ BITI PAZLJIV PRI MONTAŽI INOX NADSTREŠKA?

    Nadstreški iz inoxa morajo biti kvalitetne izdelave. Spoji na katerih so zavarjeni morajo biti zaščiteni in primerno obdelani, v kolikor nadstrešek ni varjen in se ga spaja skupaj s pomočjo matic in vijakov, morajo biti le-ti iz nerjavečega materiala. Vsi spoji morajo biti obenem korozijsko odporni.

    2. KAM UMESTITI INOX NADSTREŠNICO?

    Pred nakupom nadstreška se je potrebno vprašati, kje bo le-ta stal in čemu bo sploh namenjen. Pomembno je da vemo, ali nadstrešek potrebuje svojo lastno konstrukcijo in je posledično samonosilen ali bo njegova nosilna konstrukcija stena obstoječega objekta. Pri načrtovanju inox nadstrešnice moramo biti pazljivi tudi na njeno lego. V kolikor se nahaja na vetrnem območju in se bomo pod njim zadrževali in družili s prijatelji, ga je potrebno tudi primerno zavetrovati.

    3. KAKŠNE OBLIKE NAJ BO INOX NADSTREŠEK?

    Obliko inox nadstrešnice nam narekuje že njena uporaba. Vsekakor ne pozabimo na naklon strehe. V kolikor je nadstrešek postavljen na območju, kjer pozimi pogosto sneži, je potrebno zagotoviti zadosten naklon, da sneg iz strehe zdrsne na tla, v nasprotnem primeru lahko preveč obteži kritino, ki se pod težo snega lahko zruši in poškoduje.  

    4. KAJ UPORABITI ZA POKRITJE INOX NADSTREŠNICE

    V kolikor želite, da skozi inox nadstrešek prihaja svetloba, je smiselna izbira prozorne kritine. V ta namen se uporablja kaljeno steklo ali polikarbonatna kritina. Alternativa omenjenima materialom je tudi bitumenska ali vlaknocementna kritina, ki ne prepušča svetlobe.  

    5. CENA INOX NADSTREŠKA

    Cene izdelave nadstreškov se razlikujejo glede njihove velikosti. Nespametno je razmišljati, da bo cena nadstreška za dva avtomobila enaka ceni nadstreška nad vhodnimi vrati. Prav tako k ceni botruje tudi izbira kritine in zavetrovanja. Okvirna cena za izdelavo konstrukcije iz nerjavnega - inox jekla, kjer je vključena dobava, razrez in montaža, znaša 3€/kg.

     

     

    Strokovni članek 3610
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Inox nadstrešnice?

    Imamo kar 414 izvajalcev za področje Inox nadstrešnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 414 izvajalcev za področje Inox nadstrešnice
    8.5
    6

    IMO METAL Drago Plak s.p.


    10
    39

    Izdelava in montaža inox ograj, Drago Godec s.p.


    10
    2

    ELQ d.o.o., Ljubljana


    9.3
    0

    Izdelovanje kovinskih predmetov in servis športne opreme Radovan Švab s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane