Brušenje betona - cena in cenik izvajalca

Kakšna je cena brušenega betona? Cena za brušenje betonskega tlaka je odvisna od stanja podlage (njena ravnost, trdnost, prisotnost ali odsotnost napak v obliki razpok, lukenj, marka betona) in od namena brušenja. Strošek brušenja tako določimo šele po tem, ko si strokovnjak ogleda stanje tlaka. Betonski tlak lahko zbrusimo do mat videza ali naredimo polirani beton. Izvedba brušenega betona se splača tudi cenovno, saj je lep, brez fug, ki so pri ploščicah neizbežne, obenem pa je cenejši, saj ne potrebujemo kupiti ploščic in plačati polaganja.

Komu zaupati brušenje betona? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem za brušenje betona v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za brušenje betona


Cena za brušenje betona. Cena vključuje dobavo in vgradnjo materiala in je odvisna od površine in debeline brušenja.

7.20 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
14.40 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Diamantno brušenje betona - cena

Brušenje betona potrebujemo kadar želimo odstraniti mehko cementno mleko, ki se naredi na novem estrih, kadar želimo izravnati betonsko površino pred polaganjem tlaka ali kadar želimo obnoviti star betonski tlak, mozaik ali tla iz umetnega kamna. Ob brušenju betona obvezno nosite ustrezno zaščito za dihala. Cena za brušenje betona je odvisna od trdnosti betona, finosti brušenja, tipa površine (tla, stena ali strop) ter seveda od izvajalca.

Diamantno brušenje betona - cena
6 €/m2

MINIMALNA CENA
9 €/m2

SREDNJA CENA
12 €/m2

NAJVIŠJA CENA

Druge cene za - Brušenje betona

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Brušenje betona - kaj morate vedeti?

brušen-beton.jpg
Brušen ali poliran beton odlikuje izjemna vzdržljivost, trdnost in trajnost, zato ni čudno, da se zanj vse pogosteje odločajo lastniki domov!

1. Kaj je brušen oz. poliran beton?

Brušeni oziroma polirani beton je vrhunski in vzdržljiv material za tla. Z ustrezno opremo za brušenje in izkušnjami lahko izvajalci zbrusijo betonske površine, nove ali stare, do sijajnega zaključka. Tovrstna tla odlikuje izjemna vzdržljivost, trdnost in trajnost, zato ni čudno, da se zanj vse pogosteje odločajo lastniki trgovin na drobno, komercialnih skladišč ter pisarniških prostorov, zelo priljubljen pa postaja tudi pri lastnikih stanovanj!Težki stroji se uporabljajo za postopno brušenje betonske površine do želene stopnje sijaja in gladkosti, podobno kot pri brušenju lesa.

1.1 Kje se lahko uporabi brušen beton?

Brušena betonska tla srečamo praktično povsod: v skladiščih, prodajalnah, v hotelih in restavracijah, v pisarniških stavbah, garažah, avto salonih, vtovih, zunanjih terasah, zasebnih rezidencah...

1.2 Prednosti tal iz brušenega betona

Lastniki stanovanj, trgovci na drobno, trgovinska skladišča, izobraževalne in zdravstvene ustanove izberejo brušen beton kot finalni tlak zaradi številnih prednosti, ki jih nudi tovrstna talna obloga. Dekorativni beton je postal logična izbira zaradi velike vrednosti, ki jo prinaša, in ker lahko tekmuje z drugimi tlaki tudi v estetskem pogledu.

1.2.1 Prednosti brušenega betona v stanovanjih

- Prihranek stroškov: Tradicionalni materiali za talne obloge niso potrebni, kadar se beton uporablja kot končna talna površina
- Prihranek v življenjskem ciklu: Polirana tla niso tako občutljiva na poškodbe kot drugi materiali in jih ni treba zamenjati
- Enostavno čiščenje: ne vsebuje prahu, umazanije in alergenov
- Na voljo v najrazličnejših barvah in izvedbah

1.2.2 Prednosti brušenega betona v javnih prostorih

- Prihranek stroškov: Uporaba brušenega betona kot končne talne površine je stroškovno učinkovitejša, stroški vzdrževanja so nižji
- Bolj odporen na promet
- Manj vzdrževanja in daljša življenjska doba: Brušena betonska tla so enostavna za čiščenje in zahtevajo le občasno vlažno brisanje. Prav tako odpravljajo potrebo po grdih voskih ali premazih, pa tudi s tem povezanim delom, časom in stroški za njihovo uporabo. Sijajna površina poliranega betona je odporna na sledi pnevmatik viličarjev in madeže pri razlitju nafte in kemikalij.
- Odporen na težave z vlago: Polirani oz brušen beton omogoča tlem dihanje in odpravlja težave, ki se pojavijo pri drugih talnih materialih, ki tesnijo, kot so ploščice itd.
- Visoka odbojnost svetlobe: pomembno za tla v poslovnih stavbah, hotelih, restavracijah in drugih javnih objektih, ki želijo svetlo, čisto in profesionalno podobo. Varčuje tudi z energijo z zmanjšanjem zahtev po umetni razsvetljavi
- Je trajnostna alternativa za tla: Za polirani beton niso potrebni nevarni premazi, čistila ali lepila

1.3 Ali je možno vsak beton brusiti oz. polirati?

Skoraj vsa strukturno trdna betonska tla, bodisi stara bodisi nova, lahko z ustrezno pripravo brusimo. Vendar obstajajo nekatere izjeme, zato se je o tem dobro pozanimati pri ustreznem strokovnjaku.

1.4 Ali je brušen beton težko vzdrževati?

Polirana betonska tla so izjemno trpežna skozi celo življenje, vendar jih bo treba tudi pravilno vzdrževati, da bodo ohranila svoj čudovit izgled. Dobra novica je, da jih je na splošno lažje vzdrževati kot druge vrste dekorativnih tal. Redno vzdrževanje je sestavljeno iz ohranjanja tal brez prahu in umazanije, ki lahko površino opraska z vlažnim brisanjem.

1.5 Ali so tla iz brušenega/poliranega betona spolzka?

Polirana betonska tla so lahko videti gladka kot steklo, vendar so popolnoma varna, če so čista in suha. V javnih objektih z velikim dnevnim prometom pa je preprečevanje nesreč zaradi zdrsov in padcev glavna prednostna naloga.

Tu je nekaj nasvetov za izboljšanje odpornosti proti zdrsu poliranih betonskih tal v teh okoljih:

- Na poliranih tleh naj ne bo olj, masti in stoječe vode. Upoštevajte rutinski program vzdrževanja in čim prej očistite razlitja in madeže s tal.
- Nanesite balzam proti drsenju. Ti izdelki vsebujejo posebne dodatke, namenjene izboljšanju oprijema in mokri površini, ki je varnejša. Občasno jih je treba ponovno nanašati, lahko pa jih preprosto dodate med rutinskim čiščenjem.
- Na polirani beton, ki vsebuje protizdrsni dodatek peska, nanesite tesnilni sloj. Te izdelke pred nanosom preprosto vmešamo v tesnilno maso, da povečamo oprijem, ne da bi odstranili videz polirane površine.

2. Brušenje betona - izbira pravega ponudnik

Zavedati se morate, da postopek brušenja ali poliranja betonskih tal zahteva veliko strokovnega znanja in uporabo specializiranih težkih polirnih strojev, opremljenih z diamantnimi diski, ki postopoma brusijo površine do želene stopnje sijaja in gladkosti. Glede na naložbe v opremo in zahtevane spretnosti to vsekakor ni projekt za domačega mojstra. Za delo boste želeli najeti profesionalnega izvajalca za poliranje betona. Na spletnem portalu Mojmojster poiščite lokalnega, zanesljivega izvajalca za brušenje betona.

3. Brušen beton - različne stopnje brušenja od mat do sijaja

Odvisno od diamantnega peska, ki ga uporabljate za poliranje oz. brušenje betonskih tal, lahko dosežete različne stopnje sijaja, od mat do steklene površine.

Za grobo brušenje običajno začnete z diamanti, vdelanimi v kovinsko matrico. Ko začnete polirati tla v zaporednih plasteh, običajno preidete na drobnejše diamantne abrazive, povezane v plastično ali smolnato matrico, da dosežete višje stopnje sijaja.

Tu so štiri faze poliranja in stopnje sijaja, ki jih lahko pričakujete v posamezni fazi:

3.1 Prva stopnja stopnja - mat

Ko pogledate naravnost navzdol, bodo tla videti nekoliko motno z malo jasnosti ali odseva, če sploh.

3.2 Druga stopnja - saten

Ko pogledate naravnost navzdol v končna tla in na razdalji približno lahko vidite rahel odsev od zgoraj.

3.3  Tretja stopnja - pol mat

Površina bo imela veliko višji odsev kot pri stopnji 2, in začeli boste videti dobro odbojnost svetlobe. Na razdalji nekaj metrov bodo tla jasno odražala stransko in zgornjo razsvetljavo.

3.4 Četrta stopnja - sijaj

Ko stojite neposredno nad površino, popolnoma jasno vidite svoj odsev. Tudi tla so videti mokra, če jih gledamo z različnih kotov.

4. Brušenje betona - postopek izvedbe tlaka

4.1 Vlivanje betona

Najpogostejši način za izdelavo betonskega tlaka je z vlivanjem betona. Največja površina vlitega betona brez fug oz. dilatacij je lahko 5 m x 5 m. Večja območja je potrebno razdeliti na manjše dele in jih razrezati (izdelati dilatacije) naslednji dan po vlitju. Dilatacije je potrebno izdelati tudi pri vratih. Tam so namreč šibke točke betonskega tlaka, kar pomeni, da se bo beton skrčil in razpokal v ravni črti. Dilatacije se lahko kasneje zapolni z elastično tesnilno maso, kot je poliuretan v podobni barvi kot so vaša tla. Pripravljeno betonsko mešanico se običajno vlije na armaturno mrežico, s čimer se prepreči oz. zmanjša nevarnost razpokanja betona. Debelina betona na toplotni izolaciji ali ceveh talnega ogrevanja mora biti od 5-10 cm.

4.2 Izravnava tal

Po vlitju je potrebno beton izravnati z laserjem, grabljicami ter vibracijskimi stroji za estrihe. Ko je površina ravna, se po želji nanjo nanese še barva. Tekom dneva se betonska površina dodela in poravna z ročnimi gladilkami. Končno površino zapremo in zgostimo z ročno gladilko in / ali strojno gladilko. To cementno pasto pripelje na površino, jo gladi in strdi, dokler ne razvije sijaja. To lahko traja od štiri do 14 ur in je delno odvisno od temperaturnih razmer. V kolikor je v prostoru manj kot 5 ° C se lahko svež beton trajno poškoduje; Če je prevroče pa se beton lahko prehitro suši in se skrči ter popoka. .

4.3 Brušenje in zatesnitev betona

Ko je beton posušen, ga je treba zbrusiti in zatesniti. To se dela vsaj mesec dni po vlivanju, razen v primeru, ko gre za hitro sušeč estrih. Čiščenja in brušenje betona se izvaja z čistilnim strojem ali, še bolje, z lahkim diamantnim poliranjem, da odstranimo minimalno mlečnost in tako dosežemo srednje visok sijaj. Za gladko polirana tla lahko površino še izboljšamo z diamantno obloženimi fleksibilnimi blazinicami. Nato je treba tla še zatesniti. Uporablja se vpojna tesnilna masa, ki betonu omogoča dihanje.

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Brusenje temelja za ograjo

Pozdravljeni.

Brušenje betonskega temelja za vrtno ograjo, dolžina 11m, višina 30 cm, brušenje le z ene strani in povrhu.

Lep pozdrav. 135 € do 225 €

........

Brušenje betonske plošče

Pozdravljeni.

Potrebujem brušenje betonske plošče na dvorišču.

Lep pozdrav. 450 € do 750 €

........

Brušenje betonskega stropa

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo pleskanja betonskega stropa na novogradnji, cca 70m2.

Lp 225 € do 375 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Brušenje betona na stopnicah, 18 stopnic
Brušenje betona, Kranj

162 € do 270 €

Cena, Brušenje in štokanje betonske površine, 40 m2
Brušenje betona, Miklavž Na Dravskem Polju

315 € do 525 €

Cena, Brušenje betona, 150 m2
Brušenje betona, Ptuj

1350 € do 2250 €

Cena, Brušenje betona, 30 m2
Brušenje betona, Velenje

315 € do 525 €

Cena, Na terasi cca 20m2 je treba pobrusiti lepilo od ploščic., 20m2
Brušenje betona, Zreče

270 € do 450 €

Cena, Brušenje betonskega stropa, 70 m²
Brušenje betona, Velenje

450 € do 750 €

Cena, brušenje betona, 40 m2
Brušenje betona, Izola - Isola

405 € do 675 €

Cena, Brušenje betonskih tal v garaži, 20m2
Brušenje betona, Žalec

180 € do 300 €

Cena, Brušenje betonskega stropa in tal, 25m2
Brušenje betona, Postojna

252 € do 420 €

Cena, brušenje betonske plošče, tlaka, 35m2
Brušenje betona, Kostanjevica Na Krasu

360 € do 600 €

Cena, Brušenje zunanje betonske kuhinje, 15 m2
Brušenje betona, Novo mesto

270 € do 450 €

Cena, Vlivanje in brušenje betona v 2 sobah v Medvodah., Debelina 2 cm, 30 m2
Brušenje betona, Medvode

315 € do 525 €

Cena, Brušenje-štokan beton tla, po opisu
Brušenje betona, Dravograd

315 € do 525 €

Cena, Brušenje betona terase, 20 m2
Brušenje betona, Ribnica

360 € do 600 €

Cena, brušenje zunanje plošče, 100 m2
Brušenje betona, Naklo

972 € do 1620 €

Cena, Brušen in štokan beton na letni terasi, stopnicah in dovozu, 50 m2
Brušenje betona, Jesenice

540 € do 900 €

Cena, Brusenja stropa oz. Polne plosce cca 70 kvadratov,, 70 m2
Brušenje betona, Murska Sobota

225 € do 375 €

Cena, Brušen tal iz opeke, 10 m2
Brušenje betona, Vremski Britof

90 € do 150 €

Cena, Izravnava terase in brušenje betona, 60m2
Brušenje betona, Bohinjska Bela

540 € do 900 €

Cena, Brušenje zunanjih betonskih pohodnih površin na mat ali satin videz, 52 m2
Brušenje betona, Ljubljana

468 € do 780 €

Cena, Brušeni beton za teraso,
Brušenje betona, Turnišče

540 € do 900 €

Cena, Brušenje betona, 42 m2
Brušenje betona, Šentjur

360 € do 600 €

Cena, brušenje tal, 20 m2
Brušenje betona, Velenje

90 € do 150 €

Cena, Brušenje betona, 20 m2
Brušenje betona, Škofljica

180 € do 300 €

Cena, Brušenje betona na terasi, 36 m2
Brušenje betona, Dravograd

270 € do 450 €

Cena, Breušenje stropa in stebrov, Cca 10 stebrov (240cm višine) in 70m2 stropa.
Brušenje betona, Grosuplje

315 € do 525 €

Cena, Brusenje betonskih tal in premaz, Cca 45 m2
Brušenje betona, Ljubljana

405 € do 675 €

Cena, Brušenje betona na terasi, 35 m2
Brušenje betona, Ptuj

315 € do 525 €

Cena, Izdelava terasnih plošč, 1x velika plošča: 5x3m1x srednja plošča: 2x2m11x majhna plošča: 0,7x0,85mSkupna ploščina: ~25m²
Brušenje betona, Moravče

540 € do 900 €

Cena, Brušenje betonske plošče in ostankov lepila za ploščice, 30 m2
Brušenje betona, Prevalje

225 € do 375 €

Cena, Grobo brušenje betonske temeljne plošče, 25-30m2
Brušenje betona, Trbovlje

225 € do 375 €

Cena, Brušenje estriha, 20 m2
Brušenje betona, Ljubljana

135 € do 225 €

Cena, bruenje stropov v novogradnji, 180 m2
Brušenje betona, Hajdina

1800 € do 3000 €

Cena, Brušenje betonskega stropa, 40 m2
Brušenje betona, Zgornja Polskava

396 € do 660 €

Cena, Štokanje betona na terasi, 6 x 4,5 m
Brušenje betona, Krška vas

270 € do 450 €

Cena, Potrebujem brušenje betonske škarpe., 40 m2
Brušenje betona, Kranj

225 € do 375 €Poglej druge končane projekte in cene

Brušenje betona cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

112+ podjetij za Brušenje betona
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Brušenje betona?

 • Brušenje betona Ljubljana
 • Brušenje betona Maribor
 • Brušenje betona Celje
 • Brušenje betona Koper
 • Brušenje betona Kranj
 • Brušenje betona Ajdovščina
 • Brušenje betona Bled
 • Brušenje betona Bovec
 • Brušenje betona Črna na Koroškem
 • Brušenje betona Črnomelj
 • Brušenje betona Domžale
 • Brušenje betona Gornja Radgona
 • Brušenje betona Gornji Grad
 • Brušenje betona Hrastnik
 • Brušenje betona Ilirska Bistrica
 • Brušenje betona Izola
 • Brušenje betona Jesenice
 • Brušenje betona Kamnik
 • Brušenje betona Kidričevo
 • Brušenje betona Kobarid
 • Brušenje betona Kočevje
 • Brušenje betona Kranjska Gora
 • Brušenje betona Krško
 • Brušenje betona Laško
 • Brušenje betona Lendava
 • Brušenje betona Litija
 • Brušenje betona Ljutomer
 • Brušenje betona Metlika
 • Brušenje betona Mojstrana
 • Brušenje betona Mozirje
 • Brušenje betona Murska Sobota
 • Brušenje betona Nova Gorica
 • Brušenje betona Novo mesto
 • Brušenje betona Ormož
 • Brušenje betona Piran - Pirano
 • Brušenje betona Pivka
 • Brušenje betona Portorož
 • Brušenje betona Postojna
 • Brušenje betona Ptuj
 • Brušenje betona Radeče
 • Brušenje betona Radenci
 • Brušenje betona Radovljica
 • Brušenje betona Ravne Na Koroškem
 • Brušenje betona Ribnica
 • Brušenje betona Rogaška Slatina
 • Brušenje betona Sevnica
 • Brušenje betona Sežana
 • Brušenje betona Škofja Loka
 • Brušenje betona Slovenj Gradec
 • Brušenje betona Slovenska Bistrica
 • Brušenje betona Slovenske Konjice
 • Brušenje betona Šoštanj
 • Brušenje betona Štore
 • Brušenje betona Tolmin
 • Brušenje betona Trbovlje
 • Brušenje betona Tržič
 • Brušenje betona Trzin
 • Brušenje betona Velenje
 • Brušenje betona Vipava
 • Brušenje betona Vojnik
 • Brušenje betona Vransko
 • Brušenje betona Vrhnika
 • Brušenje betona Žalec
 • Brušenje betona Zreče
 • Brušenje betona Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane