Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Furnir za notranja vrata

    Članek je koristil že 5672+ uporabnikom
    Pogost material, iz katerega so krila notranjih vrat v bivalnih in delovnih prostorih, je zagotovo furnir. Furnir je naravni material, les, ki je luščen, rezan ali žagan iz različne hlodovine debeline od 1-2,5 mm. Furnir uporabljamo za oplemenitenje raznih plošč. Plošče, ki so oplemenitene s furnirjem imajo naraven videz naravnega lesa in so vsaka po svoje unikat.
    Strokovni članek 5672
    Vratno krilo iz kombinacije furnirja in stekla
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    1. ZAKAJ IZBRATI FURNIRANA NOTRANJA VRATA?

    Notranja vrata, ki so oplemenitena s furnirjem, so vizualno enaka masivnim vratom. Njihova velika prednost pred masivnimi vrati je zagotovo njihova teža, saj so bistveno lažja in cenovno dostopnejša, kot običajna masivna vrata. Vizualno so bolj dovršena kot vrata, ki imajo vratno krilo obloženo s CPL-jem. Med uporabniki so furnirana vrata zelo priljubljena, ker imajo enoten strukturen izgled. 

    2. IZGLED VRATNIH KRIL IZ FURNIRJA

    Kakšen tip furnirja boste izbrali za vaša vratna krila je popolnoma vaša odločitev. Izbirate lahko med najrazličnejšimi tipi lesa. Ker je furnir tanek, posebne vloge pri trdoti vratnega krila nikakor ne igra vrsta lesa, ampak sredica vratnega krila. Vratna krila imajo običajno furnir položen na ultra les. Tako zasnovana vrata so primerna za najrazličnejše prostore, tako v novogradnjah, kot tudi pri prenovi starejših objektov. 

    Na kakšen način bo položen furnir po vratih - vertikalno ali horizontalno, se odločamo na podlagi naših želja v zvezi z izgledom notranjih vrat. V kolikor želimo poudariti višino vrat, je vsekakor primerno uporabiti vertikalno postavitev furnirja, ki bo nakazovala, kako raste drevo iz zemlje navzgor. V kolikor nam je pomembno poudariti širino vrat, pa izberemo horizontalno lepljen furnir. 

    3. IZVEDBE FURNIRANIH NOTRANJIH VRAT

    V vrata iz furnirja je mogoče aplicirati veliko različnih dodatkov. Za popestritev izgleda notranjih furniranih vrat lahko v vratno krilo namestimo inox in aluminijaste vstavke ali pa se odločimo za odprtino v vratih iz stekla. Na takšna vrata lahko pritrdimo kakršno koli kljuko, ki je primerna za notranja vrata s klasičnim odpiranjem.

    4. CENA FURNIRANIH NOTRANJIH VRAT

    Cene notranjih furniranih vrat se razlikujejo od teksture furnirja, dimenzij vratnega krila, vrste podbojev in pripadajočega okovja. Okvirna cena za notranja furnirana vrata, klasične dimenzije, skupaj s podboji, okovjem in montažo, se giblje med 250 in 300€/kos.

    Klasično vratno krilo iz furnirja
    Klasično vratno krilo iz furnirja


    Strokovni članek 5672
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranja vrata?

    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata
    8.6
    0

    Simer plus proizvodnja d.o.o.


    9.2
    1

    Montaža pohištva, FER-MONTAŽA Jan Ferencek s.p.


    10
    1

    MIZAR STUPICA, PRIMOŽ STUPICA S.P.


    10
    4

    STEKLAR OMAHEN steklarska dejavnost, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane