Izkopi cena

Kakšna je cena izkopa? Cena izkopa gradbene jame je odvisna od dimenzij izkopa (širina, dolžina, globina), vrste izkopa, vrste zemljine, težavnosti terena, izvajalca in drugih dejavnikov. Če gre za trši teren ali skalo, je lahko izkop veliko dražji kot običajno. Če ne veste kakšna tla se nahajajo na vašem zemljišču, naročite geomehansko poročilo. Za površinski odkop humusa do globine 30 cm, nasutje gramoza in odvoz zemlje na deponijo boste odšteli med 8-15 EUR/m3. Cena drenažnega sistema se giblje nekje med 12 in 20 EUR/m, z materialom in izvedbo pri novogradnji.

Komu zaupati izkop terena? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem za izkope v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za izkop gradbene jame


Cena izkopa gradbene jame. Cena za površinski odkop za potrebe gradnene jame do globine 30 cm, nasutje gramoza in odvoz zemje na deponijo.

9.60 €/m3

MINIMALNA CENA
€/m3

SREDNJA CENA
18.00 €/m3

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Izkop za hišo - cena

Izkop za hišo - cena

Izkopi z mini bagrom za temelje se razlikujejo po obsegu in zahtevnosti izvedbe. Če ima hiša pasovne temelje je včasih dovolj izkop jarkov, v nasprotnem primeru pa je zagotovo potreben izkop celotne gradbene jame. Ceno močno poveča tudi izkopavanje brežine, če parcela ni ravna oz. je objekt delno vkopan. Ceno izkopa z bagerjem določa širina izkopa, globina izkopa, oddaljenost odlagališča ter trdote zemljine. Izkop vezljive in nevezljiva zrnate zemljine (III. kategorija) znaša med 5 - 6 €/m3. Izkop mehke kamnine (IV. kategorija) med 9 do 12€ m2. Izkop trde kamnine oz. žive skale (V.-VII. kategorija) pa med 12 - 14 €/m2.

5 €/m3

MINIMALNA CENA
10 €/m3

SREDNJA CENA
14 €/m3

NAJVIŠJA CENA
Cena za izvajalca za izkope, bagerista

Druge cene za - Izkopi

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Gradbena jama, širok izkop, I

do III. prva do tretja kategorija zemlje. Cena za gradbeno jamo s površinskim odkopom humusa povprečne globine 30 cm, širok izkop gradbene jame I. do III., od prve do tretje kategorije, izkop zemlje za temeljno ploščo, planiranje terena, gramozno taponsko nasutje in odvoz zemlje na deponijo.€/m3

m3
povpraševanje>

Gradbena jama, širok izkop, IV

do V. četrta do peta kategorija zemlje. Cena za gradbeno jamo s površinskim odkopom humusa povprečne globine 30 cm, širok izkop gradbene jame II. - druge kategorije, izkop zemlje za temeljno ploščo, planiranje terena, gramozno taponsko nasutje in odvoz zemlje na deponijo.€/m3

m3
povpraševanje>

Gradbena jama, širok izkop, VI

do VII. šesta do sedma kategorija zemlje. Cena za gradbeno jamo s površinskim odkopom humusa povprečne globine 30 cm, širok izkop gradbene jame III. - tretje kategorije, izkop zemlje za temeljno ploščo, planiranje terena, gramozno taponsko nasutje in odvoz zemlje na deponijo.€/m3

m3
povpraševanje>

Izkop zemlje III

tretje kategorije za kanale. Cena za izkop zemlje III. tretje kategorije in ponovno zasutje z vzpostavitvijo prejšnjega stanja.€/m1

m1
povpraševanje>

Površinski odkop humusa

Cena za površinski odkop humusa povprečne globine 20 do 30 cm z odvozom na deponijo na gradbišču.€/m3

m3
povpraševanje>

Izkop zemlje III

tretje kategorije. Cena za izkop zemlje III. tretje kategorije z nakladanjem in odvozom v deponijo na gradbišču.€/m3

m3
povpraševanje>

Planiranje dna gradbene jame

Cena za planiranje dna gradbene jame.€/m3

m3
povpraševanje>

Polaganje filca pod gramoz

Cena za polaganje filca pod utrjeno plast gramoza.€/m2

m2
povpraševanje>

Utrjeno tamponsko nasutje

Cena za napravo utrjenega tamponskega nasutja, vključno z dobavo in vgradnjo gramoza.€/m3

m3
povpraševanje>

Cena za najem bagra, 4t - 6t

Cena za dnevni najem mini bagra skupaj z amortizacijo.€/dan

dan
povpraševanje>

Gradbena jama, široki izkop

Izvedba gradbene jame za enodružinsko hišo na nezahtevnem terenu III. in IV. kategorije.
Strojni široki izkop zemljine za temelje s sprotnim nakladanjem na transportno sredstvo in ročni odkop morebitnih instalacij, planiranje dna izkopa s točnostjo +- 2 cm z minimalnim izmetom ali dosipom ter premetom odvečnega materiala. Strojno utrjevanje dna izkopa do predpisane zbitosti glede na geomehansko poročilo, ter nabava, dobava in polaganje geotekstil na uvaljan in utrjen planum, pred začetkom nasipavanja, vključno s potrebnimi preklopi 10%, skupaj z nabavo, dobavo in vgrajevanjem gramoznega materiala 0/32 mm, kot nasutje pod temelji, deb. nasutja cca. 70 cm, z razgrinjanjem, planiranjem in utrjevanjem v plasteh do predpisane zbitosti. Obračun po m3 tampona v utrjenem stanju, ki vključuje odvoz izkopanega materiala na stalno deponijo oddaljeno do 5 km, pri čemer sledi geomehanski pregled in nadzor v skladu z ZGO.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
povpraševanje>

Kanal, ozki izkop

Odkop kanala v terenu III. in IV. kategorije na lokaciji objekta z odmetom na rob izkopa. Planiranje dna izkopa s točnostjo +- 2 cm z minimalnim izmetom ali dosipom ter premetom odvečnega materiala.€/m3

m3€/m3

m3€/m3

m3
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Izkopi - kaj morate vedeti

1. Pripravljalna gradbena dela

Izkop zemlje je eno prvih del, ki se izvajajo ob začetku gradnje katere koli stavbe, vključno z zasebno hišo. Gradbena dela so vsa tista dela, ki jih je treba opraviti pred samo gradnjo, vmes in po njej (pripravljalna, pomožna in zaključna gradbena dela). Mednje sodijo: zakoličenje zemljišča, to je označitev oboda prihodnje hiše, postavitev ograje gradbišča in njegovo zaščito in varnost; naslednji sklop opravil je markacija in izkop za dostopno cesto (če je še ni), izkop gradbenih jam, pilotov, jarkov, razvodov za inštalacije in kleti, bazenov, greznic, rezervoarjev, vodnjakov in vrtin za toplotne črpalke. Vsako od teh delovnih mest mora biti opredeljeno s projektnimi načrti in izračuni ter potrjeno s pridobitvijo gradbenega dovoljenja.

izkopi.jpg
Izkop zemlje je eno prvih del, ki se izvajajo ob začetku gradnje katere koli stavbe, vključno z zasebno hišo

Kakovost izkopov je zelo pomembna, morda tudi odločilna za stabilnost in dolgo življenjsko dobo prihodnjega objekta. Vsaka gradnja je nenehno izpostavljena delovanju številnih naravnih sil in okoljskih dejavnikov, zato bo, če amortizacija njihovega vpliva ne bo opravljena že v prvi fazi izvedbe projekta, vse, kar sledi, vprašljivo.

2. Kje in kako najti izvajalce?

Izkopana zemlja se odstrani in odloži bodisi na določeno mesto, na samem gradbišču, da se kasneje uporabi za druga dela, bodisi se jo odpeljem na posebno deponijo. S tovrstnim zemeljskim izkopom se ustvari prostor za začetek gradnje – natančneje nizke gradnje ali visoke gradnje. Če ste se odločili za gradnjo hiše in ste se celotnega podviga že lotili, vam je jasno, da brez težke mehanizacije, gradbene mehanizacije, opreme in orodja za izkop ne gre. V primeru, da ste se odločili za gradnjo na ključ, najem gradbenega podjetja ne bo vaš problem. Če ste se odločili za etapno gradnjo v lastni režiji, vas bo najem gradbene mehanizacije zelo zanimal.

Glede na to, koliko ponudnikov je na trgu za izvedbo vseh vrst zemeljskih del, se vam ne bo lahko odločiti, razen če ste strokovnjak in imate točne informacije. Zato vam vsekakor priporočamo, da z nami kontaktirate, saj sodelujemo s podjetji in obrtniki, katerih reference in vse komentarje strank si lahko ogledate na naši spletni strani. Izpolnite spletni obrazec z najosnovnejšimi podatki o zahtevanem projektu in kmalu boste prejeli ponudbe zainteresiranih izvajalcev z vsemi podrobnostmi.

3. Geomehansko poročilo

Geomehanski elaborat je pravzaprav dokument, v katerem so navedeni izsledki raziskave o sestavi tal in pogojih temeljenja na lokaciji. S tem elaboratom ugotovimo nosilnost terena in sestavo tal na kupljenem zemljišču ter ali in kakšna gradnja je sploh možna. Poleg tega ugotavlja prisotnost podzemne vode, kar je še posebej pomembno za toplotne črpalke in pitne vodnjake. Geomehanski elaborat izdela inženir geomehanike, ki izvaja preizkuse in sondiranja na terenu. Z ugotavljanjem različnih faktorjev in parametrov ovrednoti vsa najpomembnejša dejstva o danem zemljišču, na podlagi katerih se načrtovalci odločijo, kakšni bodo temelji, konstrukcija objekta, nosilnost in nosilnost; poleg tega se sklepa tudi o tem, ali in kakšen izkop se bo izvajal oziroma ali se bo zasipala ti nadomestna plast ter vsi ostali elementi objekta.

Geomehansko poročilo je običajno nujna priloga k dokumentaciji za gradbeno dovoljenje (DGD). Zahteva ga področna upravna enota, v posebnih primerih ogroženih ali občutljivih območij pa je zahtevano tudi s strani ARSO (Agencija Republike Slovenije za okolje). Ta v postopku potrjevanja dokumentacije za DGD sodeluje kot dajalec soglasja, geološko poročilo pa zahteva na občutljivejših območjih in območjih z možnostjo obstoja podtalnice. Geomehansko poročilo je osnovni sestavni element DGD-ja tudi zato, ker lahko v primeru gradnje na močvirnatih, plazovitih in potresnih območij pride do nepopravljive škode okolice in ostalih objektov, če naša hiša ni zgrajena primerno glede na sestavo tal.

4. Vrste izkopov

Vrste zemeljskih izkopov so lahko različne glede na vrsto gradbenih del. Po drugi strani pa lahko izkopano zemljo uporabimo za nasipanje in utrjevanje zemljine, izravnavo in načrtovanje terena, gradnjo poti ali cest ter temeljenje.

Površinski in globoki izkopi se razlikujejo, kot že ime pove, po globini jame, pa tudi po namenu. Vsak zemeljski izkop, torej na kakšen način se izvaja, s kakšno mehanizacijo in orodji, je opredeljen s končnim namenom gradbenega objekta, za katerega se izvaja. Tla kategoriziramo glede na vrsto zemeljskega materiala, preprosteje povedano pa so tla navadna, rahla, trda ali kamnita, vsaka od teh vrst pa zahteva drugačno obdelavo, drugačno mehanizacijo in - seveda - cena je vedno odvisna od zahtevnosti in obsega dela.

Vrste izkopov delimo v dve glavni skupini - široke in ozke, med njimi pa so:

izkopi za temelje in betoniranje,
izkopi za postavitev inštalacij, kanalizacije, vodovoda, jaškov,
izkopi za odtočne kanale,
izkopi za bazene, kleti,
izkopi gradbenih jam,
čiščenje in izravnavanje terena,
utrjevanje in zavarovanje izkopa z nosilnimi ali podpornimi zidovi,
vrtanje tunelov za prehod instalacij pod cestami in podobno.

Po drugi strani pa je treba izkop, ko je končan, tudi zaščititi pred podorom ali plazovi, zato so tudi za to potrebna posebna sredstva, materiali in stroji.

4.1. Široki izkopi

Najpogostejši primer širokega izkopa je gradbena jama, ki se naredi pri načrtovanju podzemnih prostorov; v zasebnih hišah je to klet, v javnih in poslovnih objektih pa večinoma podzemne garaže in strojni, tj. servisni prostori.

Široki izkopi se izvajajo s težko mehanizacijo, pravzaprav z gradbenimi stroji, kot so buldožerji, bagri in strgalniki. Izkop zemeljskega materiala se izvaja v plasteh: plitvejši 0,2-0,4 m in globlji 0,6-0,8 m. Tako imenovani grobi izkop se konča na nadmorski višini 0,2-0,3 m nad predvideno globino dna jame, naslednja faza pa se začne z naslednjo fazo gradbenih del.

Če je treba po izkopu zapolniti tampone, zbiti in utrditi zemljo, se to izvede z nakladalci, prekucniki, bagri in strgalniki, saj se izvaja po plasteh, postopoma. Vanje se vlijejo majhne količine mešanice talnega materiala in peska frakcij - 0,2-0,4 m, če so tla drobnozrnata, ali 0,3-0,7 m, če so tla grobo zrnata. Posipavanje in ravnanje zemlje se izvajata tudi z bagri ali strgalniki, na koncu pa sledi fino ravnanje z grederji.

4.2. Ozki izkopi

Ozki izkopi se uporabljajo za izkopavanje pasovnih ali točkovnih temeljev objekta ter za kanalizacijske jarke, jarke, kjer bo položen vodovod, ter druge kanalske jarke. Za ozki izkop gre, kadar izkopan kanal ni širši od 2 metrov. V primerjavi s širokimi izkopi je pri ozkih izkopih dolžina večja od širine, globina pa je odvisna od potreb posameznih instalacij in nadaljnje izvedbe del.

Ko gre za gradbeno jamo z ozkim izkopom, pomeni tudi, da se novogradnja izvaja med obstoječimi objekti, gradbeno zemljišče pa je precej omejeno. Za to je treba narediti ožjo in globljo jamo z navpično oporo. Seveda tudi to zahteva natančne izračune in natančno projektiranje. Tudi v tem primeru je treba opraviti predvsem zbijanje in utrjevanje dna jame, polnjenje tamponov in zaščito. 

5. Izkop zemlje za gradbene objekte

Izkop zemlje oziroma zemeljska dela zajemajo tudi izvedbo dostopov do vašega prihodnjega dvorišča - Gre za izvedbo denimo dovozne ceste, prehoda do garaže in kasneje tudi poti po dvorišču. Vse poti je treba trasirati in označiti ter pred začetkom asfaltiranja oziroma tlakovanja ustrezno zavarovati.

Izkopi vključujejo tudi vrtanje vodnjakov ali vrtin za toplotne črpalke, predore pod cestami za komunalne priključke, jame za bazene, greznice in deževnice. Obstajajo tudi različne vrste jarkov in kanalov za razvod inštalacij, zbiralnic za meteorne vode, jaškov in po možnosti premostitvenih pristopov ali kanalov za zaščito pred poplavami.

6. Zemeljski izkop za različne vrste inštalacij

Jasno je, da je treba pred samo gradnjo hiše zagotoviti dostop do mehanizacije, ki bo služila za delo na gradbišču, da se lahko sama dela sploh začnejo. Poleg izkopa gradbene jame za temeljno ploščo ali vrtanja in kopanja za točkovne ali pasovne temelje je potrebno tudi trasiranje jarkov za vse vrste vodov - elektro inštalacije, vodovod, kanalizacija; sledijo kanali za odvodnjavanje temeljev in podpornih zidov ter na koncu, če je potrebno, kanali za telefonijo in televizijo, internet.

Nekateri izkopi se izvajajo v sklopu pripravljalnih del, nekaj v sklopu gradbeno obrtniških del, nekaj pa na koncu, kot denimo zaključna dela za ureditev vrta. Kakor koli že so narejeni in kakršni koli že so, morajo biti izkopi dobro načrtovani in strokovno izvedeni, da ne pride do težav ali, še huje, da se težave ne razširijo in poglobijo. Zelo pomembno je, da se zavedate, da je ne glede na velikost projekta in investicije od kakovosti izvedbe te prve faze gradnje odvisna stabilnost, trajnost in uporabnost vašega bodočega doma. Vsaka morebitna  kasnejša sanacija je povezana z visokimi stroški in še večjimi zapleti.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Izkop gradbene jame v Rakitni

Spoštovani

potrebujem izkop gradbene jame za stanovanjsko hišo + prostor za cisterno (ena ali dve).

Zaželeno v mesecu septembru.

Lp 1080 € do 1800 €

........

Izkop zemlje in odvoz

Pozdravljeni.

Potrebujem Izkop 16m2 površine in 20 cm globine in odvoz materiala.

Lep pozdrav. 540 € do 900 €

........

Izkop ob steni hiše

Pozdravljeni,

zamaka stena hiše. Potrebujem izkop ob steni hiše. Dolžina izkopa je cca 3m, globina cca 1,8 m. Če je možno tudi izolacijo stene.

Lp 540 € do 900 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Strojnika za izkop, Cca 150m3
Izkopi, Ajdovščina

270 € do 450 €

Cena, Izkop jame, odvoz materiala in betoniranje temelja, 1
Izkopi, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Izkop za drenažno cev, 3 m3
Izkopi, Domžale

180 € do 300 €

Cena, Izkop, odstranitev in odvoz tlakov okrog hiše, po opisu
Izkopi, Rače

540 € do 900 €

Cena, Izkop za pripravo parkirno polnilnega prostora, 25-30 m2
Izkopi, Krško

270 € do 450 €

Cena, Izkop kanalizacijskega voda, 30 tm
Izkopi, Ig

1800 € do 3000 €

Cena, Jašek v kleti, 2 jaška: dimenzije= 120cm x 60cm
Izkopi, Ljubljana - Polje

450 € do 750 €

Cena, Izkop sadilnih jam, po opisu
Izkopi, Moravske Toplice

360 € do 600 €

Cena, Izkop kanala, 30 m³
Izkopi, Ljubljana

891 € do 1485 €

Cena, izkop materiala iz jame z betonskimi stenami, 5,5 m3
Izkopi, Ljubljana - Polje

180 € do 300 €

Cena, Ročni izkop, Po popisu
Izkopi, Spodnji Duplek

180 € do 300 €

Cena, Izkop in priključitev fekalne in meteorne vode v dolžini 30m.,
Izkopi, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Izkop kanala, 100 dolzine, 70 globine, cca 40 sirine
Izkopi, Jesenice na Dolenjskem

225 € do 375 €

Cena, Izkop rezervarja za dežvnico in nakup zemlje, 16 m3
Izkopi, Ljubljana - Šmartno

621 € do 1035 €

Cena, Izkop kanala za električni kabel, izkop z verigo, po opisu
Izkopi, Domžale

1800 € do 3000 €

Cena, Izkop jarka za zasaditev žive meje, 95 m
Izkopi, Ljubljana

252 € do 420 €

Cena, Izkop jame za deževnico, Po popisu
Izkopi, Vače

270 € do 450 €

Cena, Izkop, 188m3
Izkopi, Šmarje pri Jelšah

1980 € do 3300 €

Cena, Izkop korenine, grma in drevesa, Po popisu
Izkopi, Kranj

270 € do 450 €

Cena, Podboj pod cesto, cca 5m
Izkopi, Sv. Jurij ob Ščavnici

450 € do 750 €

Cena, Izkop in montaža cevi za vodovod DN80 NL, širina iskopa 1m globina 0,8m dolžina iskopa je cca 400 m
Izkopi, Moravče

2250 € do 3750 €

Cena, Izkop za prizidek in novo temeljenje, odstranitev obstoječe terase, 55 m2
Izkopi, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Izkop za elektriko, cca 13 tm
Izkopi, Izola

270 € do 450 €

Cena, strojni izkop z mini bagerjem v Lendavi, 5-10 m3
Izkopi, Lendava

225 € do 375 €

Cena, Sanacija zunanjega kanalizacijskega jaška z izkopom, po opisu
Izkopi, Škofljica

720 € do 1200 €

Cena, Izkop,nasutje,utrjevanje,cevi za meteorno vodo, 20
Izkopi, Kranj

540 € do 900 €

Cena, Izkop jame za bazen, 24 m3
Izkopi, Hoče

405 € do 675 €

Cena, Zasutje kleti in delno hišo., Po opisu
Izkopi, Vrhnika

3240 € do 5400 €

Cena, Izkop dvorišča in odvoz, 35 m3
Izkopi, Ptuj

450 € do 750 €

Cena, Izkop - priključek za vodo, cca 20m
Izkopi, Zgornji Leskovec

90 € do 150 €

Cena, Izkop za polaganje cevi, 700 m2
Izkopi, Velenje

720 € do 1200 €

Cena, Izkop, polaganje cevi za meteorno vodo, in cevi za vodovod, 10
Izkopi, Dravograd

1800 € do 3000 €

Cena, Iščem izkop temeljev in za ploščo, 10 krat 4
Izkopi, Krško

720 € do 1200 €

Cena, Pomoč pri postavljanju kanalizacijskega jaška, Po popisu
Izkopi, Ljubljana - Šentvid

180 € do 300 €

Cena, Izkop.priklucitev na kanalizacijsko omrezje, Po popisu
Izkopi, Moravče

900 € do 1500 €

Cena, Preboj pod cesto, izkop, 1 vrtina, 80cm do 100cm
Izkopi, Središče ob Dravi

225 € do 375 €Poglej druge končane projekte in cene

Izkopi cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

1383+ podjetij za Izkopi
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Izkopi?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane