Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Lesene stenske in talne obloge

    Članek je koristil že 4588+ uporabnikom
    Lesene stenske in talne obloge so postale sinonim za estetsko dovršenost in trajnost v sodobnih domovih. Naravna lepota in raznolikost lesa omogočata prilagajanje vsakemu prostoru in osebnim preferencam uporabnika. Raziskali smo kakšne prednosti prinašajo lesene obloge in katere vrste poznamo. Preverili smo kako poteka vzdrževanje lesene stenske obloge, lesene talne obloge ter lesene stropne obloge. Prepričali smo se, da so lesene obloge postale nepogrešljiv element sodobnega oblikovanja domov.
    Strokovni članek 4588
    lesene stenske obloge masivni paneli
    Imamo kar 513 izvajalcev za področje Lesene obloge:

    1. Lesene stenske obloge - prednosti

    Lesene stenske obloge ne dodajo le estetske vrednosti vašemu domu, temveč nudijo tudi številne prednosti.

    1.1 Lesene stenske obloge kot izolacija

    Ena izmed njih je toplotna izolacija. Lesene stenske obloge na naraven način ohranjajo temperaturo prostora in zmanjšujejo stroške ogrevanja ali hlajenja. Poleg tega lesene stenske obloge absorbirajo zvok, kar omogoča bolj tih in udoben ambient.

    1.2 Lesene stenske obloge kot dekorativni element

    Poleg funkcionalnih prednosti nudijo lesene stenske obloge tudi raznolikost v dizajnu. Na voljo so v različnih vrstah lesa, od svetlečega javorja do toplega oreha, kar omogoča prilagajanje videza prostora glede na vaše osebne preference in stil.

    2. Različne lesene stenske obloge

    2.1 Paneli iz masivnega lesa

    Paneli iz masivnega lesa so klasična izbira, ki prinaša v prostor toplino in avtentičnost. Ti paneli so izdelani iz masivnega lesa z naravno strukturo in vzorcem lesa. Ta vrsta stenske obloge je trajna in odporna na obrabo.

    lesene-stenske obloge-furnirane obloge.jpg
    Lesene stenske in talne obloge so več kot le dekoracija; predstavljajo naložbo v kvaliteto bivanja.

    2.2 Furnirane lesene stenske obloge

    To so plošče iz mletega lesa (iverka, mediapan), ki imajo na zunanjih površinah tanek sloj pravega lesa. Furnirane lesene stenske obloge omogočajo večjo fleksibilnost pri oblikovanju obenem pa porabo manjših količin lesa pri tem, da zunanji videz ohranja naravno lepoto lesa. Furnir je na voljo v različnih vzorcih in barvah.

    3. Lesene talne obloge - prednosti

    Lesene talne obloge prav tako ponujajo številne prednosti. Eden od ključnih je trpežnost. Kvalitetne lesene talne obloge lahko ob pravilnem vzdrževanju zdržijo več desetletij. Les je naravni material, ki s časom postaja lepši, zato lahko lesene talne obloge ohranijo svojo privlačnost tudi po letih uporabe. Poleg tega so lesene talne obloge ekološka izbira, saj so iz obnovljivega naravnega vira. V primerjavi s sintetičnimi materiali so lesene talne obloge bolj prijazne do okolja in prispevajo k zmanjšanju ogljičnega odtisa vašega doma.

    4. Različne lesene talne obloge

    4.1 Masivni parket in ladijski pod

    Masivne lesene plošče so izdelane iz enega kosa lesa in so odporne na obrabo. Te talne obloge so primerne za večje površine in prinašajo klasičen in naraven videz v prostor.

    4.2 Lamelni parket

    Lamelni parket je sestavljen iz manjših lamel masivnega lesa, običajno v obliki kvadratnih ploščic. Omogoča raznolike vzorce in oblike ter je primeren za različne stile notranje opreme.

    4.3 Gotovi parket

    Lamelni parket je sestavljen iz več plasti lesa, kar povečuje stabilnost lesa in odpornost na vlago. Ta vrsta talne obloge je med drugim primerna tudi za prostore, kjer je prisotno večje nihanje vlažnosti, kot sta kopalnica in kuhinja.

    lesene-talne-obloge-parket-ladijski-pod.jpg
    Les je naravni material, ki s časom postaja lepši, zato lahko lesene talne obloge ohranijo svojo privlačnost tudi po letih uporabe.

    5.Kako pravilno vzdrževati lesene stenske in talne obloge?

    Da bi ohranili lepoto in funkcionalnost lesenih stenskih in talnih oblog, je ključno njihovo redno vzdrževanje. To vključuje redno čiščenje, uporabo zaščitnih premazov in preprečevanje stika z vodo, ki lahko poškoduje les. Uporaba preprog in filcov pod stoli lahko pomembno zmanjša obrabo in poškodovanje lesenih tal.

    6. Trendi

    V svetu notranjega oblikovanja so lesene stenske in talne obloge vse bolj priljubljene, saj oblikovalcem omogočajo ustvarjanje edinstvenih in izrazitih ambientov. Trendi v uporabi lesenih oblog se nenehno spreminjajo, a nekateri klasični in trajnostni koncepti ostajajo stalnica. Na primer, kombiniranje različnih vrst lesa v istem prostoru postaja vse bolj priljubljeno, saj ustvarja zanimive kontraste in poudarja raznolikost lesa.

    Zanimiva je tudi kombinacija lesa z drugimi materiali. Stene, obložene z lesom, lahko na primer kombiniramo s steklom ali kovino, kar ustvarja sodoben in kontrasten videz. Na tleh se les pogosto kombinira z keramiko ali betonom, kar dodaja prostoru industrijski pridih. Kombinacije materialov odpirajo vrata kreativnosti in omogočajo oblikovalcem, da izrazijo svoj edinstven stil.

    lesene-stenske-obloge-trend.jpg
    Stene, obložene z lesom, lahko na primer kombiniramo s steklom ali kovino, kar ustvarja sodoben in kontrasten videz.

    7. Trajnost lesenih oblog

    V današnjem času, ko je trajnost vedno bolj pomemben dejavnik, so lesene stenske in talne obloge odlična izbira za tiste, ki želijo zmanjšati svoj ekološki odtis. Les je obnovljiv vir, in z ustrezno prakso pogozdovanja se lahko zagotovi trajnostno pridobivanje lesa. Poleg tega se vse več podjetij zavezuje k uporabi certificiranih lesnih izdelkov, ki zagotavljajo sledljivost in odgovornost pri pridobivanju surovin.

    8. Nasveti za izbiro prave lesene obloge

    Pri izbiri lesenih stenskih in talnih oblog je pomembno upoštevati več dejavnikov. Prvič, premislite o namenu prostora. Na primer, v kopalnici ali kuhinji je priporočljivo izbrati les, odporen na vlago. Drugič, upoštevajte barvno paleto in stil vašega doma. Svetlejši leseni odtenki ustvarjajo bolj odprt in zračen občutek, medtem ko temnejši les lahko prostoru dodajo toplino in intimnost.

    Strokovni članek 4588
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Lesene obloge?

    Imamo kar 513 izvajalcev za področje Lesene obloge:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 513 izvajalcev za področje Lesene obloge
    10
    5

    MIZARSKI SERVIS PETER ŠTOR S.P.


    9.2
    1

    PAN leseni izdelki, Miha Krumpestar s.p.


    9.1
    0

    Z-PROJEKT, GRADBENI INŽENIRING, MATEJ ZADNIK S.P.


    10
    7

    Ambassador & Co. d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane