Za področje

    Mini montažne hiše: cena mini hiške

    Članek je koristil že 15313+ uporabnikom
    Mini montažne hiše so zelo praktična izbira tudi, kadar potrebujemo manjšo kvadraturo bivanja. Že v velikosti mini hiške, ki meri cca. 30 m2, lahko dobimo funkcionalen bivalni studio za različne namene. Kako je torej z gradnjo mini montažne hiše malih kvadratur in kakšna je cena?
    Trendi, dizajn 15313
    Zunanjost hiše je iz naravnih materialov
    Imamo kar 698 izvajalcev za področje Arhitekti, arhitektura:

    1. Mini montažne hiše

    Posebej tam, kjer ne potrebujemo veliko prostora za bivanje, je odločitev za mini montažne hiše dobra izbira. Ne samo, da nam bo zaradi mini hiše ostalo več dragocenega zemljišča, veliko bomo prihranili tudi pri investiciji, vsak dodatni kvadratni meter standardne gradnje namreč znaša okrog 1.400 - 1.500 EUR.
    Mini montažne hiše imajo vse potrebne prostore in vso opremo, ki jo najdemo pri večjih hišah. Imajo spalnico, ki meri 10 m2, bivalni prostor, ki skupaj z jedilnico in majhno kuhinjo meri 20 m2. Mini hiše imajo tudi 10 m2, namenjenih kopalnici in shranjevalnemu prostoru. Skupaj merijo torej cca. 40 m2 površine, ki lahko zadovolji osnovne potrebe po bivanju.

    Ponudniki mini montažne hiše navadno nimajo med standardno ponudbo, tako da boste morali nekaj denarja doplačati za idejni načrt (IDP). Nasploh morajo biti mini hiše skrajno dobro premišljene in kvalitetno tlorisno zasnovane, saj je prostora tako malo, da dobesedno šteje vsak kvadratni meter. Pomoč arhitekta zato ne bo odveč. Nikakor ne pozabite, da tudi za mini hiše potrebujete gradbeno dovoljenje ter izvedbo temeljne plošče s priključki, kar vas skupaj stane do 250 EUR/m2 tlorisne površine.

    1.1 Mini montažne hiše kot prizidek

    Mini montažne hiše so dobra izbira, kadar bi radi dozidali ali prizidali obstoječo hišo. Z minimalnim gradbenim posegom lahko hitro dodate dnevni prostor ali celotno bivalno krilo. Pozorni bodite le na dovoljeni faktor pozidanosti in pravilno spajanje novega in starega objekta, posebej pri temeljih. V nasprotnem lahko pride do toplotnih mostov zaradi nepravilnih detajlov mini hiše, kar bo močno vplivalo na stroške in vašo kvaliteto življenja. 

    1.2 Vikend mini hiške

    Mini montažne hiše so odlična rešitev predvsem za vikend in kratkotrajno bivanje. Naj bo to lokacija v gorah ali na morju, z montažno gradnjo boste hitro prišli do udobne rešitve, ki bo hitro izvedena. Na vlažnih lokacijah je nujno le, da se zelo dobro izvede temeljenje, stik z zemljino pa mora biti betonski in ustrezno izoliran. Ne pozabite, da potrebujejo mini hiše isto pozornost pri načrtovanju oz. pripravi načrtov, detajlov in izvedbe gradbenih del, če želite, da dolgo služijo svojemu namenu. 

    2. Primeri mini hiše

    2.1 Escher mini hiše

    Escher mini hiša je prilagojena za popolno življenje treh družinskih članov. S svojim dovršenim dizajnom in privlačnim izgledom zadovolji še tako zahtevne uporabnike. Z njo lahko potujete in si vsakodnevno privoščite zajtrk na novi lokaciji. Izbira naravnih materialov in nevpadljivih barv poskrbi, da objekt odlično sovpada v naravno okolje. 

    2.2 Oprema mini montažne hiše

    V mini potovalni hišici najdete praktično vse, kar potrebujete: od kuhinje, jedilnice, do prostora za druženje, spalnice in kopalnice. Spalnica mini montažne hiše se nahaja v vrhnjem delu objekta. Tla kuhinje so dvignjena, zato se v njih skriva jedilna miza. Družabni prostor mini montažne hiše je v enem trenutku lahko jedilnica, spet drugič dnevna soba. Iz družabnega prostora se odpira veliko okno, ki deluje kot podaljšek zunanje dnevne sobe. 

    Escher mini montažne hiše so primerne za družinska potepanja, saj v njih najdete praktično vse, kar potrebujete za življenje. Kuhinja in kopalnica sta popolnoma opremljeni z vsemi pripomočki, ki nam olajšajo življenje. V potujoči hiši najdemo dovolj shranjevalnih površin, v katere lahko brez težav shranimo obleke, hrano in ostale predmete, ki jih potrebujemo za večtedensko bivanje na prostem. 

    S svojo udobnostjo in praktičnostjo nas Escher potujoče mini hiše naravnost navdušijo. Objekt je zanimiv, ker s svojim osrednjim delom, družabnim prostorom, ustvarja občutek prosojnosti. Z gotovostjo lahko trdimo, da so odprtine mini montažne hiše postavljene na pravih mestih, ki nam omogočajo neposreden stik z zunanjim okoljem. V poletnih mesecih je objekt kot nalašč za izhodiščno točko druženja. Okrog njega lahko snujemo številne prostočasne delavnice, lahko nam služi tudi kot kuhinja na prostem. 

    3. Mini montažne hiše - cena na m2

    Kvadratni meter mini montažne hiše se giblje nekje okorg 1200 EUR. Cena zna koga presenetiit, vendar pa nasplošno velja pravilo, da manjše hiše na kvadratni meter ne stanejo toliko manj od večjih, saj izvajalce in ponudnike izdelkov zaradi izjemno majhne kvadrature ni mogoče zaprositi za nobene popuste. Prav tako je procent investicije, namenjen arhitekturnemu projektiranju mini hiše nekoliko večji. Vseeno pa se je treba zavedati, da so mini montažne hiše neprimerno cenejše od navadnih, saj so vsaj 3x manjše, kar se občutno pozna na našem finančnem proračunu.

    Bogato opremljeno kuhinjo dopolnjuje postelja z dvižnim dnom
    Bogato opremljeno kuhinjo dopolnjuje postelja z dvižnim dnom


    Pogled iz spalnice proti osrednjemu bivalnemu prostoru
    Pogled iz spalnice proti osrednjemu bivalnemu prostoru


    Trendi, dizajn 15313
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    arhitektura, ideje in inspiracije

    1
    5
    1
    1
    3
    2
    3
    2
    3
    1
    1
    1
    1
    1
    2
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Arhitekti, arhitektura?

    Imamo kar 698 izvajalcev za področje Arhitekti, arhitektura:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 698 izvajalcev za področje Arhitekti, arhitektura
    9.3
    0

    BIRO ŽVEPLAN, inženiring, projektiva, nadzor, trgovina in storitve, d.o.o.


    10
    1

    Coinhab d.o.o.


    10
    0

    MODERNA, d.o.o.


    8.7
    0

    ATELJE HOČEVAR d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane