Za področje

  Idealna višina za barski stol

  Članek je koristil že 8755+ uporabnikom
  Zagotovo veste, da med barske stole uvrščamo stole, ki imajo sedišče višje od klasičnih jedilniških stolov. Prav je, da se zavedamo, da ni kakršnakoli višina barskega stola primerna prav za vse funkcije. O njihovi udobnosti glede na višino, boste kot uporabniki zagotovo povedali kakšno pozitivno in negativno lastnost.
  Trendi, dizajn 8755
  barski stol naslovnica
  Imamo kar 1219 izvajalcev za področje Kuhinje:

  1. Barski stol: višina sedišča se mora prilagoditi višini pulta

  Barski stoli niso namenjeni zgolj posedanju v barih, od koder izvira njihovo ime. Vse pogosteje se znajdejo v interierjih stanovanjskih objektov. Običajno se uporabljajo za sedenje ob kuhinjskem pultu, kjer lahko pojemo hiter, manjši obrok, kot je npr. zajtrk. Zaradi tega se morajo prilagoditi višini kuhinjskega pulta, ki je po standardu visok med 90in 92 cm, nekateri starejši kuhinjski pulti pa so običajno nižji in visoki od 86 do 88 cm. Barski stol se mora s svojo višino prilagoditi višini kuhinjskega pulta, zato da lahko na njih udobno sedimo in jemo. A brez skrbi, vse trgovine s pohištvom se tega zavedajo, zato so vsi industrijsko izdelani barski stoli primerne višine. Ta podatek je pomemben predvsem, če želimo barski stol izdelati po naročilu ali celo sami.

  Kreativne izbire barskih stolov za kuhinje si poglejte v rubriki inspiracij.

  Barski stol
  Idealna višina barskega stola je 66 centimetrov, če je kuhinjski pult standardne višine 90-92 cm.

  2. Kako visok mora biti barski stol?

  2.1 Fiksni barski stol

  Običajna višina sedišča barskega stola v barih je 76 cm, v stanovanjih pa 66 cm. Do razlike 10 cm pride zato, ker so barski pulti običajno vsak 10 cm višji od kuhinjskih pultov. Za primerjavo naj navedemo, da je navaden jedilniški stol visok približno 43 cm. Obstajajo tudi barski stoli z višjimi sedišči, ki se uporabljajo za sedenje ob visokih barskih mizah (predvsem v lokalih, redkeje v zasebnih domovih). Sedišča teh stolov so visoka pribl. 90 cm.

  2.2 Nastavljiv barski stol

  Alternativa fiksnemu barskemu stolu je barski stol z nastavljivo višino. Če niste prepričani, ali je višina nekega barskega stola primerna za vaš kuhinjski pult, lahko izberete barski stol z nastavljivo višino in se izognite dilemi glede višine in morebitni napačni izbiri. Cena mehanizma z nastavljivo višino je povsem primerljiva s fiksnimi barskimi stoli.

  3. Namestitev barskega stola

  3.1 Fiksna pritrditev v tla

  V preteklosti se je barske pogosto fiksno pritrjevalo v tla. Dolgoročno se je ta način montaže izkazal za problematičnega, ker je oteževal gibanje in čiščenje. Zato je bila kasneje vzpostavljena tudi fiksna montaža z možnim premikanjem naprej in nazaj, ki je privlačna v komercialne namene, saj stola ni mogoče ukrasti ali uporabiti kot orožje v fizičnih napadih. Vse fiksne namestitve barskih stolov zahtevajo posege v talne obloge.

  3.2 Premični barski stol - idealen za vaše stanovanje

  Zgoraj opisana fiksna pritrditev barskega stola je manj uporabna v zasebnih domovih, kjer kraja stola ne predstavlja problema, želimo pa si čim lepši in lažji stol, ki ga lahko umaknemo iz prostora, odstranimo ali zamenjamo. V domovih se zato uporabljajo premični barski stoli, ki z nobenim delom niso pritrjeni na tla. Takšni barski stoli ne zahtevajo sprememb ali obnove talne obloge.

  Barski stol: višina
  Barski stoli so na voljo v različnih materialih in stilih.

  4. Kakšno širino in globino mora imeti barski stol?

  Pred nakupom barskega stola je treba poleg njegove višine vedeti tudi njegovo širino in globino. Širina je pomemben element, ki nam bo povedal, koliko barskih stolov lahko neovirano postavimo ob kuhinjski pult ali ob točilni pult v baru. Globina je standardna in običajno meri med 30 in 40 cm, standardne širine pa ni in lahko precej variira od proizvajalca in modela stola.

  Minimalna širina za udobno sedenje ne sme biti manjša od 40 cm.

  5. Cena za barski stol

  Za barski stol boste odšteli med 40 in 400 evrov. Tako velik razpon cene gre pripisati različnim možnostim oblikovanja in kakovosti materialov - pravo usnje bo precej prispevalo k višji ceni, medtem ko bo umetno usnje precej cenejše.

  Trendi, dizajn 8755
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 1219 izvajalcev za področje Kuhinje:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1219 izvajalcev za področje Kuhinje:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene
  Brez provizij
  Imamo kar 1219 izvajalcev za področje Kuhinje
  10
  11

  Hišnik Matjaž vzdrževanje objektov Matjaž Knez s.p.


  8.9
  0

  MIZARSTVO ALEKSANDER PERIC S.P.


  10
  2

  MIZARSTVO HAFNER, mizarske storitve d.o.o.


  9.5
  2

  BULOVEC BLAŽ S.P.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje KUHINJE?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane