Aluminijasta vhodna vrata cena

Cene aluminijastih vhodnih vrat se razlikujejo glede na vrsto materiala (aluminij, les-aluminij), dimenzij vhodnih vrat, deleža zasteklitve, dodatnih ornamentov in od proizvajalca. Začetna cena ALU vhodnih vrat, s klasičnim okovjem in inox kljuko ter nizkim alu pragom s termo členom, je približno 800€, končna cena lahko doseže tudi 2000€. Za les-ALU vhodna vrata pa boste odšteli med 1500-2500€.

Komu zaupati montažo aluminijastih vhodnih vrat? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom aluminijastih vhodnih vrat v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za aluminijasta vhodna vrata


Cena aluminijastih vhodnih vrat. Cena za ALU vhodna vrata s klasičnim okovjem in inox kljuko ter nizkim alu pragom s termo členom dimenzij 100 x 210 cm. Cena za vrata brez stekel in z montažo.

1440.00 €/kpl

MINIMALNA CENA
€/kpl

SREDNJA CENA
2400.00 €/kpl

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za ponudnika, montažerja ALU vhodnih vrat

Druge cene za - Aluminijasta vhodna vrata

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Alu vhodna vrata – vse kar morate vedeti

1. Aluminijasta vhodna vrata na splošno

1.1 Alu vhodna vrata so prvo, kar zagledate

Vsak vhodna vrata so zagotovo eden najpomembnejših delov objekta in fasade. So prvi element hiše, s katerim imamo opravka, ko se hiši približamo in skozi katerega ves čas prehajamo. Zato je toliko pomembneje, kakšna so – prilagajati in skladati se morajo tako z zunanjim kot notranjim izgledom hiše. Vhodna vrata ne skrbijo samo za to, da v hišo ne pridejo nepovabljeni gosti, pač pa so del celostne arhitekturne zasnove in posledično podobe objekta. Lahko bi rekli, da so vhodna vrata kot fotografija na osebni izkaznici vaše hiše, na podlagi katere hočeš nočeš vsi nemudoma sklepajo še o marsičem drugem. Na voljo imamo veliko tipov vhodnih vrat iz veliko različnih materialov, ena izmed najboljših pa so zagotovo aluminijasta vhodna vrata.

Aluminijasta vhodna vrata
Aluminijasta vhodna vrata so najbolj obstojna vhodna vrata na tržišču.

1.2 Aluminijasta vhodna vrata imajo mnogo prednosti

Ena izmed poglavitnih prednosti aluminijastih vhodnih vrat je njihova izjemna odpornost na poškodbe, praske, udarce in umazanijo. Vrata so praktično neuničljiva, sploh v primerjave z lesenimi. Ne samo, da vam bodo zagotavljala visoko mero varnosti, za njihovo vzdrževanje boste porabili minimalno časa. Za razliko od lesenih alu vhodna vrata ne potrebujejo lakiranja ali restavriranja, očistimo pa jih lahko že z navadno mokro krpo. Alu vhodna vrata odlikuje tudi izjemno dobra zaščita proti UV žarkom. To pomeni, da vrata (za razliko od PVC in lesenih vrat) ne zbledijo oziroma porumenijo (kot se zgodi PVC vratom). Aluminijasta vhodna vrata so izjemno obstojna v najhujših vremenskih razmerah. Prav tako so na voljo v resnično številnih barvnih odtenkih in izvedbah od navadnih, polnih vrat, do vrat s steklenimi površinami, obsvetlobo itd. Skratka za še tako zahtevnega kupca se najde pravi model.

1.3 Slabosti alu vhodnih vrat

Ena izmed glavnih slabosti, zaradi katere imajo nekateri pomisleke, je njihova cena. Aluminijasta vhodna vrata so po ceni nekoliko dražja od plastičnih, a primerljiva s ceno lesenih. Najdražja pa so kombinirana alu-les vhodna vrata, ki so v povprečju tudi za 50% dražja od aluminijastih. Dodatna slabost je, da je aluminij malce slabši toplotni izolator, zato je alu vhodna vrata potrebno dodatno izolirati. Za to danes ponudniki poskrbijo sami.

1.4 Varnost

Alu vhodna vrata imajo trikratno zaklepanje in 6 serijske varnostne ključe. Dodatno se lahko vgradi tudi petkratno zaklepanje ali zaklepanje z identifikacijo prstnim odtisom. Dobavljiva so tudi alu vhodna vrata s skritim okovjem, kar je še posebej elegantna in sodobna rešitev.

2. Kkašne lastnosti imajo alu vhodna vrata?

2.1 Barva aluminijastega okna

Obstaja veliko različnih obdelav aluminijastih vhodnih vrat oz. aluminija, skoraj vedno pa srečamo prašno barvan aluminij. To pomeni, da za razliko od surovega aluminija alu vhodna vrata nimajo surovega, »kovinskega« videza, pač pa enotno monokromno površino. Za prašno barvana alu vhodna vrata imamo na voljo vse RAL odtenke, ki jih je mimogrede na stotine, vendar pa ponudniki alu vrat običajno ponujajo vnaprej določene, standardne, odtenke, vsi ostali pa običajno zahtevajo doplačilo.

2.2 Profili aluminijastih vrat 

Aluminijasta vhodna vrata so debela od 40 – 60 mm. Okvir je lahko raven ali zaobljen. Profil aluminijastega krila iz aluminija ima debelino 85mm. Med obema profiloma najdemo ti. »termo člen« oz. izolacijsko peno, ki izboljša toplotne lastnosti profila.

2.3 Izolacijska pena alu vhodnih vrat

Profilacija valu vhodnih vrat je pojem, ki zaobsega obdelavo in tip vratnih profilov, ki so v primeru aluminijastih vhodnih vrat seveda iz aluminija. Vsi profili alu vrat so polnjeni z izolacijsko peno, ki izboljša toplotno in zvočno izolacijo. To je zelo pomembno, saj aluminij sam ni kaj prida dober izolator, s tem postopkom pa se oplemeniti njegove izolativne lastnosti, tako da zadostujejo tudi najstrožjim standardom in ne povzročajo prevelikih toplotnih izgub. Druga možnost pa je še širši alu profil od standardnega, ki je zunaj in noter debel 3 mm, na sredini pa je prav tako polnjen z izolacijsko peno.

Debeline posameznih polnil:

- Vstavljeno: 45 mm 

- Enostransko prekrivno: 54 mm

- Obojestransko prekrivno polnilo: 83 mm pa tudi do 95 mm

2.4 Toplotna prehodnost alu vhodnih vrat

Pri izvedbi krila, ki je z aluminijem prekrito na obeh straneh, je običajna toplotna prehodnost vratnega krila U=0,81 W/m2K. Če gre za kombinirano izvedbo les-alu in je aluminij samo na eni strani, je vrednost toplotne prehodnosti 0,74 W/m2K.

2.5 Alu vhodna vrata s svetlobo

Priročno je, če lahko skozi vhodna vrata v prostor dobimo tudi nekaj svetlobe, sploh zato, ker vhodne veže običajno nimajo večjih oken. Idealna rešitev za to so alu vhodna vrata s svetlobo, kar pomeni, da je aluminij na mestih predrt s steklom, ki v prostor prepušča svetlobo. Tukaj je možnih neskončno kombinacij in variacij; od ene same steklene površine, več steklenih površin, razporejenih v vrsto ali poseben vzorec, do mlečnega ali dekorativnega stekla. Slednji v prostor prepušča svetlobo, ne pa tudi pogledov, zato nudi več zasebnosti. Za razliko od tega navadno steko omogoča, da si osebo na drugi strani vrat dobro ogledamo. Na voljo imamo tudi toplotno in zvočno izolacijska varnostna stekla. Steklo se lahko obdela tudi z nanosom folij in s postopkom peskanja.

2.6 Dodatki in alu vhodna vrata

Alu vhodna vrata lahko izvedemo na več načinov: z vstavljenim, enostranskim ali obojestranskim prikrivnim polnilom. Tako kot za vsa ostala vhodna vrata je tudi tukaj na voljo mnogo vrst opreme kot so različne, kljuke, odbojne letvice, prekrivne rozete. Vsi ročaji - vodoravni, navpični ali ukrivljeni – so kompatibilni z aluminijastimi vhodnimi vrati, prilagoditi jim moramo le detajl pritrditve. Pri lesenih vratih bomo ročaj lažje pritrdili kot pri aluminijastih zaradi različne trdote materiala. Odločite pa se lahko tudi za skrita vratna držala.

2.7 Okovje in odpiranje

Aluminijasta vhodna vrata imajo kvalitetna 3D nasadila, krilo se zapira 3 ali 5-točkovno, prav tako so možne različne variante odpiranja: navzven, odpiranje na električni motor ali na prstni odtis.

3. Kombinacija les – alu vhodna vrata

3.1 Kombinacija najboljših lastnosti obojega

Kombinacija lesa in aluminija združuje najboljše lastnosti obeh materialov v nepremagljivo celoto. Tehnika spaja tradicionalno in moderno, ki navzven deluje moderno in nekoliko hladno, navznoter pa tradicionalno in toplo. Če bi radi navzven imeli aluminijasta vhodna vrata , navznoter pa lesena, je to idealna rešitev za vas. Gre za zelo elegantno rešitev alu vhodnih vrat, kjer je les na notranji strani in aluminij na zunanji strani vratnega krila. Gre za brezčasen dizajn z modernim pridihom. Aluminij nudi zelo dobro zaščito pred vremenskimi vplivi, je zelo enostaven za vzdrževanje in trdoživ. Po drugi strani občutljivejši les na notranji strani ponuja toplino, lepoto naravnega in super bivalno klimo. Na voljo so tudi nizkoenergijske in pasivne izvedbe.

3.2 Tehnične lastnosti les - alu vhodnih vrat

Krilo les-alu vhodnih vrat se izdela tako, da je na zunanjo stran pritrjena ALU plošča in profili, krilo pa je proizvedeno iz izolacijske plošče iz več slojev iz masivnega lesa, ki ji zagotavlja stabilnost. Debelina podboja vhodnih vrat meri skupaj z aluminijasto oblogo 82 mm, debelina vratnega krila pa do 72 mm. Vratno krilo ima troslojno izolacijsko steklo (toplotna prehodnost Ug= 0,9 W/m2K). Okrasni dodatki se pri les-alu oknu nahajajo zgolj na zunanji strani. Običajno se uporabi dvojno tesnjenje vrat in termoizolacijski prag, ki je seveda. Za les se najpogosteje uporabljajo smreka, jesen, hrast in macesen.

4. Koliko stanejo alu vhodna vrata?

Za primerjavo: PVC vhodna vrata v povprečju stanejo 500€, (cene se gibljejo med 250-750€). Cene lesenih vhodnih so med 650-1500€, začetna cena za alu vhodna vrata pa je okrog 800€ pa vse do 2000€. Najdražja so  les-ALU vhodna vrata, ki stanejo okrog 2000€ (cene med 1500-2500€).

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Komplet vhodna vrata

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo menjave vrat, kot na sliki. Delno zastekljena dimenzij 120 x 207 cm.

Lp 1440 € do 2400 €

........

Nakup in zamenjava vhodnih vrat

Pozdravljeni,

potrebujem nova vhodna vrata dimenzij 2350 x 1170 mm v prihodnosti tudi okna. Potreboval bi ogled in predračun.

Lp 1440 € do 2400 €

........

Balkonska vrata z roleto

Spoštovani,

potrebujem odstranitev obstoječih vrat in dobavo novih z montažo rulete.

LP 1512 € do 2520 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, alu vhodna vrata, 1 kos
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

1440 € do 2400 €

Cena, Vhodna vrata v stari vili, 1kom
Aluminijasta vhodna vrata, Portorož

1350 € do 2250 €

Cena, ALU vhodna vrata za novogradnjo, dimenzija 1600 mm x 2450 mm
Aluminijasta vhodna vrata, Kamnik

1440 € do 2400 €

Cena, Ponudba za vhodna vrata, 220x100 cm
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana - Šmartno

1350 € do 2250 €

Cena, Vhodna vrata, 1100x2100
Aluminijasta vhodna vrata, Orehova vas

1350 € do 2250 €

Cena, Vhodna desna vrata v bloku, ki se odpirajo navzven, zidna odprtina 200 x 94 cm
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

1440 € do 2400 €

Cena, Zamenjava vhodnih vrat z dobavo novih, 1 kom po meri
Aluminijasta vhodna vrata, Kamnik

2250 € do 3750 €

Cena, ALU vhodna, garažna vrata, 1230x2350mm
Aluminijasta vhodna vrata, Domžale

3150 € do 5250 €

Cena, Temna vhodna vrata, širina odprtine 110 cm, običajna višina cca 210
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

1530 € do 2550 €

Cena, Demontaža in montaza vhodnih vrat, 1
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

1080 € do 1800 €

Cena, Alu vhodna vrata za hišo, mere standard 110x210 cm
Aluminijasta vhodna vrata, Maribor

1350 € do 2250 €

Cena, Aluminijska vhodna vrata, 1x
Aluminijasta vhodna vrata, Tržič

2250 € do 3750 €

Cena, Aluminijska vhodna vrata,
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

1440 € do 2400 €

Cena, ALUMNJASTA VHODNA VRATA, 1 KOM 100X210
Aluminijasta vhodna vrata, Pragersko

1350 € do 2250 €

Cena, Aluminijasta vhodna vrata , 1 kos
Aluminijasta vhodna vrata, Nova Gorica

1440 € do 2400 €

Cena, Vhodna vrata za hišo., 1x
Aluminijasta vhodna vrata, Krško

1080 € do 1800 €

Cena, Aluminijasta vhodna vrata, 1 kos
Aluminijasta vhodna vrata, Gorenja vas

1530 € do 2550 €

Cena, Aluminijska vhodna vrata na novogradnji, 1500 x 2150 mm
Aluminijasta vhodna vrata, Laško

1530 € do 2550 €

Cena, Aluminijasta vhodna vrata, po opisu
Aluminijasta vhodna vrata, Murska Sobota

1530 € do 2550 €

Cena, Alu vhodna vrata, 1 kvalitetna vhodna vrata, lepega disajna, varna
Aluminijasta vhodna vrata, Pragersko

1800 € do 3000 €

Cena, Vhodna vrata, 210 x 110 cm
Aluminijasta vhodna vrata, Rateče Planica

1530 € do 2550 €

Cena, Alu vhodna vrata - max.zastekljena 110×260, 4 kom vklučno z montažo
Aluminijasta vhodna vrata, Ptuj

900 € do 1500 €

Cena, Vrata za požarni izhod, po opisu
Aluminijasta vhodna vrata, Novo mesto

1080 € do 1800 €

Cena, ALU vhodna vrata, 1 kos
Aluminijasta vhodna vrata, Horjul

900 € do 1500 €

Cena, ALU vhodna vrata, Dim.192X140
Aluminijasta vhodna vrata, Branik

900 € do 1500 €

Cena, Stranska zunanja vrata za shrambo, 86×217 cm
Aluminijasta vhodna vrata, Ilirska Bistrica

810 € do 1350 €

Cena, ALU vhodna vrata, 1 vrata
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana - Šentvid

900 € do 1500 €

Cena, Aluminijasta vhodna vrata, 1 kom
Aluminijasta vhodna vrata, Nazarje

900 € do 1500 €

Cena, Aluminijasta vhodna vrata, vrat 220 cm x 150 cm - od tega 30 cm obsvetlobe
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Aluminijasta vhodna vrata, 124 x 195 cm
Aluminijasta vhodna vrata, Šempas

1530 € do 2550 €

Cena, Menjava dvojih zunanjih vhodnih vrat, v opisu
Aluminijasta vhodna vrata, Dol Pri Ljubljani

1710 € do 2850 €

Cena, ALU vhodna vrata, Širina (odprtine) 97 cm, višina 205 cm = pribl 2 m2
Aluminijasta vhodna vrata, Rače

900 € do 1500 €

Cena, Vhodna aluminij vrata, 210 x 110 cm
Aluminijasta vhodna vrata, Ljubljana

1530 € do 2550 €

Cena, Dvokrilna vhodna vrata, 137 x 210 cm x 11 kos
Aluminijasta vhodna vrata, Prem

9900 € do 16500 €

Cena, garažna dvokrilna vrata, mere širina 2290, višina2260
Aluminijasta vhodna vrata, Nova Vas

1350 € do 2250 €

Cena, Vetrolov z vrati-aluminij,
Aluminijasta vhodna vrata, Destrnik

1980 € do 3300 €Poglej druge končane projekte in cene

Aluminijasta vhodna vrata cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

234+ podjetij za Aluminijasta vhodna vrata
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Aluminijasta vhodna vrata?

 • Aluminijasta vhodna vrata Ljubljana
 • Aluminijasta vhodna vrata Maribor
 • Aluminijasta vhodna vrata Celje
 • Aluminijasta vhodna vrata Koper
 • Aluminijasta vhodna vrata Kranj
 • Aluminijasta vhodna vrata Ajdovščina
 • Aluminijasta vhodna vrata Bled
 • Aluminijasta vhodna vrata Bovec
 • Aluminijasta vhodna vrata Črna na Koroškem
 • Aluminijasta vhodna vrata Črnomelj
 • Aluminijasta vhodna vrata Domžale
 • Aluminijasta vhodna vrata Gornja Radgona
 • Aluminijasta vhodna vrata Gornji Grad
 • Aluminijasta vhodna vrata Hrastnik
 • Aluminijasta vhodna vrata Ilirska Bistrica
 • Aluminijasta vhodna vrata Izola
 • Aluminijasta vhodna vrata Jesenice
 • Aluminijasta vhodna vrata Kamnik
 • Aluminijasta vhodna vrata Kidričevo
 • Aluminijasta vhodna vrata Kobarid
 • Aluminijasta vhodna vrata Kočevje
 • Aluminijasta vhodna vrata Kranjska Gora
 • Aluminijasta vhodna vrata Krško
 • Aluminijasta vhodna vrata Laško
 • Aluminijasta vhodna vrata Lendava
 • Aluminijasta vhodna vrata Litija
 • Aluminijasta vhodna vrata Ljutomer
 • Aluminijasta vhodna vrata Metlika
 • Aluminijasta vhodna vrata Mojstrana
 • Aluminijasta vhodna vrata Mozirje
 • Aluminijasta vhodna vrata Murska Sobota
 • Aluminijasta vhodna vrata Nova Gorica
 • Aluminijasta vhodna vrata Novo mesto
 • Aluminijasta vhodna vrata Ormož
 • Aluminijasta vhodna vrata Piran - Pirano
 • Aluminijasta vhodna vrata Pivka
 • Aluminijasta vhodna vrata Portorož
 • Aluminijasta vhodna vrata Postojna
 • Aluminijasta vhodna vrata Ptuj
 • Aluminijasta vhodna vrata Radeče
 • Aluminijasta vhodna vrata Radenci
 • Aluminijasta vhodna vrata Radovljica
 • Aluminijasta vhodna vrata Ravne Na Koroškem
 • Aluminijasta vhodna vrata Ribnica
 • Aluminijasta vhodna vrata Rogaška Slatina
 • Aluminijasta vhodna vrata Sevnica
 • Aluminijasta vhodna vrata Sežana
 • Aluminijasta vhodna vrata Škofja Loka
 • Aluminijasta vhodna vrata Slovenj Gradec
 • Aluminijasta vhodna vrata Slovenska Bistrica
 • Aluminijasta vhodna vrata Slovenske Konjice
 • Aluminijasta vhodna vrata Šoštanj
 • Aluminijasta vhodna vrata Štore
 • Aluminijasta vhodna vrata Tolmin
 • Aluminijasta vhodna vrata Trbovlje
 • Aluminijasta vhodna vrata Tržič
 • Aluminijasta vhodna vrata Trzin
 • Aluminijasta vhodna vrata Velenje
 • Aluminijasta vhodna vrata Vipava
 • Aluminijasta vhodna vrata Vojnik
 • Aluminijasta vhodna vrata Vransko
 • Aluminijasta vhodna vrata Vrhnika
 • Aluminijasta vhodna vrata Žalec
 • Aluminijasta vhodna vrata Zreče
 • Aluminijasta vhodna vrata Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane