Za področje

  Rolo zavese - cenik za ponudnika roloji za okna

  Cena rolo zaves je odvisna od velikosti senčene površine, materiala zaves, materiala navojne glave, dekoracije senčila in seveda od proizvajalca. Cena prosojnega notranjega roloja se začne pri 26,50 EUR/m2, za rolo zavese z različnimi dodatnimi vzorci boste odšteli 35,50 EUR/m2, zatemnitveni screen rolo pa stane približno do 32€/m2.

  Komu zaupati postavitev rolo zaves? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom rolo zaves v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za rolo senčila


  Cena za rolo senčila. Cena notranjih rolo senčil. Cena za prosojna rolo senčila, skupaj z mehanizmom za ročno upravljanje. Cena notranjih rolo senčil skupaj z montažo.

  36.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  48.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  72.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Roloji (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Roloji - vse, kar morate vedeti

  1. Roloji - kaj morate vedeti?

  Večina notranjih oblikovalcev in strokovnjakov za notranjo opremo se strinja, da noben dom tako v estetskem kot funkcionalnem smislu ni popoln brez neke vrste zaščite za vse steklene površine. Žaluzije, tako kot preproge oziroma posteljna pregrinjala in vzglavniki, niso le zadnji detajli, ki dajejo bivalnemu prostoru osebno noto, temveč močno vplivajo na udobje bivanja v njegovi notranjosti. S pravilno nameščenimi senčili lahko prihranimo veliko denarja za klimatsko napravo, saj poleti preprečujejo pregrevanje, pozimi pa delujejo kot dodatna plast izolacije.

  rolo-sencila.jpg
  S pravilno nameščenimi rolo senčili lahko prihranimo veliko denarja za klimatsko napravo, saj poleti preprečujejo pregrevanje, pozimi pa ohlajanje

  1.1. Notranja senčila

  Roloji ali »screen« roloji, kot jih poljudno imenujejo trgovci, so sodobna različica klasičnih žaluzij. Gre za rolo senčila, ki jih lahko montiramo na zunanjo ali notranjo stran vseh vrst zasteklitev, torej na vse vrste oken, vrat in steklenih ali panoramskih sten. Načini njihove uporabe, njihova struktura, teksture, materiali, oblike in barve, ki jih najdemo v prodaji, so prav tako številni in raznoliki. Glavna značilnost tovrstnih notranjih rolojev je, da prepuščajo svetlobo, obenem pa zmanjšujejo segrevanje prostora. Pojav bleščanja in odsevov v prostorih preprečuje posebna vrsta materiala, iz katerega so „screen“ roloji izdelani, ki pa hkrati ne ovira neoviranega pogleda navzven. Prav zaradi tako obsežne in pestre izbire vam priporočamo, da pred nakupom dobro premislite ali pa se posvetujete s strokovnjakom.

  1.2. Roloji ali žaluzije?

  Roloji so manj znani in razširjeni kot že desetletja zelo popularne in poznane žaluzije. Od žaluzij jih zlahka ločimo po tem, da so narejeni iz enega samega kosa materiala, ki popolnoma spuščen res spominja na veliko kino platno. Žaluzije pa so sestavljene iz številnih vodoravno postavljenih gladkih trakov ali lamel, praviloma standardiziranih širin, ki so med seboj povezane s trakovi, verigami ali vrvicami, odvisno od modela in tipa. Poleg tega se žaluzije zložijo v ohišje tako, da se zložijo ena na drugo, roloji pa se navijejo okoli palice, ki je pritrjena v kaseti, tako kot stare klasične žaluzije.

  1.3. Roloji postajajo vse bolj priljubljeni

  Roloji, po tako dolgi "prevladi" žaluzij, postopoma postajajo vse bolj priljubljeni in za to obstaja več zelo dobrih razlogov.

  Prvi je zagotovo ta, da so številni moderni objekti z veliko steklenimi površinami videti veliko bolje brez starih vrst senčil, ki bi navsezadnje na njih delovala kot »tujek«. Roloji so dokaj enostavni, nevpadljivi in reducirani v vseh pogledih in so kot taki veliko bolj primerni za nove arhitekturne in oblikovalske sloge in trende kot tudi za minimalizem, saj ne odvračajo pozornosti opazovalca od drugih vidikov interierja.

  Drugi razlog je čisto praktične narave, a nič manj pomemben: roloji se izdelujejo v veliko večjih dimenzijah kot žaluzije in v veliko več tonih. Tretji razlog je povezan s funkcionalnostjo: ljudje se vse pogosteje odločajo za roloje zaradi njihovih izjemnih lastnosti zatemnitve, ki se ne morejo primerjati z nobeno vrsto žaluzij. Reže med trakovi ali lamelami ne omogočajo popolne zatemnitve, ne glede na to, kako majhne so, pri rolojih pa to ni problem. Delna ali popolna zatemnitev je popolnoma izvedljiva, saj so roloji izdelani iz enega kosa blaga, ne glede na dimenzije.

  1.4. Roloji preprečujejo pregrevanje hiše

  V poletni pripeki se pogosto pojavi problem pregrevanja in bleščanja v notranjih prostorih, ki ga ljudje poskušajo rešiti na različne načine. Namesto različnih vrst zaves in senčil ali veliko dražje klimatske naprave je bolj racionalno in veliko ceneje pravočasno načrtovati in vgraditi kombinacijo dopolnjujočih se zunanjih in notranjih senčil, ki omogoča prijetno bivalno okolje in vzdrževanje optimalne ravni mikroklime.

  Roloji so ovira, ki preprečuje vdor toplote v notranjost. Zaradi takih senčil so lahko stroški hlajenja prostorov bistveno nižji glede na velikost okenskih odprtin, orientacijo fasade in izbiro materialov. Druga prednost rolojev je, da preprečujejo prehod do 95% UV žarkov.

  2. Kako najti ponudnika rolojev?

  Če niste prepričani, kakšno vrsto rolojev bi izbrali, obiščite nekaj prodajnih salonov. Na trgu je veliko proizvajalcev in dobaviteljev, asortiment je na videz tako neomejen kot cenovni razpon. Kar morate storiti, preden se sploh odpravite na ogled in nakupovanje, je razmisliti o osnovnih praktičnih vprašanjih: zakaj sploh potrebujete senčila – da se zaščitite pred soncem ali radovednimi pogledi? Želite fiksno ali mobilno senčenje? Brezbarvna ali obarvana senčilo? Če bi bila v barvi – kateri? Potrebujete senčila za vsa okna in zasteklitve ali samo za nekatera?

  Ko boste odgovorili na ta vprašanja je čas , da izmerite stenske odprtine – torej ne le stekla oken ali vrat za katera roloje kupujete, temveč celotno širino od ene stranske stene do druge, v treh točkah (saj nikjer ni idealno gladkih in ravnih sten), nato pa izmerite še višine od tal do stropa. Da vam bo lažje, naredite skico in si vanjo zapišite vse mere. Tako se boste s prodajalcem lažje dogovorili, če pa se odločite za najem specializiranega proizvajalca ali dobavitelja, mu bo izris veliko pomenil tudi kot vpogled v obstoječe stanje. Lahko pa tudi vse prepustite strokovnjakom, ki jih najamete, po principu »na ključ«. Tako bo na vas samo še izbira barve in vrste mehanizma za spuščanje rolojev.

  Na našem portalu boste našli številne ponudnike in enostavno primerjali njihovo ponudbo. Oglejte si fotografije in komentarje uporabnikov. Pošljite povpraševanje več izbranim ponudnikom oz. izvajalcem in ser na podlagi njihovega odziva odločite.. Tako boste na najbolj preprost in najhitrejši način našli, kar iščete.

  3. Roloji z in brez ohišja

  3.1 Roloji z ohišjem

  Skoraj vse vrste tovrstnih senčil imajo kaseto ali škatlo, odvisno od modela, v kateri se navijejo. Žaluzije premikamo s potegom za verižico ali vrvico, roloje pa navijemo okoli lesene ali kovinske palice (pri klasičnih žaluzijah je bila lesena in so ji rekli "rolo"), skrite v škatli, to je ohišju, nameščenem na steni nad oknom. Kaseta je namenjena zaščiti zavese pred poškodbami in drugimi vplivi, celoten mehanizem pa je kompakten in estetsko dovršen. Če izberete model z motorjem za avtomatsko dvigovanje in spuščanje, bo tudi ta skrit v ohišju.

  3.2. Roloji brez ohišja

  Obstajajo modeli rolo senčil, ki so izdelane brez ohišja, celoten mehanizem za premikanje senčil pa je popolnoma izpostavljen in viden.Material tovrstnega roloja je običajno aluminij, zato se odlično poda v interjerje industrijskega, tehno ali futurističnega stila, kjer so zaželeni tehnični detajli. Tudi ta različica roloja je na voljo z avtomatskim ali ročnim mehanizmom in je lahko povezana z enotnim nadzornim sistemom v pametnih hišah. V praktičnem smislu je prednost teh modelov ta, da jih je mogoče namestiti kar na okvir oken ali vrat, na steno nad njimi ali pa na strop. To pomeni, da se pri naknadni montaži in ne nujno le ob montaži stavbnega pohištva, lahko izbere obrtniško najugodnejša možnost - da se roloje namesti z minimalnimi montažnimi deli.

  4. Materiali za rolo

  4.1. Vrste tkanin

  Materiali, torej tkanine za roloje, se razlikujejo po gostoti tkanja, saj s tem ustvarimo popolnoma različne učinke v prostoru. Čim gostejša je struktura, tem manj svetlobe bo tkanina prepuščala in posledično bolj zakrivala poglede v notranjost. In mimogrede, za vse roloje je značilna tista mrežasta tkanina, ki je odporna proti UV žarkom, zato njihova barva na soncu ne zbledi. Natančneje, material je izdelan iz posebnih steklenih vlaken, ki so negorljiva, trpežna in odporna proti različnim pogojem ter zato bolj trajna. Če izberete prozorno tkanino, bo rolo skorajda neopazen.

  4.2. Tkanine za popolno zatemnitev

  Roloji s tkanino, ki prepušča manj kot 1 % svetlobe, omogočajo popolno zatemnitev, kar pomeni, da odbijejo več kot 99 % svetlobe. Z eno besedo, notranjost je skoraj popolnoma temna. Takšni roloji se uporabljajo za spalnice, saj popolnoma zatemnijo prostor tudi v najbolj sončnih dneh in zagotavljajo visoko udobje pri spanju. Jasno pa je, da senčila za popolno zatemnitev niso primerna za prostore, kjer se čez dan zadržujete in delate. Čeprav odlično blokirajo prehod svetlobe, preprečujejo tudi pogled v zunanjo okolico.

  Če želite rolete, ki jih lahko v poletni pripeki spustite, ne da bi pri tem zakrivale pogled skozi okno, vam priporočamo kombinacijo dveh rolojev. Na zunanji strani namestite senčilo, namenjeno predvsem hlajenju prostora in preprečevanju bleščanja, na notranji strani pa zatemnitveni rolo, ki ga spustite takrat, ko želite spati.

  4.3. Tkanine za delno zatemnitev

  Kot že ime pove, tkanine za delno zatemnitev prepuščajo svetlobo, vendar v omejenem obsegu. Odstotki se običajno gibljejo med 5-10 %, kar pomeni, da odbijajo 95-90 % svetlobe. Koliko svetlobe bo senčilo prepustilo, je odvisno predvsem od vrste tkanine in gostote tkanja. Različni materiali so primerni za različne vrste uporabe, zato ni slabo, da se o tem pred nakupom pozanimate. V dnevnih sobah, kjer preživimo večji del dneva, je najbolj zaželen čim bolj jasen in odprt pogled na okolico. Za takšno osvetlitev, torej ambientalno senčenje, so najbolj uporabni roloji z manj zatemnitve. Ne glede na to, koliko osvetlitve omogočajo, pa ne bo prišlo do bleščanja, poleti pa prav gotovo tudi ne do pregrevanja.

  5. Vodila za rolo

  Ker so pri tovrstnih senčilih izdelana iz razmeroma togega materiala, so potrebna posebna vodila, ki jih držijo na mestu, torej takšna, da pri spuščanju in dvigovanju rolo zlahka drsi po vodilih. Predvsem pri rolojih večjih dimenzij je stabilnost platna med premikanjem izrednega pomena, saj bi v nasprotnem primeru lahko platno "počilo". Vodila so praviloma izdelana iz aluminija in potekajo od ohišjana stropu pa vse do tal. Za roloje manjših dimenzij (npr. za enokrilna okna) jih ne potrebujemo, saj za njihovo stabilnost zadostuje težka letvica na spodnjem robu platna, ki služi tudi za zaščito pred prepihom.

  6. Ročno in avtomatsko premikanje rolojev

  6.1. Ročno in električno upravljanje

  Roloje lahko upravljate na dva načina: ročno, s pomočjo zložljivih vijačnih palic, ali avtomatsko, s pomočjo daljinskega upravljalnika, stikala ali telefona. Za samodejno krmiljenje in premikanje sta v ohišju nameščena elektromotor in senzor. Oba sistema imata svoje prednosti in slabosti.

  6.2. Rolo zavese z zložljivo palico

  Prednost ročnega upravljanja z zložljivo palico je v tem, da ne potrebuje motorja, ki zavzame veliko prostora v ohišju oz. v kaseti, zato mora biti ta večja roloja pa tako ni možno namestiti brez vodil. Druga, bolj očitna prednost je cena, saj so takšni modeli cenejši od avtomatskih. Poleg tega lahko takšne zavese namestimo na okna kadarkoli, ob prenovi ali adaptaciji prostora, saj do okna ni treba napeljati elektrike, kar pa zahteva določena gradbena dela pred in po montaži. Seveda pri manjših, enokrilnih in dvokrilnih oknih ali fiksnih steklih motor praviloma ni potreben, saj te rolete niso težke.

  6.3. Roloji z motorjem

  Roloji z elektromotorjem veljajo za najbolj udobne, saj jih upravljamo na daljavo – z daljinskim upravljalnikom, stikali ali preko pametnega telefona. Prednost tovrstnega upravljanja je hitrost - krajše spuščanje in dvigovanje sistema. Dovolj je, da pritisnete gumb in roloji se začnejo sami dvigovati ali spuščati. To je še posebej priročno, pravzaprav nujno v domovih z veliko okni in roloji, kjer bi bilo ročno rokovanje zamudnejše. Slabost tega načina krmiljenja je sam motor vgrajen v škatlo, ki mora biti zaradi gabaritov večji.

  Tudi roloji na električni pogon ne morejo biti brez ohišja. Poleg tega motor brez napajanja ne more delovati, zato bo treba, če med gradnjo ali obnovo do oken ni bila pripeljana elektrika, naknadno izvesti razpeljavo, kar pa za sabo potegne štemanje, ometanje ter pleskanje sten. Na ta način se zaradigradbeno obrtniških del ter velikosti in zahtevnosti celotnega mehanizma, ki je praktično sistem, končni stroški izkažejo za veliko višje.

  7. Vzdrževanje rolet

  Kar zadeva vzdrževanje, lahko rečemo, da so ti sistemi nezahtevni in enostavni. Ohišje oziroma kaseta je največkrat aluminijasta, redkeje PVC ali lesena, zato zadostuje redno brisanje prahu; po potrebi jih je mogoče popolnoma razstaviti, podmazati ali popraviti ter nato sestaviti in postaviti nazaj na svoje mesto. Samo platno se ne pere, ampak se z njega samo redno odstranjuje prah. Pravilno nameščene in kakovostno izdelane rolete iz kakovostnih komponent so zelo trpežne. Proizvajalci zanje zagotavljajo garancijo in servis.

  8. Pametne inštalacije in roloji

  Zdi se, da se svet zadnja leta vse hitreje modernizira in digitalizira. Ker tudi zasebne hiše niso nobena izjema, danes v prodaji skoraj ni več sistemov, ki ne omogočajo tako imenovane »personalizacije«. Ti so posebej prilagojeni željam in zahtevam strank. Tako so nastale »pametne instalacije«, ki omogočajo enostavno, digitalizirano upravljanje infrastrukture hiše.

  Po ostalih elementih je na vrsto prišla tudi daljinska klimatizacija stanovanjskih in poslovnih prostorov. Vse inštalacije je mogoče upravljati preko posebnih zaslonov ali računalniškihh tablic in telefonov ter jih programirati, da same spuščajo, ali dvigujejo senčila glede na nastavljene parametre. Možna je tudi montaža rolojev z računalniško podprtimi časovniki in senzorji, ki aktivirajo senčila glede na vremenske spremembe čez dan. Zato so tovrstni sistemi vedno bolj iskani.

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Montaža rolojev

  Pozdravljeni,

  potrebujem demontažo starih rolojev ter montažo novih, katere že imam kupljene, za balkon dim. 3,5x1,3m.

  Lp 225 € do 375 €

  ........

  Zamenjava platen pri dveh rolojih in vgraditev zunanje kasete pri enem

  Pozdravljeni.

  Potrebujem zamenjavo platen pri dveh rolojih na oknih (sedaj so pol propustna, bi zamenjal za neprepustna). Pri enem roloju je pa potrebno vgraditi zunanjo kaseto in ga zmontirati (pada dol).

  LP 450 € do 750 €

  ........

  Notranji prosojni rolo

  Pozdravljeni,

  potrebujem notranji prosojni screen rolo cca 340x200 v enem kosu brezkastni ali kasetni, barva bela ali bež, ročni pogon. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 630 € do 1050 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Vertikalni rolo, zapenjala, ročni pogon, Po opisu
  Roloji, Slovenske Konjice

  450 € do 750 €

  Cena, Senčila za teraso, Po opisu
  Roloji, Ljutomer

  540 € do 900 €

  Cena, Izvedba rolojev, 4 okna
  Roloji, Šmartno Pri Litiji

  315 € do 525 €

  Cena, Zunanje roloje z vodili, 4 kosi
  Roloji, Ajdovščina

  540 € do 900 €

  Cena, Rolo zavese za kuhinjo, po opisu
  Roloji, Marjeta na Dravskem polju

  315 € do 525 €

  Cena, Rolo zavesa po meri, 1 kom
  Roloji, Tolmin

  1350 € do 2250 €

  Cena, Popravilo zunanjih rolojev, 4 x širina cca 0,5m dolžina 2m in 1x širina cca 1,8m dolžina 2,5m
  Roloji, Maribor

  270 € do 450 €

  Cena, Zunanji rolo,ročni,, 3.3 širina,3.6 dolžina
  Roloji, Beltinci

  513 € do 855 €

  Cena, Notranji pol prosojni rolo, 2x velikost 1,5x1,5m
  Roloji, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, dvojni rolo, 4 kosi
  Roloji, Gradac

  792 € do 1320 €

  Cena, Rolo zavese, 3x
  Roloji, Dornberk

  540 € do 900 €

  Cena, Zunanjo rolo senčilo za teraso, po opisu
  Roloji, Videm Pri Ptuju

  180 € do 300 €

  Cena, Stare notranje žaluzije, bi zamenjala na treh oknih, 3 okna
  Roloji, Maribor

  270 € do 450 €

  Cena, Zip screen rolo za balkon, 3 komade
  Roloji, Domžale

  495 € do 825 €

  Cena, Rulete, komarniki, skrin rolo, Rulete 2x komarnke 3x in skrin rolo 3x
  Roloji, Zgornje Gorje

  900 € do 1500 €

  Cena, zunanji električni rolo z daljinskim upravljanjem, 1x 2,4m/2 1x 1,92m/2 1x 3,36m/2
  Roloji, Nova Gorica

  45 € do 75 €

  Cena, Roleta oziroma rolo platno med dvema prostoroma, , 2 kosa
  Roloji, Ljubljana

  225 € do 375 €

  Cena, Notranji rolo za okna, 2 kom; 2,25 m2
  Roloji, Slovenske Konjice

  225 € do 375 €

  Cena, Nano rolo senčila, 5m2
  Roloji, Golnik

  225 € do 375 €

  Cena, Rolo za dvokrilno okno, 1 kom
  Roloji, Polzela

  270 € do 450 €

  Cena, Zatemnitveni rolo, 3 okna, skupaj cca 4-5m2
  Roloji, Ljubljana

  225 € do 375 €

  Cena, Rolo zavese, 15m2
  Roloji, Koper

  585 € do 975 €

  Cena, Senčenje loggie, 2 x 1,7 m x 4,00 m ali 2 x 6,8 m
  Roloji, Izola - Isola

  324 € do 540 €

  Cena, Potrebujemo zunanji rolo z alu lamelami, ki imajo polnilo in s spodnjim pokrovom., 2 m2
  Roloji, Lendava

  360 € do 600 €

  Cena, Rolo senčila za okna, cca 60 x 120 x 2 cm
  Roloji, Ljubljana

  63 € do 105 €

  Cena, Menjava zunanjega senčila na strešnem oknu , 2 kosa
  Roloji, Ljubljana - Polje

  90 € do 150 €

  Cena, Dekorativni rolo ali platno, 6 m2
  Roloji, Maribor

  450 € do 750 €

  Cena, Dvojni dnevno nočni rolo, 140 cm x 100 cm dvokrilno okno, 80 x 100 cm in 100 x 100 cm
  Roloji, Bovec

  234 € do 390 €

  Cena, Balkonski rolo za zaščito pred soncem, Predvidene mere so širina 260 cm, dolžina 170 cm
  Roloji, Ljubljana

  495 € do 825 €

  Cena, Roloji za okna, 3 okna 200/225
  Roloji, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Rolo za teraso, 2320 x 2500 mm
  Roloji, Murska Sobota

  630 € do 1050 €

  Cena, Zunanji screen rolo s stranskimi vodili, 3 kom
  Roloji, Velika Nedelja

  360 € do 600 €

  Cena, Električni rolo, 4
  Roloji, Ljubljana

  144 € do 240 €

  Cena, Zatemnitveni rolo, 130 x 210 cm
  Roloji, Ljubljana

  99 € do 165 €

  Cena, Nova rolo senčila, Dva okna.GGUFO6. 0059. 14AZO4KM
  Roloji, Mislinja

  270 € do 450 €

  Cena, Roloje, v opisu
  Roloji, Begunje Na Gorenjskem

  315 € do 525 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Roloji cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  151+ podjetij za Roloji
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane