Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Gradbeni inženiring

    Članek je koristil že 1734+ uporabnikom
    Nove zahteve, novi trendi in posledično tudi nekateri dokaj novi izrazi. Med drugim tudi besedna zveza gradbeni inženiring. Gradbeni inženiring združuje vse storitve, ki obsegajo vse gradbene faze, od načrtovanja do končne predaje objekta njegovim uporabnikom.
    Strokovni članek 1734
    Gradbeni inženiring zavzema vse od ideje do izvedbe.
    Imamo kar 194 izvajalcev za področje Gradbeni inženiring:

    1. Kaj vse združuje gradbeni inženiring?

    Gradbeni inženiring združuje celovit pristop k izvedbi investicij na področju gradnje in združuje tri faze:

    • FAZO PRIPRAVE PROJEKTOV

    • FAZA PRIPRAV NA IZVEDBO 

    • FAZA IZVEDBE PROJEKTOV 

    Izvajalec gradbenega inženiringa mora strokovno in odgovorno pristopati k projektom. Dobro je, da izberemo izvajalca gradbenega inženiringa, ki bo prisluhnil našim željam in potrebam. Predvsem pa, da bo zahteval kvalitetno opravljeno delo od podizvajalcev. 

    2. Faza priprave projektov

    V FAZO PRIPRAVE PROJEKTOV spadajo študije, ki jih izvajamo pred pričetkom samega načrtovanja (analiziranje območja, upoštevanje faktorjev, ki vplivajo na lokacijo…). Še pred idejno zasnovo objekta, je potrebno jasno opredeliti finančne izdatke, ki jih nameravamo nameniti za gradnjo, šele nato lahko začnemo načrtovati objekt. V času načrtovanja idejne zasnove mora investitor projektantu zaupati svoje želje in potrebe, ki jih je potrebno upoštevati in umestiti v objekt.

    3. Faza priprav na izvedbo

    FAZA PRIPRAV NA IZVEDBO zavzema projekt DGD, iskanje potrebnih mnenj za pridobitev gradbenega dovoljenja, in projekt za izvedbo PZI. Ta del priprav na samo gradnjo je zelo ključen, ker v njem iščemo izvajalce, organiziramo potek del na gradbišču. Snujemo časovnico gradnje. Ključno v tej fazi je pridobitev gradbenega dovoljenja in podpis pogodb z izvajalci za začetek gradnje. Zavedati se je potrebno, da je čas denar, prav zato je pomembno, da jasno preučimo časovnico in kar se da natančno tempiramo gradnjo objekta.

    4. Faza izvedbe projektov

    V FAZI IZVEDBE PROJEKTOV stvari, ki so bile do sedaj na papirju prelevimo v realnost. Začnejo se gradbena dela. Najprej se prične z izkopi, v primeru rekonstrukcije/prenove pa z rušitvijo obstoječega stanja. V kasnejši fazi se začnejo postavljati temelji in stene, strojne, elektro in vodovodne instalacije. V tem delu se objekt iz nič pretvori v dom. Gradbeni inženiring v tem procesu poleg organizacije del, prevzame nadzor nad posameznimi izvajalci. Prav tako je potrebno, da ob predaji objekta končnemu uporabniku predate tudi končno poročilo in zaprosite za uporabno dovoljenje. 

    5. Cena gradbenega inženiringa

    Cena gradbenega inženiringa je odvisna od dela, ki ga odgovorni opravi za posamezen projekt in velikosti projekta. Običajno bomo za gradbeni inženiring povprečne stanovanjske hiše, od začetka načrtovanja do predaje objekta končnim uporabnikom, odšteli približno 15 000€.

    Nadzor gradnje je tudi del gradbenega inženiringa.
    Nadzor gradnje je tudi del gradbenega inženiringa.


    Strokovni članek 1734
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Gradbeni inženiring?

    Imamo kar 194 izvajalcev za področje Gradbeni inženiring:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 194 izvajalcev za področje Gradbeni inženiring
    8.9
    2

    KKP d.o.o.


    10
    1

    Gradbeništvo Skuk Klavdij s.p., inženiring


    8.9
    0

    MADERA, družba za grajenje bivalnih objektov, d.o.o.


    10
    1

    GRADBENI INŽENIRING DOM, projektiranje, izvajanje in nadzor, Dominik Pintarič s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane