Za področje

  Aluminijasta vhodna vrata cena

  Cene aluminijastih vhodnih vrat se razlikujejo glede na vrsto materiala (aluminij, les-aluminij), dimenzij vhodnih vrat, deleža zasteklitve, dodatnih ornamentov in od proizvajalca. Začetna cena ALU vhodnih vrat, s klasičnim okovjem in inox kljuko ter nizkim alu pragom s termo členom, je približno 800€, končna cena lahko doseže tudi 2000€. Za les-ALU vhodna vrata pa boste odšteli med 1500-2500€.

  Komu zaupati montažo aluminijastih vhodnih vrat? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom aluminijastih vhodnih vrat v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za aluminijasta vhodna vrata


  Cena aluminijastih vhodnih vrat. Cena za ALU vhodna vrata s klasičnim okovjem in inox kljuko ter nizkim alu pragom s termo členom dimenzij 100 x 210 cm. Cena za vrata brez stekel in z montažo.

  1440.00 €/kpl

  MINIMALNA CENA
  1680.00 €/kpl

  SREDNJA CENA
  2400.00 €/kpl

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Aluminijasta vhodna vrata

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Alu vhodna vrata – vse kar morate vedeti

  1. Aluminijasta vhodna vrata na splošno

  1.1 Alu vhodna vrata so prvo, kar zagledate

  Vsak vhodna vrata so zagotovo eden najpomembnejših delov objekta in fasade. So prvi element hiše, s katerim imamo opravka, ko se hiši približamo in skozi katerega ves čas prehajamo. Zato je toliko pomembneje, kakšna so – prilagajati in skladati se morajo tako z zunanjim kot notranjim izgledom hiše. Vhodna vrata ne skrbijo samo za to, da v hišo ne pridejo nepovabljeni gosti, pač pa so del celostne arhitekturne zasnove in posledično podobe objekta. Lahko bi rekli, da so vhodna vrata kot fotografija na osebni izkaznici vaše hiše, na podlagi katere hočeš nočeš vsi nemudoma sklepajo še o marsičem drugem. Na voljo imamo veliko tipov vhodnih vrat iz veliko različnih materialov, ena izmed najboljših pa so zagotovo aluminijasta vhodna vrata.

  Aluminijasta vhodna vrata
  Aluminijasta vhodna vrata so najbolj obstojna vhodna vrata na tržišču.

  1.2 Aluminijasta vhodna vrata imajo mnogo prednosti

  Ena izmed poglavitnih prednosti aluminijastih vhodnih vrat je njihova izjemna odpornost na poškodbe, praske, udarce in umazanijo. Vrata so praktično neuničljiva, sploh v primerjave z lesenimi. Ne samo, da vam bodo zagotavljala visoko mero varnosti, za njihovo vzdrževanje boste porabili minimalno časa. Za razliko od lesenih alu vhodna vrata ne potrebujejo lakiranja ali restavriranja, očistimo pa jih lahko že z navadno mokro krpo. Alu vhodna vrata odlikuje tudi izjemno dobra zaščita proti UV žarkom. To pomeni, da vrata (za razliko od PVC in lesenih vrat) ne zbledijo oziroma porumenijo (kot se zgodi PVC vratom). Aluminijasta vhodna vrata so izjemno obstojna v najhujših vremenskih razmerah. Prav tako so na voljo v resnično številnih barvnih odtenkih in izvedbah od navadnih, polnih vrat, do vrat s steklenimi površinami, obsvetlobo itd. Skratka za še tako zahtevnega kupca se najde pravi model.

  1.3 Slabosti alu vhodnih vrat

  Ena izmed glavnih slabosti, zaradi katere imajo nekateri pomisleke, je njihova cena. Aluminijasta vhodna vrata so po ceni nekoliko dražja od plastičnih, a primerljiva s ceno lesenih. Najdražja pa so kombinirana alu-les vhodna vrata, ki so v povprečju tudi za 50% dražja od aluminijastih. Dodatna slabost je, da je aluminij malce slabši toplotni izolator, zato je alu vhodna vrata potrebno dodatno izolirati. Za to danes ponudniki poskrbijo sami.

  1.4 Varnost

  Alu vhodna vrata imajo trikratno zaklepanje in 6 serijske varnostne ključe. Dodatno se lahko vgradi tudi petkratno zaklepanje ali zaklepanje z identifikacijo prstnim odtisom. Dobavljiva so tudi alu vhodna vrata s skritim okovjem, kar je še posebej elegantna in sodobna rešitev.

  2. Kkašne lastnosti imajo alu vhodna vrata?

  2.1 Barva aluminijastega okna

  Obstaja veliko različnih obdelav aluminijastih vhodnih vrat oz. aluminija, skoraj vedno pa srečamo prašno barvan aluminij. To pomeni, da za razliko od surovega aluminija alu vhodna vrata nimajo surovega, »kovinskega« videza, pač pa enotno monokromno površino. Za prašno barvana alu vhodna vrata imamo na voljo vse RAL odtenke, ki jih je mimogrede na stotine, vendar pa ponudniki alu vrat običajno ponujajo vnaprej določene, standardne, odtenke, vsi ostali pa običajno zahtevajo doplačilo.

  2.2 Profili aluminijastih vrat 

  Aluminijasta vhodna vrata so debela od 40 – 60 mm. Okvir je lahko raven ali zaobljen. Profil aluminijastega krila iz aluminija ima debelino 85mm. Med obema profiloma najdemo ti. »termo člen« oz. izolacijsko peno, ki izboljša toplotne lastnosti profila.

  2.3 Izolacijska pena alu vhodnih vrat

  Profilacija valu vhodnih vrat je pojem, ki zaobsega obdelavo in tip vratnih profilov, ki so v primeru aluminijastih vhodnih vrat seveda iz aluminija. Vsi profili alu vrat so polnjeni z izolacijsko peno, ki izboljša toplotno in zvočno izolacijo. To je zelo pomembno, saj aluminij sam ni kaj prida dober izolator, s tem postopkom pa se oplemeniti njegove izolativne lastnosti, tako da zadostujejo tudi najstrožjim standardom in ne povzročajo prevelikih toplotnih izgub. Druga možnost pa je še širši alu profil od standardnega, ki je zunaj in noter debel 3 mm, na sredini pa je prav tako polnjen z izolacijsko peno.

  Debeline posameznih polnil:

  - Vstavljeno: 45 mm 

  - Enostransko prekrivno: 54 mm

  - Obojestransko prekrivno polnilo: 83 mm pa tudi do 95 mm

  2.4 Toplotna prehodnost alu vhodnih vrat

  Pri izvedbi krila, ki je z aluminijem prekrito na obeh straneh, je običajna toplotna prehodnost vratnega krila U=0,81 W/m2K. Če gre za kombinirano izvedbo les-alu in je aluminij samo na eni strani, je vrednost toplotne prehodnosti 0,74 W/m2K.

  2.5 Alu vhodna vrata s svetlobo

  Priročno je, če lahko skozi vhodna vrata v prostor dobimo tudi nekaj svetlobe, sploh zato, ker vhodne veže običajno nimajo večjih oken. Idealna rešitev za to so alu vhodna vrata s svetlobo, kar pomeni, da je aluminij na mestih predrt s steklom, ki v prostor prepušča svetlobo. Tukaj je možnih neskončno kombinacij in variacij; od ene same steklene površine, več steklenih površin, razporejenih v vrsto ali poseben vzorec, do mlečnega ali dekorativnega stekla. Slednji v prostor prepušča svetlobo, ne pa tudi pogledov, zato nudi več zasebnosti. Za razliko od tega navadno steko omogoča, da si osebo na drugi strani vrat dobro ogledamo. Na voljo imamo tudi toplotno in zvočno izolacijska varnostna stekla. Steklo se lahko obdela tudi z nanosom folij in s postopkom peskanja.

  2.6 Dodatki in alu vhodna vrata

  Alu vhodna vrata lahko izvedemo na več načinov: z vstavljenim, enostranskim ali obojestranskim prikrivnim polnilom. Tako kot za vsa ostala vhodna vrata je tudi tukaj na voljo mnogo vrst opreme kot so različne, kljuke, odbojne letvice, prekrivne rozete. Vsi ročaji - vodoravni, navpični ali ukrivljeni – so kompatibilni z aluminijastimi vhodnimi vrati, prilagoditi jim moramo le detajl pritrditve. Pri lesenih vratih bomo ročaj lažje pritrdili kot pri aluminijastih zaradi različne trdote materiala. Odločite pa se lahko tudi za skrita vratna držala.

  2.7 Okovje in odpiranje

  Aluminijasta vhodna vrata imajo kvalitetna 3D nasadila, krilo se zapira 3 ali 5-točkovno, prav tako so možne različne variante odpiranja: navzven, odpiranje na električni motor ali na prstni odtis.

  3. Kombinacija les – alu vhodna vrata

  3.1 Kombinacija najboljših lastnosti obojega

  Kombinacija lesa in aluminija združuje najboljše lastnosti obeh materialov v nepremagljivo celoto. Tehnika spaja tradicionalno in moderno, ki navzven deluje moderno in nekoliko hladno, navznoter pa tradicionalno in toplo. Če bi radi navzven imeli aluminijasta vhodna vrata , navznoter pa lesena, je to idealna rešitev za vas. Gre za zelo elegantno rešitev alu vhodnih vrat, kjer je les na notranji strani in aluminij na zunanji strani vratnega krila. Gre za brezčasen dizajn z modernim pridihom. Aluminij nudi zelo dobro zaščito pred vremenskimi vplivi, je zelo enostaven za vzdrževanje in trdoživ. Po drugi strani občutljivejši les na notranji strani ponuja toplino, lepoto naravnega in super bivalno klimo. Na voljo so tudi nizkoenergijske in pasivne izvedbe.

  3.2 Tehnične lastnosti les - alu vhodnih vrat

  Krilo les-alu vhodnih vrat se izdela tako, da je na zunanjo stran pritrjena ALU plošča in profili, krilo pa je proizvedeno iz izolacijske plošče iz več slojev iz masivnega lesa, ki ji zagotavlja stabilnost. Debelina podboja vhodnih vrat meri skupaj z aluminijasto oblogo 82 mm, debelina vratnega krila pa do 72 mm. Vratno krilo ima troslojno izolacijsko steklo (toplotna prehodnost Ug= 0,9 W/m2K). Okrasni dodatki se pri les-alu oknu nahajajo zgolj na zunanji strani. Običajno se uporabi dvojno tesnjenje vrat in termoizolacijski prag, ki je seveda. Za les se najpogosteje uporabljajo smreka, jesen, hrast in macesen.

  4. Koliko stanejo alu vhodna vrata?

  Za primerjavo: PVC vhodna vrata v povprečju stanejo 500€, (cene se gibljejo med 250-750€). Cene lesenih vhodnih so med 650-1500€, začetna cena za alu vhodna vrata pa je okrog 800€ pa vse do 2000€. Najdražja so  les-ALU vhodna vrata, ki stanejo okrog 2000€ (cene med 1500-2500€).

   

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Aluminijasta vhodna vrata?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Vhodna vrata

  Pozdravljeni,

  iskreno prosim za okvirni predračun.

  Velikost 140 x 225 cm je spodnji del, kjer se vrata odpirajo, zgornji fiksni del je 140 x 50 cm. Vrata so aluminijasta.

  Ponudbo potrebujemo zaenkrat res čisto okvirno, informativno. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 1800 € do 3000 €

  ........

  Dva kosa aluminijastih vhodnih vrat

  Pozdravljeni,

  potrebna demontaža starih lesenih vrat in montaža novih aluminijastih vhodnih vrat(2X). Natančno dorečemo stvari ob ogledu.

  Lp 2700 € do 4500 €

  ........

  Aluminijska vhodna vrata

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo dobave in vgradnje ALU vhodnih vrat dimenzij 110 x 220 cm.

  Lp 1440 € do 2400 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Vhodna vrata po meri, menjava, 1 kom
  Aluminijasta vhodna vrata, Tržič

  1440 € do 2400 €

  Cena, Menjava lesenega krila vrat s kovinskim, Vhodna vrata v stanovanje
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

  360 € do 600 €

  Cena, Vhodna vrata, 1m x 2m
  Aluminijasta vhodna vrata, Dolenjske Toplice

  1440 € do 2400 €

  Cena, Alu vhodna vrata, 1x950x2000
  Aluminijasta vhodna vrata, Maribor

  1440 € do 2400 €

  Cena, Alu vrata vhodna antracid 1m x 2m, 1
  Aluminijasta vhodna vrata, Uršna sela

  1440 € do 2400 €

  Cena, Vhodna vrata ALU, 1000 x 2000 mm
  Aluminijasta vhodna vrata, Mislinja

  1440 € do 2400 €

  Cena, Prestavitev vhodnih alu vrat Pirnar z ekey odpiranjem, 1 vrata dimenzij 1030*2050
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana - Polje

  180 € do 300 €

  Cena, Menjava vhodnih vrat v bloku s sanacijo podesta, Po opisu
  Aluminijasta vhodna vrata, Domžale

  2250 € do 3750 €

  Cena, ALU vhodna vrata, 1 kos
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

  1512 € do 2520 €

  Cena, Alu vhodna vrata v novogradnji, 155x220
  Aluminijasta vhodna vrata, Cerklje na Gorenjskem

  2250 € do 3750 €

  Cena, Vhodna vrata, 1000×2100
  Aluminijasta vhodna vrata, Slovenj Gradec

  1440 € do 2400 €

  Cena, Alu vhodna vrata, 1 kos 1020*2100
  Aluminijasta vhodna vrata, Domžale

  2250 € do 3750 €

  Cena, Vhodna PVC ali ALU vrata, 100x210
  Aluminijasta vhodna vrata, Podkum

  1440 € do 2400 €

  Cena, Enostavna ALU vhodna vrata v pomožne prostore, 1 kom cca 90 x 200 cm
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

  1440 € do 2400 €

  Cena, Vhodna vrata, 1 kom
  Aluminijasta vhodna vrata, Kranj

  1512 € do 2520 €

  Cena, ALU okna, vrata, Po opisu
  Aluminijasta vhodna vrata, Koper

  4050 € do 6750 €

  Cena, Vhodna vrata, 180x80
  Aluminijasta vhodna vrata, Kamnik

  1512 € do 2520 €

  Cena, Vhodna vrata, 2300 x 1100 mm
  Aluminijasta vhodna vrata, Žalec

  1440 € do 2400 €

  Cena, Dobav in vgradnja ALU vhodnih vrat, 1 kos
  Aluminijasta vhodna vrata, Idrija

  1440 € do 2400 €

  Cena, Alu protivlomna vhodna vrata, 1 kom
  Aluminijasta vhodna vrata, Višnja Gora

  2160 € do 3600 €

  Cena, Menjava vhodnih vrat v blok, 1 kom
  Aluminijasta vhodna vrata, Škofljica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Aluminijasta balkonska vata 120x220, 1 kom
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

  1512 € do 2520 €

  Cena, Alu vhodna vrata, 1 kom
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana - Dobrunje

  2250 € do 3750 €

  Cena, Aluminijasta vhodna vrata po naročilu, 4 do 10 m2
  Aluminijasta vhodna vrata, Renče

  1080 € do 1800 €

  Cena, Alu vrata za vetrolov v bloku, po opisu
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Alu steklena vhodna vrata za pergolo 1000x2599., 1
  Aluminijasta vhodna vrata, Koper

  1800 € do 3000 €

  Cena, Komplet vhodna vrata, 120 x 207 cm
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana-Zalog

  1440 € do 2400 €

  Cena, Nakup in zamenjava vhodnih vrat, 2350 x 1170 mm
  Aluminijasta vhodna vrata, Šempeter Pri Gorici

  1440 € do 2400 €

  Cena, Balkonska vrata z roleto, 97 x 224 cm 1 kos
  Aluminijasta vhodna vrata, Celje

  1512 € do 2520 €

  Cena, alu vhodna vrata, 1 kos
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

  1440 € do 2400 €

  Cena, Vhodna vrata v stari vili, 1kom
  Aluminijasta vhodna vrata, Portorož

  1350 € do 2250 €

  Cena, ALU vhodna vrata za novogradnjo, dimenzija 1600 mm x 2450 mm
  Aluminijasta vhodna vrata, Kamnik

  1440 € do 2400 €

  Cena, Ponudba za vhodna vrata, 220x100 cm
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana - Šmartno

  1350 € do 2250 €

  Cena, Vhodna vrata, 1100x2100
  Aluminijasta vhodna vrata, Orehova vas

  1350 € do 2250 €

  Cena, Vhodna desna vrata v bloku, ki se odpirajo navzven, zidna odprtina 200 x 94 cm
  Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

  1440 € do 2400 €

  Cena, Zamenjava vhodnih vrat z dobavo novih, 1 kom po meri
  Aluminijasta vhodna vrata, Kamnik

  2250 € do 3750 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Aluminijasta vhodna vrata cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  242+ podjetij za Aluminijasta vhodna vrata
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane