PLISE ZAVESE cena

Cena plise zaves je odvisna od velikosti senčene površine, materiala zaves, dekoracije, kvalitete in seveda od proizvajalca. Za prosojne plise zavese boste odšteli približno 40€/m2, cena za zatemnitvene zavese je približno 45€/m2, plise zavese za strešna okna pa stanejo 50€/m2.

Komu zaupati montažo plise zaves? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom plise zaves v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA PLISE ZAVESE


Cena za plise zavese. Cena plisejev. Cena plise zaves z zatemnitvenim tekstilom, skupaj z dobavo in montažo.

60.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
90.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za ponudnika, montažerja plise zaves

DRUGE CENE ZA PLISE ZAVESE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Plise zavese - vse kar morate vedeti

1. Plise zavese - kaj moramo vedeti?

Plisirane rolete dodajo mehkobo in teksturo prostorom ter so čudovita in praktična rešitev za zagotavljanje sence in zasebnosti. Čeprav morda niso prva stvar na katero pomislite, ko izbirate senčila za svoj dom, obstaja nekaj dobrih razlogov, zakaj jih je vredno preizkusiti. 

pliseji.jpg
Velika prednost plisiranih žaluzij je, da jih lahko odpirate tudi od spodaj navzgor, česar ne omogoča nobena druga vrsta notranjih senčil.

1.1 Lahko jih odpiramo od spodaj navzgor!

To je idealno, če želite v svojo sobo prepustiti veliko svetlobe, hkrati pa preprečiti poglede v notranjost in ohraniti zasebnost. Poseben sistem vodil poskrbi, da so gube na mestu, tako da bodo enakomerno razporejene in se ne bodo povešale. 

1.2 Odlično delujejo v zimskih vrtovih in steklenih prizidkih 

Plisirane rolete se pogosto uporabljajo v zimskih vrtovih, saj omogočajo mehak učinek senčenja, ki filtrira sončno svetlobo, tako je prostor svetel obenem pa v njem preveč vroče in neprijetno. Na izbiro je tudi različica plise senčil, ki blokira škodljive UV-žarke. Ker lahko plise zavese namestimo neposredno na okenski okvir, so odlična rešitev tudi za nagnjena okna in težko dostopna strešna okna, ki se jih upravlja s teleskopsko palico ali pa z motoriziranim upravljalnikom.,

1.3 Popolnoma se zložijo 

Še en plus plise zaves je, da se zložijo v res kompakten skupek ob okenskem okvirju, ki ne zmanjša vašega vidnega polja in ne ovira vašega pogleda skozi okno. Nekatere različice so tudi brez stranskih, zato so varna izbira, če imate majhne otroke. 

1.4 Na pogled so bolj zanimive kot rolete

Plise zavese so lahko mehkejša, bolj zanimiva alternativa rolojem ali roletam. In ne domnevajte, da jih morate uporabljati samostojno - odlično se obnesejo tudi v kombinaciji z tekstilnimi zavesami. Vendar pa imajo plisirane žaluzije značilen videz, zato razmislite, ali je to nekaj, kar bo dopolnilo vašo notranjost in se prilegalo vašemu osebnemu stilu. 

1.5 Dvobarvne plise zavese

Plise zavese lahko daste izdelati po naročilu v dveh kontrastnih tonih ali odtenkih, kar jim daje bolj oblikovan in zanimiv videz. Temnejša barva na dnu, denimo, ponuja zasebnost, svetlejši odtenek na vrhu pa prepušča več svetlobe. Rezultat je eleganten, a hkrati tudi praktičen. Na splošno razmislite, ali želite v celoti blokirati svetlobo ali ste zadovoljni z bolj prosojnim učinkom. Plisirane žaluzije so na voljo v različnih debelinah in prosojnostih, tako da lahko popolnoma zasenčijo prostor ali zgolj nežno filtrirajo svetlobo. 

1.6 Toplotna izolacija

Plise zavese so lahko tudi okolju prijazna izbira. Odločite se lahko za termo blago ali premaz, tako da vaše žaluzije nudijo več izolacije in pomagajo uravnavati sobno temperaturo. Tako imenovano "satovje" ujame zrak znotraj dveh slojev, tako da ostane toplota v prostoru pozimi in zunaj poleti. 

1.7 Možno jih je izdelati za poljubne velikosti oken

Plise zavese lahko na velikih oknih izgledajo tako dobro kot majhnih. Poleg dolžine rolete razmislite tudi o dimenziji gub - te se lahko razlikujejo od ozkih do širokih, slednje pogosto izgledajo dobro na večjih oknih. 

1.8 Barvne plise zavese

Pogosto so plise zavese rahlo prosojne, zato so lahko odličen način za diskretno dodajanje barve v prostor. 

1.9 Vzorčaste plise zavese

Ni nujno, da so plise zavese enobarvne. Lahko so izdelane iz blaga z vzorcem po vaši izbiri. Če ne želite, da vzorec preveč prevladuje jih lahko tudi kombinirate z enobarvnim blagom. To se še posebej dobro obnese v manjših prostorih.   

2. Kako izbrati plise zavese? 

Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri nakupu plise zaves:

2.1 Osončenost prostora in izpostavljenost zunanjim temperaturam

Preden izberete plise zavese, ocenite koliko sončne svetlobe pronica v prostor. Za prostore obrnjene proti severu so primerna drugačna senčila kot za sobe, ki gledajo proti jugu. V prostore brez klimatske naprave in izpostavljene spremembam zunanje temperature namestite toplotnoizolacijske plise zavese. 

2.2 Oblika in velikost okna

Druga dejavnika, pri izbiri plise zaves sta oblika in velikost okna. Dimenzije in oblikogub plise zaves je potrebo temu prilagoditi. Pred nakupom zavese obvezno izmerite dimenzije okna. Lahko se izkaže, da boste potrebovali plise zavese izdelane po meri.

2.3 Funkcija in značaj prostora 

Za reprezentančne sobe, restavracije ali prodajne salone izberite bolj oblikovno in barvno izrazite plise zavese. Plise zavese, ki popolnoma blokirajo svetlobo so primerne za spalnice in prostore za prosti čas (gledanje televizije, igranje igric...). Za pisarne ali študijske sobe je najbolje izbrati dvoslojne plise zavese. 

2.4 Barva plise senčil in velikost prostora 

Barva senčil je odvisna od velikosti sobe. V velikih sobah si lahko privoščite bolj izrazite barve temnejše odtenke. Manjši prostori zahtevajo optično povečavo, ki jo zagotavljajo plise zavese v svetlih odtenkih. 

2.5 Število ljudi, ki uporabljajo prostor 

Pri izbiri plise zaves upoštevajte, koliko ljudi uporablja prostor. To je pomembno, saj naj bi bili prostori kjer delamo ali preživljamo prosti čas udobni za vse uporabnike. Skupni prostori in studii pogosto kombinirajo številne funkcije. Zato je v njih pametno namestiti dvo slojne plise zavese. Le te odbijajo nadležne sončne žarke, ki padajo na zaslone elektronskih naprav, hkrati pa ne omejujejo osvetlitve prostora. Tako lahko ena oseba udobno dela za računalnikom, druga pa bere ali dela domače naloge.

2.6 Enostavno vzdrževanje

Plise zavese običajno precej enostavno očistimo z mehko krpo in vodo. V določenih primerih lahko plise zavese enostavno snamemo in operemo pod tušem.  Vedno pa se morate pred nakupom prepričati, da material, iz katerega so narejene, to zagotovo dopušča. 

3. Katere vrste plisiranih senčil so na voljo?

3.1 Prostoviseča plisirana zavesa

Viseče plise zavese prosto visijo kot običajne zavese. S pomočjo stranskih vrvic in verižice pa jih zaklenete v katerem koli položaju med odprtim in zaprtim.

3.2 Upravljanje z vrvico,verižico ali ročkami

Napeta plisirana senčila imajo vrvici napeti med spodnjim in zgornjim delom okna. V to vrvico je vpeto senčilo, ki ima na spodnjem robu palico z integriranim ročajem. Tako lahko enostavno z eno roko potegnete senčilo v odprt, delno odprt ali zaprt položaj. Tovrstno senčilo je varno tudi za otroke.

3.3 Plise zavese za strešna okna

So oblikovane posebej za namestitev na poševne ravnine strešnih oken. Omogočajo večjo prilagodljivost kot druge vrste senčil za strešna okna. Lahko jih odprete, zaprete ali delno zaprete, ročno ali s posebej zasnovanim držalom in tako nadzorujete prehod svetlobe in toplote v vaš prostor. Kadar so okna visoko in jih ne dosežete z rokami, jih lahko upravljate s pomočjo teleskopske palice.

4. Vzdrževanje plise zaves

Plise zavese imajo dolgo življenjsko dobo in so enostavne za vzdrževanje. Da bi čim dlje ohranili lep videz vaših plise zaves, ne pozabite naslednjega: Vedno dvignite rolete, če so okna in / ali vrata odprta, saj lahko močan veter poškoduje senčilo. Plise zaves ne izpostavljajte vetru ali dežju, saj lahko dež pusti madeže na tkanini, ki jih je težko odstraniti. Čiščenje  plise zaves je enostavno saj so antistatične, kar pomeni, da se izdelek upira prahu, ki lebdi v zraku. Za odstranjevanje prahu uporabite mehko krtačo ali suho krpo za brisanje prahu. Umazanijo ali madeže na tkanini je treba očistiti ultrazvočno v čistilnici. V kolikor ima tkanina na vaših roletah podlago iz kovinske mrežice, pazite, da je ne poškropite s čistilom za okna.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMPLISE ZAVESE

Pozdravljen,

potrebujem plise zavese z vzorcem za skupno 9 oken v naslednjih dimenzijah notranjih stekel:

Okno #1: Širina: 53, Višina: 227
Okno #2: Širina: 69, Višina: 227
Okno #3: Širina: 130, Višina: 227
Okno #4: Širina: 97, Višina: 227
Okno #5: Širina: 69, Višina: 227
Okno #6: Širina: 96,5, Višina: 227
Okno #7: Širina: 79, Višina: 227
Okno #8: Širina: 79, Višina: 227
Okno #9: Širina: 72, Višina: 227

Skupno število oken: 9
Skupna notranja površina stekel: 16,90m2

Lp
900 € do 1500 €


........

PLISE ZAVESE

Pozdravljeni,

potrebujem smetano bele plise zavese za okna dimenzij:

50 x 195 cm
114 x 110 cm
89 x 110 cm

Lp 171 € do 285 €


........

PLISE ZAVESA

Pozdravljeni,

prosim ponudbo za plise zaveso belo, ne prozorno. Montirali bi sami.

LP 90 € do 150 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, PLISE Z MONTAŽO, 8 OKEN CCA 7 M2
Plise zavese, Bohinjsko jezero

630 € do 1050 €

CENA, PLISE ZAVESE, 6 (92X59), 1 (113X92)
Plise zavese, Videm-Dobropolje

540 € do 900 €

CENA, PLISE ZAVESE ZA DNEVNO SOBO, CCA 9 M2
Plise zavese, Murska Sobota

495 € do 825 €

CENA, ZATEMNITVENI PLISE, 1 KVADRAT
Plise zavese, Nova Cerkev

270 € do 450 €

CENA, PLISE ZAVESE ZA ŠESTOKEN, PRIBLIŽNO 5M2
Plise zavese, Velenje

630 € do 1050 €

CENA, PLISE ZA OKNO V KUHINJI, VIŠINA 85,5, ŠIRINA 83,5
Plise zavese, Pobegi

180 € do 300 €

CENA, PLISE ZA OKNO, KI SE NA VRHU ZAKLJUČI KOT TRIKOTNIK., 2-3 M2
Plise zavese, Turjak

135 € do 225 €

CENA, PLISE ZAVESE, 3
Plise zavese, Vojnik

180 € do 300 €

CENA, PLISE ZA OKNA, 1X 5M2, 4X 0,8M2
Plise zavese, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, PLISEJE ZA OKNA, CCA 15 M2
Plise zavese, Velenje

810 € do 1350 €

CENA, ENO BELO ZAVESO PLUSE KUHINJSKEM OKNU, 1X OKNO
Plise zavese, Piran - Pirano

54 € do 90 €

CENA, PLISE ZAVESE, 8 KOM
Plise zavese, Murska Sobota

630 € do 1050 €

CENA, NOTRANJA SENČILA PLISE, 3 KOM
Plise zavese, Ivanjkovci

270 € do 450 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA PLISE ZAVES T3000 BELA, CCA 3,5 M2
Plise zavese, Mozirje

189 € do 315 €

CENA, PLISE SENCILA, 50X116 (2X), 50X189 (2X), 73X198 (1)
Plise zavese, Izola

90 € do 150 €

CENA, NOTRANJE PLISE ROLETE, VIŠINA 220SIR 1X 63,5 IN 1X 18,5
Plise zavese, Ljubljana

270 € do 450 €

CENA, PLISE ZAVESE ZA MANSARDNA OKNA, 4 KOM
Plise zavese, Ljubljana

495 € do 825 €

CENA, PLISE ZAVESE, 18 M2
Plise zavese, Štanjel

972 € do 1620 €

CENA, POL PROSOJNE PLISEJE ZA OKNA V STANOVANJU, 6 M2
Plise zavese, Kranj

270 € do 450 €

CENA, PLIS ZAVESE, 129X125
Plise zavese, Velenje

180 € do 300 €

CENA, PLISE ZAVESE, 2 KOM 66 CM×59 CM, 1 KOM 74CM×112
Plise zavese, Ljubljana

378 € do 630 €

CENA, PLISE, 10 KOSOV
Plise zavese, Koper

315 € do 525 €

CENA, PLISE ZA ŠTIRI OKNA,ZA ZASTIRANJE POGLEDOV., 4 KOM
Plise zavese, Ribnica

180 € do 300 €

CENA, PROSOJNE PLISE ZAVESE, 6 X 0,5M2
Plise zavese, Ljubljana - Polje

162 € do 270 €

CENA, PLISE ZAVESE, V OPISU
Plise zavese, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, NOTRANJA NEPROSOJNA PLISE SENČILA, 2 KOM
Plise zavese, Dravograd

270 € do 450 €

CENA, PLISE ZAVESE, , 4 KOM OKNA IN 1KOM BALKONSKA VRATA
Plise zavese, Braslovče

540 € do 900 €

CENA, PLISE ZAVESE, DVE OKNI.
Plise zavese, Kranjska Gora

108 € do 180 €

CENA, PLISE SENČILA Z UPRAVLJAMO Z ROČAJEM, 9 KOM
Plise zavese, Domžale

720 € do 1200 €

CENA, PLISE ZAVESE, V OPISU
Plise zavese, Kamnik

360 € do 600 €

CENA, MONTAŽA PLISA, 11 OKEN RAZLIČNIH DIMENZIJ ,2 STEKLENA VRATA
Plise zavese, Novo mesto

297 € do 495 €

CENA, PLISE ZAVESE , 4 KOS
Plise zavese, Brezovica Pri Ljubljani

162 € do 270 €

CENA, PLISEJE ZA STANOVANJSKO HIŠO, 12 M2
Plise zavese, Škofja Loka

630 € do 1050 €

CENA, PLISE POLPROSOJNE ZAVESE BELE BARVA, OKOLI 4M2
Plise zavese, Slovenj Gradec

216 € do 360 €

CENA, NOTRANJE PLISE ZAVESE, 7 M2
Plise zavese, Tržič

3780 € do 6300 €

CENA, PLISE ZAVESE, 5 KOM
Plise zavese, Miklavž Na Dravskem Polju

360 € do 600 €Poglej druge končane projekte in cene

PLISE ZAVESE CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

82+ PODJETIJ ZA PLISE ZAVESE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PLISE ZAVESE?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane