Za področje

    ALU OKNA: CENA IN NASVETI

    Članek je koristil že 4203+ uporabnikom
    Zagotovo ste se ali pa se še boste spraševali, kakšen material stavbnega pohištva, oken izbrati. Na voljo imamo kar nekaj odličnih in dolgoročno trajnih materialov. Mednje zagotovo sodi tudi aluminij. Aluminij je v primerjavi z lesom in PVC-jem odpornejši material, ki je trden in odlično kljubuje temperaturnim spremembam.
    Strokovni članek 4203
    Aluminjasta okna lahko brez tezav umestite nad kuhinjsko korito, ker so zaščitena in korozijsko odporna.
    Imamo kar 406 izvajalcev za področje Aluminijasta okna:

    1. ZAKAJ MORAJO BITI VAŠA NOVA OKNA ALUMINIJASTA?

    Ne glede na vse, aluminijasta okna dosegajo enako ali celo višjo stopnjo izolativnosti kot širše uporabljena PVC ali lesena okna. V kolikor je v aluminijaste okvirje dodan še dodaten izolacijski material pa zagotavljajo izjemno toplotno in zvočno izolativnost.
    Če imate velike okenske odprtine, so za vgradnjo najbolj primerna aluminijasta okna, ker so stabilna in trdna. O veliki nosilnosti aluminijastih okvirjev pričajo tudi steklene fasade, ki so obešene na aluminijaste profile. Aluminijasto stavbno pohištvo tudi odlično kljubuje vlomilcem, vodi in ognju.

    2. KDAJ VGRADITI ALUMINIJASTA OKNA?

    Okna iz aluminija so enostavna za vzdrževanje. Primerna so tako za vgradnjo v novogradnje kot tudi v starejše objekte, ki jih prenavljamo ali zgolj menjujemo stavbno pohištvo. Pozitivna lastnost aluminijastih oken je tudi njihova možnost oblikovanja in prilagajanja barvam fasade. V primerjavi z lesenimi okni jih je enostavneje vzdrževati.
    Ker aluminijasti okvirji oken zaradi svoje trdnosti omogočajo premagovanje večjih okenskih odprtin so idealna rešitev v modernejših poslovnih stavbah, kot tudi v družinskih hišah z velikimi panoramskimi stenami.

    3. CENA ALUMINIJASTIH OKEN?

    Aluminijasto stavbno pohištvo ne spada med cenovno najbolj ugodno. Zavedati se morate, da je za odlične lastnosti, ki jih ponujajo okna z aluminijastimi okvirji, potrebno odšteti kakšen euro več. V kolikor želite poceni in ne ravno ekološko rešitev so za vas primernejša okna iz PVC-ja.

    Cena aluminijastih oken se giblje od 150€/m2 do 500€/m2, odvisna je od izbire zasteklitve (dvo ali troslojna zasteklitev, selektivni premazi) in načina odpiranja oken (fiksno odpiranje, krilno odpiranje ali drsno odpiranje).

     

    Profili aluminjastih oken so kos premagovanju zelo velikih razponov.
    Profili aluminjastih oken so kos premagovanju zelo velikih razponov.


    Strokovni članek 4203
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Aluminijasta okna?

    Imamo kar 406 izvajalcev za področje Aluminijasta okna:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 406 izvajalcev za področje Aluminijasta okna
    10
    18

    MBA Oberžan , d.o.o.

    24. junija 78 78
    9.2
    0

    TERMODOM, d.o.o.


    9.7
    1

    Montaža, Anže Mlakar s.p.


    10
    6

    MARJAN OMANOVIČ S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane