Za področje

    Masivna lesena vrata

    Članek je koristil že 6479+ uporabnikom
    Les in masiva predstavljata domačnost v prostoru. Vzorec lesa je unikaten, njegov izgled pa vedno privlačen. Skozi čas se les spreminja in pridobiva na svoji plemenitosti. Izgled in teksturo lesa za vaša vrata prilagajajte stilu interierja vaših bivalnih površin. Hrast in oreh veljata za mogočen, dokaj temen in trd les, smreka po drugi strani velja za svetel les. Na izbiro imamo več izbir obdelave vidnega dela vratnega krila. Med njimi je zagotovo zelo priljubljena krtačena in oljena površina, ki ni ravno gladka, primerna je za razne kleti, družabne prostore in zunanja vrata. Gladke oljene ali lakirane površine pa so primerne za izvedbo notranjih vrat, ki med seboj ločujejo različne prostore.
    Strokovni članek 6479
    masiva lesena vrata
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    1. Masivna lesena vrata

    1.1 Kako so izdelana masivna lesena vrata?

    Masivna lesena vrata so vrata, izdelana iz masivnega lesa. Postopek izdelve je isti, ne glede na to ali gre za masivna vhodna vrata ali notranja vrata. Masivni les je najboljši les, ki se uporblja za izdelavo zelo finih mizarskih izdelkov. Masivna lesena vrt se od običajnih precej razlikujejo. Običajna lesena vrata pravzaprav sploh niso "lesena", saj je njihova sredica narejena iz iverala ali celo kartonastega "satja", podkonstrukcija pa je nato oblečena v zaključno plast furnirja (lesa). Lesena masivna vrata pa so narejen iz medseboj zlepljenih masivnih desk, kar pomeni, da niso le oblečena v tanko zaključno plast furnirja, pač pa so dejansko lesena po celotnem prerezu vrat. 

    1.1 Zakaj izbrati masivna lesena vrata?

    Les prinaša v prostor svoj čar in nas opominja, kaj vse nam lahko preda narava. Kljub svoji teži se lesena masivna vrata zapirajo nežno in tiho. Ena izmed velikih prednosti masivnih vrat je zagotovo njihova vsestranska izvedba. Iz masivnega lesa lažje oblikujemo rustikalna vrata, razni vzorčki, ki so idealni za ustvarjanje vintage stila v prostoru so prvotno namenjeni izvedbi v pravem lesu. Masivna lesena vrata so idealna za ustvarjanje modernega izgleda. Ker je les odličen absorbator zvoka in preprečuje njegov odmev so idealna izbira za prostore v katerih ni veliko pohištva. Masivna lesena vrata so vsekakor obstojnejša in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Masivna lesena vrata so tretirana kot luksuz, zato bodo v vaš dom vnesle avtorske in unikatne detajle. 

    Masivna lesena vrata
    Iz lesa so smo masivna lesena vrata. Običajna lesena vrata niso "lesena", saj je njihova sredica narejena iz iverala ali kartonastega "satja", oblečenega v zaključno plast furnirja (lesa). 

    2. Masivna vhodna vrata

    Lesena masivna vhodna vrata so dobra izbira, predvsem pa bodo na vaši hiši pustila poseben pečat. Masivna vhodna vrata dosegajo vse zahtevane faktorje varnosti, njihova slabost pa je ta, da so gorljiva. Poleg tega so masivna vhodna vrata precej dražja od standardnih. 

    3. Masivna lesena vrata in negativne lastnosti

    Ena izmed večjih negativnih lastnosti masivnih vrat je zagotovo njihova teža. Masivna lesena vrata, katerih celo vratno krilo je iz pravega lesa, je v primerjavi z običajnimi precej težko. V primeru, da les pred vgradnjo vrat ni bil pravilno vzdrževan in sušen, se lahko pojavijo težave z zvijanjem vrat. Za preprečevanje takšnih neljubih težav se vrata izdeluje v večini iz lepljenega masivnega lesa, ki zagotavlja njihovo fizikalno nepoškodovanost tudi po dolgoletni uporabi. Negativna lastnost lesenih masivnih vrat je tudi njihova cena, ki je v povprečju za 30-40% višja od klasičnih notranjih vrat. Masivna vhodna vrata so prav tako dražja od standradnih vhodnih vrat.

    Masivna vhodna vrata
    Masivna vhodna vrata bodo vaši hiši dala piko na i.

    4. Cena za masivna lesena vrata

    Ko kupujemo masivna notranja vrata, moramo njihovo ceno vzeti v zakup. Zagotovo so med dražjimi. Njihovo ceno narekuje tudi izvedbena zahtevnost vratnega krila. V primerjavi z drugimi notranjimi vrati so masivna vrata vsaj  30 % dražja. Za masivna lesena notranja vrata, skupaj s podboji in okovjem, boste odšteli približno 450€/kos. Okvirna cena za lesena masivna vhodna vrata pa se giblje od 1200€ naprej.

    Notranja lesena masivna vrata
    Notranja masivna lesena vrata pričarajo prav posebno vzdušje.

     

    Strokovni članek 6479
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranja vrata?

    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata
    8.9
    0

    JK MIZARSTVO JANKO KOŠEC S.P.


    10
    6

    Dejan Jazbec s.p.


    10
    5

    LES TRADE MIZARSTVO SREČO LIPOVŠEK s.p.


    10
    5

    MIHEC ŽIŠT S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane