Zelene strehe cena

Kakšna je cena zelene strehe? Zelena ravna streha vam omogoča prihranke, saj v posebnih okoliščinah pozimi, še posebej pa poleti, nudi potrebno izolativnost. Prihranek se bo torej poznal pri obratovalnih stroških oz. stroških ogrevanja. Uporaba klimatske naprave v prostorih pod streho se bo na ta način znatno zmanjšala. Rastline prispevajo tudi k daljši življenjski dobi strehe, saj sloji vegetacije ščitijo druge, spodnje plasti strehe. Hidroizolacija je tako zaščitena pred zunanjimi vremenskimi vplivi in drugimi morebitnimi mehanskimi poškodbami. Cena za izdelavo zelene strehe (brez AB konstrukcije in odvodnjavanja), ki vsebuje zaščitni sloj, vegetacijski sloj in ozelenitev, toplotno izolacijo, hidroizolacijo znaša okoli 90-150 EUR/m2. Najpomembnejša je hidroizolacija in odvodnjavanje, zato izvedbo ravne streho zaupajte strokovnjaku, saj vam bo nepravilna izvedba povzročila veliko nezaželenih stroškov.

Komu zaupati izdelavo zelene strehe? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom zelenih streh v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za zeleno streho


Cena zelene strehe. Cena za izdelavo zelene strehe, ki vsebuje zaščitni sloj, vegetacijski sloj in ozelenitev. Cena z izolacijo, hidroizolacijo in brez odvodnjavanja in AB plošče.

108.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
180.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Zelena streha - cena

Kompletna izdelava zelene strehe, ki zajema dela kot so: izdelava naklona ravne strehe, vgradnja parne zapore, toplotna in hidroizolacija zelene strehe, drenaža zelene strehe, posipanje substrata ter ozelenitev strehe.

Zelena streha - cena
100 €/m2

MINIMALNA CENA
165 €/m2

SREDNJA CENA
230 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Naredi si izračun

Druge cene za - Zelene strehe

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Drenažna žimnica

Dobava in montaža drenažne žimnice za izvedbo drenaž balkonov, teras in ravnih streh.


m2

€/m2

Hidroizolacija zelene strehe

Dobava in polaganje hidroizolacije za zeleno streho. PVC folija 1,8mm. Po potrebi skupaj z odtočniki fi 100 mm.


m2

€/m2

Izvedba zelene strehe

Cena izvedbe zelene strehe. Kompletna dobava materiala in izdelava ravne zelene strehe vključno z izdelavo mulde, s pritrdilnim materialom, z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli in odri ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti.


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2

Naklonski beton

Dobava in izdelava naklonskega betona na ravni strehi. Izgotovitev minimalnega padca 2%.


m2

€/m2

Parna zapora

Dobava in montaža parne zapore: bitumenska parna zapora 3mm.


m2

€/m2

Pohodna zelena streha

Dobava in vgradnja debelejših, odpornejših in trdnejših materialov vseh slojev strehe. Povprečna podražitev za 40%.


m2

€/m2

Protikoreninska zaščita

Dobava in polaganje protikoreninske zaščite. Bitumenski trak P4 proti koreninam debeline 4 mm.


m2

€/m2

Rastline za zeleno streho

Ozelenitev ravne strehe: dobava in posaditev rastlin, gnojenje, zalivanje in nega rastlin do treh tednov.


m2

€/m2

Substrat za zeleno streho

Dobava in nasutje substrata za zeleno streho. Na cm sloja znaša teža običajnega mineralnega substrata med 10 do 13 kg/m².


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2

Toplotna izolacija zelene strehe EPS 100kPa

Dobava in polaganje toplotne izolacije EPS 100 v željeni debelini. Trdnost 100 kPa. Primerno za ekstenzivne zelene strehe s hidroizolirano toplotno izolacijo in nizko obremenitvijo.


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2

Toplotna izolacija zelene strehe EPS 200kPa

Dobava in polaganje toplotne izolacije EPS 200 v željeni debelini. Trdnost 100 kPa. Primerno za klasične zelene strehe s hidroizolirano toplotno izolacijo in večjo obremenitvijo.


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2

Toplotna izolacija zelene strehe XPS 300kPa

Dobava in vgradnja XPS toplotne izloacije za ravno streho. Plošče iz ekstrudiranega polistirena z gladko površino in stopničastim preklopom robov s trdnostjo 300kPa. Toplotna izolacija za obrnjene ravne strehe in kombinirane ravne strehe z veliko obtežbo in ozelenitvijo.


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2

Toplotna izolacija zelene strehe XPS 400kPa

Dobava in vgradnja XPS toplotne izloacije za ravno streho. Plošče iz ekstrudiranega polistirena z gladko površino in stopničastim preklopom robov s trdnostjo 400kPa. Toplotna izolacija za obrnjene ravne strehe in kombinirane ravne strehe z veliko obtežbo in ozelenitvijo.


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2

Vodo zadrževalni sloj za zelene strehe

Dobava in montaža vodo zadrževalnega sloja iz PVC-ja ali geotekstila. Zmožnost zadržanje večjih količin vode po specifikaciji L/m2.


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2

XPS plošče za izvedbo naklona ravne strehe

Dobava XPS (FIBRANxps INCLINE) plošč z naklonom in izvedba padca za odtekanje meteorne vode. Tlačna trdnost 300kPa. Izračun po kubaturi.


m3

€/m3

Zaščitna toplotna izolacija za hidroizolacijo

Dobava in polaganje zaščitne toplotne izolacije XPS (FIBRANxps 300-L) debeline 3 cm.


m2

€/m2

Zaščitni filc

Dobava in montaža zaščitnega filca.


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2


m2

€/m2

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Zelene strehe - vse kar morate vedeti

1. Zelena streha – nekaj splošnih informacij

1.1 Zgodovina zelene strehe

Zgodovine razvoja zelene strehe sega daleč nazaj v začetke 20 stoletja. Takrat je znameniti arhitekt Le Corbusier izumil »jardin au toit« oz. po slovensko vrt na strehi, saj je trdil, da mora arhitekt toliko kvadratnih metrov vrta, kot ga je pozidal, nadomestit z vrtom na ravni strehi. Vendar pa v primeru Le Corbusierjevih hiš še ne moremo govoriti o takšnih zelenih strehah, kot jih poznamo danes. Rastline so bile namreč pretežno posajene v loncih ali visokih gredah. Le Corbusierjeva arhitektura pa je načela pomembno debato o ohranjanju zelenih površin in načinu, kako nadomestiti tiste naravne površine, ki smo jih pozidali. V zadnjih stotih letih sta tehnologija in filozofija zelenih streh izredno napredovali, tako da so današnje zelene strehe veliko bolj ekološke, tehnološko in gradbeno napredne in vsestranske. 

Zelene strehe
Zelene strehe pripomorejo k zmanjšanju segrevanja objekta in ozračja. 

1.2 Ravne in poševne zelene strehe 

Obstajajo tako ravne kot poševne, torej kapne zelene strehe. Ravne zelene strehe so lahko pohodne ali nepohodne, prednost ravnih pohodnih streh pa je ta, da lahko funkcionirajo kot dodatni zunanji prostor hiše. Poševne strehe največkrat niso pohodne, saj zaradi svojega naklona ne morejo biti namenjene posedanju ali gojenju pridelkov. Naklonov, večji od 45 stopinj, pa zaradi pospešenega odnašanja in drsenja prsti v deževnih dnevih najpogosteje ni mogoče ozeleniti. 

1.3 Tehnološke prednosti zelene strehe 

Zelene strehe imajo številne prednosti. Danes je tehnologija že tako napredovala, da so zelene strehe izvedene skladno z najvišjimi gradbenimi standardi, lepe, poleg tega pa so – in to je njihova največja prednost – izjemno ekološke. Največja prednost zelene strehe je njen ugodni vpliv na okolje, saj preprečuje pregrevanje ozračja, ki je posledica odbijanja sončne energije od strehe in absorpcije toplote, ki jo material nato postopoma oddaja v ozračje. Zelene strehe pa ne preprečujejo le pregrevanja ozračja, pač pa tudi vaše hiše oz. stavbe, na kateri se nahajajo. Rastline na zelenih strehah vzpostavljajo ugodno bio-klimo. Zelene strehe pozimi delujejo kot dodaten sloj toplotne izolacije, s čimer pripomorejo k zmanjšanju stroškov ogrevanja prostorov. 

Druga prednost je, da zelene strehe absorbirajo deževnico, posledično pa se precej manj vode izteka v kanalizacijske odtoke. Zaradi tega ne prihaja do zamašitve odtokov v deževnih delih leta, prav tako se občutno zmanjša možnost nastanka poplav. Zelene strehe stavbo in konstrukcijo prav tako ščitijo pred točo in UV sevanjem, kar podaljša življenjsko dobo stavbe. 

Dodatna prednost zelene strehe je tudi ta, da nase veže izpuste iz zraka. Rastline ogljikov dioksid porabljajo za procese fotosinteze in ga pretvarjajo v kisik, prav tako pa iz zraka poberejo kar 80% drugih atmosferskih delcev. 

1.4 Uporaba zelene strehe 

Poleg številnih tehnoloških prednosti, ki smo jih našteli, pa zelene strehe ponujajo tudi številne možnosti uporabe. Predvsem ravne zelene strehe lahko uporabljamo kot dodaten zunanji prostor, ki nam s svojim zelenjem ponuja prijeten ambient. Na zelenih strehi lahko prirejamo vrtne zabave, namestimo igrala za otroke (peskovnik, tobogan), ali pa si celo omislimo vrt na strehi, če nam ga ne terenu primanjkuje. To je dobra rešitev, saj je tak vrt varen pred škodljivci, kot so polži, divjad in glodavci. 

1.5 Estetika zelene strehe 

Zelene strehe ponujajo številne možnosti zasaditve. Kakšen tip rastlin bomo lahko zasadili, je odvisno od tipa zelene strehe in globine prsti, ki nam je na voljo – o tem bomo podrobneje govorili v nadaljevanju. Če naša zelena streha omogoča nekoliko debelejšo plast prsti, si lahko omislimo nizke grmičke, trave, druge trajnice in celo cvetoče cvetje. Nekatere zelene strehe z globljimi plastmi prsti pa omogočajo celo nasaditev dreves, ki poleti nudijo prijetno senco. Cvetoča zelena streha je še posebej lepa in pristoji vsaki hiši. Objekti z zeleno streho se bodo dobro zlili z okolico in delovali nemoteče. 

2. Vrsta ozelenitve zelene strehe 

2.1 Trajnice in zimzelene rastline 

Če želimo na strehi imeti še kakšen drugi tip rastlin, ne samo mahove in trave, lahko streho zasnujemo tako, da bo zelena vso leto. To dosežemo z izbiro zimzelenih rastlin. Poleg letnih časov in cikla cvetenja moramo gledati tudi na primernost določenih rastlinskih vrst za dane vremenske pogoje. Najbolj odporne in primerne so seveda avtohtone rastlinske vrste, ki so na podnebje navajene. Pred izbiro rastlinskih vrst se posvetujmo z vrtnarjem. 

2.2 Ekstenzivna zelena streha 

Najbolj priljubljena je seveda ekstenzivna zelena streha. Ta tip zelene strehe je najmanj zahteven za vzdrževanje, saj se na streho z ekstenzivno zazelenitvijo nasadi predvsem nizkorastne rastline, ki strehe ne obremenjujejo. Priljubljene rastlinske vrste za ta tip zelene strehe so sivka, majhni borovi grmičji, okrasne trave, prerunike, rmani, pušpani in podobno, lahko pa zasadimo tudi zelišča, kot so bazilika, žajbel ali rožmarin. Možnosti je resnično veliko. Takšno streho je potrebno vzdrževati in negovati le toliko, da se rastline primerno razrastejo, nato pa uspevajo same od sebe. Le poleti jih je v primerih suše in ekstremnih temperatur potrebno nekoliko pogosteje zalivati. Takšna vrsta zazelenitve je primerna tako za ravne strehe kot za strehe z naklonom, odsvetuje pa se v primeru streh z izjemno strmimi nakloni, saj bi obilno deževje lahko pretirano odnašalo prst, ki jo te rastline potrebujejo. Prav tako je med rastlinami nekoliko več praznih površin kot če bi na streho zasadili le navadno travo. Pretirani nakloni so prav tako neugodni za vzdrževanje rastlin v začetnih fazah. Debelina plasti prsti pri tem tipu strehe je okoli 15 cm.  

2.3 Intenzivna zazelenitev 

Intenzivno ozelenjena zelena streha je verjetno najlepša in najprivlačnejša zelena streha, ki pa žal zahteva ogromno dela. Pravzaprav je z njo isto veliko dela kot z vrtom. Intenzivna zelena streha namreč vsebuje vse vrste rastlin, od nizkih grmovnic, do manjših dreves, cvetočih rastlin in grmov in podobno. Zaradi tega je potrebno rastje redno obrezovati, gnojiti, presajati in seveda zalivati, pozimi pa v primeru ekstremnih temperatur tudi ustrezno zaščititi. Na takšnih strehah pogosto srečamo nizkorastne javorje, borovce, vrtnice, potonike in podobno. Takšne zelene strehe so primerne predvsem za objekte, kjer so strešne terase osrednji zunanji prostor zadrževanja, kjer preživimo resnično veliko svojega prostega časa. To namreč upraviči vložek, ki ga moramo nameniti za vzdrževanje takšne strehe. Intenzivna ozelenitev je primerna le za ravne, pohodne strehe, saj moramo do rastlin neprestano dostopati in jih vzdrževati. Debelina prsti pri tem tipu strehe je min. 20 cm, če pa želimo nasaditi tudi manjša drevesa, pa vse do 100 cm. To precej poveča lastno teže strehe, kar vpliva na celotno konstrukcijo in količino materiala. 

2.4 Biotopske zelene strehe 

Zadnja vrsta zelenih streh so ti. biotopske zelene strehe, ki so najenostavnejše za vzdrževanje. Biotopske zelene strehe imajo le nizko, avtohtono rastje, ki pretežno sestoji iz mahov in zelo nizkih trav. Takšno rastje ne potrebuje nobene nege in je zelo odporno na vse vremenske razmere. Takšna vrsta ozelenitve je primerna za vse tipe streh, najpogosteje pa se uporablja na strehah s strmimi nakloni. Za biotopsko zazelenitev strehe zadostuje že med 5 – 10 cm plasti zemlje. 

3. Vzdrževanje zelene strehe 

3.1 Vrsta ozelenitve 

Na zahtevnost vzdrževanja zelene strehe najbolj vpliva vrste ozelenitve strehe. Daleč najzahtevnejša je seveda intenzivna ozelenitev strehe, ki zahteva grabljenje, gnojenje, obrezovanje in redno zalivanje ter presajanje. S takšno streho je približno toliko dela kot s kakšnim srednje velikim vrtom. Manj vzdrževanja zahteva ekstenzivna zazelenitev strehe, kjer moramo trave in nizke grmovnice vzdrževati le v začetnih fazah do razrasta, nato pa vedno manj. Nič vzdrževanja pa ne zahteva biotopska ozelenitev strehe, ki sestoji iz mahov in trav. 

3.2 Zalivanje zelene strehe 

Frekventnost in količina zalivanja zelene strehe je odvisna od tipa zelene strehe. Če imamo intenzivno zazelenitev z zahtevnimi rastlinskimi vrstami, ki so občutljive na sušo, jih bomo v pomladnih in poletnih mesecih morali zalivati redno, vsak drugi dan. Biotopske zazelenitve ni potrebno zalivati, čeprav se priporoča poostren nadzor rastja v poletnih mesecih, saj se lahko trava in mahovi posušijo in jih je treba zamenjati. V najslabšem primeru se mora takšno streho v poletnih mesecih zaliti 1 – 2x. 

3.3 Poševne zelene strehe 

Če so pohodne ravne zelene strehe enostavne za vzdrževanje, saj lahko do njih dostopamo brez težav, je zgodba pri poševnih strehah povsem druga. Poševne strehe s strmimi nakloni so lahko zelo nevarne, zato svetujemo, da vzdrževanje takšne strehe prepustite strokovnjakom z varnostno opremo. Če gre za biotopsko streho, ki vzdrževanja skorajda ne potrebuje, boste njihovo pomoč potrebovali le občasno. 

3.4 Odstranjevanje plevela 

Ne glede na tip zelene strehe moramo pri vsaki redno odstranjevati plevel, ki ga na streho prinese veter. Če se plevel pretirano razraste, lahko njegove korenine poškodujejo plasti strehe in prerastejo rastline, ki smo jih zasadili na streho. To zmanjša učinkovitost zelene strehe in vpliva na celoten objekt. 

4. Konstrukcija zelene strehe 

4.1 Statični preračun 

Preden se lotimo konstrukcije zelene strehe, mora streho (kot vse ostale elemente hiše) natančno preračunati statik. Zelena streha zaradi prsti in teže rastlin namreč predstavlja dodatno obremenitev, ki je precejšnja – govorimo tudi o 100 – 150 kg/m2 dodatne teže. Posebej natančno je treba preračunati točke, kjer se bodo nahajala večja in težja drevesa ali grmovnice. Statik bo vedel, koliko dodatne teže upoštevati glede na tip zelene strehe. Statik mora prav tako upoštevati, da se bo po strehi najverjetneje hodilo, saj je treba intenzivno in ekstenzivno ozelenitev vzdrževati (skoraj nič vzdrževanja ne zahteva le biotopska ozelenitev). To pomeni, da bo moral upoštevati še dodatno obtežbo z možnostjo zadrževanja več ljudi na strehi. Dodatna obremenitev strehe posledično vpliva na količino porabljenega materiala in dimenzije sten oziroma drugih vertikalnih elementov, kar lahko celotno konstrukcijo hiše nekoliko podraži. 

4.2 Inštalacije zelene strehe 

Če se odločite za tip zelene strehe, ki je zahtevnejši za vzdrževanje, morate predvideti tudi vse potrebne inštalacije, ki bodo to vzdrževanje sploh omogočale. Za ekstenzivno ozelenitev potrebujete vsaj vodni vir, da lahko streho občasno zalijete, za vzdrževanje intenzivne ozelenitve pa tudi bližnji vir elektrike, saj je potrebno kositi travo in obrezovati grmovje. Te vire lahko predvidite na strehi ali pa v neposredni bližini vhoda na streho v notranjosti objekta, pri čemer si pomagate s podaljškom. 

4.3 Vrsta konstrukcijskega sistema 

Vrsta konstrukcijskega sistema načeloma ne vpliva na zeleno streho. Zelena streha je mogoča tako na armiranobetonski plošči, kot na trapezni pločevini ali lesu, je pa res, da se za ravne strehe najpogosteje uporabi AB plošča, za poševne pa imamo na voljo več različnih možnosti. 

4.4 Dobra hidroizolacija 

Dobra hidroizolacija je ključna za vsak objekt in isto velja za zelene strehe. A slednje imajo eno veliko prednost, namreč vpijanje vode, ki do spodnjih plasti konstrukcije, ki se skrivajo pod zemljo, največkrat sploh ne prodrejo. Hiše z zelenimi strehami imajo tako manjšo možnost zamakanja strehe, prav tako pa plast zemlje deluje kot dodatni toplotni izolator. 

5. Plasti zelene strehe 

Pri sestavi zelene obrnjene (ravne) strehe si posamezni sloji sledijo v takšnem vrstnem redu: 

  • armiranobetonska plošča,
  • bitumenski premaz,
  • parna zapora,  
  • naklonska izolacija FIBRANxps INCLINE v naklonu 2%,
  • nato namestimo samolepljivo hidroizolacijo v prvem sloju, takoj zatem drugi sloj z zaščito proti prodoru korenin. To je zelo pomembno, saj lahko korenine rastlin prodrejo vse do konstrukcijskih elementov in povzročijo veliko škode.
  • sledi plast toplotne izolacije v enem ali dveh slojih, najpogosteje se na streho namesti XPS toplotna izolacija, saj je odporna na vodo in vlago, redkeje pa EPS toplotna izolacija.
  • za toplotno izolacijo se namesti sloj za hitro odvajanje vode FIBRANskin SEAL,
  • sledi vodozadrževalni sloj,
  • zaključni sloj je rodovitna prst, ki jo položimo na mineralna vlakna in zasadimo z rastlinami. Priporočljivo je, da ob robovih zemeljskih površin uporabimo L profile, ki preprečujejo odnašanje zemlje.  
  • za zelene strehe z naklonom 10 stopinj ali več potrebujete tudi protizdrsno plast, ki se jo namesti pod zemljino in preprečuje zdrs zemljine v primeru močnih nalivov

6. Subvencija za zelene strehe  

Zelene strehe objektov pri nas še niso povsod uzakonjene, se pa zahteva njihova uporaba pri gradnji večjih javnih objektov, sploh v urbanih območjih, ki se že srečujejo s problemom pregrevanja. Regulacije urbanističnega in arhitekturnega načrtovanja Ljubljane npr. zapovedujejo ozelenjene strehe večjih objektov v urbanih naseljih. Veliko držav Evrope pa ima na določenih območjih zelene strehe uzakonjene že za vse novogradnje. Delež zelenih streh v Nemčiji se tako giblje že okoli 15% in se hitro približuje 20%. V Sloveniji subvencije za objekte z zelenimi strehami ponuja Eko sklad. Gre za kredite s subvencioniranimi obrestnimi merami, s čimer želi EKO sklad k odločitvi za zeleno streho pritegniti čim več ljudi. 

7. Koliko stane zelene straha? 

Investicija zelene strehe je 2 – 3x večja od investicije za navadno streho s standardno kritino. Razlike je torej precejšnja, vseeno pa se morate zavedati, da je zelena streha skoraj 2x bolj obstojna od navadne in ima precej daljšo življenjsko dobo. Vzdrževanje vegetacije je tudi bolj poceni kot menjava celotne kritine strehe. Prav tako boste prihranili pri stroških ogrevanja in hlajenja, saj zelene strehe skrbijo za ugodno bioklimatsko okolje. Nenazadnje pa je pohodna, bogato ozelenjena ravna streha velika kvaliteta objekta z malo ali nič zunanjimi površinami ali vrta, kar je neprecenljivo. 
  
 
 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Celotna streha z ozelenitvijo

Pozdravljeni,

zgrajena bo nova garaža. Potrebujem streho ali pa samo izvajalca, ki naredi zaključno zeleno streho. Površina je 58 m2.

Lp 5400 € do 9000 €

........

Zelena ekstenzivna streha

Pozdravljeni,

potrebna je kstenzivna ozelenitev manjšega nadstreška z ravno streho.
Kovinska konstrukcija pokrita z OSB ploščami.

Lp 2250 € do 3750 €

........

Ravna zelena streha, zgoraj trava.

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo zelene ravne strehe v izmeri 120 m2. Več v prilogi.

Lp 13500 € do 22500 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Ekstenzivna ozelenitev pergole, 21m^2
Zelene strehe, Cerklje na Gorenjskem

2520 € do 4200 €

Cena, Ravna zelena streha, pohodna, 120 m2
Zelene strehe, Trbovlje

14400 € do 24000 €

Cena, Zamenjava obstoječe strehe s zeleno, 10 x 10 m
Zelene strehe, Col

11880 € do 19800 €

Cena, Zelena ravna streha, 130 m2
Zelene strehe, Murska Sobota

15300 € do 25500 €

Cena, Izvedbo zelene strehe na dveh lesenih nadstreških, 45 m2, dva nadstreška: 2,6 x 7,5 m ter 3,2 x 7,5 m
Zelene strehe, Vrhnika

5400 € do 9000 €

Cena, Izvedba ravne zelene strehe, 43,5 m2
Zelene strehe, Šentjur

900 € do 1500 €

Cena, Menjavo ravne strehe in ozelenitev, 1x84m2 + 1x40m2
Zelene strehe, Velenje

5400 € do 9000 €

Cena, Izvedba zelene strehe, 7,5 m x 6,6 m
Zelene strehe, Preddvor

1980 € do 3300 €

Cena, Namestitev in ureditev zelene stene na hodniku, cca. 2 x 3m
Zelene strehe, Hrastnik

630 € do 1050 €

Cena, Zelena streha na stari drvarnici, 6x4 metrov
Zelene strehe, Žalec

675 € do 1125 €

Cena, Zelena streha, 110 m2
Zelene strehe, Fram

8100 € do 13500 €

Cena, Zelene strehe, 13x7 m
Zelene strehe, Gračišče

8910 € do 14850 €

Cena, Zeleno streho v celoti s preboji, odtoki, zaključki, 105 m2
Zelene strehe, Fram

10350 € do 17250 €

Cena, Zelena streha, 3,3 x 5,7m
Zelene strehe, Ajdovščina

1800 € do 3000 €

Cena, Izvedba zelene strehe, 45 m2
Zelene strehe, Selca

5220 € do 8700 €

Cena, Zelena streha, 80 m2
Zelene strehe, Maribor

6300 € do 10500 €

Cena, Poravilo hidoizolacije, zeleno streho, 35 m2
Zelene strehe, Ljubljana - Polje

4050 € do 6750 €

Cena, Zeleno streho na betonski konstrukciji, približna površina 55 m2
Zelene strehe, Kojsko

4500 € do 7500 €

Cena, Zelena streha za uto, cca 7m2
Zelene strehe, Kočevska Reka

630 € do 1050 €

Cena, Najenostavnejšo varianto zazelenitve strehe drvarnice, 720x520cm 5% naklona že narejena podeskana (pooblano) streha
Zelene strehe, Stari Trg Pri Ložu

3600 € do 6000 €

Cena, Streho za konje, 100 m2
Zelene strehe, Cirkulane

1800 € do 3000 €

Cena, Komplet zeleno streho , 200 m2
Zelene strehe, Celje

10800 € do 18000 €

Cena, Izvedba ekstenzivne zelene strehe., Dimenzija strehe 2,80 m x 2,60 m (vrtna uta).
Zelene strehe, Kranj

630 € do 1050 €

Cena, Zeleno streho , Cca 30m2
Zelene strehe, Velenje

2970 € do 4950 €

Cena, Ekstenzivna ozelenitev nadstreška, v opisu
Zelene strehe, Domžale

810 € do 1350 €

Cena, Nadstrešek garaža v brežini, 6x7 m
Zelene strehe, Tržič

3600 € do 6000 €

Cena, Nadstrešek za avtodom, 300 x 700 cm
Zelene strehe, Brezovica Pri Ljubljani

3600 € do 6000 €

Cena, Zelenitev lesenega nadstreška, cca 10 x 8 m
Zelene strehe, Loka pri Žusmu

7200 € do 12000 €

Cena, Krovska dela za zeleno streho in zasaditev, 10x4m
Zelene strehe, Ribnica

3960 € do 6600 €

Cena, Izvedba zelene strehe na ravno betonsko streho, 20 m2
Zelene strehe, Škofije

2340 € do 3900 €

Cena, Zelena streha, cca. 12-15m2
Zelene strehe, Mislinja

1350 € do 2250 €

Cena, Zelena streha za čebelnjak, 25 m2
Zelene strehe, Črnomelj

2430 € do 4050 €

Cena, ozelenit ravno streho na AB ploščo nadstreška, 100 m2
Zelene strehe, Nova Gorica

117000 € do 195000 €

Cena, Ekstenzivna ozelenitev zelene strehe , 4 m x 5,5 m
Zelene strehe, Ljubljana - Šentvid

2880 € do 4800 €

Cena, Zeleno streho na konstrukcije za nadstrešek, 5 x 8 m
Zelene strehe, Šentjur

3600 € do 6000 €

Cena, izvedba ekstenzivne zelene strehe, 70 m2
Zelene strehe, Maribor

6300 € do 10500 €Poglej druge končane projekte in cene

Zelene strehe cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

137+ podjetij za Zelene strehe
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Zelene strehe?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane