Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kovinski, pvc ali leseni stoli?

    Članek je koristil že 3230+ uporabnikom
    Kakšen konstrukcijski material izbrati za stol, ki bo krasil našo jedilnico? Stara lesena klasika, modernistična kovina ali futuristični polikarbonatni material? Sprejeti pravo odločitev ni lahko. Vlogo pri tem igra veliko dejavnikov kot so trajnost, vzdržljivost in cena.
    Strokovni članek 3230
    Pri izboru konstrukcije stola so na voljo različni materiali
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    LESEN STOL

    Les, na otip prijazen material. Njegova nega je enostavna ali zahtevna kot za koga, malce je odvisno tudi od njegove obdelave. Občutljivost lesenih stolov je odvisna od trdote lesa. Med trd les štejemo hrast, jesen, akacijo,...Težji les je gostejši od mehkega lesa. Med mehke lesove štejemo smreko. Leseni stoli so okolju prijaznejši od stolov, ki nastanejo iz polikarbonatov, po drugi strani pa niso najlažji za prenašanje.

    KOVINSKI STOL

    Kovina je vsekakor trdnejša od lesa. Stoli, ki imajo kovinsko konstrukcijo spadajo med težje. Sedišče je pri večini stolov s kovinsko konstrukcijo oblazinjeno in udobno za sedenje. V kolikor kovina ni primerno zaščitena in je izpostavljena vlažnim razmeram na njej pojavijo sledi rje ali drugih znakov, ki nakazujejo na propadanje materiala. Kovina je material, ki je lahek za vzdrževanje in iz njega brez težav odstranimo sledi madežev. Kovinska konstrukcija se zaradi dobre nosilnosti, lahkosti materiala in izgleda pogosto uporablja pri barskih stolih.

    POLIKARBONATNI IN PVC STOL

    Stoli iz takšnih umetnih materialov spadajo med oblikovno drznejše. Njihova občutna prednost je v zelo enostavnem vzdrževanju in teži. Takšni stoli so nedvomno zelo lahki in enostavni za prenašanje. Iz njih brez težav odstranimo otroške umetnine in sledi hrane. V kolikor sedišče polikarbonatnih konstrukcij stolov ni oblazinjeno, le-ti niso ravno najprijetnejši za sedenje.

    Strokovni članek 3230
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    9.7
    0

    Biro Biro d.o.o.


    10
    5

    Uroš Špile, s.p.


    9.5
    1

    Hiša arhitekture Gregor Petrovič s.p.


    10
    1

    Arhitekturno in poslovno svetovanje, Tomaž Meznarič, s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane