LAMELNE ZAVESE cena

Cene lamelnih zaves so odvisne od velikosti senčene površine, materiala lamele, kvalitete in seveda od ponudnika. Pred vgradnjo preučite, kakšen tip svetlobe želite v prostoru. Difuzna svetloba skozi polprosojne lamele je še posebej primerna za pisarne. Cena klasičnih belih lamelnih zaves znaša okoli 15 EUR/m2.

Komu zaupati montažo lamelnih zaves? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom lamelnih zaves v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENE ZA LAMELNE ZAVESE


Cene za lamelne zavese. Cena klasičnih lamelnih zaves. Cena za klasične lamelne zavese z antistatičnimi trakovi bele barve širine do 130 mm. Cena za dobavo in montažo lamelnih zaves.

24.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
54.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za ponudnika, montažerja lamelnih zaves

DRUGE CENE ZA LAMELNE ZAVESE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Demontaža, čiščenje in montaža lamelnih zaves 127

Cena za demontažo, čiščenje in montažo lamelnih zaves, širina lamele 127 mm.€/m2

m2
povpraševanje>

Demontaža, čiščenje in montaža lamelnih zaves 89 m

Cena za demontažo, čiščenje in montažo lamelnih zaves, širina lamele 89 mm.€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Lamele - vse kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti pred nakupom lamelnih zaves?

Žaluzije so eno izmed najbolj priljubljenih okenskih senčil na trgu. Večina ljudi ob tem običajno pomisli na tradicionalne vodoravne žaluzije, pri katerih vsaka letvica poteka od leve proti desni, ne pa vertikalno, od zgoraj navzdol. Vertikalne žaluzije, ki jih pri nas pogosteje imenujemo lamelne zavese pa so priljubljena in privlačna alternativa, o kateri se danes razmišlja vse pogosteje. So odlična ideja za prekrivanje oken, panoramskih sten in celo drsnih ter balkonskih vrat. So večnamenske in dodajo k estetiki vašega doma.

lamelne-zavese.jpg
Lamele se vrtijo okoli svoje osi v radiju 180 ° in se prilagajajo smeri sončnih žarkov.

1.1 Prednosti lamelnih zaves

1.1.1 Svetloba in zasebnost

Lamelne zavese so debelejše od drugih vrst senčil iz blaga. To omogoča učinkovitejšo zaščito pred soncem in UV žarki, obenem pa tudi ščiti pred uhajanjem toplote skozi okno v hladnih letnih časih. Poleg tega, lamele, ko so zaprte, v celoti blokirajo poglede v prostor in tako nudijo popolno zasebnost. Če torej vaša okna gledajo naravnost na ulico ali če so v vašo sobo odprti pogledi iz sosednjih stavb, ste lahko prepričani, da bodo vaše lamelne zavese preprečile radovedne poglede, obenem pa bodo skozi vaše okno še vedno prepuščale dovolj svetlobe.

1.1.2 Usmerjanje svetlobe

Lamele se vrtijo okoli svoje osi  v radiju 180 ° in lahko usmerjajo dnevno svetlobo v katerokoli smer ter se prilagajajo smeri sončnih žarkov. 

1.1.3 Enostavnost uporabe

Kadar se lamelne zavese uporabljajo za prekrivanje drsnih vrat na vrt, balkon ali teraso, jih lahko odprete le delno in se tako brez ovir premikate med notranjostjo in zunanjostjo.

1.1.4 Poudarijo višino prostora

Z višino navpičnih senčil lahko majhna okna izgledajo večja. Visoka okna in drsna vrata so videti bolj izpopolnjena, saj navpične žaluzije pokrivajo celotno višino in širino.

1.1.5 Enostavna menjava

Če se vam ena izmed lamel lamelnih zaves  iz kakršnegakoli razloga poškoduje ali umaže, jo je lahko enostavno zamenjate z novo in pri tem ohranite ostale lamele ter vodila.

1.1.6 Široka izbira barv in materialov

Lamelne zavese so na voljo v najrazličnejših barvah in materialih, s čimer lahko ustvarite raznovrstne okenske obdelave, ki polepšajo kakršenkoli slog dekorja doma.

1.2 Slabosti lamelnih zaves

1.2.1 Hrup

Pri odpiranju senčila, lahko navpične lamele zamahnejo in trčijo druga ob drugo, kar povzroča moteč hrup. Enako se lahko zgodi, ob vklopu ventilatorja ali ob odprtem oknu, kar je lahko nekoliko moteče, če se uporablja v spalnici.

1.2.2 Stik s tlemi

Lamelne zavese iz tkanine lahko pobirajo prah in umazanijo s tal. To je lahko nadležno za čiščenje in vzdrževanje.

2. Ponudniki in izvajalci

2.1  Kakovost je najpomembnejša

Predno začnemo pregledovati ponudbo na trgu je dobro, da se odločimo na katera okna oziroma vrata želimo namestiti lamelne zavese. Zavese nam morajo dobro služiti čim dlje, zato se osredotočimo na kakovostne izdelke. Priporočamo, da se pozanimate pri več ponudnikih in si lamelne zavese tudi ogledate in jih otipate. Težko je namreč soditi o kakovosti izdelka na podlagi fotografij, kakovost pa lahko dobro začutimo na otip. Vsi sestavni deli zavese naj bodo izdelani iz izbranih, kakovostnih materialov. Pri tem je še posebej pomembna kakovost vodila (karnise). 

3. Različne vrste lamelnih zaves

Obstaja več vrst lamelnih zaves, ki jih lahko prilagodimo tipu oken ali balkonskih vrat. 

3.1 Lamelne zavese iz blaga

Lamelne zavese iz blaga so priljubljene zaradi svojega mehkega, lahkega, tekočega videza, prav tako pa tudi zaradi pestre izbire barv in vzorcev. So cenovno najbolj dostopne vertikalne žaluzije na trgu. Gosto tkane ali prosojne tkanine ponujajo vsestranskost in omogočajo brezhibno uskladitev z videzom in slogom notranje opreme. Senčila iz tkanin so učinkovita tako za delno filtracijo svetlobe kot za popolno zatemnitev, večino pa je mogoče očistiti z običajnim sesalnikom.

3.2 Lesene lamelne zavese

Lesene lamelne zavese v prostor vnašajo občutek umirjenosti in avro elegance. Odlični so za sloge dekorjev s tematiko narave. Lamele iz različnih vrst lesa, omogočajo enostavno usklajevanje teksture in barve senčil s pohištvom, tlaki  in celotnim dizajnom prostora. Kakovostne lesene žaluzije so neverjetno trpežne in lahko dobro služijo več let. Potrebno je upoštevati le, da lesena senčila niso najbolj primerna za uporabo na območjih kjer so izpostavljena močni direktni sončni svetlobi in vlagi. S tem boste preprečili škodljive vplive plesni ter bledenje lesa in boste podaljšali življenjsko dobo vašemu senčilu.

3.3 Kovinske lamelne zavese

Aluminij je najpogosteje uporabljena kovina za lamelne zavese. Tovrstne žaluzije so cenovno ugodne obenem pa omogočajo dovolj slogovnih in barvnih različic, da zadovoljijo raznolike oblikovne okuse. Kakovostne aluminijaste lamelne zavese so izdelane iz visokokakovostnega aluminija, ki je hkrati trpežen in privlačen. Odporne so proti rji in enostavne za  čiščenje in vzdrževanje. Čudovita izbira tako za domače kot za pisarniške prostore!

3.4 PVC lamelne zavese

PVC (polivinilklorid) je okolju prijazna alternativa plastiki in čudovito primeren material za lamelne zavese. Senčila iz PVC so dolgotrajna in trpežna, na voljo so v široki paleti odtenkov, debelin in prosojnosti. Ognjevarni material je idealna izbira za otroške sobe in druge občutljive prostore v stanovanju. Zagotavljajo želeno raven zasebnosti, brez vmešavanja  v slog notranje opreme. Za prostore, ki potrebujejo svetel videz, so te žaluzije varna, elegantna rešitev!

4. Postopki

4.1 Izmere

4.1.1 Za pritrditev karnis znotraj okenskih (ali vratnih) podbojev

Izmerite širino podboja na treh točkah - levo, desno in  in na sredi. Zapišite si najkrajšo razdaljo. Nato izmerite notranjo višino vrat ali okna, zopet na treh mestih. Zapišite si najkrajšo razdaljo. Enako ponovite s širino. Pri nameščanju karnise v globino okvirja pazite, da boste imeli dovolj prostora za namestitev  vrtljivih lamel. Karniso od okna odmaknite za pol širine lamele plus nekaj centimetrov. 

4.1.2 Za pritrditev karnis na strop

Izmerite širino okna (ali vrat). Na vsaki strani karnisi dodajte štiri centimetre. To bo pomagalo preprečiti prodiranje svetlobe iz vogalov, ko so zavese zaprte. Nato izmerite še višino od tal do stropa ter odštejte centimeter ali dva, da se zavese ne bodo vlekle po tleh.  

4.2 Čiščenje in vzdrževanje 

4.2.1 Kako pogosto je potrebno čistiti lamelne zavese? 

Naj bo njihov izgled vaše vodilo. V kolikor se vam zdijo umazane ali pa je minilo eno leto od zadnjega čiščenja, je čas, da jih očistite. 

4.2.2 Ali je potrebno lamelne zavese sneti iz karnis, da jih lahko očistite?

Ne. Nekateri to sicer preferirajo, vendar lamelnih zaves ni potrebno sneti, da bi jih lahko očistili. Demontaža zaves je zamudna, poleg tega zahteva dovolj prostora. Med snemanjem se zavese lahko tudi poškodujejo, rezultati čiščenja pa ne bodo nič boljši, če jih bomo demontirali. 

4.2.3 Kako najbolje očistimo lamelne zavese?

Lamelne zavese najbolje očistimo s sesalcem. Nanj pritrdimo nastavek za sesanje oblazinjenega pohištva. Lamelne zavese najprej popolnoma zapremo ter jih zasukamo do konca najprej eno stran. Sesamo vsako lamelo posebej, počasi in z občutkom. Nato lamele zasukamo še na drugo stran in ponovimo postopek. V kolikor zavesa, po sesanju še ni popolnoma čista, vzamemo mokro krpo in z njo še umijemo vsako lamelo posebej ali pa zgolj tiste dele, ki so umazani.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMLAMELE

Pozdravljeni,

Načrtujem nova notranja, zatemnitvena senčila,namenjena letnemu vrtu v kozmetičnem salonu. V poštev pridejo lamelne zavese, opcija so tudi plise senčila ali rolo.
Višina: 2.20 m, vsega skupaj dolžine je za cca 7 m.

Iščem ugodno in zanesljivo ponudbo.

LP 360 € do 600 €


........

LAMELNE ZAVESE

Pozdravljeni,

potrebujem lamelne zavese:
500 x 300 cm,
100 x 300 cm,
zunanje senčilo (roleta).

Prosim za ponudbo.

LP 225 € do 375 €


........

LAMELNE ZAVESE

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za dobavo in montažo lamelnih zaves površine 9,5 m2.

Lp 256.5 € do 427.5 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, LAMELNE ZAVESE ZA STANOVANJE, 8M2
Lamelne zavese, Ljubljana

234 € do 390 €

CENA, PREKRITI STEKLENO STENO, VIŠINA 250, ŠIRINA 4M
Lamelne zavese, Rače

360 € do 600 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, 1 KOM
Lamelne zavese, Vrhnika

270 € do 450 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, 65 KOM
Lamelne zavese, Velenje

630 € do 1050 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, 3M X 3M IN 13MX 3M
Lamelne zavese, Maribor

1260 € do 2100 €

CENA, LAMELNE ZAVESE ZA DNEVNO SOBO, 5 M2
Lamelne zavese, Ljubljana

225 € do 375 €

CENA, LAMELNE ZAVESE,
Lamelne zavese, Maribor

126 € do 210 €

CENA, KLASIČNE LAMELNE ZAVESE, 7 RAZLIČNIH VELIKOSTI L
Lamelne zavese, Murska Sobota

810 € do 1350 €

CENA, LAMELNE ZAVESE , V OPISU
Lamelne zavese, Slovenske Konjice

360 € do 600 €

CENA, DEMONTAŽA, ČIŠČENJE IN MONTAŽA LAMELNIH ZAVES, 12 M2
Lamelne zavese, Lenart v Slovenskih Goricah

180 € do 300 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, 10M2
Lamelne zavese, Ljubljana

225 € do 375 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, 203X166 IN 184X166
Lamelne zavese, Cerknica

162 € do 270 €

CENA, ČRNE LAMELNE ZAVESE, CCA 15 M2
Lamelne zavese, Ljubljana

405 € do 675 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, CCA 3 M2
Lamelne zavese, Naklo

90 € do 150 €

CENA, LAMELNE ZAVESE OZ. NOTRANJA SENČILA, PANORAMSKA VRATA IN TRI OKNA
Lamelne zavese, Šmarje

1980 € do 3300 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, VIŠINA 175 ŠIRINA 190 CM
Lamelne zavese, Celje

108 € do 180 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, 3 KOM
Lamelne zavese, Ajdovščina

450 € do 750 €

CENA, LAMELNA ZAVESA, 218 DOLŽINA, 158 ŠIRINA
Lamelne zavese, Maribor

108 € do 180 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, V OPISU
Lamelne zavese, Pesnica Pri Mariboru

450 € do 750 €

CENA, LAMELNE ZAVESE IN POKROZNA KARNISA, 310 CM KARNISA, 210 CM DOLŽINA
Lamelne zavese, Medvode

297 € do 495 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA LAMELNIH ZAVES, CCA 15 M2
Lamelne zavese, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, LAMELNE ZAVESE ŠIRINE, 14 M2
Lamelne zavese, Trbovlje

315 € do 525 €

CENA, LAMELNE BELE ZAVESE, VIŠINA CCA 270, DOLŽINA CCA 260 CM
Lamelne zavese, Koper

360 € do 600 €

CENA, LAMELNE ZAVESE SVETLE BARVE, 6.5 M2
Lamelne zavese, Škocjan

180 € do 300 €

CENA, LAMELNE ZAVESE V SOBI, 1 KOM
Lamelne zavese, Maribor

270 € do 450 €

CENA, LAMELNI ZAVESI ZA V STANOVANJE, SKUPNE KVADRATURE 9,3 M2
Lamelne zavese, Krško

306 € do 510 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, V OPISU
Lamelne zavese, Jesenice

306 € do 510 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, V OPISU
Lamelne zavese, Makole

225 € do 375 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, 1 KOM
Lamelne zavese, Renče

306 € do 510 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, 6,6 M2 OZ DOLZINA 3M IN VISINA 2,20M
Lamelne zavese, Trbovlje

180 € do 300 €

CENA, LAMELNE ZAVESE, V OPISU
Lamelne zavese, Celje

450 € do 750 €

CENA, LAMELNE ZAVESE ZA OKNA, 9 KOM
Lamelne zavese, Cerkno

585 € do 975 €

CENA, SENČILA BALKONSKIH VRAT OTROŠKE SOBE, ODPRTINA 2,19X1,55
Lamelne zavese, Spodnji Duplek

225 € do 375 €

CENA, LAMELNE ZAVESE ZA OKNA, CCA. 15M2
Lamelne zavese, Ptuj

360 € do 600 €

CENA, LAMELNE PLASTIČNE ZAVESE ZA PREGRADITEV PROSTORA, ŠIRINE 4.200MM, VIŠINA 2.600MM
Lamelne zavese, Šmarje

315 € do 525 €

CENA, LAMELNE TRAKOVE, V OPISU
Lamelne zavese, Maribor

315 € do 525 €Poglej druge končane projekte in cene

LAMELNE ZAVESE CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

70+ PODJETIJ ZA LAMELNE ZAVESE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE LAMELNE ZAVESE?

 • Lamelne zavese Ajdovščina
 • Lamelne zavese Bled
 • Lamelne zavese Bovec
 • Lamelne zavese Celje
 • Lamelne zavese Črna na Koroškem
 • Lamelne zavese Črnomelj
 • Lamelne zavese Domžale
 • Lamelne zavese Gornja Radgona
 • Lamelne zavese Gornji Grad
 • Lamelne zavese Hrastnik
 • Lamelne zavese Ilirska Bistrica
 • Lamelne zavese Izola
 • Lamelne zavese Jesenice
 • Lamelne zavese Kamnik
 • Lamelne zavese Kidričevo
 • Lamelne zavese Kobarid
 • Lamelne zavese Kočevje
 • Lamelne zavese Koper
 • Lamelne zavese Kranj
 • Lamelne zavese Kranjska Gora
 • Lamelne zavese Krško
 • Lamelne zavese Laško
 • Lamelne zavese Lendava
 • Lamelne zavese Litija
 • Lamelne zavese Ljubljana
 • Lamelne zavese Ljutomer
 • Lamelne zavese Maribor
 • Lamelne zavese Metlika
 • Lamelne zavese Mojstrana
 • Lamelne zavese Mozirje
 • Lamelne zavese Murska Sobota
 • Lamelne zavese Nova Gorica
 • Lamelne zavese Novo mesto
 • Lamelne zavese Ormož
 • Lamelne zavese Piran - Pirano
 • Lamelne zavese Pivka
 • Lamelne zavese Portorož
 • Lamelne zavese Postojna
 • Lamelne zavese Ptuj
 • Lamelne zavese Radeče
 • Lamelne zavese Radenci
 • Lamelne zavese Radovljica
 • Lamelne zavese Ravne Na Koroškem
 • Lamelne zavese Ribnica
 • Lamelne zavese Rogaška Slatina
 • Lamelne zavese Sevnica
 • Lamelne zavese Sežana
 • Lamelne zavese Škofja Loka
 • Lamelne zavese Slovenj Gradec
 • Lamelne zavese Slovenska Bistrica
 • Lamelne zavese Slovenske Konjice
 • Lamelne zavese Šoštanj
 • Lamelne zavese Štore
 • Lamelne zavese Tolmin
 • Lamelne zavese Trbovlje
 • Lamelne zavese Tržič
 • Lamelne zavese Trzin
 • Lamelne zavese Velenje
 • Lamelne zavese Vipava
 • Lamelne zavese Vojnik
 • Lamelne zavese Vransko
 • Lamelne zavese Vrhnika
 • Lamelne zavese Žalec
 • Lamelne zavese Zreče
 • Lamelne zavese Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane