Za področje

  Stenske obloge cena

  Cena stenskih oblog je odvisna od številnih dejavnikov. Ceno močno določa izgled stenske obloge, saj so na voljo imitacije kamna, imitacije lesa, imitacije opek in številne druge možnosti. Cena tako narašča z debelino stenske obloge ter kompleksnostjo in kvaliteto vzorca. Polaganje stenskih oblog je ugodno, saj so številne plošče samolepilne ali pa se polagajo v lepilo. Za vzdrževanje pa potrebujete le krpo in neagresivno čistilo.

  Komu zaupati izdelavo stenskih oblog? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom stenskih oblog v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za 3D stenske obloge


  Cena stenskih oblog. Cena za 3D poliuretanske obloge z lepilom brez montaže.

  72.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  108.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  144.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Stenske obloge (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Notranje stenske obloge - vse, kar morate vedeti

  1. Kaj morate vedeti o notranjih stenskih oblogah?

  Stenske obloge so zaključni sloj materiala na notranjih stenah vsakega doma. Da bi bila notranja oprema vašega doma zaokrožena celota - prijetno in toplo okolje, v katerem boste z veseljem preživljali veliko časa, je jasno, da morajo biti vsi elementi notranje opreme kot tudi kosi pohištva stilsko in estetsko usklajeni. Stenske obloge pri tem vsekakor igrajo pomembno vlogo. Psihologi pravijo, da barve močno vplivajo na naše razpoloženje in počutje, zato se urejanju notranjosti doma posveča toliko pozornosti, tako pri novogradnjah kot pri prenovah.

  stenske-obloge.jpg
  Stenske obloge - da bi bila notranja oprema vašega doma zaokrožena celota - prijetno in toplo okolje, v katerem boste z veseljem preživljali veliko časa, je jasno, da morajo biti vsi elementi notranje opreme kot tudi kosi pohištva stilsko in estetsko usklajeni.

  Stenske obloge izbiramo po praktičnih in stilskih merilih, torej tako, da ustrezajo tipu in namenu prostora, vsekakor pa tudi glede na svoje potrebe, želje in možnosti. Stenska obloga je lahko tudi dopolnilo izolacije fasade na zunanji strani objekta, torej služi tudi kot toplotna in zvočna izolacija, čeprav je običajno le dekorativna. Stenske obloge ponujajo številne možnosti: od najpreprostejšega barvanja v belo barvo, oblaganja s keramičnimi ali kamnitimi ploščicami in lesom, torej z opažem, do različnih dekorativnih tehnik in novih materialov, ki dajejo tudi 3D učinke.

  2. Kje najti izvajalce?

  Ravno zaradi velike izbire materialov in tehnik, s katerimi lahko obložimo stene, so različni tudi izvajalci, ki ta dela obvladajo. Resnica je, da jih je toliko, da nihče ne more biti povsem prepričan, po katerem kriteriju naj se ravna, da ne bi storil napake. Zato vam vsekakor priporočamo, da z nami kontaktirate, saj sodelujemo samo z zanesljivimi podjetji in obrtniki, katerih reference si skupaj s komentarji strank lahko ogledate na naši spletni strani. Izpolnite spletni obrazec z najosnovnejšimi podatki o iskanem delu in kmalu boste prejeli ponudbe zainteresiranih izvajalcev z vsemi podrobnostmi.

  3. Notranje stenske obloge - vrste

  S sodobnimi tehnikami in tehnologijami obdelave in izdelave, izboljšavami, inovacijami in izumi na različnih področjih industrije je prišlo do tega, da je za te namene mogoče uporabiti skoraj vse materiale, bodisi naravne, umetne ali kompozitne. V preteklosti se je pozornost posvečala zgolj kakovosti, odpornosti in vzdržljivosti, zdaj pa sta oblika in stil enako pomembna, če ne ključna. Danes imamo na voljo vodoodporne barve, plastificirane tapete za kopalnico ter lesene plošče, kamen in keramične ploščice, katerih površina deluje kot marmor, granit ali les. Obstajajo kompoziti, ki spominjajo na steklo in so lahko s 3D učinki ali pa so videti kot polni biserov, bleščic, zvezdic; njihova površina je lahko gladka, mat ali visok sijaj ali bolj hrapava po teksturi in strukturi, podobna neobdelanemu lesu.

  Vrste stenskih oblog lahko delimo na:

  3.1. Barve

  Ko gre za ponudbo barv, odtenkov in tonov, se zdi, da naštevanja ni vredno niti začeti. Proizvajalcev je prav toliko, vsak pa ima v ponudbi svojo paleto. Pleskamo lahko z navadnimi, pralnimi ali vodoodpornimi barvami, večbarvnimi emulzijami, v zadnjem času pa tudi s silikatnimi ali silikonskimi geli. Vsaka vrsta notranje barve oz. premaza ima določene lastnosti, zaradi katerih je primerna za suhe ali mokre prostore. Uporabljajo se samostojno ali v kombinaciji z razredčili in topili. Najpomembnejše pa je, da so izdelki večinoma izdelani na vodni osnovi in so popolnoma varni za ljudi, živali in naravno okolje.

  3.2. Tapete

  Število proizvajalcev tapet in njihovi asortimaji ne zaostajajo veliko za barvno industrijo. Občasno gredo iz mode in se vračajo in vsakič se zdi, da jih je vedno več. Izdelane so po različnih tehnologijah iz papirja, lesa in plastičnih materialov ter različnih kompozitov, odvisno od tega, ali so namenjene za kopalnice, kuhinje, dnevne ali nočne prostore. Tudi dodelava je raznolika, tako so lahko gladke, reliefne ali kombinirane, enobarvne, večbarvne ali imitacije različnih naravnih materialov ter potiskane z najrazličnejšimi vzorci.

  3.3. Keramika

  Keramičnim ploščicam bi lahko rekli klasičen material za stenske obloge. Uporabljajo se že od antičnih časov in so na voljo v številnih različicah. Njihova površina je lahko gladka ali reliefna, lita, emajlirana ali pečena, z reliefnimi ali lepljenimi vzorci, v mat ali visoko sijajnem zaključku. Obstajajo tudi različne oblike in velikosti keramičnih ploščic - od kvadratnih in pravokotnih, tako imenovanih mozaičnih do XXL formatov in okroglih ali organskih oblik.

  3.4. Kamen

  Kamen je naraven material, za katerega se zdi, da se že od nekdaj uporablja tako kot gradbeni material kot opaž. Marmor in granit sta bila nekoč še posebej priljubljena kot znak razkošja, prestiža in ekskluzivnosti in kot taka sta priljubljena še danes. Po zaslugi sodobne tehnologije, sedaj na trgu lahko najdemo številne imitacije kamna, ki izgledajo skoraj enako, kot pravi kamen, poleg tega pa so kakovostno izboljšane, saj so bolj trpežne, odporne in enostavnejše za obdelavo ter vzdrževanje. Te različice so tudi cenovno seveda veliko ugodnejše od naravnega kamna in se zato veliko pogosteje uporabljajo pri opremljanju domov.

  3.5. Les

  Les je še en zelo cenjen in priljubljen naravni material, zaradi svoje trdnosti, trajnosti ter občutka topline, ki ga vnaša v vsako okolje. Različne vrste lesa obdelujemo z različnimi metodami na različne načine, odvisno od namena končnih izdelkov. Zato lesene stenske obloge nikoli ne gredo iz mode in so vedno zelo priljubljene in iskane. Ker so leseni izdelki za oblaganje sten zdaj izdelani tako, da so specifične slabosti lesa kompenzirane s končno obdelavo, jih je mogoče uporabiti v vsakem prostoru v domu.

  3.6. Kompoziti

  WPC, les, pleksi steklo, Kerrock – to je le nekaj od najnovejših materialov, ki se uporabljajo za obloge sten predvsem v kuhinjah in kopalnicah, vse pogosteje pa tudi v bivalnih prostorih. Te lamele oziroma plošče so videti kot prave kamnite ali lesene površine, imajo pa tudi številne prednosti v primerjavi z originali – so vodoodporne, na njih se ne more razviti plesen in ne gnijejo (tudi v slani vodi ne); ne privabljajo mrčesa in škodljivcev, ne drsijo, ne pokajo, ker so elastične, njihova barva je obstojna in se ne spremeni pod vplivom UV sevanja ali temperaturnih nihanj. Poleg tega so kompoziti okolju prijazni in jih je mogoče reciklirati. Izdelujejo se v široki paleti odtenkov, so enostavni za montažo in še lažji za vzdrževanje.

  4. Katere notranje stenske obloge izbrati?

  4.1 Poskrbimo za prijeten videz

  Material, ki nam vizualno ne ustreza, ne bomo sprejeli v svoj dom, vsaj ne dolgoročno. Zato je tudi pri stenskih oblogah pomembno, da si izberemo tako, na kateri se nam bo ob vstopu v prostor vsakič ustavilo in odpočilo oko. Nekaterim bolj odgovarjajo gladke, hladne, odsevajoče kovinske površine, drugim pa topli rustikalni videz gole opeke ali lesa. Spet tretji občudujejo vzorce in izrazite barve tapet, stenskih ploščic itd. 

  4.2 Stenske obloge morajo biti praktične

  Seveda je pri vsaki izbiri pomembno, da so poleg čudovitega videza, notranje stenske obloge tudi praktične. Konec koncev je njihov glavni namen, da ščitijo stene in druge površine pred madeži in poškodbami. Še posebej to velja pri materialih, ki so izpostavljeni uporabi, kot so stene nad pomivalnim koritom v kuhinji ali stene v kopalnici. Pri materialu, ki ga izberemo za notranje stenske obloge teh prostorov sta zato pomembni dve lastnosti : gladkost in neporoznost. Slednje bo preprečilo, da bi umazanija in vlaga pronicali v oblogo in jo poškodovali, iz gladke površine pa bomo lažje odstranili morebitne madeže. 

  5. Kako vgraditi notranje stenske obloge?

  Glede na to, kako ste zasnovali opremo svojega doma, ter glede na vrsto in namembnost posameznih prostorov, bodo materiali, ki jih boste izbrali za zaključni sloj, torej stenske obloge, zahtevali različne izvajalce.

  Za pleskanje in lepljenje tapet boste potrebovali slikopleskarja. Mojster bo vedel, kakšen premaz lahko uporabi v določenih prostorih, na vas pa je, da izberete barvo oz. tehniko. Enako velja za tapete. Če pa se odločite, da boste stene prepleskali ali oblepili sami, bodite pozorni na navodila proizvajalca ali pa se posvetujte s strokovnjakom, predvsem glede priprave ustrezne podlage, saj je od njene kakovosti odvisen končni rezultat dela.

  Za oblaganje sten s keramiko, kamnom, lesom ali kompoziti boste potrebovali keramičarja, kamnoseka ali mizarja, pri čemer vam odsvetujemo, da se tovrstnih del lotite sami, razen če ste res mojster. Predvsem zato, ker gre za opravila, ki zahtevajo znanje, spretnosti in izkušnje ter profesionalna orodja. Če se zgodi, da med montažo naredite kaj narobe in napake ne opazite pravočasno, boste morali vse ponoviti znova, tako da boste podvojili delo, čas ter stroške.

  Poleg tega se nekateri od teh materialov lepijo, nekatere vijačijo, nekateri pa sidrajo, zato je za njihovo vgradnjo potrebna določena priprava. Če površine niso ustrezno pripravljene, stenske obloge ne bodo uspele tako, kot bi morale. Za pripravo podlage se uporabljajo različni »prajmerji«, spet glede na samo površino, pa tudi glede na material iz katerega so obloge izdelane.

  6. Notranje stenske obloge – prednosti in slabosti

  Vse vrste in tipi stenskih oblog ter materiali, iz katerih so izdelane, imajo svoje prednosti in slabosti. Čeprav industrija gradbenih materialov, barv in lakov ter različnih spremljajočih in dopolnilnih asortimentov ponuja iz dneva v dan vse boljše izdelke in njihovo vse bolj univerzalno uporabo, še vedno velja pravilo, da vsakega materiala ni mogoče uporabiti v vsakem prostoru. Jasno je, da papirnate tapete ne bodo dolgo zdržale v kopalnici ali garaži, plastični kompoziti pa niso primerni za spalnice.

  Zaradi vseh teh praktičnih in tudi estetskih razlogov vam pred začetkom prenove ali opremljanja novogradnje predlagamo, da se posvetujete s strokovnjakom, arhitektom ali notranjim oblikovalcem, ki bo znal predlagati optimalne rešitve. Tudi če želite delo opraviti sami, vam nasvet strokovnjaka ne bo škodil.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Stenske obloge?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Prekriti steno z dekorativnimi lesenimi paneli

  Pozdravljeni.

  Trenutno stanje je slika na kateri piše pred obnovo, imel bi pa steno na način kot je na drugi sliki.

  LP 990 € do 1650 €

  ........

  pregled knaufa, svetovanje, demontaža

  Pozdravljeni,

  gre se za star objekt s opečnato gradnjo. Pred vselitvijo je bil postavljen knauf in predvidevam da s parno zaporo saj je v 8 letih povzročilo dosti plesni. Potrebujem svetovanje in sanacijo, po možnosti odstranitev.

  Lp 450 € do 750 €

  ........

  PVC strop - kopalnica

  Pozdravljeni.

  Potrebujem polaganje PVC stropa v kopalnici.

  Lep pozrav. 270 € do 450 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Zvočna izolacija sten, pena+les, 60 m2
  Stenske obloge, Ljubljana

  8100 € do 13500 €

  Cena, Stenska obloga v kuhinji, Ultrapas sive barve
  Stenske obloge, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Odstranitev starih stenskih oblog (ladijski pod) in namestitev novih, 18 m2
  Stenske obloge, Gornja Radgona

  1350 € do 2250 €

  Cena, Kuhinjska stenska obloga PVC nad kuhinjskim pultom, dolžina: 280 cm, širina: 55 ali 60 cm;
  Stenske obloge, Ljubljana

  153 € do 255 €

  Cena, Steklo za kuhinjo, po opisu
  Stenske obloge, Mengeš

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izdelava in montaža kuhinjske stenske obloge, 2.2 m2
  Stenske obloge, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Montaža lesenih xlam stropnih oblog, 50m2
  Stenske obloge, Polzela

  1350 € do 2250 €

  Cena, Okrasni leseni paneli, Cca 34 lesenih panelov dolgih 2,6m
  Stenske obloge, Izola - Isola

  540 € do 900 €

  Cena, Zamenjava lesenih oblog , 21 m2
  Stenske obloge, Ljubljana - Šentvid

  1980 € do 3300 €

  Cena, S fabjonam pokriti obstoječe stene lesenega boksa, 7 x 5 m
  Stenske obloge, Kranj

  1260 € do 2100 €

  Cena, Položitev stenske oblog, 40 m2
  Stenske obloge, Vrhnika

  720 € do 1200 €

  Cena, Montaža lesenih oblog na steno v spalnici, 6
  Stenske obloge, Rovte

  261 € do 435 €

  Cena, Stenska obloga z mavčno kartonskimi ploščami, 175 m2
  Stenske obloge, Maribor

  4500 € do 7500 €

  Cena, Lepljenje stenske obloge v kuhinji, 260 x 55 cm
  Stenske obloge, Maribor

  139.5 € do 232.5 €

  Cena, Ultrapas za na steno v kuhinji, 4,5 m2
  Stenske obloge, Celje

  315 € do 525 €

  Cena, Stenska obloga, 10m2
  Stenske obloge, Maribor

  270 € do 450 €

  Cena, Montaže stenske obloge, 2,50 M
  Stenske obloge, Ljubljana

  450 € do 750 €

  Cena, Stekleno kuhinjsko oblogo, 3,23 m2
  Stenske obloge, Jesenice na Dolenjskem

  315 € do 525 €

  Cena, Stenska obloga - imitacija kamna, 1x stena v dnevni sobi + tram
  Stenske obloge, Celje

  234 € do 390 €

  Cena, Kuhinjska obloga, 5 m2
  Stenske obloge, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Montaža zaščite sten pred praskami, Za cca 16 m dolžine.
  Stenske obloge, Kranj

  297 € do 495 €

  Cena, Stenske obloge v sivi barvi, 2.20x 0.60 in 2x 0.60x0.60
  Stenske obloge, Ljubljana

  162 € do 270 €

  Cena, Ultrapas stenska obloga v kuhinji, 210x270 cm
  Stenske obloge, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Steklena stenska obloga med kuhinjskimi omarami, 325 x 60 in 65 x 100 cm
  Stenske obloge, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Stenska obloga iz pleksi stekla, 4 tm
  Stenske obloge, Bresternica

  216 € do 360 €

  Cena, Kuhinjske obloge, 2.2m, važno da je neke bolj mat zelene barve
  Stenske obloge, Ljubljana

  198 € do 330 €

  Cena, Kuhinjsko steklo, 5000
  Stenske obloge, Koper

  405 € do 675 €

  Cena, Polaganje stenskih oblog, 30 m2
  Stenske obloge, Dobje pri Planini

  360 € do 600 €

  Cena, Kuhinjska stenska obloga iz ultrapasa, 4 m2
  Stenske obloge, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Steklena kuhinjska obloga, v opisu
  Stenske obloge, Dobova

  198 € do 330 €

  Cena, Stenska obloga, 10 m2
  Stenske obloge, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Zvočna izolacija manjše sobe, 2,5 x 2,2m
  Stenske obloge, Domžale

  270 € do 450 €

  Cena, Pvc paneli za kopalnico, 20 m2
  Stenske obloge, Novo mesto

  270 € do 450 €

  Cena, Polaganje ladijskega poda na zid, 40m2
  Stenske obloge, Vrhnika

  450 € do 750 €

  Cena, Stenska steklena kuhinjska obloga, 1.8m x 0,5m
  Stenske obloge, Logatec

  270 € do 450 €

  Cena, Kuhinjska stenska obloga, 2x 2,40m + 1x dobrih 60 cm višine
  Stenske obloge, Ljubljana

  900 € do 1500 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Stenske obloge cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  746+ podjetij za Stenske obloge
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane