Za področje

  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev cena

  Kakšna je cena čiščenja fasad, streh in tlakovcev? Odvisna je predvsem od površine, trdovratnosti umazanije in poškodb, uporabljenih čistilnih strojev in čistilnih sredstev ter seveda od izvajalca. Cena za čiščenje fasade z nanosom čistila s teleskopsko palico na umazano površino fasade, znaša med 3 - 5 EUR/m2.

  Komu zaupati čiščenje zunanjih površin? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem za čiščenje fasad, streh in tlakovcev v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za čiščenje fasade


  Cena za čiščenje fasade. Cena za čiščenje fasade z nanosom čistila s teleskopsko palico na umazano površino fasade.

  3.60 €/m2

  MINIMALNA CENA
  4.80 €/m2

  SREDNJA CENA
  6.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Čiščenje fasad, streh, tlakovcev (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Čiščenje strehe

  Cena za čiščenje strehe. Cena za čiščenje strehe z nanosom čistila na umazano površino strehe.


  m2

  €/m2

  Čiščenje tlakovcev

  Cena za čiščenje opečnih tlakovcev. Cena za strojno čiščenje opečnih tlakovcev z impregnacijo.


  m2

  €/m2

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Čiščenje fasad, streh in tlakovcev – vse kar morate vedeti

  1. Vzdrževanje zunanjosti hiše je pomembno 

  1.1 S čiščenjem preprečimo nastanek poškodb   

  Samo urejena in skrbno vzdrževana hiša vam bo lahko služila še vrsto let. Da bi hiša dosegla maksimalno življenjsko dobo, zahteva redna vzdrževalna dela in sanacije poškodb, tako v notranjosti kot zunanjosti. Zelo pomembno je, da hišo poleg rednih pregledov in sanacij morebitnih poškodb tudi čistimo. Redno čiščenje bo namreč odstranilo tiste faktorje in napake, ki bi potencialno lahko postali večji problem od zgolj estetske motnje. Npr. če strehe ne čistimo, jo preraste mah, ki s svojimi koreninami povzroča postopne razpoke strešnikov in vpija vodo, ki zaradi tega ne more normalno odtekati s strehe. 

  Čiščenje tlakovcev
  Redno čiščenje tlakovcev prepreči nastanek večjih poškodb, ki zahtevajo drage sanacije. 

  1.2 Umazanija je moteča 

  Nič ni hujšega, kot sedeti na zanemarjenih betonskih tlakovcih terase, ki jih prerašča mah in plevel. Kvaliteta vašega bivanja v hiši in okrog nje je namreč precej pogojena z njenim videzom; če je skrbno urejena in vzdrževana, se bomo na vrtu raje zadrževali, kot če nam pogled kazi fasada hiše, popolnoma preraščena z algami. To so pomembni dejavniki kvalitetnega bivanja, ki se jih žal prepogosto zavemo šele, ko je že prepozno in je problem že tu. 

  2. Čiščenje tlakovcev 

  2.1 Zakaj in kdaj očistimo tlakovce? 

  Da so vaši tlakovci potrebni temeljitega čiščenja, najprej signalizira drobna trava, ki začne poganjati med njihovimi fugami. Če je ne potrgate, majhna travica hitro preraste v trdovratni plevel. Tlakovce je treba torej redno čistiti ves čas, saj lahko z rednim puljenjem majhnih travnatih poganjkov preprečimo nastanek večjega problema, ki ga predstavlja plevel. Tlakovci so potrebni čiščenja tudi v jesenskih dneh, ko trava in plevel sicer nista tako velik problem, se pa na njih nabira ogromno odpadlega listja. Listje na dežju nato gnije, kar lahko privede do nastanka alg. Tlakovci, ki so precej izpostavljeni padavinam in večino časa v senci, pa so nagnjeni še k nastanku mahu med fugami. In nenazadnje, tlakovce je treba čistiti zato, da se zunaj raje zadržujemo in da je naš vrt urejen in prijeten. Za tlakovce moramo torej skrbeti celo leto, nekoliko manj dela pa je pozimi. 

  2.2 Ročno čiščenje tlakovcev 

  Večina se nad plevel še vedno spravi ročno, kar pomeni, da vsak košček plevela iztrgamo iz zemlje. Pri tem je ključno, da plevel odstranimo skupaj s korenino, saj bo sicer zrasel nazaj že v nekaj dneh. Ta način ima napram visokotlačnemu čiščenju to prednost, da odstrani samo tisto, kar je moteče, polnilo med fugami pa ostane nedotaknjeno. Njegova glavna pomanjkljivost pa je seveda čas, ki ga takšno opravilo terja, saj je zelo zamudno, še posebej, če želimo odstraniti res vse moteče elemente. 
    
  Za vzdrževanje površine zadostuje že groba metla oziroma krtača, s katero lahko tlakovce podrgnemo in iz njih tako odstranimo umazanijo. Pri ročnem čiščenju svetujemo uporabo sode bikarbone, s katero boste lahko uspešno odstranili umazanijo s površine tlakovcev. Zmes naj sestoji iz razmerja 10 dag sode bikarbone na 10 litrov vode. Mešanico polijte po tlakovcih, pustite delovati nekaj ur, nato pa tlakovce dobro zdrgnite s krtačo z grobimi ščetinami. 

  2.3 Visokotlačno čiščenje tlakovcev 

  S to metodo lahko zelo uspešno odstranimo mah in plevel med fugami tlakovcev. Gre za ti. »kerher«, kjer zelo močen curek vode umazanijo in plevel dobesedno »odpihne«. Ta metoda pa ima kot vsaka tudi nekaj slabosti. Težave se lahko pojavijo, če imamo v fugah med tlakovci pesek, saj bo visokotlačno čiščenje odpihnilo tudi tega, kar pomeni, da moramo nasipati novega. To opravilo se iz enostavnega tako prelevi v dolgotrajno in zahtevno, saj moramo nato sanirati še vse fuge med tlakovci. Najprimernejši pesek za fuge je kremenčev pesek, lahko pa uporabimo tudi navadno mivko. V vsakem primeru moramo z dosipavanjem peska počakati, dokler fuge niso popolnoma suhe. 

  2.4 Kemično čiščenje 

  Tretja možnost čiščenja tlakovcev je kemično čiščenje, ki je sicer izredno učinkovito, a žal precej neekološko. Če imate majhne otroke in domače živali, ki se na tlakovcih vsakodnevno zadržujejo in igrajo, se uporaba te metode odsvetuje. Ti. biocidno čistilo prav tako ni primerno, če imate v družini alergika, ki je še posebej občutljiv na močnejše šampone in detergente. 

  2.5 Peskanje tlakovcev 

  Če ne deluje nič od naštetega, lahko poskusimo tudi s peskanjem tlakovcev. Peskanje poteka tako, da z močnim tokom iztisnjenega zraka z dodanimi majhnimi peščenimi delčki odstranimo zgornjo, povrhnjo plast tlakovcev. Pod njimi se prikaže nova zbrušena plast, zato tlak izgleda kot nov. Za peskanje potrebujemo specializirano opremo. Če se odločimo za to metodo, je prav tako nujno, da očistimo celotno površino, saj bo sicer en del občutno čistejši in že na pogled drugačen od preostalih delov. 

  2.6 Impregnacija tlakovcev 

  Če se želimo karseda izogniti čiščenju tlakovcev oz. za to opravilo uporabiti minimalno časa, priporočamo, da se odločite za impregnirane tlakovce. Gre za industrijsko proizvedene tlakovce, ki so tovarniško impregnirani z zaščitnim slojem, ki upočasnjuje in deloma preprečuje nastanek umazanije. Ne samo, da bodo tlakovci zahtevali manj vzdrževanja, tudi samo čiščenje bo potekalo hitreje in enostavneje.   

  2.7 Cena za čiščenje tlakovcev 

  Večina ljudi se čiščenja tlakovcev loti sama, saj je takšno opravilo relativno nezahtevno. V kolikor bi vseeno želeli najeti profesionalno službo, vas bo to stalo nekaj EUR/m2. 

  3. Čiščenje fasade 

  3.1 Zakaj in kdaj čistimo fasado? 

  Fasada je celo leto izpostavljena številnim vremenskim vplivom. Načeloma naj bi fasado hiše prepleskali vsakih 10 let, večkrat pa jo moramo čistiti in vzdrževati. Koliko dela bomo imeli s čiščenjem fasade, je najprej odvisno od napušča; večji napušč imamo, bolje je zaščitena naša fasada in posledično je tudi manj nagnjena k umazaniji in poškodbam. Fasade z minimalnimi napušči ali celo brez napuščev (predvsem take z ravnimi strehami) pa so precej nagnjene k nastanku alg in mahu, ki ga je potrebno redno odstranjevati. Če tega ne izvajamo, lahko postopoma pride do pričetka odpadanja ometa, stroški sanacije tega pa so precej večji od rednega vzdrževanja in čiščenja. Če gre za hišo v mestu ali blizu mesta, sploh pa če je hiša situirana neposredno ob cesti, veliko umazanije povzročijo izpušni plini, zaradi katerih fasada posivi. Kontaminacija z atmosferskimi plini je toliko večja neposredno ob železnicah, avtocestah in pristaniščih. 

  3.2 Čiščenje fasade pogojuje vrsta fasade 

  Ker je materialov za fasade ogromno, je izbira postopka čiščenja najprej odvisna od vrste materiala. Če gre za panele iz umetne mase, bomo fasado uspešno očistili že z mokro krpo in detergentom, v kolikor jo bomo čistili redno in vestno. Če gre za ometano fasado, je postopek nekoliko bolj zahteven, saj mokra krpa ne bo dovolj, prav tako pa moramo paziti, da se omet zaradi čiščenja ne odlomi. Spet drugačna situacija je pri opečni fasadi, kjer moramo poskrbeti tudi za številne fuge med zidaki.  

  3.3 Nastanek alg, gliv in mahov 

  Ena najpogostejših umazanij, ki preti naši fasadi, so zagotovo alge, glive in mahovi. Alge in glive so trdovratni mikroorganizmi, ki za svoj razrast potrebujejo le vodo in svetlobo, česar pa je na fasadi na pretek, saj na njej prihaja do kondenziranja. K nastanku alg, gliv in mahov so še posebej nagnjene severne fasade, ki so praktično ves dan v senci, zato se počasneje sušijo. Njihov zelenkasto-rjav videz spominja na plesen, čeprav ne gre za isto stvar. Fasada z algami in glivami ni le zelo grda, če jih ne odstranimo, pride do postopnega propadanja in posledičnega luščenja ometa s fasade. 

  3.4 Čiščenje fasade z nizko in visokotlačnim čistilcem  

  Ta metoda čiščenja fasade je posebej primerna za ometane fasade, saj gre za bolj nežno metodo od čiščenja z visokim tlakom. Pri tej metodi z nežnejšim vodnim curkom, ki so mu dodana čistilna sredstva. Gre za biorazgradljiva sredstva, ki dobesedno uničijo alge in glive. V nekaterih primerih to žal ne zadostuje in moramo uporabiti visokotlačno metodo čiščenja fasade, kjer fasado očistimo s precej močnejšim curkom vode. V kolikor gre za opečnati ali plastično fasade, priporočamo, da kar takoj poskusite z visokotlačnim čiščenjem, saj takšne vrste fasade za razliko od ometane ne morete poškodovati, čiščenje pa je učinkovitejše in hitrejše. 

  3.5 Impregnacija fasade 

  Podobno kot za tlakovce se tudi za fasado priporoča zaščita z impregnacijo. Z impregnacijo fasado zaščitimo oziroma pošpricamo z vodoodbojnimi premazi, ki preprečuje, da bi se alge in glive lahko prijele na podlago. Prav tako preprečuje nastanek kondenza, ki je ključen faktor pri nastanku omenjenih mikroorganizmov. Impregnacija tako občutno podaljša življenjsko dobo in lepoto fasade. 

  3.6 Stroški čiščenja fasade 

  Za čiščenje fasade boste odšteli med 3 in 5 EUR/m2, cena pa se nekoliko poveča, v kolikor želimo očiščeno fasado tudi impregnirati. 

  4. Čiščenje strehe 

  4.1 Kdaj in zakaj očistiti streho? 

  Streha je del hiše, ki je zagotovo najbolj izpostavljen vremenskim vplivom iz okolja. Zato ni presenetljivo, da je streha eden izmed prvih elementov hiše, kjer se podobno kot na fasadi pojavijo neželene alge, glive in mahovi. Če jih ne očistimo, bodo tako kot pri fasadi povzročile postopen propad strešnikov. Sanacije tega je veliko dražja od rednega vzdrževanja, zato z njim ne odlašajmo. Pri tem pa se je potrebno zavedati, da lahko pretirano in neustrezno čiščenje strehe povzroči več škode kot koristi, saj lahko poškoduje strešnike. 

  4.2 Ali lahko streho očistimo sami? 

  To vprašanje se pojavlja zelo pogosto, odgovor nanj pa ni enoznačen, saj je odvisen od številnih dejavnikov. Najprej je treba poudariti, da je čiščenje strehe v lastni režiji lahko izjemno nevarno in zaradi možnosti padcev življenjsko ogrožajoče. Ni vseeno, ali želimo očistiti hišo pritlične strehe ali hišo s tremi nadstropji – višinska razlika je občutna in pomembna. Nadalje je pomembno, v kakšni fizični kondiciji smo, kakšno ravnotežje imamo, ali se morebiti bojimo višine in ali smo nagnjeni k vrtoglavici. Prav tako pomembno, ali imamo sredstva, s katerimi si lahko zagotovimo varnost v primeru zdrsov, torej ali se lahko kam pripnemo, kam pademo, če slučajno zdrsnemo z roba strehe ... Prav tako je ključen naklon strehe – ravne ali zelo položne strehe niso niti približno tako nevarne kot strme strehe. Po tehtanju prednosti in slabosti je slednjih precej več, zato je delo vseeno bolje prepustiti strokovnjakom, ki so zato usposobljeni in imajo profesionalno opremo. 

  4.3 Mikrobno čiščenje strehe 

  Gre za revolucionarno metodo, ki pri nas še vedno ni široko uporabljena, a strmo pridobiva na priljubljenosti. Pri tem postopku čiščenja streho najprej očistimo z visokotlačnim čistilcem, nato pa nanjo posipamo mikroorganizme, ki se hranijo z mahom. Namen metode je, da mikroorganizmi zatrejo pričetek rasti mahu na strehi, saj ga dobesedno pojejo. Pri tem je potrebno opozoriti, da za to učinkovitost te metode ne smemo očistiti celotnega mahu, saj se sicer mikroorganizmi z ničemer ne bodo mogli prehranjevati in tudi ne bodo mogli pravilno delovati. Priporoča se, da se pusti približno polovica površine mahu, ki jo bodo nato v nekaj tednih do konca očistili mikroorganizmi. 

  4.4 Ročno čiščenje strehe 

  Tako kot lahko ročno odstranimo plevel in mah med tlakovci, ga lahko ročno odstranimo tudi iz fug strešnikov. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je takšno delo izjemno zamudno in naporno. Če pripeka sonce, se moramo pred njim tudi ustrezno zaščiti. 

  4.5 Visokotlačno čiščenje strehe 

  Najbolj zanesljiva in najhitrejša metoda je zagotovo visokotlačno čiščenje strehe. Če izberemo to metodo, moramo biti pozorni, da s strehe ne odplaknemo kakšnega pomembnega elementa, ki nanjo ni bil kvalitetno pritrjen. Posledice tega bi lahko bile katastrofalne, saj bo streha začela puščati, v notranjost objekta pa bo prihajala voda. 

  4.6 Cena za čiščenje strehe 

  Cena čiščenja strehe je odvisna od več dejavnikov. Najprej je seveda pomembno, kakšna je površina strehe, nato pa tudi njen naklon, geometrija (zapletene in razčlenjene geometrije zahtevajo podrobnejše in dolgotrajnejše čiščenje), stopnja umazanije ter dostopnost strehe. Sicer pa se cene gibljejo nekje med 5 – 10 EUR/m2. 
    
    
    
    
    
    
    
    
   
   

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Čiščenje fasad, streh, tlakovcev?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Čiščenje nadstreška

  Pozdravljeni,

  potrebujem čiščenje mahu na nadstrešku pred hišo, cca 45 m2, dostopno z lestvijo, cca 3 m višine.

  Lp 270 € do 450 €

  ........

  Čiščenje žleba cca 10m

  Pozdravljeni,

  potrebujem čiščenje žleba na višini je cca 7m, težje dostopno zaradi spodnje strehe( mogoče je celo lažje). Prosim za kontakt, ogled, izvedbo.

  Lep pozdrav. 108 € do 180 €

  ........

  Čiščenje rdeče opečnate strehe hiše načete s črnimi algami

  Pozdravljeni.

  Čiščenje rdeče opečnate strehe enostanovanjske hiše načete s črnimi algami. Čiščenje s kemikalijami, ki dolgo odganjajo alge. Ne visokotlačno čiščenje, ker poškoduje.

  Lp 621 € do 1035 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Čiščenje tlakovcev, 100 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Planina pri Sevnici

  900 € do 1500 €

  Cena, Čiščenje fasade, 60 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Ljubljana - Črnuče

  270 € do 450 €

  Cena, Čiščenje strehe nadstreška, 15m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Medvode

  135 € do 225 €

  Cena, Čiščenje solarnih panelov, 10 Kwp
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Lenart v Slovenskih Goricah

  630 € do 1050 €

  Cena, Čiščenje in barvanje strehe roser pločevina, 170 m
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Ljubljana - Polje

  1530 € do 2550 €

  Cena, Čiščenje strehe, 220 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Murska Sobota

  900 € do 1500 €

  Cena, Čiščenje mahu na opeki na strehi, 120 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Ljubljana - Šmartno

  513 € do 855 €

  Cena, Čiščenje tlakovcev, 100 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Maribor

  810 € do 1350 €

  Cena, Čiščenje fasade, 200m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Naklo

  810 € do 1350 €

  Cena, Čiščenje tlakovcev in inpregnacija, 220 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Solkan

  1980 € do 3300 €

  Cena, Čiščenje hišice iz pločevinaste konstrukcije fasade in strehe, Po opisu
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Vrhnika

  450 € do 750 €

  Cena, Čiščenje fasade in strehe za hišo, Po opisu
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Ig

  540 € do 900 €

  Cena, Čiščenje žaluzij, 12 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Ljubljana - Šentvid

  270 € do 450 €

  Cena, Čiščenje in barvanje strešne kritine, 100m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Kamnik

  630 € do 1050 €

  Cena, Čiščenje strehe steklenega nadstreška, 6 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Solkan

  90 € do 150 €

  Cena, Čiščenje fasade, cca 100 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Miklavž Na Dravskem Polju

  432 € do 720 €

  Cena, Visokotlačno čiščenje strehe, cca 200 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Dobrovo v Brdih

  1260 € do 2100 €

  Cena, Čiščenje fasade, 150 m2, višina 3 m
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Braslovče

  900 € do 1500 €

  Cena, Čiščenje sončne elektrarne, 74 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Slovenske Konjice

  270 € do 450 €

  Cena, Čiščenje strehe nadstreška iz lexana, 20 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Škofja Loka

  135 € do 225 €

  Cena, Čiščenje zaprtih balkonov na večstanovanjski hiši, cca 100 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Ljubljana

  450 € do 750 €

  Cena, Čiščenje fasade, 300m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Izola

  1305 € do 2175 €

  Cena, Čiščenje, impregnacija fasade, 900 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Kranj

  8100 € do 13500 €

  Cena, Čiščenje sončne elektrarne, 100 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Naklo

  270 € do 450 €

  Cena, Čiščenje strehe, 148 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Lendava

  1080 € do 1800 €

  Cena, Čščenje strehe, fasade, 250 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Šentvid Pri Stični

  2700 € do 4500 €

  Cena, Čiščenje fasade, 300m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Poljčane

  1260 € do 2100 €

  Cena, Čiščenje fasade, cca 200 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Logatec

  1800 € do 3000 €

  Cena, Čiščenje in prašno barvanje polken po požaru, 3 kom
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Izola

  135 € do 225 €

  Cena, Visokotlačno čiščenje tlakovcev, 300 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Ljubljana

  2520 € do 4200 €

  Cena, Čiščenje fasade, 10m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Medvode

  135 € do 225 €

  Cena, Čiščenje fasade, 108 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Miren

  468 € do 780 €

  Cena, Čiščenje žlebov, 30 m
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Črnuče

  180 € do 300 €

  Cena, Čiščenje ene strani hiše -fasade, iztrebki ptic, Cca 25 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Koper

  180 € do 300 €

  Cena, Čiščenje fasade, 300 m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Škofja vas

  1260 € do 2100 €

  Cena, Čiščenje strehe in fasade, 70-80m2
  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev, Maribor

  1080 € do 1800 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Čiščenje fasad, streh, tlakovcev cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  388+ podjetij za Čiščenje fasad, streh, tlakovcev
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane