Sanacija vlage v stanovanju, Cena, Ljubljana


Velikost projekta: 1

Datum projekta: 17.06.2022

Lokacija: Ljubljana, Osrednjeslovenska regija

Kategorija: Sanacija vlage

Želen začetek dela: do 1 meseca

Količina: 120cmx60cm

Več informacij:

  • Kakšen objekt je potrebno sanirati? V stanovanju notranja stena spalnice- blok
  • Je razlog za vlago počena cev, vdor vode ali vdor vlage čez stene in temelje? Vdor vlage skozi opecnato steno- predvidevam
  • Kakšne so posledice vlage, dvig parketa, plesen, odpadanje ometa? Vonj po vlagi v steni

Pozdravljeni.

Rada bi raziskala zadevo zakaj imam vonj po vlagi v steni. Živim v pritličju. Blok je star 50 let.
Kopalnico smo namensko renovirali ker sem mislila, da je moja kopalnica prejšnja bila dotrajana. Kopalnica je zdaj prenovljena.
Stvar je taka.
Moja kopalnica meji na spalnico. Stena kopalnice meji na spalnico. Tam ni vodovodnih inštalacij in jih tudi nikoli ni bilo. Tudi zdaj jih ni. Mojstra, ki sta renovirala kopalnico sta prenovo dobro opravila.
Ostaja pa vonj po vlagi v steni v spalnici ob stičišču s tlemi in steno kopalnice. Enak vonj je bil tudi pred prenovo. Stena na kopalnico sicer ni vlažna ni se tudi ne kaže kakšna plesen po vogalih. V spalnici so tla original kot je bilo prvotno položeno. Edino topli pod oziroma neke vrste linolej ali kakorkoli je v spalnici, kateri se mi zdi da ni zalepljen na tla.
V spalnici nismo imeli nikoli nobene poplave ali pa kakršnega razlitja vode. Odkar jaz živim tu-7 let ni bilo težav.
Zanima me s čim bi to lahko bilo povezano, mogoče kaj ne štima spodaj v kolesarnici na stropu, da potem nekje nek vonj po vlagi uhaja k meni v stičišče med kopalniško steno, ki meji na spalnico in tlemi.
Moja spalnica in kopalnica je nad kolesarnico.
Pri nas v bloku je v kolesarnici in kleti skozi celo leto toplo ker v teh prostorih potekajo pod stropi cevi za vročevod in gretje na plinovod.
Tam v tej steni ni nobenih cevi. Prej jih ni bilo in tudi zdaj jih ni. Razmišljala sem, če je mogoče kaj voda, ko je bila se banja, kaj že zamakala proti tlom. Škoda mi je edino, ko nisem bila med prenovo kopalnice več časa tu v stanovanju da bi znala takrat opredelit zadevo. Zdaj imam tuš kabino, ki stoji na tleh in na kanaleto. Kanaleta pa je speljana v wc odtok ki je oddaljen od te stene.
Vonj po vlagi v steni na spalnico se vonja nekje do višine 20cm nad tlemi v steni. Ni vidnih mokrih flekov niti plesni. Drugače je notranja stena. Živim v bloku v pritličju.


V spalnici imam samo posteljo 90x200 s posteljnim predalom in enim poličnim regalom.
S sliko sem želela samo pokazat kje je težava. Samo ta predel in nikjer drugje po sobi. Vonj sega nekje od tal pa do nekje 50cm nad tlemi v steni. Zadeva je moteča ker v sobi spita dva otroka. In se posledično temu razteza vonj po sobi. V belem kanalčku potekajo cevi od klime. Te cevi so nove in ne puščajo. Ker je bil vonj po vlagi v spodnjem predelu stene tudi predno sem dala montirat klimo in predno je bil kanalček od cevi od klime. Cevi od klime samo v kanalčka plastičnem potekajo. Klima je bila montirana aprila, vonj po vlagi v steni pa sem "zavohala" že februarja.

Levo od spalnice je kopalnica ki je bila prenovljena 1 mesec nazaj. Keramika je na novo položena do višine cca 195 cm na kopalniški steni. Za kopalnico je spalnica.
Imela sem tudi na ogledu gospoda ki je v bližini stičišča stene in tal nameril vlago 51%. Predvidevam oziroma vem ker se vonja, da na tem predelu v prvi sliki zgoraj, da od tam prihaja vonj.
Pred prenovo kopalnice je bila v kopalnici banja zadelana s keramiko ki je stala od zida do zida. Zdaj je tuš kabina s kanaleto.

Drugje po stanovanju je prisotnost vlage v mejah normale. Gospod ki je meril vlago v stanovanju mi je predlagal investicijo, ki je meni osebno predraga-neka napravica za razvlaževanje zidov preko dinamičnih magnetnih polj. Ni rekuperator.
Imam samo občutek da bi bilo potrebno samo sanirati tisti predel kjer je problem. Vse ostalo je ok v sobi.
Kako bi mi lahko kaj svetovali glede sanacije tega?

Lp

Andreja

Okvirna cena izvedbe: od 270€ do 450€
Preverite tudi: Sanacija vlage, cena
Primerni izvajalci za: Sanacija vlage, Ljubljana

Zainteresiranih izvajalcev: 1

Sanacija vlage, Cene podobnih projektov

27.03.2024

Sanacija stene zar... Ljubljana

25.03.2024

Sanacija plesni v ... Maribor

15.03.2024

Rezanje sten za vs... Ljubljana - Črnuče

04.03.2024

Ugotovitev vzroka ... Ljubljana

16.02.2024

Sanacija plesni in... Ljubljana

05.02.2024

Sanacija plesni v ... Ljubljana

01.02.2024

Sanacija vlage Straža pri Novem mestu

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane