PLISE ZAVESE cena

  Cena plise zaves je odvisna od velikosti senčene površine, materiala zaves, dekoracije, kvalitete in seveda od proizvajalca. Za prosojne plise zavese boste odšteli približno 40€/m2, cena zatemnitvenih je približno 45€/m2, plise zavese za strešna okna pa stanejo 50€/m2. Za točne cene lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim monterjem plise zaves in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o plise zavesah.

  Preverite tudi:
  Notranja senčila, cena
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  CENA ZA PLISE ZAVESE


  Cena za plise zavese. Cena plisejev. Cena plise zaves z zatemnitvenim tekstilom, skupaj z dobavo in montažo.

  50.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  75.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za ponudnika, montažerja plise zaves

  DRUGE CENE ZA PLISE ZAVESE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Plise zavese - vse kar morate vedeti

  1. Plise zavese - kaj moramo vedeti?

  Plisirane rolete dodajo mehkobo in teksturo prostorom ter so čudovita in praktična rešitev za zagotavljanje sence in zasebnosti. Čeprav morda niso prva stvar na katero pomislite, ko izbirate senčila za svoj dom, obstaja nekaj dobrih razlogov, zakaj jih je vredno preizkusiti. 

  pliseji.jpg
  Velika prednost plisiranih žaluzij je, da jih lahko odpirate tudi od spodaj navzgor, česar ne omogoča nobena druga vrsta notranjih senčil.

  1.1 Lahko jih odpiramo od spodaj navzgor!

  To je idealno, če želite v svojo sobo prepustiti veliko svetlobe, hkrati pa preprečiti poglede v notranjost in ohraniti zasebnost. Poseben sistem vodil poskrbi, da so gube na mestu, tako da bodo enakomerno razporejene in se ne bodo povešale. 

  1.2 Odlično delujejo v zimskih vrtovih in steklenih prizidkih 

  Plisirane rolete se pogosto uporabljajo v zimskih vrtovih, saj omogočajo mehak učinek senčenja, ki filtrira sončno svetlobo, tako je prostor svetel obenem pa v njem preveč vroče in neprijetno. Na izbiro je tudi različica plise senčil, ki blokira škodljive UV-žarke. Ker lahko plise zavese namestimo neposredno na okenski okvir, so odlična rešitev tudi za nagnjena okna in težko dostopna strešna okna, ki se jih upravlja s teleskopsko palico ali pa z motoriziranim upravljalnikom.,

  1.3 Popolnoma se zložijo 

  Še en plus plise zaves je, da se zložijo v res kompakten skupek ob okenskem okvirju, ki ne zmanjša vašega vidnega polja in ne ovira vašega pogleda skozi okno. Nekatere različice so tudi brez stranskih, zato so varna izbira, če imate majhne otroke. 

  1.4 Na pogled so bolj zanimive kot rolete

  Plise zavese so lahko mehkejša, bolj zanimiva alternativa rolojem ali roletam. In ne domnevajte, da jih morate uporabljati samostojno - odlično se obnesejo tudi v kombinaciji z tekstilnimi zavesami. Vendar pa imajo plisirane žaluzije značilen videz, zato razmislite, ali je to nekaj, kar bo dopolnilo vašo notranjost in se prilegalo vašemu osebnemu stilu. 

  1.5 Dvobarvne plise zavese

  Plise zavese lahko daste izdelati po naročilu v dveh kontrastnih tonih ali odtenkih, kar jim daje bolj oblikovan in zanimiv videz. Temnejša barva na dnu, denimo, ponuja zasebnost, svetlejši odtenek na vrhu pa prepušča več svetlobe. Rezultat je eleganten, a hkrati tudi praktičen. Na splošno razmislite, ali želite v celoti blokirati svetlobo ali ste zadovoljni z bolj prosojnim učinkom. Plisirane žaluzije so na voljo v različnih debelinah in prosojnostih, tako da lahko popolnoma zasenčijo prostor ali zgolj nežno filtrirajo svetlobo. 

  1.6 Toplotna izolacija

  Plise zavese so lahko tudi okolju prijazna izbira. Odločite se lahko za termo blago ali premaz, tako da vaše žaluzije nudijo več izolacije in pomagajo uravnavati sobno temperaturo. Tako imenovano "satovje" ujame zrak znotraj dveh slojev, tako da ostane toplota v prostoru pozimi in zunaj poleti. 

  1.7 Možno jih je izdelati za poljubne velikosti oken

  Plise zavese lahko na velikih oknih izgledajo tako dobro kot majhnih. Poleg dolžine rolete razmislite tudi o dimenziji gub - te se lahko razlikujejo od ozkih do širokih, slednje pogosto izgledajo dobro na večjih oknih. 

  1.8 Barvne plise zavese

  Pogosto so plise zavese rahlo prosojne, zato so lahko odličen način za diskretno dodajanje barve v prostor. 

  1.9 Vzorčaste plise zavese

  Ni nujno, da so plise zavese enobarvne. Lahko so izdelane iz blaga z vzorcem po vaši izbiri. Če ne želite, da vzorec preveč prevladuje jih lahko tudi kombinirate z enobarvnim blagom. To se še posebej dobro obnese v manjših prostorih.   

  2. Kako izbrati plise zavese? 

  Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri nakupu plise zaves:

  2.1 Osončenost prostora in izpostavljenost zunanjim temperaturam

  Preden izberete plise zavese, ocenite koliko sončne svetlobe pronica v prostor. Za prostore obrnjene proti severu so primerna drugačna senčila kot za sobe, ki gledajo proti jugu. V prostore brez klimatske naprave in izpostavljene spremembam zunanje temperature namestite toplotnoizolacijske plise zavese. 

  2.2 Oblika in velikost okna

  Druga dejavnika, pri izbiri plise zaves sta oblika in velikost okna. Dimenzije in oblikogub plise zaves je potrebo temu prilagoditi. Pred nakupom zavese obvezno izmerite dimenzije okna. Lahko se izkaže, da boste potrebovali plise zavese izdelane po meri.

  2.3 Funkcija in značaj prostora 

  Za reprezentančne sobe, restavracije ali prodajne salone izberite bolj oblikovno in barvno izrazite plise zavese. Plise zavese, ki popolnoma blokirajo svetlobo so primerne za spalnice in prostore za prosti čas (gledanje televizije, igranje igric...). Za pisarne ali študijske sobe je najbolje izbrati dvoslojne plise zavese. 

  2.4 Barva plise senčil in velikost prostora 

  Barva senčil je odvisna od velikosti sobe. V velikih sobah si lahko privoščite bolj izrazite barve temnejše odtenke. Manjši prostori zahtevajo optično povečavo, ki jo zagotavljajo plise zavese v svetlih odtenkih. 

  2.5 Število ljudi, ki uporabljajo prostor 

  Pri izbiri plise zaves upoštevajte, koliko ljudi uporablja prostor. To je pomembno, saj naj bi bili prostori kjer delamo ali preživljamo prosti čas udobni za vse uporabnike. Skupni prostori in studii pogosto kombinirajo številne funkcije. Zato je v njih pametno namestiti dvo slojne plise zavese. Le te odbijajo nadležne sončne žarke, ki padajo na zaslone elektronskih naprav, hkrati pa ne omejujejo osvetlitve prostora. Tako lahko ena oseba udobno dela za računalnikom, druga pa bere ali dela domače naloge.

  2.6 Enostavno vzdrževanje

  Plise zavese običajno precej enostavno očistimo z mehko krpo in vodo. V določenih primerih lahko plise zavese enostavno snamemo in operemo pod tušem.  Vedno pa se morate pred nakupom prepričati, da material, iz katerega so narejene, to zagotovo dopušča. 

  3. Katere vrste plisiranih senčil so na voljo?

  3.1 Prostoviseča plisirana zavesa

  Viseče plise zavese prosto visijo kot običajne zavese. S pomočjo stranskih vrvic in verižice pa jih zaklenete v katerem koli položaju med odprtim in zaprtim.

  3.2 Upravljanje z vrvico,verižico ali ročkami

  Napeta plisirana senčila imajo vrvici napeti med spodnjim in zgornjim delom okna. V to vrvico je vpeto senčilo, ki ima na spodnjem robu palico z integriranim ročajem. Tako lahko enostavno z eno roko potegnete senčilo v odprt, delno odprt ali zaprt položaj. Tovrstno senčilo je varno tudi za otroke.

  3.3 Plise zavese za strešna okna

  So oblikovane posebej za namestitev na poševne ravnine strešnih oken. Omogočajo večjo prilagodljivost kot druge vrste senčil za strešna okna. Lahko jih odprete, zaprete ali delno zaprete, ročno ali s posebej zasnovanim držalom in tako nadzorujete prehod svetlobe in toplote v vaš prostor. Kadar so okna visoko in jih ne dosežete z rokami, jih lahko upravljate s pomočjo teleskopske palice.

  4. Vzdrževanje plise zaves

  Plise zavese imajo dolgo življenjsko dobo in so enostavne za vzdrževanje. Da bi čim dlje ohranili lep videz vaših plise zaves, ne pozabite naslednjega: Vedno dvignite rolete, če so okna in / ali vrata odprta, saj lahko močan veter poškoduje senčilo. Plise zaves ne izpostavljajte vetru ali dežju, saj lahko dež pusti madeže na tkanini, ki jih je težko odstraniti. Čiščenje  plise zaves je enostavno saj so antistatične, kar pomeni, da se izdelek upira prahu, ki lebdi v zraku. Za odstranjevanje prahu uporabite mehko krtačo ali suho krpo za brisanje prahu. Umazanijo ali madeže na tkanini je treba očistiti ultrazvočno v čistilnici. V kolikor ima tkanina na vaših roletah podlago iz kovinske mrežice, pazite, da je ne poškropite s čistilom za okna.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  PLISE ZAVESE,

  Pozdravljeni,

  potrebujem Plise zavese z ročnim pomikom gor dol v obe smeri, s premazom z Uv zaščito, pralne. Gre za 4 kos okna in balkonska vrata.

  Lp 540 € do 900 €


  ........

  PLISE ZAVESE

  Pozdravljeni,

  potrebujem plise zavese za 2 okni v mansardnem stanovanju. Zanimajo me različne ponudbe.

  Lp 108 € do 180 €


  ........

  PLISE SENČILA Z UPRAVLJAMO Z ROČAJEM

  Pozdravljeni,

  imamo 9 oken (v:š= 100x99,5 cm; 75x19 cm; 115x110 cm; 54x64,5 cm; 94x57; 80x100 cm; 153x59,5 cm; 79,5x99 cm; 153x59,5 cm).

  Poleg ponudbe nas zanima način montaže, za določena okna (3x) odboj svetlobe in vzdrževanje.

  LP 720 € do 1200 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, PLISE ZAVESE, V OPISU
  Plise zavese, Kamnik

  360 € do 600 €

  CENA, PLISE ZAVESE , 4 KOS
  Plise zavese, Brezovica Pri Ljubljani

  162 € do 270 €

  CENA, PLISE ZAVESE, 5 KOMADOV
  Plise zavese, Slovenska Bistrica

  630 € do 1050 €

  CENA, PLISEJE ZA STANOVANJSKO HIŠO, 12 M2
  Plise zavese, Škofja Loka

  630 € do 1050 €

  CENA, PLISE POLPROSOJNE ZAVESE BELE BARVA, OKOLI 4M2
  Plise zavese, Slovenj Gradec

  216 € do 360 €

  CENA, NOTRANJE PLISE ZAVESE, 7 M2
  Plise zavese, Tržič

  3780 € do 6300 €

  CENA, PLISE ZAVESE, 5 KOM
  Plise zavese, Miklavž Na Dravskem Polju

  360 € do 600 €

  CENA, PLISE ZAVESA COSIFLOR VS2, KOLIČINA 5 OKEN
  Plise zavese, Ljubljana - Šentvid

  630 € do 1050 €

  CENA, PLISE ZAVESE ZA ZAŠČITO PRED SONCEM, 3 KOM
  Plise zavese, Gornji Grad

  495 € do 825 €

  CENA, PLISE ZAVESE, V OPISU
  Plise zavese, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  CENA, PLISE ZAVESE, 3 M2 RAZDELJENE NA 5 OKEN, VIŠINE 120 CM.
  Plise zavese, Grosuplje

  360 € do 600 €

  CENA, PLISE ZAVESE, Š90 X V92, Š50 X V92
  Plise zavese, Ljubljana - Šentvid

  297 € do 495 €

  CENA, POLPROSOJNE PLISE ZAVESE Z MONTAŽO, 4 OKNA
  Plise zavese, Kranj

  153 € do 255 €

  CENA, OKENSKE PLISE ZAVESE , 10 KOM
  Plise zavese, Maribor

  810 € do 1350 €

  CENA, IZDELAVO NOTRANJIH SENČIL - PLISEJEV. , PO OPISU
  Plise zavese, Maribor

  1260 € do 2100 €

  CENA, PLISE ZAVESA, 230X87 CM
  Plise zavese, Koper

  270 € do 450 €

  CENA, POLPROSOJNE PLISEJE, 94 *210 (1 KOS) IN 87*210 (2 KOS)
  Plise zavese, Lesce

  405 € do 675 €

  CENA, PLISE ZA OKNA IN BALKONSKA VRATA, CCA 5M2
  Plise zavese, Ljubljana

  270 € do 450 €

  CENA, PLISE ZAVESE, 2 KOS
  Plise zavese, Koper

  90 € do 150 €

  CENA, PLISE ZAVESE, 22M2
  Plise zavese, Ptuj

  1080 € do 1800 €

  CENA, NOTRANJI OKENSKI PLISEJI, 3 KOM
  Plise zavese, Koper

  315 € do 525 €

  CENA, PLISE, 2 KOM
  Plise zavese, Ankaran

  270 € do 450 €

  CENA, PLISE ZAVESA, 111 CM X 112 CM
  Plise zavese, Kranj

  180 € do 300 €

  CENA, NOTRANJE PLISE ZAVESO BREZ MONTAŽE, 1 KOS ZA ŠIRINA X VIŠINA=58,5X96,5 CM
  Plise zavese, Ravne Na Koroškem

  180 € do 300 €

  CENA, NAKUP IN MONTAŽA PLISE ZAVES, 5 OKEN IN ENA BALKONSKA VRATA
  Plise zavese, Kranj

  270 € do 450 €

  CENA, PLISE ZAVESE IN ŽALUZIJA, 10 KOM
  Plise zavese, Ljubljana - Črnuče

  900 € do 1500 €

  CENA, PLISE SENČNIKE, 17,1 M2
  Plise zavese, Trebnje

  720 € do 1200 €

  CENA, PLISE ZAVESA, 1 KOM
  Plise zavese, Kobarid

  198 € do 330 €

  CENA, ZA OKNA V STNOVANJU, 10M2
  Plise zavese, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, PLISE SENČILO, 1 KOM
  Plise zavese, Spodnji Duplek

  72 € do 120 €

  CENA, PLISE ZA OKNO IN VRATA, 760X2250,1410X1350 TO SO MERE OKEN IN VRAT
  Plise zavese, Celje

  315 € do 525 €

  CENA, PLISE ZAVESE, 11 KOM
  Plise zavese, Ljubljana

  810 € do 1350 €

  CENA, PLISE ZAVESE, 3 KOS
  Plise zavese, Ljubljana

  63 € do 105 €

  CENA, ROLO KOMARNIK + VRATA PLISE, CCA 10 M2 + PLISE 1,6 M2
  Plise zavese, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, PLISE ZAVESE , 4X VRATA, 5X OKNA
  Plise zavese, Gorenja vas

  900 € do 1500 €

  CENA, PLISE ZAVESE ZA BALKONSKA OKNA IN VRATA, 4,5M2
  Plise zavese, Radeče

  450 € do 750 €  Poglej druge končane projekte in cene

  PLISE ZAVESE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 75 PODJETIJ ZA PLISE ZAVESE


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PLISE ZAVESE?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane