Za področje

  Investicija za regionalni prodor MojMojster – DaiBau

  Članek je koristil že 1968+ uporabnikom
  Z veseljem sporočamo, da smo prejeli investicijo dveh mednarodnih skladov tveganega kapitala, da bomo v prihodnje še boljši in uporabnejši za vaše gradbene in obrtniške izzive. Tako smo še korak bližje k sledenju naši viziji, postati prva misel pred vsakim projektom, za vse ki gradite in prenavljate.
  Novice 1968
  Za uspehe zahvala gre predsvem predani ekipi.

  Od peščice podjetij do mednarodne gradbene platforme DaiBau

  Vsak začetek je težak, še posebej, če je tvoja vizija še posebej velikopotezna. 2013 sva si z Gregorjem Černelčem zadala zgraditi platformo MojMojster, ki bi povezovala strokovnjake v gradbeni industriji in tiste, ki te strokovnjake potrebujejo. 

  Izhajali smo iz preprostega problema, da je kakovostnega izvajalca, ki bi imel interes za naš gradbeni projekt, težko najti. Za iskanje na podlagi priporočil se še vedno odloča 90% ljudi, čeprav pravzaprav nikoli ne vemo, ali je prijatelj od sestrinega moža res najboljša izbira za naš projekt. Kljub neustavljivi digitalizaciji k skrajšanju iskanja in zmanjšanju tveganja niso prispevali niti številni spletni imeniki. Tukaj smo želeli nastopiti mi. V začetku smo preverili in v platformo vključili nekaj deset izvajalcev ter prvo leto prejeli pičlih 100 projektov.

  Dejstvo, da lahko uporabnik v minuti izpolni povpraševanje in še v istem delovnem prejme kontakte vsaj 5 primernih, preverjenih in zainteresiranih izvajalcev za svoj projekt, pri nas danes letno prepriča 80.000 uporabnikov. V platformi imamo več kot 30.000 podjetij, dnevno pa nas obišče 20.000 uporabnikov. Trenutno poleg Slovenije delujemo tudi na Hrvaškem, v Avstriji in Srbiji.

  Digitalizacija gradbenega trga in konkurenca

  Gradbena industrija je ena izmed rigidnejših. Kljub izjemnemu napredku globalne tehnologije se način gradnje hiše ni bistveno spremenil, zato se tudi niso bistveno spremenile ostale zakonitosti tega trga. Večina poslov se še zmeraj naroči na podlagi poznanstev, mnogi izvajalci prav tako niso najiznajdljivejši digitalni uporabniki. 

  Vendar se trendi nezadržno spreminjajo. Danes imajo mnogi gradbeniki obrtniki ali načrtovalci, ki so na terenu od zore do mraka, v žepu pametne telefone za komunikacijo s strankami, mlajša generacija pa se pri iskanju storitev zanaša le še na splet. 

  O tem priča tudi dolg seznam kar 22 konkurenčnih poskusov le v Sloveniji, ki smo jih brez težav odbili s profesionalnim pristopom in celovitostjo MojMojster - DaiBau.

  Investicija blizu sedemmestne številke za ekspanzijo

  Kljub precej zavidljivi organski rasti smo se konec 2017 odločili, da želimo narediti vidni napredek za našo prisotnost v regiji. Povezali smo se z več skladi tveganega kapitala, na koncu pa se najbolj ujeli z SCV Ventures in Srbije in Vito ONE iz Nemčije, ki so v začetku 2019 investirali v podjetje.

  Skladi so prepoznali velik potencial predvsem v viziji digitalno povezati že tako zelo prepletene trge delovne sile Balkana in DACH regije.

  Za transparentnost delovanje tako investitorjev kot tudi izvajalcev pa ima velik pomen digitalizacija informacij o kapacitetah, kvaliteti dela in dejavnostih za posamezno podjetje, kot tudi zbir investicijskih ocen in vsebin za lažjo organizacijo gradnje, ki ga razvijamo.

  Kaj investicija pomeni za uporabnike

  Uporabniška izkušnja je za nas najpomembnejša. Vsakemu, ki se loteva gradnje ali prenove, bi radi čim bolj olajšali izvedbo in pomagali, da se izogne številnim tveganjem in težavam. Z dodatnimi močmi bomo lahko še povečali našo bazo preverjenih izvajalcev in ponudil boljši produkt z več informacijami o cenah, postopkih in korakih pri gradnji.

  Še korak naprej k prvi platformi za gradnjo

  Z investicijo bomo lahko uresničili cilj postati prvi gradbena platforma v regiji. Do leta 2023 želimo sodelovati z 500.000 gradbenimi podjetji, dnevno sodelovati pri 2.000 projektih in biti v stiku z 1.000.000 uporabniki. 

  MojMojster – DaiBau postaja platforma, ki bo prva misel pred gradnjo ali prenovo za vsakogar, posameznika, podjetje ali organizacijo.

  Veselimo se nadaljnjih izzivov in se vam zahvaljujemo za vso dosedanje izkazano zaupanje.

  Martin Pelcl

  ustanovitelj platforme

  Ustanovitelja, Gregor Černelč in Martin Pelcl
  Ustanovitelja, Gregor Černelč in Martin Pelcl


  Novice 1968
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija MojMojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 112 izvajalcev za področje Drugo:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 112 izvajalcev za področje Drugo
  10
  1

  MTV, TRGOVINA IN STORITVE, MITJA DEŽMAN S.P.

  Cerklje na Gorenjskem
  8.3
  1

  Anila d.o.o.

  Ljubljana
  10
  7

  ELEKTROTERM, BLAŽ ČERNE S.P.

  Ruše
  10
  7

  Mitja Ribič s.p.

  Žalec
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE DRUGO?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane