Okvirjanje slik - cena in cenik strokovnjaka za okvirjanje

Kakšna je cena za okvirjanje slik? Cena okvirja za sliko je odvisna od velikosti okvirja, materiala okvirja (les, aluminij, pvc), stila okvirja (rustikalni ali moderni), hrbtišča, stekla (navadno steklo, antirefleksno mat steklo, pleksi steklo, UV steklo) in seveda od izvajalca. Če ste za sliko odšteli kar nekaj denarja nikakor ne varčujte pri okvirju, saj dobro izbran okvir močno poudari lepoto slike. Slabo izbran okvir pa lahko vizualno uniči.

Komu zaupati uokvirjanje slike? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom za uokvirjanje slik v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Druge cene za - Okvirjanje slik

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Okvirjanje slik – vse kar morate vedeti 

1. Okvirjanje slik – nekaj splošnih informacij 

Ljudje slike okvirjamo že od nekdaj. Zapisi o okvirjanju slik segajo vse do Antične Grčije. Razlogov za okvirjanje slik je več; z okvirjanjem sliki poudarimo pomembnost in jo naredimo bolj vidno, jo izpostavimo očem mimoidočim. Nekoč je bilo mogoče slike po pomembnosti ločiti prav na podlagi njihovega okvirja: bolj pomembne slike so imele bolj bogato okrašene okvirje. Okvirjanje slik pa nima le simbolnega pomena. Okvirjanje slik je pomembno tudi za ohranjanja slik, saj zavaruje najbolj občutljivo področje slik, torej robove. Ti se najhitreje uničijo, saj med transportom z njimi udarjamo ob stene. 

Okvirjanje slik
Najpogostejši okvirji za okvirjanje slik so leseni okvirji. 

2. Kakšen okvir za slike izbrati? 

2.1 Obdobje nastanka slike 

Zaželeno je, da se okvir slike čimbolj prilagaja tipom okvirjev iz obdobja, v katerem je slika nastala. To je še toliko bolj pomembno, če gre za redko, zelo staro in zelo vredno sliko, ki ji želimo v čimvečji meri ohraniti njeno avtentičnost. Če niste prepričani, iz katerega obdobja je vaša slika, lahko za mnenje prosite poznavalca, ki bo znal primerjati podobne slike, motive, slikarje in na podlagi svojega znanja vašo sliko znal umestiti v obdobje, v katerem je nastala. S primerjavo okvirjev iz tega in sorodnih obdobij, je nato mogoče izbrati zgodovinsko najustreznejšega.   

2.2 Barvna paleta slike 

Barvna paleta slike je najpomembnejši faktor pri izbiri okvirja. Če je slika zelo monotona ali če so uporabljene subtilne barve, ne moremo izbrati agresivne barve okvirja, ki bo preglasil samo sliko. Prav tako moramo pri izbiri barve okvirja pomisliti na barvno paleto slike in komplementarne barve, ki bi se z njo skladale. Če prevladujejo modrikasti odtenki, bomo temu primerno prilagodili odtenek okvirja. 

2.3 Motiv slike 

V nasprotju s splošnim prepričanjem je pri izbiri okvirja za slike zelo pomemben motiv na sliki. Pri motivu ločujemo med težkimi, globoki motivi, ki so lahko žalostni, prikazujejo neko težko zgodovinsko temo, trpljenje, smrt in podobno ter med lahkotnejšimi, ki slavijo življenje in vse, kar ponuja. Prvim motivom bolje pristojijo temačnejši odtenki in bogata obdelava lesa, lahko tudi več okrasja (a spet – odvisno od tematike slike!) drugim pa nežnejše barve, preprostejši videz, okrasje pa naj bo primerno tematiki. 

3. Material za okvirjanje slik 

3.1 Leseni okvirji za slike 

Najpogostejši so leseni okvirji za slike. Ti so bili nekoč tudi edini okvirji za slike, redkeje so se uporabljali le še kovinski. Leseni okvirji za slike so na voljo v resnično številnih izvedbah, od zelo bogato okrašeni, do minimalistično obdelanih. Lahko so barvani ali surovi z naravnim videzom. Nekoč so bili vsi okvirji iz masivnega lesa, danes pa med lesenimi okvirji najdemo tudi takšne, ki so narejeni iz lesenih kompozitov s furnirano zaključno plastjo. 

3.2 Kovinski okvirji za slike 

Kovinski okvirji za slike danes postaja vse bolj popularni. Če so bili kovinski okvirji nekoč izjemno kompleksni, polni okrasja in izrezov, so danes veliko bolj minimalistični. Odlikuje jih predvsem njihov drzen, industrijski videza surove kovine, po katerem posega vse več kupcev. Druga varianta sodobnih kovinskih okvirjev so prašno barvani kovinski okvirji pisanih barv. 

3.3 Plastični okvirji za slike 

Plastični okvirji za slike so zagotovo najcenejša varianta, ki pa ima svoje pomanjkljivosti. Najbolj očitna je predvsem ta, da je njihova estetika povsem neprimerna za slike profesionalnih slikarjev in druge umetniške artefakte, saj jih plastika kot material popolnoma zbanalizira. Slika vrhunskega slikarja si enostavno ne zasluži, da bi jo uokvirili v plastiko, sploh zaradi svoje vrednosti. Plastični okvirji pa so lahko dobra instantna rešitev za druge tipe slik in predvsem družinskih fotografij, ki jih želite uokviriti. 

4. Kako poteka okvirjanje slik? 

Danes se za večino okvirjanja uporablja postopek, imenovan laminiranje. Gre za tehniko, ki je popolnoma spremenila okvirjanje slik, kot smo ga poznali nekoč. Pri tem postopku se uporablja fina, transparentna plastična folija in ne steklo. Folija ima to prednost, da ščiti pred UV žarki, tako da barve slike ne zbledijo, odpravlja neželene odseve, umetniško delo pa prav tako ščiti pred prstnimi odtisi. Tehnika preprečuje, da bi se umetniško delo začel gubati ali da bi postalo valovito zaradi vlage v prostoru in ga ohranja v najboljšem možem stanju.     

4.1 Laminiranje – postopek 

- S postopkom vakumiranja sliko nalepimo na hrbtno stran mediapan plošče (MDF). Vakuum bo posesal ves zrak, tako da bo površina maksimalno ravna in brez gub – v celoti bo enakomerno prilepljena na površino. 
- Nato se sliko s pomočjo drugega stroja prevleče z zelo tanko plastjo filma, ki ji rečemo tudi fina tekstura platna. 
- Omenjena folija zaščiti tisk, barve in fotografije, tako da so odporne proti UV žarkom, prstnim odtisom in drugi nesnagi. Prav tako preprečuje neželene odseve odboja svetlobe, ki se pojavljajo pri steklenih zaščitah. 
- Sledi okvirjanje slike z okvirjem (najpogosteje lesenim)  

4.2 Prednosti laminiranja 

- Površina slike je popolnoma ravna, se ne guba in ni valovita 
-  Izdelki so trajni in obvarovani pred poškodbami. Ob padcu s stene na tla se slika ne bo poškodovala, saj se folija za razliko od stekla ne bo razbila. Prav koščki stekla so tisti, ki najpogosteje poškodujejo platno. 
- Naslednji korak na zlepljenem in laminiranem plakatu na MDF plošči je okvirjanje. V ponudbi imamo lesene ali plastične okvirje.   

5. Okvirjanje drugih predmetov   

5.1  Okvirjanje ogledal  

Marsikdo med nami se je že odločil za okvirjanje ogledal, sploh če gre za starinska ogledala. Okvirjnje ogledal je skoraj nujno, kadar želimo ogledalo imeti na tleh, saj preprečuje razbitje ogledala ob najmanjšem tresljaju. Prav tako je nujno, kadar gre za starinsko ogledalo, ki je skozi celo zgodovino bilo okvirjeno. Če želimo ohraniti avro, moramo poskrbeti za to, da je ogledalo okvirjeno skladno z obdobjem, iz katerega izvira. 

5.2  Okvirjanje sestavljank 

Dokončane zapletene sestavljanke so nam lahko v ponos. Zakaj jih torej ne bi zabeležili za vedno in jih obesili na steno? Mnogi se zato odločijo sestavljanke profesionalno uokviriti, da bi krasile njihove stene in jih vsakodnevno opominjale na dosežek, ki so ga dosegli. Svetujemo, da sestavljanke zaščitite tudi s steklom, odpornim na UV žarke, saj bodo sicer po nekaj letih zbledele, sploh če so neposredno izpostavljene soncu. 

5.3  Okvirjanje drugih predmetov 

Če gre za predmete posebne sentimentalne, zgodovinske ali umetniške vrednosti, jih je vredno karseda previdno zaščiti. Vseeno pa jih ne želimo le zapakirati v škatlo in pospraviti v predal, pač pa vsakodnevno občudovati. Če predmeti niso preveliki in če gre za zmerne, racionalne dimenzije, jih lahko okvirite in izobesite na stene. 

5.4  Okvirjanje fotografij 

To počnemo vsi – okvirimo nam ljube fotografije in jih postavimo na posebne kotičke doma. Trenutek našega življenja je tako ovekovečen za vedno.   

 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Okvirjanje fotografije

Pozdravljeni,

potrebujem okvirjanje slike (zemljevid sveta) velikosti 150 x 100 cm, tiskano je na fotografski papir. Želeni ovir je aluminij, mat, (inox), tanko in minimalistično.

Lp 45 € do 75 €

........

Napenjanje platna in lebdeči okvir

Pozdravljeni,

imam sliko na platno, ki jo je potrebno napeti in dati v okvir dimenzij 120×80. Lebdeči tanek črn okvir.

Lp 180 € do 300 €

........

Napenjanje platna na podokvir

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za napenjanje platna na podokvir. Platno je v izmeri 130 x 160 cm.

Lp 54 € do 90 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Okvir za sliko 140 x 195, 1 kos
Okvirjanje slik, Ljubljana

108 € do 180 €

Cena, Okvir za sliko, 50 x 150 cm
Okvirjanje slik, Štore

90 € do 150 €

Cena, Napenjanje platna na okvir, 92 x 73 cm
Okvirjanje slik, Ptuj

180 € do 300 €

Cena, okvir za plakat (fotopapir), 90x120 cm
Okvirjanje slik, Trebnje

90 € do 150 €

Cena, Okvirja za platno , 2x okvir za sliki 100x100cm
Okvirjanje slik, Leskovec pri Krškem

90 € do 150 €

Cena, Okvirjanje sestavljanke, 98 x 33 cm
Okvirjanje slik, Zgornja Besnica

36 € do 60 €

Cena, Okvirjanje slike, 73 cm x 83 cm
Okvirjanje slik, Metlika

54 € do 90 €

Cena, Okvirjanje ene slike., 1
Okvirjanje slik, Ljubljana

72 € do 120 €

Cena, Okvir les, 30 x 20 cm
Okvirjanje slik, Krmelj

45 € do 75 €

Cena, Zasteklitev slike za na steno, 3 slike
Okvirjanje slik, Brežice

90 € do 150 €

Cena, Uokvirjanje sestavljanke, 1
Okvirjanje slik, Prevorje

36 € do 60 €

Cena, Baročni okvir za sliko, 40 x 50 cm
Okvirjanje slik, Ljubljana

72 € do 120 €

Cena, Uokvirjanje steklene slike, 1 slika dimenzij 125 x 50 cm
Okvirjanje slik, Maribor

90 € do 150 €

Cena, Okvirjanje slik, 5 slik
Okvirjanje slik, Ljubljana

135 € do 225 €

Cena, Uokvirjanje ogledala , 190 x 60 cm
Okvirjanje slik, Kranj

54 € do 90 €

Cena, Uokvirjanje puzzle, 60cm x 80cm
Okvirjanje slik, Ljubljana

54 € do 90 €

Cena, Okvirjanje slik, 7 slik
Okvirjanje slik, Ljubljana

90 € do 150 €

Cena, Okvirjanje slike, 1 slika 70 cm x 50 cm
Okvirjanje slik, Begunje pri Cerknici

63 € do 105 €

Cena, Okvir + pleksi steklo za slike, 9 slik
Okvirjanje slik, Idrija

90 € do 150 €

Cena, Okvir za sliko na platnu, 25x30 cm
Okvirjanje slik, Črni Vrh nad Idrijo

90 € do 150 €

Cena, Okvirjanje slik, Dve sliki v priblizni velikosti 50x40cm
Okvirjanje slik, Mengeš

90 € do 150 €

Cena, Lesen okvir za olje na platnu, 60 cm x 40 cm
Okvirjanje slik, Nova Gorica

90 € do 150 €

Cena, Okvir za gobelin , 50cm x 114cm
Okvirjanje slik, Trzin

45 € do 75 €

Cena, Okvirjanje sestavljanke, 50x70 cm
Okvirjanje slik, Brezovica Pri Ljubljani

45 € do 75 €

Cena, Okvirjanje slik na platnu, 19 kosov
Okvirjanje slik, Ribnica

225 € do 375 €

Cena, svetovanje pri izbiri, okvirjanje, 125 x 90
Okvirjanje slik, Ljubljana

90 € do 150 €

Cena, Okvirjanje slik različnih dimenzij, 8 do 10 slik različnih dimenzij
Okvirjanje slik, Naklo

180 € do 300 €

Cena, Okvirjanje slike, 108x56 cm
Okvirjanje slik, Grosuplje

108 € do 180 €

Cena, Okvir za sliko, 1 kom
Okvirjanje slik, Škofja Loka

90 € do 150 €

Cena, Okvirja za oljni sliki na platnu, 74 x 74 cm2 in 87 x 31 cm2
Okvirjanje slik, Krško

90 € do 150 €

Cena, Okvir slike , 60x70 cm
Okvirjanje slik, Ljubljana

45 € do 75 €

Cena, okvirjanje posterjev in majice, 5x poster cca. A3, ena majica velikosti L
Okvirjanje slik, Bled

90 € do 150 €

Cena, Napenjanje platna na lesen okvir, 1 kom, velikost 50x100cm
Okvirjanje slik, Maribor

45 € do 75 €

Cena, Okvirjanje majice in hlač, 150 x 100 cm
Okvirjanje slik, Ilirska Bistrica

45 € do 75 €

Cena, Okvir slike na platnu, 20 x 30 cm
Okvirjanje slik, Prebold

18 € do 30 €

Cena, Okvirjanje slike - posterja, 61 x 45,5 cm
Okvirjanje slik, Medvode

54 € do 90 €Poglej druge končane projekte in cene

Okvirjanje slik cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

42+ podjetij za Okvirjanje slik
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Okvirjanje slik?

 • Okvirjanje slik Ljubljana
 • Okvirjanje slik Maribor
 • Okvirjanje slik Celje
 • Okvirjanje slik Koper
 • Okvirjanje slik Kranj
 • Okvirjanje slik Ajdovščina
 • Okvirjanje slik Bled
 • Okvirjanje slik Bovec
 • Okvirjanje slik Črna na Koroškem
 • Okvirjanje slik Črnomelj
 • Okvirjanje slik Domžale
 • Okvirjanje slik Gornja Radgona
 • Okvirjanje slik Gornji Grad
 • Okvirjanje slik Hrastnik
 • Okvirjanje slik Ilirska Bistrica
 • Okvirjanje slik Izola
 • Okvirjanje slik Jesenice
 • Okvirjanje slik Kamnik
 • Okvirjanje slik Kidričevo
 • Okvirjanje slik Kobarid
 • Okvirjanje slik Kočevje
 • Okvirjanje slik Kranjska Gora
 • Okvirjanje slik Krško
 • Okvirjanje slik Laško
 • Okvirjanje slik Lendava
 • Okvirjanje slik Litija
 • Okvirjanje slik Ljutomer
 • Okvirjanje slik Metlika
 • Okvirjanje slik Mojstrana
 • Okvirjanje slik Mozirje
 • Okvirjanje slik Murska Sobota
 • Okvirjanje slik Nova Gorica
 • Okvirjanje slik Novo mesto
 • Okvirjanje slik Ormož
 • Okvirjanje slik Piran - Pirano
 • Okvirjanje slik Pivka
 • Okvirjanje slik Portorož
 • Okvirjanje slik Postojna
 • Okvirjanje slik Ptuj
 • Okvirjanje slik Radeče
 • Okvirjanje slik Radenci
 • Okvirjanje slik Radovljica
 • Okvirjanje slik Ravne Na Koroškem
 • Okvirjanje slik Ribnica
 • Okvirjanje slik Rogaška Slatina
 • Okvirjanje slik Sevnica
 • Okvirjanje slik Sežana
 • Okvirjanje slik Škofja Loka
 • Okvirjanje slik Slovenj Gradec
 • Okvirjanje slik Slovenska Bistrica
 • Okvirjanje slik Slovenske Konjice
 • Okvirjanje slik Šoštanj
 • Okvirjanje slik Štore
 • Okvirjanje slik Tolmin
 • Okvirjanje slik Trbovlje
 • Okvirjanje slik Tržič
 • Okvirjanje slik Trzin
 • Okvirjanje slik Velenje
 • Okvirjanje slik Vipava
 • Okvirjanje slik Vojnik
 • Okvirjanje slik Vransko
 • Okvirjanje slik Vrhnika
 • Okvirjanje slik Žalec
 • Okvirjanje slik Zreče
 • Okvirjanje slik Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane