Izdelava komunalnih prikljuckov cena

Kakšna je cena priklopa na komunalne priključke? Cena izdelave vodovodnega priključka za enodružinsko hišo z dobavo litoželeznega pokrova, vodomernega jaška, izdelavo navrtnega zasuna in pripadajočih del z rezanjem in sanacijo asfalta, znaša okoli 1600-2500 EUR/kpl. Za enodružinsko hišo pa znaša cena priklopa na javno kanalizacijo, skupaj z izvedbo hišne kanalizacije do javnega voda, izdelave priključka, nadzora komunalnega podjetja in takse, znaša okoli 2000-3500€/kpl.

Komu zaupati izdelavo komunalnih priključkov? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom za izdelavo komunalnih priključkov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za izdelavo vodovodnega priključka


Cena za izdelavo vodovodnega priključka za hišo. Cena izdelave vodovodnega priključka za enodružinsko hišo. Cena za izdelavo vodovodnega priključka z dobavo litoželeznega pokrova, vodomernega jaška za dve merilni mesti, izdelava navrtnega zasuna in pripadajočih del z rezanjem in sanacijo asfalta. Cena vključije nadzor komunalnega podjetja. Cena ne vključuje takse.

1920.00 €/kpl

MINIMALNA CENA
€/kpl

SREDNJA CENA
3000.00 €/kpl

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Izdelava komunalnih prikljuckov

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Izdelava priključka na kanalizacijo


kpl

€/kpl

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Komunalni prispevek - vse kar morate vedeti 

1. Komunalni priključki 

1.1 Kaj so komunalni priključki. 

Ko govorimo o komunalnih priključkih, govorimo o priključitvi na kanalizacijsko omrežje, plinovod, na vodovod in na elektriko. Preprosto povedano, komunalni priključki predstavljajo najbolj osnovno infrastrukturo hiše, zaradi katere lahko v njej normalno živite in funkcionirate. Brez komunalnih priključkov bi bila hiša praktično nevseljiva, saj ne bi mogli uporabljati stranišča in ne bi imeli tekoče vode ter elektrike. Komunalni priključki zato predstavljajo osnovno infrastrukturo vsake hiše. 

1.2 Zemeljska dela za komunalne priključke  

Za izvedbo komunalnih priključkov so potrebna zemeljska dela, ki omrežje pripeljejo neposredno do objekta. Ta dela se izvedejo še preden se gradnja hiše sploh prične, stroški del pa variirajo v odvisnosti od vrste prsti in njenih geoloških značilnosti. Če gre za skalnata tla, bo izkop zahteval več napora, bolje stroje in bo posledično tudi dražji. 

Komunalni prispevek
Komunalni prispevek je potrebno poravnati za pridobitev gradbenega dovoljenja. 

2. Komunalni prispevek 

2.1 Kaj je komunalni prispevek? 

Komunalni prispevek je strošek, ki ga boste morali plačati pristojni občini, v kateri boste gradili objekt. Komunalni prispevek predstavlja finančno nadomestilo, ki omogoča koriščenje in financira izgradnjo ter sanacije občinske komunalne infrastrukture, kamor spadajo kanalizacijsko omrežje, vodovodno in električno omrežje, plinovod in ceste. 

2.2 Je komunalni prispevek nujen? 

Ja, komunalni prispevek je nujno potrebno poravnati, če želimo dobiti gradbeno dovoljenje. Brez plačanega prispevka gradbenega dovoljenja namreč ni mogoče dobiti. Tudi če imate namen izvesti lastno infrastrukturo z lastno kanalizacijo, morate poravnati del komunalnega prispevka, saj boste še vedno koristili občinsko infrastrukturo, torej ceste, pločnike, avtobusne postaje, električno napeljavo, morda plinovod in podobno. 

3. Koliko stane komunalni prispevek? 

3.1 Komunalni prispevek je lahko zelo visok 

Komunalni prispevek predstavlja enega izmed neproporcionalno visokih stroškov, ki jih boste morali plačati ob gradnji objekta. Večinoma presega celo strošek, ki ga boste odšteli za projektanta, torej za arhitekta. Komunalni prispevek torej ni mala malica, težko pa je podati splošno oceno, koliko stane, saj cena močno variira od lokacije in predvsem od občine do občine. Lahko nanese celo, da boste na isti lokaciji za isto veliko parcelo plačali precej več, kot je za komunalni prispevek plačal vaš sosed. Za podrobnejše cene za komunalni prispevek pa nadaljujte z branjem, saj smo poiskali podatke za nekatere slovenske občine. 

3.2 Višina komunalnega prispevka 

Na višino komunalnega prispevka poleg občin in specifik lokacije parcele vplivajo tudi križanja obstoječih komunalnih vodov in morebitna potreba po prekopavanju cest z namenom priključitve objekta na komunalno omrežje. Na podeželju se zna zgoditi, da bo komunalni prispevek nekoliko višji zaradi velike oddaljenosti od tras. 

Splošna praksa nam hitro pokaže, da so komunalni prispevki sicer višji v mestih kot a podeželju. Ker se v Sloveniji komunalni prispevki popolnoma neracionalno razlikujejo od občine do občine, lahko rečemo, da se cena za priključitev načeloma giblje nekje med 2000 in 30000 EUR, kar je seveda izjemno in nerazumno velika razlika. 

3.3 Razlike med občinami 

Pomembno je poudariti, da so skoraj vse slovenske občine v zadnjih letih občutno podražile komunalni prispevek. Razlogov za to je več, predvsem pa se gre za to, da želijo nekatere občine ljudi s tem odvračati od priseljevanja v dotično občino. Občutne dvige smo tako lahko zaznali predvsem v slovenskih občinah ob Ljubljani, ki v zadnjih letih doživljajo več pritisk priseljencev, saj so cene nepremičnin v Ljubljani za večino enostavno previsoke. 

V nadaljevanju navajamo vrednosti povprečnega komunalnega prispevka za slovenske občine v letu 2021: 

Eden največjih komunalnih prispevkov je bilo v preteklem letu potrebno plačati v občini Izola, v povprečju pa je znašal vrtoglavih 28.500 EUR. Podobno vrtoglave cene so tudi drugod na obali. Tik ob boku Izoli sledijo občine v okolici Ljubljane in Ljubljana. Strošek za komunalni prispevek se v Ljubljani giblje med 20.000 in 25.000 EUR, v občinah ob Ljubljani pa med 15.000 in 20.000 EUR. Ostala veja slovenska mesta, npr. Kranj in Celje, za komunalni prispevek računajo okrog 10.000 – 14.000 EUR, zelo nizko mero za  komunalni prispevek pa je bilo potrebno plačati v Krškem. 

3.4 Gradnja lastne komunalne infrastrukture 

Če se odločite, da se ne boste priklopili na občinsko komunalno infrastrukturo, pač pa si jo boste raje zgradili sami, se bo znesek, ki bi ga odšteli za gradnjo, seveda odšteje. Še vedno pa morate plačati del komunalnega prispevka, saj boste še vedno uporabljali cestno omrežje, verjetno tudi elektriko ali pa vsaj tekočo vodo. 

3.5 Kdaj plačam komunalni prispevek? 

Po Zakonu o prostorskem načrtovanju se komunalni prispevek načeloma plača preden želi posamezniki zaprositi za gradbeno dovoljenje. Ta posameznik želi izkoriščati obstoječo komunalno infrastrukturo, prav tako pa se od njega zahteva financiranje stroškov gradnje in vzdrževanja občinske komunalne infrastrukture. Komunalni prispevek pa morate prav tako plačati tudi, če nameravate povečati priklopno moč.  

Sicer pa načeloma obstajata dve različni možnosti, kdaj lahko poravnate komunalni prispevek. To lahko storite vnaprej, še preden zaprosite za pridobitev gradbenega dovoljenja, za kar se odloči večina investitorjev. Lahko pa za odmero komunalnega prispevka zaprosite, ko oddate gradbeno dovoljenje. V kolikor za to ne zaprosite, prispevka pa niste poravnali vnaprej, bo občina sama podala zahtevo, ki jo boste morali plačati, čeprav se lahko na to odločbo seveda tudi pritožite. S pritožbo lahko teoretično znižate vrednost prispevka, nikakor pa se mu ne boste mogli izogniti. Rok za pritožbo je načeloma 14 dni od prejetja poziva k plačilu.   

Plačan komunalni prispevek pomeni, da ste poravnali vse potrebne stroške za priklop vašega objekta na občinsko komunalno infrastrukturo. Ko je ta strošek poravnan, ste s tem zaključili in morebitne takse ali dodatni stroški v tem primeru nikakor niso sprejemljivi.  

3.6 Kako se poravna komunalni prispevek? 

Ko želite poravnati komunalni prispevek, je najbolje, če en izvod DGD-ja (dokumentacija za gradbeno dovoljenje) pošljete na občino, na kateri oddate predhodno izpolnjeno vlogo za odmero prispevka. Po istem postopku lahko na občinski upravi prav tako zaprosite samo za informativni izračun, o katerem pa se lahko sicer pozanimate že ob nakupu parcele, saj je prodajalec ta dolžan vedeti. Marsikdo se za nakup parcele ne bi odločil, če bi bila odmera prispevka vrtoglava – v tem primeru bi marsikdo parcelo raje poiskal kje drugje. 

Na občini vam bodo nato v roku 7-10 dni izdali odločbo, v kateri bo naveden strošek komunalnega prispevka. Ta strošek boste morali poravnati, če boste želeli dobiti gradbeno dovoljenje. 

3.7 Gradnja nadomestnega objekta 

Načeloma se komunalni prispevek plača samo enkrat na parcelo. Če gre za rušitev obstoječega objekta in nadomestno gradnjo, se komunalni prispevek smatra za že plačanega, čeprav mora občina ta podatek tudi uradno preveriti. V tem primeru vam prispevka torej ni potrebno plačati ali pa je ta minimalen. Delno je potrebno prispevek poravnati, če je novozgrajeni objekt večji od prejšnjega, vendar pa se v tem primeru upošteva zgolj razlika v kvadraturi. Če občina v primeru gradnje večjega novega objekta zahteva delno nadomestilo gradbenega objekta, lahko komunalni prispevek občutno znižate tako, da upoštevate le dodatne kvadratne metre novega objekta, ne pa tudi kvadratnih metrov starega, porušenega objekta, za katere je bil komunalni prispevek že plačan.    

4. Vodovodni priključek 

4.1 Kako se priključim na vodovod? 

Pri vsaki novogradnji potrebujemo vir tekoče vode, zato se moramo priključiti na vodovodni priključek. To moramo storiti tudi v primeru adaptacije dotrajanih objektov. Pred priključkom mora za to usposobljeni projektant izdelati dokumentacijo priključitve na vodovodno omrežje. Dokumentacija mora vsebovati načrt situacije z jasno vidnimi vodovodnimi priključki, kjer se bomo  priključili na občinski vodovod. Poleg tega morajo biti jasno vidna tudi mesta vodovodnega jaška z vgrajenim vodomernim števcem in drugimi elementi. Nato se mora na podlagi projektnih pogojev, ki jih izda komunalno podjetje, preračunati poraba pitne vode, na podlagi teh podatkov pa se nato načrtuje tudi vodovni priključek. Načrti v dokumentaciji morajo vsebovati tudi tloris hiše z jasno označenimi sanitarnimi prostori, detajle in popise del. Kakšne dimenzije bo na koncu vodovodni priključek, je odvisno predvsem od količine obremenjujočih točk hiše, torej količine točk, kjer je potrebna tekoča sanitarna voda.   

4.2 Soglasja in dovoljenja za vodovodni priključek 

Za vodovodni priključek moramo predhodno pridobiti naslednja soglasja in dovoljenja: gradbeno dovoljenje (pravnomočno), projektne pogoje, ki jih posreduje komunalno podjetje in PZI (projekt za izvedbo), v katerega je vključen tudi hišni vodovodni priključek. 

5. Priklop na kanalizacijo 

5.1 Splošne informacije o priklopu na kanalizacijo 

Ko gre za priključitev na kanalizacijsko omrežje, moramo najprej specificirati, ali gre za odvajanje fekalij ali meteorne vode. Od tega je odvisen tudi tip kanalizacije našega objekta, ki je lahko mešan ali popolnoma ločen. V vsakem primeru je nujno, da je kanalizacija primerno urejena. Glavno pravilo, ki velja pri načrtovanju kanalizacijskega sistema hiše, zapoveduje, da moramo odpadno vodo iz prostorov pod terenom speljati ločeno od tiste iz prostorov nad koto 0 terena. Najmanjši sprejemljiv premer cevi za kanalizacijo je 15 cm, običajno pa se vgrajuje cevi s premerom 20 cm. Priključuje se jih pod kotom 40° - 50°, zato da lahko voda nemoteno izteka. 

5.2 Soglasja, ki jih potrebujemo 

Za priključitev na kanalizacijsko omrežje potrebujemo podobna dovoljenja in soglasja kot za vodovodni priključek. Sem spadajo gradbeno dovoljenje, izpolnjeni pogoji, ki nam jih je naložilo komunalno podjetje in projekt izvedbe kanalizacijskega priključka. Vse te stroške mora seveda kriti investitor sam. Izvedbo hišnega priključka krije lastnik objekta, ki mora skrbeti tudi za redno vzdrževanje in delovanje. 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Jašek za vodno črpalko v kleti

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za jašek za vodno črpalko v kleti 60 cm x 60 cm x 120 cm globoko.
Betonski jašek ter izolacija in cevni priključek na zunanjo kanalizacijo.

Lp 540 € do 900 €

........

Priklop na novo zgrajen kanalizacijski priključek

Pozdravljeni,

Potreben je izkop kanala, kamor se položijo cevi s katerimi se priklopimo od hiše na kanalizacijski sistem.
Skupna dolžina cca 10m.

Lp 1620 € do 2700 €

........

Izdelava celotne komunalne infrastrukture s cesto

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izdelavo celotne komunalne infrastrukture z vključeno izdelavo ceste za 6 parcel.

Zgraditi je potrebno:
- cesto
- odvodnjavanje
- fekalno kanalizacijo
- vodovod
- javno razsvetljavo

Trenutno smo v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja.
PZI za projekt je že izdelan.


Lp 22500 € do 37500 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Izkop kanalizacijskega voda, 30 tm
Izdelava komunalnih prikljuckov, Ig

1800 € do 3000 €

Cena, Menjava pokrova greznice, 100x80cm
Izdelava komunalnih prikljuckov, Golnik

450 € do 750 €

Cena, Priključitev na javno kanalizacijsko omrežje, cca 20 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Kranj

1350 € do 2250 €

Cena, Izkop, priključek na kanalizacijo, nov jašek, 2 jaška, 2 priključka, ločitev metorne vode
Izdelava komunalnih prikljuckov, Vrhnika

1620 € do 2700 €

Cena, Prenova kanalizacijskega jaška in 3 hišnih priključkovpriključkov, 3 izhodi iz hiše in jašek zraven hiše
Izdelava komunalnih prikljuckov, Marezige

720 € do 1200 €

Cena, Izkop in montaža cevi za vodovod DN80 NL, širina iskopa 1m globina 0,8m dolžina iskopa je cca 400 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Moravče

2250 € do 3750 €

Cena, Sanacija zunanjega kanalizacijskega jaška z izkopom, po opisu
Izdelava komunalnih prikljuckov, Škofljica

720 € do 1200 €

Cena, Izvedba meteorne kanalizacije, Po popisu
Izdelava komunalnih prikljuckov, Ljubljana - Polje

1350 € do 2250 €

Cena, Izkop, polaganje cevi za meteorno vodo, in cevi za vodovod, 10
Izdelava komunalnih prikljuckov, Dravograd

1800 € do 3000 €

Cena, Priklop na javno kanalizacijo, 25 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Celje

2250 € do 3750 €

Cena, Zamenjal betonskega jaska s pvc, 2 jaška
Izdelava komunalnih prikljuckov, Murska Sobota

3150 € do 5250 €

Cena, Izkop.priklucitev na kanalizacijsko omrezje, Po popisu
Izdelava komunalnih prikljuckov, Moravče

900 € do 1500 €

Cena, Izdelava priključka na javno kanalizacijo, 22 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Novo mesto

2340 € do 3900 €

Cena, Polaganje cevi za fekalno in meteorno kanalizacijo, Po popisu
Izdelava komunalnih prikljuckov, Ljubljana

3150 € do 5250 €

Cena, Postavitev sanitarnega jaška, 1m cevi oziroma 1x nov jašek
Izdelava komunalnih prikljuckov, Preserje

2700 € do 4500 €

Cena, Izdelava kanalizacijskega priključka, 20 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Moravče

1620 € do 2700 €

Cena, Izvedba priklopa na vodovod, 1x
Izdelava komunalnih prikljuckov, Medvode

540 € do 900 €

Cena, Priključitev na kanalizacijo, 3 hiše
Izdelava komunalnih prikljuckov, Ljubljana - Polje

3150 € do 5250 €

Cena, Priklop komunalnih priključkov, 30 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Zgornje Gorje

3600 € do 6000 €

Cena, Izkop kanala in vgradnja betonske greznice., 1
Izdelava komunalnih prikljuckov, Lendava

360 € do 600 €

Cena, Priklop kanalizacije na omrežje,
Izdelava komunalnih prikljuckov, Ivančna Gorica

1620 € do 2700 €

Cena, Izkop kanalizacijskega voda + položitev cevi, jaškov..., 70 metrov.
Izdelava komunalnih prikljuckov, Medvode

3600 € do 6000 €

Cena, Izdelava hišnega priključka za kanalizacijo, 13,5 m dolžine
Izdelava komunalnih prikljuckov, Log pri Brezovici

1620 € do 2700 €

Cena, Priklop na kanalizacijo, Približno 3 m izkopa do greznice
Izdelava komunalnih prikljuckov, Ptuj

720 € do 1200 €

Cena, Izkop, položitev cevi in rušenje greznice, 34 m cevi
Izdelava komunalnih prikljuckov, Medvode

2700 € do 4500 €

Cena, Obnova kanala priključka na kanalizacijo, 15 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Celje

720 € do 1200 €

Cena, Izvedba zunanje kanalizacije po projektu, 120m do 2m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Novo mesto

4500 € do 7500 €

Cena, izvebo za priklop na kanalizacijsko omrežje, 20-25m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Preddvor

3600 € do 6000 €

Cena, Priklop na vodovodno omrežje, 50 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Preserje

3600 € do 6000 €

Cena, Izvedba priklopa kanalizacije in vode na javno omrežje, 2 lokacije
Izdelava komunalnih prikljuckov, Radomlje

3600 € do 6000 €

Cena, Kanalizacija skozi hišo do priklopa, 15m dolzina, globina od 30cm do 1m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Stari Trg Pri Ložu

2250 € do 3750 €

Cena, Polaganje kanalizacije in odvodnjavanje, 50m in globine 30 cm
Izdelava komunalnih prikljuckov, Malečnik

1800 € do 3000 €

Cena, Priklop na javno komunalno omrezje, 1
Izdelava komunalnih prikljuckov, Koper

2340 € do 3900 €

Cena, priklop ma javno kanslizacijo, 15m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Radenci

3150 € do 5250 €

Cena, Popravek kanalizacijskega priključka, Po popisu
Izdelava komunalnih prikljuckov, Kamnik

360 € do 600 €

Cena, Pregled in sanacija kanalizacije, 50 m
Izdelava komunalnih prikljuckov, Ljubljana

2700 € do 4500 €Poglej druge končane projekte in cene

Izdelava komunalnih prikljuckov cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

388+ podjetij za Izdelava komunalnih prikljuckov
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Izdelava komunalnih prikljuckov?

 • Izdelava komunalnih prikljuckov Ljubljana
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Maribor
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Celje
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Koper
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Kranj
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Ajdovščina
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Bled
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Bovec
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Črna na Koroškem
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Črnomelj
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Domžale
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Gornja Radgona
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Gornji Grad
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Hrastnik
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Ilirska Bistrica
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Izola
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Jesenice
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Kamnik
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Kidričevo
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Kobarid
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Kočevje
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Kranjska Gora
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Krško
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Laško
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Lendava
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Litija
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Ljutomer
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Metlika
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Mojstrana
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Mozirje
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Murska Sobota
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Nova Gorica
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Novo mesto
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Ormož
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Piran - Pirano
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Pivka
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Portorož
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Postojna
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Ptuj
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Radeče
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Radenci
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Radovljica
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Ravne Na Koroškem
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Ribnica
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Rogaška Slatina
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Sevnica
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Sežana
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Škofja Loka
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Slovenj Gradec
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Slovenska Bistrica
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Slovenske Konjice
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Šoštanj
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Štore
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Tolmin
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Trbovlje
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Tržič
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Trzin
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Velenje
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Vipava
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Vojnik
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Vransko
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Vrhnika
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Žalec
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Zreče
 • Izdelava komunalnih prikljuckov Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane