Samorazlivni estrih cena

Kakšna je cena samorazlivnega estriha? Samorazlivni estrih je nekoliko dražji od klasičnega estriha, vendar vam bo v kombinaciji s talnim gretjem, dajal boljši toplotni izkoristek. Cena samorazlivnega tlaka je odvisna od površine tal, željene debeline estriha, vrste materiala in seveda od izvajalca. Cena za izdelavo samorazlivnega estriha debeline 4,5cm znaša okoli 14-17 EUR/m2.

Komu zaupati izdelavo samorazlivnega estriha? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom samorazlivnih estrihov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za samorazlivni estrih


Cena samorazlivnega estriha. Cena za vgradnjo samorazlivnega estriha debeline 4,5cm. Cena za dobavo in vgradnjo.

16.80 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
20.40 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Cena za samorazlivni estrih

Cena samorazlivnega estriha je odvisna od debeline estriha in vsebnosti dodatkov. Pod estrih lahko položite toplotno izolacijo, zvočno izolacijo in hidroizolacijo (kuhinje, kopalnice). Samorazlivni estrih je še posebej primeren v kombinaciji s talnim gretjem, saj omogoča boljše temperaturne izkoristke. Površino se prelije s samorazlivno izravnalno maso, ki se pod lastno težo enakomerno porazdeli po površini. Čas sušenja za samorazlivni estrih je krajši od klasičnega estriha.

Cena za samorazlivni estrih
14 €/m2

MINIMALNA CENA
23 €/m2

SREDNJA CENA
32 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Naredi si izračun

Druge cene za - Samorazlivni estrih

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Samorazlivni estrih, 4,5 cm

Cena za samorazlivni estrih debeline 4,5 cm za notranje prostore, primeren brez armature. Cena z dobavo materiala in vgradnjo, pri kvadraturi na 100m2.


m2

€/m2

Izdelava samorazlivnega estriha

Izdelava cementno-sulfatnega samorazlivnega estriha, debeline do 5cm.


m2

€/m2

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Samorazlivni estrih - vse kar morate vedeti

1. Kaj je estrih?

1.1 Estrih na splošno

Če govorimo o gradnji ali prenovi, prej ko slej naletimo tudi na besedo estrih. Estrihi predstavljajo eno izmed ključnih zaključnih del na objektu, zato se je pred pričetkom gradnje in prenovo dobro pozanimati, za kaj točno gre in čemu so namenjeni. Estrih je namreč širok pojem, ki zaobsega različne načine obdelave, izvedbe in podobno.

1.2 Uporaba estrihov

Estrihi se uporabljajo predvsem za izravnavo zaključnih talnih površin, čeprav poznamo tudi estrihe v naklonih oz. naklonske estrihe, ki se uporabljajo na mestih, kjer popolnoma ravna površina zaradi potrebe po odtekanju vode ni mogoča ipd. Estrihi lahko poleg ravnanja talnih površin delujejo tudi kot vezni konstrukcijski elementi ali kot površina za večje mehanske obremenitve. Primarna funkcija estrihov je torej, da delujejo kot podlaga, na katero se nato položi zaključne talne obloge. Estrihi so relativno tanka podlaga, njihova višina oz. debelina pa je običajno okrog 5 cm.

samorazlivni estrih.jpg
Če je pri cementnih estrihih zahtevana povprečna debelina tal 5 cm, samorazlivni estrihi omogočajo tudi do 25% manjšo debelino, torej okrog 3,5 cm.

1.3 Vrste estrihov

Na voljo imamo več vrst estrihov, ki se med seboj razlikujejo tako po mehanskih lastnostih kot po načinu izvedbe. Najbolj osnovna delitev estrihov je na suhe in mokre estrihe, nato pa ločimo še samorazlini estrih (ki spada med mokre estrihe), suhomontažni (ta spada med suhe), estrihe, ki se hitro posušijo, pa tudi izolacijske estrihe in strojne oziroma industrijske estrihe.

2. Samorazlivni estrih

2.1 Kaj je samorazlivni estrih?

Samorazlivni estrihi so mokri in tekoči estrihi. Gre za mešanico, ki se razlije na talno površino, ta površina pa načeloma ne zahteva dodatne izravnave. Samorazlivni estrih se priporoča predvsem v kombinaciji s keramičnimi ploščicami in parketom ter laminatom.

2.2 Kdaj se odločiti za samorazlivni estrih?

Samorazlivni estrih je primerna podlaga za številne vrste talnih oblog, tako keramične ploščice, kot parket in laminat. Prednost samorazlivnega estriha pred drugimi tipi estrihov je, da je še posebej primeren za tla s talnim gretjem. Tukaj po lastnostih prekaša druge tipe estrihov. Samorazlivni estrih v teh primerih zato še posebej priporočamo, saj se talno gretje z mešanico preprosto zalije. Načeloma je samorazlivni estrih vsestranski in se lahko uporablja za vse talne površine.

3. Prednosti samorazlivnega estriha

Samorazlivni estrih ima številne prednosti, zahvaljujoč katerim gre za enega najbolj priljubljenih estrihov na trgu. Nekatere izmed njih pa podrobneje navajamo v nadaljevanju. Preden se odločite za nakup estriha, se dobro pozanimajte o prednostih in slabostih vseh različnih tipov, saj boste samo tako lahko izbrali idealnega za vaš objekt.

3.1 Trdna podlaga za vaša stopala

Tla morajo biti trdna, na površino se ne smemo zatikati, hoja pa mora biti gladka in lahkotna. Če boste estrih izvedli kot zaključno talno površino, kar pomeni, da nanj ne boste polagali dodatnih talnih oblog, je še posebej pomembno, da je raven in gladek, hkrati pa mora nuditi dober oprijem. Estrih se kot zaključna talna obloga uporablja v delavnicah, garažah in shrambah, včasih pa tudi v dnevnih prostorih, če vam je všeč industrijski stil. Gladkost površine lahko dosežemo prav s samorazlivnimi anhidritnimi estrihi, ki so zdravju in okolju neškodljivi. Samorazlivni estrih omogoča zelo gladko in enakomerno površino, ki ne zahteva dodatnega glajenja, pač pa kvečjemu le fino zaključno brušenje.

3.2 Manj hrupa

Z izvedbo samorazlivnih estrihov lahko zmanjšamo potrebno debelino tal. Če je pri cementnih estrihih zahtevana povprečna debelina tal 5 cm, samorazlivni estrihi omogočajo tudi do 25% manjšo debelino, torej okrog 3,5 cm. Ta prihranek je še posebej uporaben pri prenovi obstoječih stanovanj, kjer ne moremo izbirati višine tlaka. Če želimo imeti debelejši sloj zvočne izolacije, lahko s samorazlivnim estrihom tej namenimo dodaten 1,5 cm. Če želimo na tla polagati debelejšo talno oblogo, nam ta prihranek ponovno pride še kako prav.

3.3 Samorazlivni estrih se hitreje suši

Ea najbolj očitnih prednosti je, da se samorazlivni estrih suši precej hitreje od cementnega. Vzrok zato je prvič manjša debelina (kot smo omenili že v prejšnji točki), zaradi katere se masa avtomatsko posuši hitreje. Drugi vzrok pa tiči v specifični mešanici mase, ki je nekoliko drugačna od mešanice cementnega estriha. Hitro sušenje je še posebej priročno, če se nam mudi z izvedbo in terminskim planom. Samorazlivni estrih je pohoden že po pičlih 24 urah! Dodatna prednost hitrega sušenja je tudi v tem, da ga je mogoče izvesti kateri koli letni čas, saj se tudi pozimi posuši relativno hitro.

3.4 Odlične mehanske lastnosti

Tako kot vse estrihe tudi samorazlivni estrih odlikujejo odlične mehanske lastnosti, zaradi katerih vzdrži velike tlačne in upogibne obremenitve in je odporen proti obrabi. Samorazlivni estrihi imajo namreč zaradi svoje specifične sestave z zrnato strukturo v primerjavi s klasičnimi estrihi boljšo upogibno trdnost. Tudi to je eden izmed razlogov za njihovo majhno debelino oz. višino – debelina estriha je lahko kljub istim obremenitvam manjša. Poleg tega odlično prevaja toploto, kar je tudi razlag, da se ga tako pogosto uporablja v kombinaciji s talnim gretjem. Dodatna mehanska prednost estriha je, da se med vezanjem ne krči, zaradi česar neravnine ne morejo nastati, prav tako ne pride do anomalij na robovih, v prostorih manjših dimenzij pa ga je mogoče izvesti celo brez diletacijskih fug.

4. Samorazlivni estrih in talno gretje

4.1 Zmagovalna kombinacija samorazlivni estrih – talno gretje

Samorazlivni estrih je najboljši material za talno gretje. Omogoča zelo dobre temperaturne izkoristke, predvsem če se odločimo za nizkotemperaturno ogrevanje. Ker se zaradi samorazlivanja in kontrolirane kvalitete lepo in enakomerno razdeli po površini tal, je tudi prenos toplote enakomeren. Ker je stik s cevmi tesen, samorazlivni estrih pa debeline samo 3,5 cm, boste za ogrevanje prihranili precej denarja, tak sistem pa ima zelo dobre toplotne izkoristke. Čeprav je začetna investicija nekoliko dražja, se vam bo hitro povrnila. Debelina cevi za talno gretje znaša minimalno 30 mm, kar omogoča minimalno debelino estriha 3,5 cm.

4.2 Postopek izvedbe

Postopek izvedbe talnega gretja s samorazlivnim estrihom poteka tako: najprej na podlago položimo cevi za talno gretje, ki jih ukrivimo v kačaste oziroma polžaste oblike, cevi pa med seboj razmaknemo z mrežo in distančniki. Med polaganjem so cevi običajno pod pritiskom, zato da se lahko takoj opazi morebitne poškodbe in se cev zamenja z nepoškodovano. Ko bodo cevi enkrat zalite z estrih, je sanacije brez večjih posegov in vrtanja v tla nemogoča. Zelo pomembno je, da so cevi ravno prav oddaljene ena od druge. Nato sledi zalivanje cevi s samorazlivnim estrihom. Pomembno je, da smo cevi pred tem res dobro pritrdili na podlago, da se ob zalivanju ne premaknejo iz pozicije. Ko smo končali, počakamo, da se estrih posuši, nato pa tla obložimo z zaključno oblogo.

5. Izvedba

5.1 Enostavna in hitra izvedba

Čeprav je izvedba relativno enostavna, priporočamo, da jo zaupate strokovnjakom. Samorazlivni estrih omogoča zelo hitro, cenovno učinkovito in zanesljivo izvedbo tako za novogradnje kot prenove. Ne potrebujejo dodatnih armaturnih ojačitev kot druge vrste estrihov, saj se manj krčijo in raztezajo.

5.2 Masa za samorazlivni estrih

Masa za pripravo samorazlivnega tlaka, ki jo kupimo v trgovini, je običajno že pripravljena. Pakirana je v plastičnih vrečah, naša naloga pa je, da jo po navodilih proizvajalca premešamo s pomočjo vodoravnega mešalca. Samorazlivni estrih je sicer mešanica mavca in vode. Mavec je praškasti material, namenjen mešanju z vodo, sestoji pa iz kalcijevih sulfatov. Poleg mavca, ki mu lahko rečemo tudi cement, potrebujemo tudi agregat, kar je lahko gramozni pesek ali fini pesek. Vse to v razmerjih skladno s priporočili proizvajalca zmešamo z vodo, nato pa s cevjo polivamo po prostoru.

5.3 Priprava tal in sten

Pred pričetkom del moramo ustrezno pripraviti tla in zavarovati stike s stenami. Konstrukcija tal mora biti popolnoma suha in trdna. Ko je konstrukcija pripravljena, nanjo položimo zvočno izolacijo. Nato se lotimo zavarovanja stikov s stenami, ki jih zatesnimo s trakom iz stisljivega materiala. Naslednji korak je polaganje PVC folije čez zvočno izolacijo, s čimer želimo doseči efekt nepropustnega bazena, na katerega bomo polili estrih. Posamezni kosi folije se morajo prekrivati minimalno 10 cm. Ko smo zatesnili celotno površino in vse stike s stenami, sledi polaganje cevi za talno gretje, v kolikor smo se odločili za ta tip ogrevanja hiše. Na koncu sledi polivanje samorazlivnega estriha po površini.

5.4 Izravnava podlage

Ko estrih razlivamo po prostoru, moramo moramo biti pozorni, da se mešanica razlije čim bolj enakomerno, čeprav je prednost samorazlivnega estriha prav to, da se po prostoru razliva zelo enakomerno. Da bo estrih polit maksimalno enakomerno, z vlivanjem začnemo na mestih z večjo potrebno debelino tal, na koncu pa celotno površino izravnamo še z nivelirno letvijo.

5.5 Sušenje

Velika prednost samorazlivnega estriha je, da se suši zelo hitro, zato ga lahko polagamo tudi pozimi, česar drugi tipi estrihov ne omogočajo. Samorazlivni estrih je pohoden po pičlih 24 urah, po enem tednu pa lahko vklopimo talno ogrevanje (če smo se odločili za tak sistem), kar sušenje še dodatno pospeši. Če nimamo talnega gretja, se bo samorazlivni estrih samostojno posušil v nekaj tednih.

6. Samorazlivni estrih - cena

Samorazlivni estrih je nekoliko dražji od drugih tipov estrihov, vendar pa je končni strošek zaradi manjše zahtevane debeline zelo podoben. Za m2 samorazličnega estriha boste tako odšteli med 15 - 18 EUR. 

 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

estrih na novo

Pozdravljeni,

v kleti je zaradi podtalne vode estrih uničen in je potrebna sanacija, hidroizolacija in nov estrih, Gre za cca 40 m2.

Lp 540 € do 900 €

........

Klasični estrih pod naklonom

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca klasičnih estrihov, ki bi bili vgrajeni na garaži, enostavno dostopno iz dvorišča. Garaža je na vrhu odprta, zgolj zid višine 65 cm. Estrihi bi se izdelal pod naklonom, saj bom na strehi garaže izvedel zeleno streho. Skica naklonov v priponki. Kvadratura 120 m2, padci so označeni na skici. Povprečno debelino sem zračunal cca 8 do maksimalno 9 cm (iz maksimuma okrog 12 ali 13 cm na 5 cm. Izvedba bi bila aktualna zadnji teden avgusta ali čim prej v septembru.

Lp 1080 € do 1800 €

........

Izvedba estriha

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo estrih debeline 4-5 cm v izmeri 210 m2 (klasični ali samorazlivni).

Lp 2250 € do 3750 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, samorazlivni estrih, 80m2 5cm
Samorazlivni estrih, Košana

1260 € do 2100 €

Cena, Samorazlivni cementni estrih 12 m2, 12 m2
Samorazlivni estrih, Maribor

180 € do 300 €

Cena, Izvedba strojnih tlakov, cca 66 m2
Samorazlivni estrih, Grosuplje

594 € do 990 €

Cena, Samorazlivni estrih, 100
Samorazlivni estrih, Šempeter Pri Gorici

1620 € do 2700 €

Cena, Izvedba estriha, 60 m2
Samorazlivni estrih, Lovrenc Na Dravskem Polju

720 € do 1200 €

Cena, Izvedba samorazlivnih tlakov, 50 m2
Samorazlivni estrih, Ivančna Gorica

630 € do 1050 €

Cena, Samorazlivni estrih, 60 m2
Samorazlivni estrih, Hrastnik

900 € do 1500 €

Cena, Izravnavo tal v notranjih prostorih (cca. 40 m2)..., 40m2
Samorazlivni estrih, Ljubljana - Dobrunje

360 € do 600 €

Cena, Samorazlivni estrih, 120 m2
Samorazlivni estrih, Zgornja Polskava

1800 € do 3000 €

Cena, Izlivanje estriha na talno gretje, 80 m2
Samorazlivni estrih, Gornji Grad

720 € do 1200 €

Cena, Potrebujem izvajalca estriha, 280 m2
Samorazlivni estrih, Velenje

3150 € do 5250 €

Cena, Izvedba samorazlivnega estriha, 60m²
Samorazlivni estrih, Orehova vas

810 € do 1350 €

Cena, Samorazlivni estrih na talno ogrevanje v stanovanju, 65m2.
Samorazlivni estrih, Ilirska Bistrica

585 € do 975 €

Cena, Samorazlivni estrih, 70 m2
Samorazlivni estrih, Ljubljana

630 € do 1050 €

Cena, Samorazlivni estrih, cca 130 m2
Samorazlivni estrih, Dramlje

0 € do 0 €

Cena, Samorazlivni estrih, 60 m2
Samorazlivni estrih, Lendava

900 € do 1500 €

Cena, Samorazlivni estrih, 75 m2
Samorazlivni estrih, Pobegi

1080 € do 1800 €

Cena, Estrih na talno gretje, 40 m2
Samorazlivni estrih, Ljubljana

630 € do 1050 €

Cena, Vgradnja samorazlivnega estriha, 45 m2
Samorazlivni estrih, Domžale

414 € do 690 €

Cena, Izdelava samorazlivnega estriha, 50 m2
Samorazlivni estrih, Obrov

810 € do 1350 €

Cena, Samorazlivni estrih, 360 m2
Samorazlivni estrih, Ljubljana

5850 € do 9750 €

Cena, Samorazlivni estrih, 70m2
Samorazlivni estrih, Leskovec pri Krškem

900 € do 1500 €

Cena, Samorazlivni estrih, 30 m2
Samorazlivni estrih, Krško

450 € do 750 €

Cena, samorazlivni tlak, 70m2
Samorazlivni estrih, Deskle

720 € do 1200 €

Cena, Samorazlivni estrih, 210 m2
Samorazlivni estrih, Sežana

2880 € do 4800 €

Cena, Izvedba estriha v dveh sobah, 32 m2
Samorazlivni estrih, Črenšovci

315 € do 525 €

Cena, Samorazlivni estri na talno ogrevanje, 150m2
Samorazlivni estrih, Dobrna

2430 € do 4050 €

Cena, Samorazlivni estrih, 4 cm, 60 m2
Samorazlivni estrih, Ljubljana

720 € do 1200 €

Cena, Samorazlivni estrih, 175 m2
Samorazlivni estrih, Žalec

2610 € do 4350 €

Cena, Izvedba samorazlivnega estriha, po opisu
Samorazlivni estrih, Žalec

1440 € do 2400 €

Cena, Samorazlivni estrih, 8,5 m2
Samorazlivni estrih, Izola

291.6 € do 486 €

Cena, Samorazlivni estrih, 90 m2
Samorazlivni estrih, Gorenja vas

1710 € do 2850 €

Cena, Samorazlivni tlak, 70 m2
Samorazlivni estrih, Gradac

1170 € do 1950 €

Cena, Samorazlivni estrih in talno gretje, 35 m2
Samorazlivni estrih, Ajdovščina

450 € do 750 €

Cena, Samorazlivni estrih , 70 m2
Samorazlivni estrih, Prebold

675 € do 1125 €

Cena, Samorazlivni estrih, 200 m2
Samorazlivni estrih, Dobova

3240 € do 5400 €Poglej druge končane projekte in cene

Samorazlivni estrih cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

116+ podjetij za Samorazlivni estrih
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Samorazlivni estrih?

 • Samorazlivni estrih Ljubljana
 • Samorazlivni estrih Maribor
 • Samorazlivni estrih Celje
 • Samorazlivni estrih Koper
 • Samorazlivni estrih Kranj
 • Samorazlivni estrih Ajdovščina
 • Samorazlivni estrih Bled
 • Samorazlivni estrih Bovec
 • Samorazlivni estrih Črna na Koroškem
 • Samorazlivni estrih Črnomelj
 • Samorazlivni estrih Domžale
 • Samorazlivni estrih Gornja Radgona
 • Samorazlivni estrih Gornji Grad
 • Samorazlivni estrih Hrastnik
 • Samorazlivni estrih Ilirska Bistrica
 • Samorazlivni estrih Izola
 • Samorazlivni estrih Jesenice
 • Samorazlivni estrih Kamnik
 • Samorazlivni estrih Kidričevo
 • Samorazlivni estrih Kobarid
 • Samorazlivni estrih Kočevje
 • Samorazlivni estrih Kranjska Gora
 • Samorazlivni estrih Krško
 • Samorazlivni estrih Laško
 • Samorazlivni estrih Lendava
 • Samorazlivni estrih Litija
 • Samorazlivni estrih Ljutomer
 • Samorazlivni estrih Metlika
 • Samorazlivni estrih Mojstrana
 • Samorazlivni estrih Mozirje
 • Samorazlivni estrih Murska Sobota
 • Samorazlivni estrih Nova Gorica
 • Samorazlivni estrih Novo mesto
 • Samorazlivni estrih Ormož
 • Samorazlivni estrih Piran - Pirano
 • Samorazlivni estrih Pivka
 • Samorazlivni estrih Portorož
 • Samorazlivni estrih Postojna
 • Samorazlivni estrih Ptuj
 • Samorazlivni estrih Radeče
 • Samorazlivni estrih Radenci
 • Samorazlivni estrih Radovljica
 • Samorazlivni estrih Ravne Na Koroškem
 • Samorazlivni estrih Ribnica
 • Samorazlivni estrih Rogaška Slatina
 • Samorazlivni estrih Sevnica
 • Samorazlivni estrih Sežana
 • Samorazlivni estrih Škofja Loka
 • Samorazlivni estrih Slovenj Gradec
 • Samorazlivni estrih Slovenska Bistrica
 • Samorazlivni estrih Slovenske Konjice
 • Samorazlivni estrih Šoštanj
 • Samorazlivni estrih Štore
 • Samorazlivni estrih Tolmin
 • Samorazlivni estrih Trbovlje
 • Samorazlivni estrih Tržič
 • Samorazlivni estrih Trzin
 • Samorazlivni estrih Velenje
 • Samorazlivni estrih Vipava
 • Samorazlivni estrih Vojnik
 • Samorazlivni estrih Vransko
 • Samorazlivni estrih Vrhnika
 • Samorazlivni estrih Žalec
 • Samorazlivni estrih Zreče
 • Samorazlivni estrih Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane