Stenske obloge cena

Cena stenskih oblog je odvisna od številnih dejavnikov. Ceno močno določa izgled stenske obloge, saj so na voljo imitacije kamna, imitacije lesa, imitacije opek in številne druge možnosti. Cena tako narašča z debelino stenske obloge ter kompleksnostjo in kvaliteto vzorca. Polaganje stenskih oblog je ugodno, saj so številne plošče samolepilne ali pa se polagajo v lepilo. Za vzdrževanje pa potrebujete le krpo in neagresivno čistilo.

Komu zaupati izdelavo stenskih oblog? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom stenskih oblog v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za 3D stenske obloge


Cena stenskih oblog. Cena za 3D poliuretanske obloge z lepilom brez montaže.

72.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
144.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Stenske obloge

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Notranje stenske obloge - vse, kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti o notranjih stenskih oblogah?

Stenske obloge so zaključni sloj materiala na notranjih stenah vsakega doma. Da bi bila notranja oprema vašega doma zaokrožena celota - prijetno in toplo okolje, v katerem boste z veseljem preživljali veliko časa, je jasno, da morajo biti vsi elementi notranje opreme kot tudi kosi pohištva stilsko in estetsko usklajeni. Stenske obloge pri tem vsekakor igrajo pomembno vlogo. Psihologi pravijo, da barve močno vplivajo na naše razpoloženje in počutje, zato se urejanju notranjosti doma posveča toliko pozornosti, tako pri novogradnjah kot pri prenovah.

stenske-obloge.jpg
Stenske obloge - da bi bila notranja oprema vašega doma zaokrožena celota - prijetno in toplo okolje, v katerem boste z veseljem preživljali veliko časa, je jasno, da morajo biti vsi elementi notranje opreme kot tudi kosi pohištva stilsko in estetsko usklajeni.

Stenske obloge izbiramo po praktičnih in stilskih merilih, torej tako, da ustrezajo tipu in namenu prostora, vsekakor pa tudi glede na svoje potrebe, želje in možnosti. Stenska obloga je lahko tudi dopolnilo izolacije fasade na zunanji strani objekta, torej služi tudi kot toplotna in zvočna izolacija, čeprav je običajno le dekorativna. Stenske obloge ponujajo številne možnosti: od najpreprostejšega barvanja v belo barvo, oblaganja s keramičnimi ali kamnitimi ploščicami in lesom, torej z opažem, do različnih dekorativnih tehnik in novih materialov, ki dajejo tudi 3D učinke.

2. Kje najti izvajalce?

Ravno zaradi velike izbire materialov in tehnik, s katerimi lahko obložimo stene, so različni tudi izvajalci, ki ta dela obvladajo. Resnica je, da jih je toliko, da nihče ne more biti povsem prepričan, po katerem kriteriju naj se ravna, da ne bi storil napake. Zato vam vsekakor priporočamo, da z nami kontaktirate, saj sodelujemo samo z zanesljivimi podjetji in obrtniki, katerih reference si skupaj s komentarji strank lahko ogledate na naši spletni strani. Izpolnite spletni obrazec z najosnovnejšimi podatki o iskanem delu in kmalu boste prejeli ponudbe zainteresiranih izvajalcev z vsemi podrobnostmi.

3. Notranje stenske obloge - vrste

S sodobnimi tehnikami in tehnologijami obdelave in izdelave, izboljšavami, inovacijami in izumi na različnih področjih industrije je prišlo do tega, da je za te namene mogoče uporabiti skoraj vse materiale, bodisi naravne, umetne ali kompozitne. V preteklosti se je pozornost posvečala zgolj kakovosti, odpornosti in vzdržljivosti, zdaj pa sta oblika in stil enako pomembna, če ne ključna. Danes imamo na voljo vodoodporne barve, plastificirane tapete za kopalnico ter lesene plošče, kamen in keramične ploščice, katerih površina deluje kot marmor, granit ali les. Obstajajo kompoziti, ki spominjajo na steklo in so lahko s 3D učinki ali pa so videti kot polni biserov, bleščic, zvezdic; njihova površina je lahko gladka, mat ali visok sijaj ali bolj hrapava po teksturi in strukturi, podobna neobdelanemu lesu.

Vrste stenskih oblog lahko delimo na:

3.1. Barve

Ko gre za ponudbo barv, odtenkov in tonov, se zdi, da naštevanja ni vredno niti začeti. Proizvajalcev je prav toliko, vsak pa ima v ponudbi svojo paleto. Pleskamo lahko z navadnimi, pralnimi ali vodoodpornimi barvami, večbarvnimi emulzijami, v zadnjem času pa tudi s silikatnimi ali silikonskimi geli. Vsaka vrsta notranje barve oz. premaza ima določene lastnosti, zaradi katerih je primerna za suhe ali mokre prostore. Uporabljajo se samostojno ali v kombinaciji z razredčili in topili. Najpomembnejše pa je, da so izdelki večinoma izdelani na vodni osnovi in so popolnoma varni za ljudi, živali in naravno okolje.

3.2. Tapete

Število proizvajalcev tapet in njihovi asortimaji ne zaostajajo veliko za barvno industrijo. Občasno gredo iz mode in se vračajo in vsakič se zdi, da jih je vedno več. Izdelane so po različnih tehnologijah iz papirja, lesa in plastičnih materialov ter različnih kompozitov, odvisno od tega, ali so namenjene za kopalnice, kuhinje, dnevne ali nočne prostore. Tudi dodelava je raznolika, tako so lahko gladke, reliefne ali kombinirane, enobarvne, večbarvne ali imitacije različnih naravnih materialov ter potiskane z najrazličnejšimi vzorci.

3.3. Keramika

Keramičnim ploščicam bi lahko rekli klasičen material za stenske obloge. Uporabljajo se že od antičnih časov in so na voljo v številnih različicah. Njihova površina je lahko gladka ali reliefna, lita, emajlirana ali pečena, z reliefnimi ali lepljenimi vzorci, v mat ali visoko sijajnem zaključku. Obstajajo tudi različne oblike in velikosti keramičnih ploščic - od kvadratnih in pravokotnih, tako imenovanih mozaičnih do XXL formatov in okroglih ali organskih oblik.

3.4. Kamen

Kamen je naraven material, za katerega se zdi, da se že od nekdaj uporablja tako kot gradbeni material kot opaž. Marmor in granit sta bila nekoč še posebej priljubljena kot znak razkošja, prestiža in ekskluzivnosti in kot taka sta priljubljena še danes. Po zaslugi sodobne tehnologije, sedaj na trgu lahko najdemo številne imitacije kamna, ki izgledajo skoraj enako, kot pravi kamen, poleg tega pa so kakovostno izboljšane, saj so bolj trpežne, odporne in enostavnejše za obdelavo ter vzdrževanje. Te različice so tudi cenovno seveda veliko ugodnejše od naravnega kamna in se zato veliko pogosteje uporabljajo pri opremljanju domov.

3.5. Les

Les je še en zelo cenjen in priljubljen naravni material, zaradi svoje trdnosti, trajnosti ter občutka topline, ki ga vnaša v vsako okolje. Različne vrste lesa obdelujemo z različnimi metodami na različne načine, odvisno od namena končnih izdelkov. Zato lesene stenske obloge nikoli ne gredo iz mode in so vedno zelo priljubljene in iskane. Ker so leseni izdelki za oblaganje sten zdaj izdelani tako, da so specifične slabosti lesa kompenzirane s končno obdelavo, jih je mogoče uporabiti v vsakem prostoru v domu.

3.6. Kompoziti

WPC, les, pleksi steklo, Kerrock – to je le nekaj od najnovejših materialov, ki se uporabljajo za obloge sten predvsem v kuhinjah in kopalnicah, vse pogosteje pa tudi v bivalnih prostorih. Te lamele oziroma plošče so videti kot prave kamnite ali lesene površine, imajo pa tudi številne prednosti v primerjavi z originali – so vodoodporne, na njih se ne more razviti plesen in ne gnijejo (tudi v slani vodi ne); ne privabljajo mrčesa in škodljivcev, ne drsijo, ne pokajo, ker so elastične, njihova barva je obstojna in se ne spremeni pod vplivom UV sevanja ali temperaturnih nihanj. Poleg tega so kompoziti okolju prijazni in jih je mogoče reciklirati. Izdelujejo se v široki paleti odtenkov, so enostavni za montažo in še lažji za vzdrževanje.

4. Katere notranje stenske obloge izbrati?

4.1 Poskrbimo za prijeten videz

Material, ki nam vizualno ne ustreza, ne bomo sprejeli v svoj dom, vsaj ne dolgoročno. Zato je tudi pri stenskih oblogah pomembno, da si izberemo tako, na kateri se nam bo ob vstopu v prostor vsakič ustavilo in odpočilo oko. Nekaterim bolj odgovarjajo gladke, hladne, odsevajoče kovinske površine, drugim pa topli rustikalni videz gole opeke ali lesa. Spet tretji občudujejo vzorce in izrazite barve tapet, stenskih ploščic itd. 

4.2 Stenske obloge morajo biti praktične

Seveda je pri vsaki izbiri pomembno, da so poleg čudovitega videza, notranje stenske obloge tudi praktične. Konec koncev je njihov glavni namen, da ščitijo stene in druge površine pred madeži in poškodbami. Še posebej to velja pri materialih, ki so izpostavljeni uporabi, kot so stene nad pomivalnim koritom v kuhinji ali stene v kopalnici. Pri materialu, ki ga izberemo za notranje stenske obloge teh prostorov sta zato pomembni dve lastnosti : gladkost in neporoznost. Slednje bo preprečilo, da bi umazanija in vlaga pronicali v oblogo in jo poškodovali, iz gladke površine pa bomo lažje odstranili morebitne madeže. 

5. Kako vgraditi notranje stenske obloge?

Glede na to, kako ste zasnovali opremo svojega doma, ter glede na vrsto in namembnost posameznih prostorov, bodo materiali, ki jih boste izbrali za zaključni sloj, torej stenske obloge, zahtevali različne izvajalce.

Za pleskanje in lepljenje tapet boste potrebovali slikopleskarja. Mojster bo vedel, kakšen premaz lahko uporabi v določenih prostorih, na vas pa je, da izberete barvo oz. tehniko. Enako velja za tapete. Če pa se odločite, da boste stene prepleskali ali oblepili sami, bodite pozorni na navodila proizvajalca ali pa se posvetujte s strokovnjakom, predvsem glede priprave ustrezne podlage, saj je od njene kakovosti odvisen končni rezultat dela.

Za oblaganje sten s keramiko, kamnom, lesom ali kompoziti boste potrebovali keramičarja, kamnoseka ali mizarja, pri čemer vam odsvetujemo, da se tovrstnih del lotite sami, razen če ste res mojster. Predvsem zato, ker gre za opravila, ki zahtevajo znanje, spretnosti in izkušnje ter profesionalna orodja. Če se zgodi, da med montažo naredite kaj narobe in napake ne opazite pravočasno, boste morali vse ponoviti znova, tako da boste podvojili delo, čas ter stroške.

Poleg tega se nekateri od teh materialov lepijo, nekatere vijačijo, nekateri pa sidrajo, zato je za njihovo vgradnjo potrebna določena priprava. Če površine niso ustrezno pripravljene, stenske obloge ne bodo uspele tako, kot bi morale. Za pripravo podlage se uporabljajo različni »prajmerji«, spet glede na samo površino, pa tudi glede na material iz katerega so obloge izdelane.

6. Notranje stenske obloge – prednosti in slabosti

Vse vrste in tipi stenskih oblog ter materiali, iz katerih so izdelane, imajo svoje prednosti in slabosti. Čeprav industrija gradbenih materialov, barv in lakov ter različnih spremljajočih in dopolnilnih asortimentov ponuja iz dneva v dan vse boljše izdelke in njihovo vse bolj univerzalno uporabo, še vedno velja pravilo, da vsakega materiala ni mogoče uporabiti v vsakem prostoru. Jasno je, da papirnate tapete ne bodo dolgo zdržale v kopalnici ali garaži, plastični kompoziti pa niso primerni za spalnice.

Zaradi vseh teh praktičnih in tudi estetskih razlogov vam pred začetkom prenove ali opremljanja novogradnje predlagamo, da se posvetujete s strokovnjakom, arhitektom ali notranjim oblikovalcem, ki bo znal predlagati optimalne rešitve. Tudi če želite delo opraviti sami, vam nasvet strokovnjaka ne bo škodil.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Stenska obloga v kuhinji

Pozdravljeni,

stenska obloga v kuhinji s montažo ultrapas plošča. Barva siva kot je na sliki. Več podatkov v prilogi.

Lp 315 € do 525 €

........

Odstranitev starih stenskih oblog (ladijski pod) in namestitev novih

Pozdravljeni,

v predprostoru in kuhinji želimo s sten odstraniti star ladijski pod ter namestiti novo oblogo-po priporočilu strokovnjaka. Gre za cac 18 m2.

Lp 1350 € do 2250 €

........

Kuhinjska stenska obloga PVC nad kuhinjskim pultom

Pozdravljeni,

potrebujem kuhinjsko stensko oblogo nad pultom - PVC - barve opcije: bela, umazano bela, siva ali imitacija kamna. Širina 55 ali 60 cm, dolžina 280 cm.

Lp 153 € do 255 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Steklo za kuhinjo, po opisu
Stenske obloge, Mengeš

1080 € do 1800 €

Cena, Izdelava in montaža kuhinjske stenske obloge, 2.2 m2
Stenske obloge, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Montaža lesenih xlam stropnih oblog, 50m2
Stenske obloge, Polzela

1350 € do 2250 €

Cena, Okrasni leseni paneli, Cca 34 lesenih panelov dolgih 2,6m
Stenske obloge, Izola - Isola

540 € do 900 €

Cena, Zamenjava lesenih oblog , 21 m2
Stenske obloge, Ljubljana - Šentvid

1980 € do 3300 €

Cena, S fabjonam pokriti obstoječe stene lesenega boksa, 7 x 5 m
Stenske obloge, Kranj

1260 € do 2100 €

Cena, Položitev stenske oblog, 40 m2
Stenske obloge, Vrhnika

720 € do 1200 €

Cena, Montaža lesenih oblog na steno v spalnici, 6
Stenske obloge, Rovte

261 € do 435 €

Cena, Stenska obloga z mavčno kartonskimi ploščami, 175 m2
Stenske obloge, Maribor

4500 € do 7500 €

Cena, Lepljenje stenske obloge v kuhinji, 260 x 55 cm
Stenske obloge, Maribor

139.5 € do 232.5 €

Cena, Ultrapas za na steno v kuhinji, 4,5 m2
Stenske obloge, Celje

315 € do 525 €

Cena, Stenska obloga, 10m2
Stenske obloge, Maribor

270 € do 450 €

Cena, Montaže stenske obloge, 2,50 M
Stenske obloge, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Stekleno kuhinjsko oblogo, 3,23 m2
Stenske obloge, Jesenice na Dolenjskem

315 € do 525 €

Cena, Stenska obloga - imitacija kamna, 1x stena v dnevni sobi + tram
Stenske obloge, Celje

234 € do 390 €

Cena, Kuhinjska obloga, 5 m2
Stenske obloge, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Montaža zaščite sten pred praskami, Za cca 16 m dolžine.
Stenske obloge, Kranj

297 € do 495 €

Cena, Stenske obloge v sivi barvi, 2.20x 0.60 in 2x 0.60x0.60
Stenske obloge, Ljubljana

162 € do 270 €

Cena, Ultrapas stenska obloga v kuhinji, 210x270 cm
Stenske obloge, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Steklena stenska obloga med kuhinjskimi omarami, 325 x 60 in 65 x 100 cm
Stenske obloge, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Stenska obloga iz pleksi stekla, 4 tm
Stenske obloge, Bresternica

216 € do 360 €

Cena, Kuhinjske obloge, 2.2m, važno da je neke bolj mat zelene barve
Stenske obloge, Ljubljana

198 € do 330 €

Cena, Kuhinjsko steklo, 5000
Stenske obloge, Koper

405 € do 675 €

Cena, Polaganje stenskih oblog, 30 m2
Stenske obloge, Dobje pri Planini

360 € do 600 €

Cena, Kuhinjska stenska obloga iz ultrapasa, 4 m2
Stenske obloge, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Steklena kuhinjska obloga, v opisu
Stenske obloge, Dobova

198 € do 330 €

Cena, Stenska obloga, 10 m2
Stenske obloge, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Zvočna izolacija manjše sobe, 2,5 x 2,2m
Stenske obloge, Domžale

270 € do 450 €

Cena, Pvc paneli za kopalnico, 20 m2
Stenske obloge, Novo mesto

270 € do 450 €

Cena, Polaganje ladijskega poda na zid, 40m2
Stenske obloge, Vrhnika

450 € do 750 €

Cena, Stenska steklena kuhinjska obloga, 1.8m x 0,5m
Stenske obloge, Logatec

270 € do 450 €

Cena, Kuhinjska stenska obloga, 2x 2,40m + 1x dobrih 60 cm višine
Stenske obloge, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Steklene obloge, dolžina c.c.a 3 metre, višina c.c.a 60 cm
Stenske obloge, Koprivnica

145.8 € do 243 €

Cena, Kuhinjska steklena obloga, 3 m2
Stenske obloge, Dolenja Vas

270 € do 450 €

Cena, Stekleno kuhinjsko oblogo, cca 3m2
Stenske obloge, Celje

270 € do 450 €

Cena, Kuhinjsko steklo, 3m²
Stenske obloge, Radovljica

540 € do 900 €Poglej druge končane projekte in cene

Stenske obloge cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

701+ podjetij za Stenske obloge
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Stenske obloge?

 • Stenske obloge Ljubljana
 • Stenske obloge Maribor
 • Stenske obloge Celje
 • Stenske obloge Koper
 • Stenske obloge Kranj
 • Stenske obloge Ajdovščina
 • Stenske obloge Bled
 • Stenske obloge Bovec
 • Stenske obloge Črna na Koroškem
 • Stenske obloge Črnomelj
 • Stenske obloge Domžale
 • Stenske obloge Gornja Radgona
 • Stenske obloge Gornji Grad
 • Stenske obloge Hrastnik
 • Stenske obloge Ilirska Bistrica
 • Stenske obloge Izola
 • Stenske obloge Jesenice
 • Stenske obloge Kamnik
 • Stenske obloge Kidričevo
 • Stenske obloge Kobarid
 • Stenske obloge Kočevje
 • Stenske obloge Kranjska Gora
 • Stenske obloge Krško
 • Stenske obloge Laško
 • Stenske obloge Lendava
 • Stenske obloge Litija
 • Stenske obloge Ljutomer
 • Stenske obloge Metlika
 • Stenske obloge Mojstrana
 • Stenske obloge Mozirje
 • Stenske obloge Murska Sobota
 • Stenske obloge Nova Gorica
 • Stenske obloge Novo mesto
 • Stenske obloge Ormož
 • Stenske obloge Piran - Pirano
 • Stenske obloge Pivka
 • Stenske obloge Portorož
 • Stenske obloge Postojna
 • Stenske obloge Ptuj
 • Stenske obloge Radeče
 • Stenske obloge Radenci
 • Stenske obloge Radovljica
 • Stenske obloge Ravne Na Koroškem
 • Stenske obloge Ribnica
 • Stenske obloge Rogaška Slatina
 • Stenske obloge Sevnica
 • Stenske obloge Sežana
 • Stenske obloge Škofja Loka
 • Stenske obloge Slovenj Gradec
 • Stenske obloge Slovenska Bistrica
 • Stenske obloge Slovenske Konjice
 • Stenske obloge Šoštanj
 • Stenske obloge Štore
 • Stenske obloge Tolmin
 • Stenske obloge Trbovlje
 • Stenske obloge Tržič
 • Stenske obloge Trzin
 • Stenske obloge Velenje
 • Stenske obloge Vipava
 • Stenske obloge Vojnik
 • Stenske obloge Vransko
 • Stenske obloge Vrhnika
 • Stenske obloge Žalec
 • Stenske obloge Zreče
 • Stenske obloge Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane