Za področje

    Idealno široki kuhinjski pulti

    Članek je koristil že 13660+ uporabnikom
    Kuhinjski pult je eden izmed najpomembnejših elementov vsake kuhinje. Služi nam za odlaganje živil in pripravo hrane. Pomembna je njegova umestitev med kuhinjskim koritom in štedilnikom. Za nemoteno delo v kuhinji potrebujemo dovolj kvalitetne delovne površine. Ne glede na to ali si izberete klasičen, tradicionalen ali sodobni videz delovne površine v kuhinji, je znaša optimalna globina pulta 60 cm.
    Strokovni članek 13660
    Primerna globina kuhinjskega pulta znaša 60 cm
    Imamo kar 1241 izvajalcev za področje Kuhinje:

    1. Kaj je optimalna globina delovnega pulta v kuhinji?

    Standardna globina delovne površine v kuhinji je 60 cm.

    V kolikor bi se odločili za globlji pult, bi bila ovirana naravna drža našega telesa, ki je med delom v kuhinji običajno malce nagnjeno proti delovni površini. Težje bi tudi dostopali do višje ležečih polic in omaric.

    Obstajajo pa tudi izjeme, ko se posamezniki odločijo za globljo delovno površino v kuhinji, ki je praktična zaradi odlaganja malih gospodinjskih aparatov. Posledično je potrebno zaradi lažje dostopnosti znižati višino visečih kuhinjskih elementov, kar pa ni ravno najboljša rešitev. Nižje, viseče omarice, višjim osebam predstavljajo oviro.

    2. Globina kuhinjskega otoka

    Globina kuhinjskega otoka se razlikuje od globine kuhinjskega pulta. Kuhinjski otok je prostostoječ element, nad katerim običajno nimamo visečih omaric.

    V kolikor lahko do kuhinjskega otoka dostopamo z več strani, je njegova globina lahko večja od običajne globine delovne površine na kuhinjskem otoku, ki znaša 90 cm.

    Kuhinjski otoki so zaradi svoje globine praktični predvsem pri pripravi domačih testenin, najrazličnejšega drobnega peciva in ročni pripravi kruha.

    3. Globina pomožnega delovnega pulta

    V kuhinji je delovna površina zelo pomembna, kaj hitro pa se zgodi, da v manjših kuhinjah primanjkuje delovne površine. Majhne dimenzije prostorov in pravilni odmiki med elementi kaj hitro privedejo do pomanjkanja prostora za odlagalne oz. delovne površine v kuhinji. Minimalna smiselna globina pomožnega delovnega pulta je 45 cm, v kolikor nad pultom ni visečih omaric. Vsekakor ta globina ne zadošča za primarno delovno površino, ampak zgolj kot odlagalna površina.

    4. Izbira kuhinjskega pulta

    Veliko smo že pisali o materialih za kuhinjski pult. Danes je na voljo že tako velika izbira barv, tekstur in materialov, da praktično nimate več omejitev. Najbolje je, da se kuhinjski pult čim bolje v slog, ki ga ima vaša kuhinja.

    Strokovni članek 13660
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kuhinje, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kuhinje?

    Imamo kar 1241 izvajalcev za področje Kuhinje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1241 izvajalcev za področje Kuhinje
    10
    2

    Obdelava lesa, Tomaž Zgonc s.p.


    10
    1

    DAMIJAN KOŠIČ S.P.


    9.1
    12

    Mizarstvo Kropf, Jan Kropf, s.p.


    10
    3

    ANTON ŠKOF S.P. MIZARSTVO


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane