Za področje

    Električno talno gretje pod ploščicami

    Članek je koristil že 11073+ uporabnikom
    Talno gretje postaja vse bolj priljubljeno pri uporabnikih. K temu zagotovo botruje njegova nezahtevna uporaba, saj v prostoru ne zavzame dodatnega prostora in ker za njegovo delovanje ne potrebujemo dodatnih lovilcev prahu in radiatorjev. Se pa ne glede na vse pojavljajo tudi težave pri apliciranju klasičnega talnega gretja. Klasično talno gretje se aplicira v tla, debelina tlaka je pa zato posledično višja. Višja debelina tlaka pri rekonstrukcijah pomeni nižje stropove. Zato je v takšnem primeru idealna izbira električno talno gretje, ki za razliko od klasičnega talnega gretja dodatno ne poveča višine tlaka.
    Strokovni članek 11073
    Osnovni prikaz sestave tal pri uporabi električnega talnega gretja
    Imamo kar 459 izvajalcev za področje Električno talno gretje:

    1. KAJ JE ELEKTRIČNO TALNO OGREVANJE?

    Električno talno ogrevanje je vrsta talnega ogrevanja, ki omogoča enakomerno porazdelitev toplote po vsej površini v prostoru. Tako dosežemo visoko stopnjo bivalnega ugodja.  Električno talno gretje oddaja tako rekoč idealen profil toplote, ki ga nikakor ne dosežemo s toplovodnim talnim gretjem. Pri takšnem načinu ogrevanja nismo vezani na kurilno sezono, kar pomeni, da lahko takšen način ogrevanja brez težav uporabimo v hladnejših poletnih nočeh.

    2. VGRADNJA ELEKTRIČNEGA TALNEGA GRETJA

    Električno talno ogrevanje lahko brez težav vgrajujemo pod keramične, PVC (vinil) ali lesene talne obloge. Namestimo ga lahko prav v vse prostore v bivalnem objektu. Pri izbiri talnih oblog moramo biti pozorni kakšen način električnega talnega ogrevanja imamo pred tem položenega oz. ga imamo namen polagati. Pod keramične ploščice je smiselno vgraditi grelne preproge oz grelne mreže, pod PVC in lesene talne obloge pa se vgrajujejo grelne folije.

    3. PREDNOSTI IN CENA ZA ELEKTRIČNO TALNO GRETJE

    Investicija namestitve električnega talnega ogrevanja je nižja v primerjavi s klasičnim talnim ogrevanjem. Montaža je enostavna in hitra, saj ne terja dodatnih gradbenih posegov v prostor, pa tudi sam sistem je zelo odziven. Zrak je v primeru električnega talnega ogrevanja bolj vlažen, ker se tla segreva na nižjo temperaturo, kot pri klasičnem talnem gretju, kjer je izsušenost zraka v prostoru manjša.

    Temperatura tal nikakor ne presega 27°C in jo je možno regulirati v vsakem prostoru posebej. Idealna izbira takšnega načina gretja je v kopalnicah, ker omogoča hitro sušenje mokrih površin. Električno talno gretje je idealna izbira za območja, kjer ni plinovodov, upravljanje pa je enostavno in od uporabnikov ne zahteva dodatnega truda. Povprečna cena za električno talno gratje znaša 100€/m2, kamor je vključena dobava materiala in polaganje.

    Grelna mreža za električno talno gretje
    Grelna mreža za električno talno gretje


    Strokovni članek 11073
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Električno talno gretje?

    Imamo kar 459 izvajalcev za področje Električno talno gretje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 459 izvajalcev za področje Električno talno gretje
    8.9
    7

    ENERGETIKA VODOVOD d.o.o.


    10
    55

    Gm Pro, trgovina in storitve, d.o.o.

    XIII 1
    8.9
    4

    MB elektro d.o.o


    10
    14

    ELEKTROINTEL Elvis Krantić s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane