Kurilno olje cena

Kakšna je cena kurilnega olja? Na začetku ogrevalne sezone primerjajte cene kurilnega olja različnih ponudnikov in se odločite za najugodnejšo. Napoved cene kurilnega olja je težka, saj se zaradi trga stalno spreminja. Najcenejše kurilno olje boste dobili za okoli 0,95 EUR/liter. K tej ceni se prišteje še dostava kurilnega olja. Prednost kurilnega olja je, da je za shranjevanje potrebna le cisterna za kurilno olje. Ogrevanje na olje spada med dražje načine ogrevanja, saj vas lahko ogrevanje hiše s kurilnim oljem na sezono stane tudi do 2600 EUR in več. Peči na kurilno olje stanejo okoli 10.000 EUR skupaj z montažo in drugimi podpornimi sistemi, potrebnimi za ogrevanje na kurilno olje. Opomba: cene na trgu trenutno zelo nihajo. Oddajte povpraševanje za aktualne ponudbe.

Komu zaupati postavitev peči na kurilno olje ali dobavo kurilnega olja? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom kurilnega olja v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena kurilnega olja

Cena kurilnega olja je odvisna od nihanja cen na trgu, prav tako pa se cene kurilnega olja po mesecih spreminjajo. Naročilo kurilnega olja je priporočljivo še pred pričetkom ogrevalne sezone. Na ceno vpliva tudi cisterna za kurilno olje, saj je dostava večjih količin ugodnejša. Investicija v peči na kurilno olje pa znaša okoli 10.000 EUR.

Cena kurilnega olja
2000 €/sezono

MINIMALNA CENA
2600 €/sezono

SREDNJA CENA
3100 €/sezono

NAJVIŠJA CENA
Naredi si izračun

Druge cene za - Kurilno olje

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Cisterna za kurilno olje, kovinska

Kovinski rezervoar za kurilno olje. Volumen od 1000 - 2000 litrov. Največje dimenzije 200 x 73 x 170 cm.


kos

€/kos


kos

€/kos


kos

€/kos


kos

€/kos

Dostava kurilnega olja


kpl

€/kpl


kpl

€/kpl


kpl

€/kpl


kpl

€/kpl

Kurilno olje - cena

Kurilno olje - cenik na liter olja.


L

€/L


L

€/L


L

€/L


L

€/L

Montaža cisterne za olje

Dobava materiala in montaža cisterne: odvzemna armatura, montažni ključ, merilnik nivoja polnjenja in priključni deli za rezervoar olja.


kpl

€/kpl


kpl

€/kpl


kpl

€/kpl


kpl

€/kpl

Nizkotemperaturne peči na kurilno olje - cena

Talna peč na kurilno olje. Oljni kondenzacijski kotel z nazivno močjo do 20 kW. Ogrevanje na kurilno olje, priprava tople sanitarne vode.


kos

€/kos

PVC cisterna za kurilno olje

Dvoplaščne modulne cisterne za olje velike od 600 do 1500 litrov. Plastične cisterne za kurilno olje.


kos

€/kos


kos

€/kos


kos

€/kos


kos

€/kos


kos

€/kos

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Kurilno olje - vse kar morate vedeti

1. Kurilno olje - vse kar morate vedeti

Na kurilno olje se še vedno ogrevajo številna gospodinjstva. Tudi kurilno olje lahko uvrstimo med naravi prijazne energente, saj okolje onesnažuje manj kot nekatera druga goriva. Spada v  t.i.centralne sisteme ogrevanja, saj gorivo izgoreva v kotlovnici, toplota pa se običajno preko vode prenaša v prostore, ki jih ogrevamo. Tovrstni način ogrevanja je lahko stroškovno tudi ugoden, cene kurilnega olja so trenutno nizke. Kurilno olje je bolj čist, zanesljiv in gospodaren vir energije od premoga.

kurilno-olje.jpg
V Sloveniji se na kurilno olje  še vedno ogrevajo številna gospodinjstva, približno 20 odstotkov.

1.1 Kaj je kurilno olje?

Kurilno olje nastane ob predelavi surove nafte. Je značilne rdeče barve, uporablja pa se ga večinoma za pridobivanje toplote in za različne tehnološke procese. Poznamo tri kategorije kurilnega olja: lahko, srednjo in težko. Za ogrevanje bivalnih površin je najprimernejše lahko kurilno olje. Z ekstra lahkim kurilnim oljem največkrat ogrevamo tako prostore, kot tudi sanitarno vodo v domačem okolju. Kurilno kurimo v posebnih kotlih za kurilno olje. V stanovanjih, hišah oziroma ob hišah pa moramo imeti tudi poseben prostor za kurilnico in skladiščenje cisterne s kurilnim oljem. Prostor kurilnice mora biti ustrezno izdelana, predvsem pa z dovodom zraka in protipožarnimi vrati. Mora imeti tudi ustrezno visok dimnik. Pri načrtovanju kurilnice in prostora za cisterno je potrebno upoštevanje  predpisov o požarni varnosti v stavbah pa tudi uredbe o skladiščenju nevarnih tekočin v nepremičnih skladiščnih prostorih.

1.2 Prednosti in slabosti ogrevanja na kurilno olje

Sistem ogrevanja na kurilno olje je avtomatiziran in zanesljiv. Omogoča nam neomejeno količino ogrevane vode ves čas kurilne sezone.  Njegova kurilna vrednost je visoka ter ima dober izkoristek. Uporaba sistema je enostavna, življenjska doba pa dolga, če ga pravilno vzdržujemo, tudi 25 let in več. S kurjenjem kurilnega olja pa ščitimo tudi okolje saj ne proizvaja strupenih in rakotvornih snovi. Upravljati sistem ogrevanja na kurilno olje je preprosto. Zajema točenje olja v rezervoar, le ta pa potem teče v peč.  Ko se prižge peč se prične ogrevanje. Toplota nastaja, ko kurilno olje izgoreva.  Ustrezna temperatura v prostorih pa se uravnava preko regulatorjev za ogrevanje. Ogrevanje na kurilno olje je primerno tako za radiatorsko, kot tudi za talno ogrevanje. Zadnjih 40 let se je sistem ogrevanja s kurilnim oljem tako izpopolnil, da prispeva kar 30% manj emisij toplogrednih plinov. Zaradi novih, izboljšanih peči je izgorevanje kurilnega olja postalo čisto. 

Slabost ogrevanja s kurilnim oljem je dejstvo, da ni primerno za mala stanovanja, poleg tega pa je tudi cena kurilnega olja, v primerjavi z drugimi energenti visoka. Dejstvo je tudi, da generirajo visokotemperaturne peči za kurjenje kurilnega olja kar nekaj toplotnih izgub. 

V kolikor se odločite za tovrstni sistem ogrevanja, boste za nakup kondenzacijske peči plačali več kot 2900 eur. K stroškom pa boste morali prišteti tudi nakup rezervoarja, regulatorje in dodatno opremo. Ogrevanje na kurilno olje danes zamenjujejo sodobnejši ogrevalni sistemi.

1.3 Peči za kurilno olje

Poznamo nekaj različnih tipov peči za kurjenje kurilnega olja, visokotemperaturne, nizkotemperaturne ter kondenzacijske kotle. Starejši visokotemperaturni kotli delujejo na višjih temperaturah in vodo segrejejo na več kot 80 stopinj. Kadar je temperatura vode v kotlu stalno višja prihaja do izgubljanja toplote preko slabše izoliranih sten kotla.  Kotel, ki deluje na nižje temperature in vodo segreva do 70 stopinj porabi manj energije za ogrevanje vode dosega pa podoben učinek ogrevanja. Najbolj učinkovite pa so kondenzacijske peči, ki ne koristijo samo toplote, ki nastaja pri izgorevanju temveč tudi neizrabljeno toploto kondenza, ki nastaja ob kondenzaciji dimnih plinov. 

1.4 Na kakšen način lahko zmanjšamo stroške za ogrevanje na kurilno olje? 

Obstajajo različni načini zmanjšanja stroškov ogrevanja: 

Ena možnost je zamenjava vašega obstoječega visokotemperaturnega kotla. Nizkotemperaturni in kondenzacijski kotli so učinkovitejšega. Strošek zamenjave bo okoli 4.000-6.000 eur

Druga možnost je dodatek toplotne črpalke zrak-voda ob obstoječem sistemu ogrevanja na kurilno olje. Toplotna črpalka bo prispevala nekaj dodatne toplote zaradi česar bomo prihranili pri kurilnem olju. 

1.5 Dobava kurilnega olja

Kurilno olje je možno naročiti pri številnih ponudnikih. Cena je seveda odvisna od ponudnika, vendar so cene pri vseh ponudnikih zelo podobne.

2. Cena kurilnega olja

Kar 20 % slovenskih gospodinjstev se leta 2020, kljub temu, da se doba ogrevanja na kurilno olje počasi izteka, še vedno ogreva na kurilno olje. 32% gospodinjstev se ogreva na lesno biomaso, 12% na zemeljski plin, sledijo pa ogrevanje na elektriko in ogrevanje s toplotnimi črpalkami. Glede na prejšna leta je povpraševanje po kurilnem olju v začetku leta še precej naraslo zaradi hladnih temperatur do konca aprila  pa tudi, ker so cene kurilnega olja najnižje v preteklem desetletju. V začetku leta je bila cena 0.7 eur/liter. Gospodinjstva so si zato verjetno naredila zaloge za prihodnjo sezono ogrevanja. Za 1500 litrov kurilnega olja so tako gospodinjstva plačala okoli 400 eur manj kot v preteklih sezonah, ko se je cena vrtela okoli 1 eura in več. Cena kurilnega olja je poleti narasla na 0.787 eur, trenutno (januar 2022) pa znaša okoli 0.99 eur/l

3. Kurilno olje - ponudniki

Primerjava ponudnikov kurilnega olja pokaže, da pri nakupu 1000 litrov, če ustrezno izberemo, lahko privarčujemo kvečjemu nekaj 10 evrov. Cene so si med seboj zelo podobne. Se pa razlikuje čas dobave olja posameznih ponudnikov.  Slovenija je na desetem mestu v evropi, kar se tiče obdavčitve cen kurilnega olja.  Kurilno olje kot sredstvo ogrevanja vedno bolj izpodrivajo lesni peleti in toplotne črpalke. Vedno manjše zanimanje za kurilno olje pa ni vplivalo na znižanje cen tega energenta, saj je njegova cena odvisna od cen naftih derivatov. Večina ponudnikov nujno dostavo olja dodatno računajo. V kolikšnem času vam bodo dostavili kurilno olje zavisi tudi od tega kdaj boste olje naročili. Bližje kot je čas kurilne sezone, daljši je čas dostave. Zelo redko najdete ponudnika, ki vam bo kurilno olje dostavil v enem dnevu. Običajno bo trajalo vsaj tri do deset dni. 

4. Kje in kako hranimo kurilno olje?

4.1 Različni rezervoarji in posode za kurilno olje

Posode oz. rezervoarje za kurilno olje lahko lahko umestimo v stanovanja, v pritlične ali kletne nestanovanjske prostore ali pa v posebne prostore izven stavbe oziroma na dvorišča. Pri tem je potrebno upoštevati določene predpise glede velikosti rezervoarja. 

V stanovanju imamo lahko največ dve posodi za hranjenje kurilnega olja in sicer v velikosti do največ 25 litrov. Skupaj lahko v stanovanju torej skladiščimo maksimalno 50 litrov kurilnega olja. Material iz katerega so posode mora biti nelomljiv in neprepusten za olje. 

V kolikor želimo umestiti hranilnike olja v klet ali pritlični prostor večstanovanjske stavbe smo omejeni na 200 litrov po stanovanju ali 2000 litrov po posameznem stopnišču stanovanjskega bloka. Pri ustreznosti posod in prostorov moramo upoštevati vse varnostne predpise, še posebej požarno varnostne. 

Izven hiš z več stanovanji je dovoljeno hraniti do 1000 litrov olja po posameznem stanovanju. Potrebno je upoštevati pet metrsko oddaljenost prostorov za skladiščenje olja od sosednjih objektov in poskrbeti za ograjenost prostorov z ognjevarnimi in za olje nepropustnimi materiali.

V večini primerov se kurilno olje hrani pod zemljo v betonskih hranilnikih. V kolikor jih vkopljemo v zemljino je potrebno poskrbeti, da je stena dvojna kar obvaruje, da se olje ne bi izlilo v okolje, opremiti jih moramo pa tudi s kontrolno napravo, ki opozarja na izliv. Kontejnerje moramo vkopati vsaj 1.5 metra v zemljo in poskrbeti za vsaj dvo metrsko oddaljenost od napeljav za vodo in plin ter objekta v katerem je kotlovnica. V kolikor hranilnik vgradimo v jamo iz betona, potem ima lahko enojno steno, mora pa biti narejen iz umetnih snovi ali jeklene pločevine. Poskrbeti moramo, da je jama zračna in ima odprtino po kateri polnimo gorivo in ima tudi dostopno odprtino. 

Odprtini mora pokrivati dvojni pokrov. 

Prepričati se moramo, da ima posoda za hranjenje olja vse ustrezne ateste.

V primeru novogradenj so načrti za umestitev ali vgradnjo v projektni dokumentaciji, ki jo pripravi pooblaščen projektant.  

4.2 Obvezno čiščenje posode za kurilno olje 

Če želimo, da je naš ogrevalni sistem učinkovit in dobro deluje, je potrebno poskrbeti za pravilno vzdrževanje kontejnerja za gorivo. To pomeni ustrezno čiščenje na vsakih pet do sedem let saj se v tem času  na dnu nabirajo usedline in voda. Poskrbeti moramo, da usedline olja ne pridejo do koša, skozi katerega se olje sesa in nato zaide v napeljavo vse do gorilnika kurilne naprave. V kolikor umazanija doseže gorilnik, bo prišlo do zamašitve sistema in bo onemogočeno njegovo delovanje. Čiščenje rezervoarjev obvezno prepustite za to usposobljenim osebam oz. podjetjem, ki bodo poskrbela, da bodo odpadne nečistoče uničene na varen način.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Kurilno olje

Pozdravljeni,

potrebujem dostavo 500 l kurilnega olje danes, jutri zjutraj ali naslednji ponedeljek.

Lp 630 € do 1050 €

........

Kurilno olje

Pozdravljeni,

prosim za predračun z dostavo za 2.500 litrov kurilnega olja.

Lp 2250 € do 3750 €

........

700L kurilnega olja z dostavo

Pozdravljeni,

potrebujem 700L kurilnega olja. V ceno naj bo vštet tudi prevoz.

Lp 720 € do 1200 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Dobav kurilne olja, 2300 l
Kurilno olje, Cerklje na Gorenjskem

2070 € do 3450 €

Cena, Dostava in nakup kurilnega olja, 1000
Kurilno olje, Pragersko

1080 € do 1800 €

Cena, Kurilno olje, 1800
Kurilno olje, Podgorje Pri Slovenj Gradcu

1800 € do 3000 €

Cena, Kurilno olje, 1500
Kurilno olje, Šoštanj

410.4 € do 684 €

Cena, Kurilno olje, 1500
Kurilno olje, Bled

1350 € do 2250 €

Cena, Kurilno olje, 1400 l
Kurilno olje, Grosuplje

1080 € do 1800 €

Cena, kurilno olje, 2400
Kurilno olje, Ljubljana - Polje

2430 € do 4050 €

Cena, Kurilno olje, 1500 l
Kurilno olje, Maribor

1350 € do 2250 €

Cena, Kurilno olje, 1500
Kurilno olje, Renče

1620 € do 2700 €

Cena, Odstranitev cistern za kurilno olje, Po popisu
Kurilno olje, Maribor

315 € do 525 €

Cena, Kurilno olje, 1500
Kurilno olje, Laško

1350 € do 2250 €

Cena, Dobava kurilnega olja, 1200 l
Kurilno olje, Ljutomer

990 € do 1650 €

Cena, Kurilno olje, 1600 l
Kurilno olje, Ankaran

1620 € do 2700 €

Cena, Kurilno olje, 2.000 L
Kurilno olje, Horjul

2070 € do 3450 €

Cena, Dobava kurilno olje, 1500 -2000
Kurilno olje, Tolmin

1980 € do 3300 €

Cena, Kurilno olje, 1000 l
Kurilno olje, Maribor

900 € do 1500 €

Cena, Kurilno olje, 2200 l
Kurilno olje, Šentjernej

1800 € do 3000 €

Cena, Dobava kurilnega olja, 2900 l
Kurilno olje, Ljubljana

2520 € do 4200 €

Cena, Kurilno olje, 500-700 litrov
Kurilno olje, Celje

450 € do 750 €

Cena, Dostava kurilnega olja, 200 0lit
Kurilno olje, Ankaran

1800 € do 3000 €

Cena, Kurilno olje, 2000 l
Kurilno olje, Ankaran

1800 € do 3000 €

Cena, Kurilno olje, 1200 l
Kurilno olje, Metlika

1080 € do 1800 €

Cena, Razrez cisterne za kurilno olje, 1x
Kurilno olje, Bresternica

360 € do 600 €

Cena, Kurilno olje, 1000 l
Kurilno olje, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, 1700 litrov kurilnega olja, 1700 l
Kurilno olje, Videm Pri Ptuju

1800 € do 3000 €

Cena, Kurilno olje, 1500L
Kurilno olje, Tržič

1350 € do 2250 €

Cena, Kurilno olje, 1800 l
Kurilno olje, Kostanjevica Na Krasu

1620 € do 2700 €

Cena, kurilno olje, 2000
Kurilno olje, Vrhnika

1800 € do 3000 €

Cena, Dobava kurilnega olja, 2500 l
Kurilno olje, Zgornja Polskava

2250 € do 3750 €

Cena, kurilno olje, 1000
Kurilno olje, Tolmin

900 € do 1500 €

Cena, Dobava kurilnega olja, 2000 l
Kurilno olje, Nova Gorica

1800 € do 3000 €

Cena, Kurilno olje 1000l, 1000l
Kurilno olje, Spodnji Duplek

900 € do 1500 €

Cena, Kurilno olje , 1000 l
Kurilno olje, Celje

900 € do 1500 €

Cena, Kurilno olje , 1300 l
Kurilno olje, Radovljica

720 € do 1200 €

Cena, Razrez cisterne za korilno olje , 1x
Kurilno olje, Krka

360 € do 600 €

Cena, Čiščenje cisterne kurilnega olja, Po popisu
Kurilno olje, Koper

270 € do 450 €Poglej druge končane projekte in cene

Kurilno olje cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

26+ podjetij za Kurilno olje
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo
Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane