Izvedba električnega priklopa stanovanjske hiše, Cena, Braslovče


Velikost projekta: 3

Datum projekta: 09.04.2018

Lokacija: Braslovče, Savinjska regija

Kategorija: Elektroinštalacije, Električar

Želen začetek dela: Takoj

Količina: 1x

Več informacij:


    Pozdravljeni!

    Stanovanjska hiša bo priključena na NN omrežje v transformatorski postaji TP PARIŽLJE PAPEŽ: 311, izvod I03: RAZDELILEC Rp-4. Izvod I03: Razdelilec Rp-4 je v TP varovan z varovalkami 80 A.

    Mesto priključitve je prostostoječa razdelilno merilna omarica RMO na parc. št. 538/478, k.o. Spodnje Gorče. V njej so zmontirani dovod, števec, varovalčno podnožje z varovalkami 3 x 20 A in rezervno varovalčno podnožje za dodatno merilno mesto. V RMO se dogradijo prenapetostni odvodniki in novo varovalčno podnožje, v katerega se vstavijo varovalke za omejitev električnega toka 3 x 35 A.

    Od mesta priključitve poteka kabel (E-AY2Y-J 4x 35RM+1,5 RE mm²) podzemno do prostostoječe priključno merilne omarice PS PMO, ki bo locirana na stalno dostopnem mestu na zemljišču v lasti investitorja, kjer bodo montirane naprave za merjenje električne energije in varovalke za omejitev električnega toka 3 x 25 A, kot je izdano Soglasje za priključitev št.: 1041997-O (Elektro Celje, d.d.).

    Predvideni zemeljski kabel do prostostoječe priključno merilne omarice (PS PMO) E-AY2Y-J 4x35 RM+1,5 RE mm², 1 kV bo položen v zemljo v skladu z Navodili za izbiro, polaganje in prevzem elektroenergetskih kablov nazivne napetosti 1-35 kV- izdelal EIMV Ljubljana, na globini 0,8 m v kabelskem jarku, katerega širina je 0,4 m in globina 0,9 m. V jarku se kabel položi na 10 cm debelo plast mivke ali presejane zemlje in pokrije z enako plastjo iste. Dno jarka je treba posebej uravnati in odstraniti vse ostre predmete, ki bi lahko poškodovali kabel.

    Na celotni trasi je kabel položen v Mapitel cevi  110 mm.

    Pri zasipavanju kabla je potrebno nad njim položiti še plastični opozorilni trak z vtisnjenim opozorilom »Pozor energetski kabel«. Opozorilni trak se položi 0,4 m nad kablom. Pri paralelnem polaganju kablov v isti jarek mora biti razdalja med njimi minimalno 7 cm (upoštevanje faktorja paralelnega polaganja). Traso kablovoda je potrebno označiti s stebrički za oznako energetskih kablov. Po položitvi je potrebno izdelati dejanski geodetski posnetek trase kabla in v skladu z določili o katastru komunalnih naprav urediti dokumentacijo o kablu.

    Objekt bo ozemljen s pomožnim ozemljilom. Kot zemnik bo uporabljen pocinkani valjanec FeZn 25 x 4 mm. V objektu bo izvedeno glavno izenačevanje potencialov. Inštalacija v objektu mora izpolnjevati pogoje za TN sistem napajanja.

    Glede na komunalno situacijo (risba E1 projekta) so na poteku dovodnega kabla križanja oz. približevanja voznim površinam.


    Potek kabla v cestnem telesu
    Pri poteku kabla v cestnem telesu je potrebno kabel položiti v kabelski kanalizaciji iz obbetonirane PVC cevi Ø110 mm. Višina nad zgornjim robom kabelske kanalizacije in niveleto ceste mora biti vsaj 0,9 m. Kjer bodo za križanje voznih površin potrebne dve oz. več cevi, jih je potrebno polagati s pomočjo ustreznih distančnikov.

    Projektantski popis se nahaja v prilogi.
    Lep pozdrav.

    Damjan

    Okvirna cena izvedbe: od 4050€ do 6750€
    Preverite tudi: Elektroinštalacije, Električar, cena
    Primerni izvajalci za: Elektroinštalacije, Električar, Braslovče

    Zainteresiranih izvajalcev: 5+

    Elektroinštalacije, Električar, Cene podobnih projektov

    26.03.2024

    Elektroinštalacije... Maribor

    22.03.2024

    Električna povezav... Celje

    22.03.2024

    Popravilo luči Ljubljana

    20.03.2024

    Menjava stikala in... Ljubljana

    19.03.2024

    Priprava za sončno... Visoko

    14.03.2024

    Montaža in priklop... Ljubljana

    08.03.2024

    Napeljava elektrik... Koper

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane