Dimnikarstvo cena

Kakšna je cena čiščenja dimnika? Cene so odvisne od velikosti kurilnih naprav in vrste dela, ki ga dimnikar opravi pri posameznem uporabniku. Maksimalne cene dimnikarskih storitev določa Zakon o dimnikarskih storitvah. Dejanske cene dimnikarskih storitev so predmet dogovora med dimnikarsko družbo in njihovim uporabnikom. Čiščenje dimnika, cena prvega pregleda, rednega in izrednega pregleda so različne, običajna cena dimnikarja na uro pa znaša 30 - 40 EUR/h.

Komu zaupati dimnikarske storitve? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim dimnikarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za dimnikarske storitve.


Cena dimnikarja. Cena za čiščenje dimnika, cena prvega pregleda, rednega in izrednega pregleda. Cena dimnikarja na uro.

36.00 €/uro

MINIMALNA CENA
€/uro

SREDNJA CENA
48.00 €/uro

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za dimnikarja

Druge cene za - Dimnikarstvo

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Redno mehansko čiščenje peči

Cena za redno mehansko čiščenje dimnikarskega podjetja za kurilne naprave, peči. Cena za čiščenje na kos.€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Dimnikarske storitve - vse kar morate vedeti

1. Dimnikarstvo - kaj morate vedeti?

Dimnikarji opravljajo reguliran poklic, ki že stoletja naše domove varuje pred “petelinom v strehi”. Dimnikarske storitve zagotavljajo požarno varnost, izboljšujejo zdravje, povečujejo učinkovitost kurilnih naprav in zmanjšujejo stroške za popravila in ogrevanje. Dimnikarstvo opravlja številne storitve, kot so: čiščenje kurilnih naprav, čiščenje dimnikov, čiščenje zračnikov, pregled kurilnih naprav, izračun ustreznosti kurilnih naprav, pregled dimnih vodov, čiščenje industrijskih kurilnih naprav, meritev dimnih plinov, odstranjevanje katranskih oblog, svetovanje uporabnikom, čiščenje parnih kotlov, čiščenje klimatov, sanacije dimnikov idr. Pomembno je vedeti, da dimnikarju ne smete preprečiti izvajanja storitev, saj ste drugače v prekršku, lahko pa izberete katero dimnikarsko službo želite. Seznam dimnikarstev z licenco se nahaja na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor.

dimnikar.jpg
Reden obisk dimnikarja zmanjšuje nevarnost požara in poskrbi za miren spanec.

1.1 Cene dimnikarskih storitev

Maksimalne cene dimnikarskih storitev so določene z Zakonom o dimnikarskih storitvah, končni račun pa je seveda odvisen posameznega dimnikarja. Maksimalna urna postavka dimnikarja znaša 33 EUR na uro. Pri oddaljenostih večjih od 25 kilometrov pa se lahko obračunajo tudi potni stroški, ki znašajo največ 0,25 EUR/km. 

1.2 Prednosti dimnikarskih storitev

Požari zaradi samovžiga so danes redki le zato, ker je z dimnikarsko službo poskrbljeno za redno čiščenje vseh dimnikov. Dimnikarske storitve varujejo zdravje in premoženje. Čist dimnik ima boljši vlek, zaradi česar se poveča učinkovitost goriv in se zmanjšajo stroški za ogrevanje. Redni pregledi kurilnih naprav pa zagotavljajo njihovo optimalno delovanje, z zgodnjim zaznavanjem napak pa se podaljša tudi njihova življenjska doba.

2. Kako izbrati dimnikarja?

Vsako lastnik nepremičnine mora dimnikarju omogočiti izvajanje storitev, saj so v nasprotnem primeru predvidene kazni. Lahko pa vsako leto, med 15. majem in 15. septembrom, izvajalca dimnikarskih storitev zamenjate. Na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor boste našli seznam vseh dimnikarskih družb z ustreznimi dovoljenji. Če želite bolj oseben pristop pa boste na portalu Mojmojster našli številne dimnikarje. Pregledate lahko njihove referenci in si preberete mnenja prejšnjih strank. Izbranega dimnikarja lahko naročite sami, zagotovo pa vas bo obiskal vsaj enkrat letno. Dimnikarstvo morate obvestiti o uporabi nove kurilne naprave, spremembah na kurilni napravi ter na predlog mojstra, odpravljati ugotovljene nepravilnosti. 

3. Katere storitve opravlja dimnikar?

3.1 Pregled kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav

Dimnikarstvo izvaja preglede kurilnih naprav, dimovodnih in prezračevalnih naprav, s katerimi se zagotavlja pravilno delovanje naprav.

3.1.1 Prvi pregled kurilne naprave

Prvi pregled se opravi na vsaki novi ali spremenjeni kurilni napravi, dimovodni napravi ali ob prenovi objekta. S prvim pregledom kurilne naprave se preveri pravilnost vgradnje glede na projektno dokumentacijo in predpise, kar preprečuje napačno vgradnjo in delovanje. Dimnikar preveri napravo, dimne cevi, zračnike, dostop do naprav ter oceni tveganje za zastrupitev z dimnimi plini. Na podlagi pregleda dimnikar izda pozitivno poročilo o prvem pregledu ali pa rok za odpravo nepravilnosti. Po izteku roka za odpravo nepravilnosti je uporabnik kurilne naprave dolžan obvestiti dimnikarstvo, ki napravo ponovno preveri. Na podlagi pozitivnega poročila se naprava vpiše v kataster naprav, ki velja kot dovoljenje za obratovanje. Za naročilo prvega pregleda morate izpolniti zahtevek za vpis kurilne naprave v evidenco, priložiti vse načrte in dokumentacijo, pridobiti soglasja lastnikov, če gre za priključitev na dimnik v večstanovanjski stavbi, ter vse poslati pristojni dimnikarski službi.

3.1.2 Izredni pregled kurilne naprave

Izredni pregled zajema vse podrobnosti, kot prvi pregled kurilne naprave, vendar se ga opravi po naročilu inšpektorja ali uporabnika. Opravi se zaradi morebitne napake, stanja naprave pred sanacijo ali pregleda po požaru. Na podlagi pregleda se izda poročilo o izrednem pregledu, ki je vodilo za odpravljanje morebitnih napak.

3.1.3 Redni letni pregled kurilne naprave

Redni pregled kurilne naprave se opravlja enkrat na leto. Z njim se preveri stanje kurilne naprave, spremembe v delovanju, morebitne poškodbe in druge okoliščine. Če ni ugotovljenih pomanjkljivosti, se izda pozitivno poročilo, v nasprotnem primeru pa mora uporabnik napake odpraviti v navedenem roku. Po preteku roka dimnikarska služba opravi ponovni pregled na podlagi katerega izda pozitivno poročilo ali pa naroči inšpekcijo.

3.1.4 Letni pregled male kurilne naprave

Pregled male kurilne naprave se opravi enkrat na kurilno sezono. Z njo se preveri stanje naprave ter stanje dimovodnih, prezračevalnih in drugih napeljav. Na podlagi pregleda se izda pozitivno ali negativno poročilo o letnem pregledu.

3.2 Čiščenje kurilnih naprav

Pri izgorevanju nastajajo številni dimni plini. Na stenah dimnih vodov pa se nabira ogljik oz. saje. Saje, katranske obloge in druge nečistoče zmanjšujejo pretočnost dimnika, lahko pa pride tudi do samovžiga. Zaradi tega je najbolj osnovna naloga dimnikarjev čiščenje kurilnih naprav in dimnikov. Kurilne naprave na tekočine ali plin se morajo očistiti enkrat na kurilno sezono. Male kurilne naprave na biomaso je potrebno očistiti dvakrat letno, kurilne naprave na trda goriva pa vsaj trikrat.

3.3 Čiščenje dimnika

V dimniku se med kurjenjem nabirajo obloge iz saj, ki zmanjšujejo pretok dimnih plinov, zmanjšujejo učinkovitost kurilnih naprav in predstavljajo požarno nevarnost. Redno čiščenje dimnika vsaj enkrat v kurilni sezoni, bo povečalo učinkovitost izgorevanja in zmanjšalo možnost za nastanek požara.

3.4 Odstranjevanje katranskih oblog

Na notranji strani dimnih cevi se lahko nabirajo katranske obloge zaradi neustrezno dimenzionirane dimovodne napeljave, neustreznega dovoda zraka, zaradi nekvalitetnega goriva, neustreznega zgorevanja ali kot posledica nerednega in nezadostnega čiščenja. Katranske obloge v dimnih ceveh se odstranjuje mehansko ali z izžiganjem. Preventivno odstranjevanje oblog zmanjšuje požarno tveganje zaradi samovžiga in izboljušuje odvajanje dimnih plinov iz kurilne naprave.

3.5 Meritve emisij kurilnih naprav

Z meritvami emisij se zagotavlja, da škodljivi plini, kot so: ogljikov monoksid, dušikovi oksidi, saje in toplotne izgube, ostajajo v načrtovanih mejah. Meritve so potrebne za zagotavljanje učinkovite rabe energije, varstva okolja in zraka in varstva zdravja. Meritev emisij dimnih plinov se opravi ob vsakem pregledu kurilne naprave, ob čemer dimnikar izda poročilo o meritvah. Ob ugotovljenih nepravilnostih, jih je uporabnik dolžan odpraviti v predpisanem roku. Starejše kurilne naprave, ki ne dosegajo sodobnih standardov, je upravljalec dolžan prilagoditi. Redne meritve izboljšujejo delovanje kurilne naprave in preprečujejo možnost zastrupitve z dimnimi plini.

3.6 Industrijsko čiščenje kurilnih naprav

Industrijske kurilne naprave so večje, močnejše, proizvedejo več dimnih plinov, zato jih je potrebno tudi pogosteje čistiti. DImnikarska služba čisti toplovodne in parne kotle, toplovodne izmenjevalnike in grelce ter hladilne agregate.

3.7 Izračun ustreznosti dimovodne naprave

Na dimnikarja se lahko obrnete, še preden kupite ogrevalno napravo. Predhodno mnenje vam pomaga pri nakupu kurilne naprave. Tako boste zagotovili, da bo vaša kurilna naprava delovala optimalno in bodo nastajali minimalni stroški zaradi čiščenja in popravil. Izvedenec dimnikarske službe preveri tehnične pogoje priključitve in priporoči karakteristike, ki so primerne za bodočo kurilno napravo. Predhodno mnenje je mogoče naročiti tudi pred zagonom starejše kurilne naprave, ki je dolgo časa mirovala.

3.8 Test tesnosti dimovodne naprave

S testom tesnosti se preverja tesnost dimovodne napeljave, kar je še posebej pomembno v sodobnih domovih z veliko zrakotesnostjo. Test zrakotesnosti preverja ali dimovodna naprava izpolnjuje predpisano zrakotesnost, ali je pravilno vgrajena in ali obstajajo mesta v napeljavi, iz katerih dimni plini uhajajo v prostor. Tesnost se preverja z merilno aparaturo ali dimnim testom.

3.9 Meritve vsebnosti vode v lesu

Prisotnost vlage v gorivu zmanjša učinkovitost izgorevanja, povečuje stroške, sprošča pa se tudi večja količina dimnih plinov, prašnih delcev, saj in katrana, ki se nabirajo v dimovodnem sistemu. Priporočena najvišja vrednost vode v lesu znaša 20 %. DImnikarstvo lahko preveri, če je les primeren za kurjavo, s čimer kasneje privarčujete pri kurjavi in čiščenju.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomPregled dimnika in svetovanje o optimalni izbiri pomožnega ogrevanja

Pozdravljeni,

potrebujem pregled dimnika in izbira glavnega in sekundarnega ogrevanja na hiši.

Lp 180 1 do 300 €


........

Pregled dimnika s kamero

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za pregled obstoječega dimnika s kamero. Dimnik pušča.

Lp

Lp 180 1 do 300 €


........

Čiščenje peči in dimnika na drva

Pozdravljeni,

potrebno je redno letno čiščenje peči in dimnika.

Lp 180 1 do 300 €


........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Čiščenje centralne peči na drva, 1
Dimnikarstvo, Gorenja vas

108 € do 180 €

Cena, Ciscenje dimnika, 1x
Dimnikarstvo, Ruše

90 € do 150 €

Cena, redno čiščenje dimnika , en dimnik za peč na drva
Dimnikarstvo, Rateče Planica

90 € do 150 €

Cena, Redno čiščenje dimnika, Fi.160 dolžina 7m
Dimnikarstvo, Markovci

108 € do 180 €

Cena, Čiščenje dimnikov, 2dimnika
Dimnikarstvo, Vrhnika

135 € do 225 €

Cena, Čiščenje katrana iz dimnika, 1 X dimnik, fi 200
Dimnikarstvo, Ajdovščina

90 € do 150 €

Cena, Čiščenje dimnika, dimnik za centralno
Dimnikarstvo, Lendava

108 € do 180 €

Cena, Čiščenje peči in dimnika, po opisu
Dimnikarstvo, Stari Trg ob Kolpi

72 € do 120 €

Cena, Čiščenje lončene peči,
Dimnikarstvo, Idrija

90 € do 150 €

Cena, Izjava o uradnem pregledu nove naprave, 1
Dimnikarstvo, Ruše

90 € do 150 €

Cena, Čiščenje dimnika - peč na kurilno olje, 1
Dimnikarstvo, Tolmin

135 € do 225 €

Cena, Čiščenje dimnika, 6 m
Dimnikarstvo, Ankaran

90 € do 150 €

Cena, Čiščenje in pregled dimnika, 1
Dimnikarstvo, Brezovica Pri Ljubljani

135 € do 225 €

Cena, Čišcenje in pregled, 1
Dimnikarstvo, Žiri

72 € do 120 €

Cena, Čiščenje dimnika, 8 m višine
Dimnikarstvo, Slovenska Bistrica

45 € do 75 €

Cena, Priklop kamina na trda goriva na dimnik, 1 kom
Dimnikarstvo, Jesenice

135 € do 225 €

Cena, Pregled in popravilo Barbas kamina, 1
Dimnikarstvo, Domžale

72 € do 120 €

Cena, Čiščenje dimnika, 1
Dimnikarstvo, Mala Nedelja

90 € do 150 €

Cena, Čiščenje dimnika z dvema tuljavama , 2 tuljavi 15x15cm, 20x20cm, višina 15m
Dimnikarstvo, Tolmin

90 € do 150 €

Cena, Mnenje za postavitev kamina in čiščenje dimnika, po opisu
Dimnikarstvo, Vipava

90 € do 150 €

Cena, Merjenje, svetovanje, čiščenje dimnika, 1
Dimnikarstvo, Horjul

135 € do 225 €

Cena, Pregled peči na kurilno olje, po opisu
Dimnikarstvo, Ljubljana - Šentvid

90 € do 150 €

Cena, Čišcenje dimnika, po opisu
Dimnikarstvo, Koper

72 € do 120 €

Cena, Čiščenje in pregled dimnika, 1
Dimnikarstvo, Cankova

72 € do 120 €

Cena, Pregled in čiščenje dimnika, 1 kom
Dimnikarstvo, Podlehnik

90 € do 150 €

Cena, Pregled dimnika s kamero ter čiščenje , 1 kom
Dimnikarstvo, Šentilj v Slovenskih goricah

90 € do 150 €

Cena, Odstranitev dimnika in sanacija, 4 dimnikov visok 3 meter
Dimnikarstvo, Maribor

90 € do 150 €

Cena, Čiščenje dimnika brez peči, 1 dimnik, višina 3 nadstropja
Dimnikarstvo, Vrhnika

90 € do 150 €

Cena, Čiščenje dimnika, en dimnik, višine 4 m.
Dimnikarstvo, Bovec

90 € do 150 €

Cena, Preverjanje in čiščenje dimnika za kamin, 1 kom
Dimnikarstvo, Idrija

90 € do 150 €

Cena, Čiščenje in pregled dimnikov, 2 kom
Dimnikarstvo, Ljubljana

135 € do 225 €

Cena, Čiščenje dimnika in peči Tam Stadler, 1 kom
Dimnikarstvo, Šoštanj

90 € do 150 €

Cena, Letni pregled in čiščenje dimnika, en dimnik
Dimnikarstvo, Koper

90 € do 150 €

Cena, Pregled dimnika, kamina, 1
Dimnikarstvo, Brezovica Pri Ljubljani

90 € do 150 €

Cena, pregled in čiščenje dimnika v manjši hiši, 1
Dimnikarstvo, Lendava

135 € do 225 €

Cena, Priključek na obstoječ dimnik za peč na drva, 1 kom (šidel)
Dimnikarstvo, Bohinjska Bistrica

90 € do 150 €Poglej druge končane projekte in cene

Dimnikarstvo cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

112+ podjetij za Dimnikarstvo
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Dimnikarstvo?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane