Za področje

    Velux delavnica za arhitekte - ReThink Daylight

    Članek je koristil že 2054+ uporabnikom
    Dnevna svetloba je ena izmed najpomembnejših lastnosti našega planeta, saj nam omogoča prepoznavanje oblik, barv in prostorov. Je vir energije za vsa živa bitja in nujna spodbuda za delovanje našega organizma. Ker preživimo do 90% našega časa v zaprtih prostorih, je zagotavljanje optimalne ravni dnevne svetlobe v stavbah ključnega pomena. ReThink Daylight je delavnica o naravni svetlobi in priložnost za premišljevanje, eksperimentiranje ter izvajanje simulacij z njo.
    Dogodek 2054
    Zagotavljanje optimalne ravni dnevne svetlobe v stavbah je ključnega pomena

    1. Zakaj sodelovati?

    Delavnica vam bo odprla nove poglede na uporabo dnevne svetlobe v arhitekturi ter pripeljala do novih razmišljanj pri načrtovanju z naravno svetlobo.

    Na dvodnevnem druženju boste izvedeli, kakšne vrste svetlobe poznamo (direktna, drseča, koncentrirana,...), kako jih zasnovati in kakšne učinke z njimi dosežemo. Izkoristili boste lahko različna orodja in metode, s katerimi boste eksperimentirali s svetlobo na lastnem projektu, ki ga boste prinesli s seboj in učinke preverjali v simulatorju dnevne svetlobe.

    ReThink Daylight je priložnost za srečevanje arhitektov, ki imajo strast do naravne svetlobe. To je prostor za pridobivanje izkušenj, za razpravo in za učenje, kako uporabljati dnevno svetlobo v vseh vrstah zgradb in jo obravnavati kot pravi gradbeni material, ki je bistvenega pomena v arhitekturi, a hkrati brezplačen.

    Delavnica je priložnost za delo na lastnem projektu, v spodbudnem okolju in ob podpori izkušenih mentorjev, tako da se boste lahko vrnili domov s konkretnimi rezultati in rešitvami.

    Dnevna svetloba je lepota s tržno vrednostjo; je ključnega pomena pri opredeljevanju in dojemanju prostora, je udobje in dobro (psihofizično) počutje.

    2. Termini delavnice

    Delavnica poteka na Smrekarjevi domačiji v Prestranku pri Postojni, kjer je urejeno za delo in bivanje v času delavnice, od 28.3. - 29.3.2019.

    Dogodek 2054
    Avtor: VELUX Slovenija d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Strešna okna?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane