Za področje

    Notranja vrata: steklena, lesena ali pvc vrata?

    Članek je koristil že 4908+ uporabnikom
    Ko urejamo notranjost bivalnih površin se zagotovo srečamo tudi z vprašanjem iz kakšnega materiala bodo notranja vrata. Vsekakor pa k izbiri botruje tudi barva in ujemanje z drugimi elementi v interieru. Nekateri so pozorni tudi na ''ekološkost'' materiala. Masivna vrata so vsekakor ena izmed okolju prijaznejših, medtem ko so bela lakirana vrata tista vrata, ki jih brez težav lahko postavimo v katerikoli prostor.
    Strokovni članek 4908
    Za notranja vrata imate na voljo širok nabor različnih materialov in kombinacij
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    1. MASIVNA LESENA NOTRANJA VRATA

    Les v bivalne površine prinese domačnost in toplino, na otip je prijaznejši. V ambient vnašajo mogočnost in razkošnost. Življenjska doba masivnih vrat je dolga. Njihov nakup je še vedno zelo priporočljiv saj veljajo za vzdržljiva in prijazna do okolja. Pomanjkljivost lesenih vratnih kril je njihova teža. Masivna lesena krila zahtevajo kvalitetnejše in močnejše podboje kar pomeni tudi dodaten strošek. 

    2. FURNIRANA NOTRANJA VRATA

    Furnir je produkt iz lesa. Na njem so vidne letnice. Pridobivajo ga z rezanjem, žaganjem ali luščenjem iz hlodovine. Izgled furniranih notranjih vrat je enak kot masivnih. Razlika je le v teži in ceni. Sredica furniranih notranjih vrat ni iz masive ampak je lahko iz perforirane iverne plošče ali kartonskega satovja. Takšen material notranjih vrat je prva izbira za vse, ki želijo uporabiti sodobnejši pristop večnega vira materiala, lesa. V veliki meri lahko končni izgled vrat prilagajamo svojim potrebam. 

    3. STEKLENA NOTRANJA VRATA

    Steklena notranja vrata so idealna rešitev za prostore v katerih nam primanjkuje svetlobe. Uporabimo jih lahko tudi, ko želimo navidezno razmejiti, dva prostora. Steklo je element, ki se odlično prilega v prostor. Takšna vrata običajno optično povečajo prostor. Slabost steklenih vrat je, da se na njih pozna vsak prstni odtis. Kar pa ni nič presenetljivo zastrašujočega saj ga lahko brez težav hitro očistimo. Pri nakupu steklenega vratnega krila moramo biti pozorni, da je narejeno iz kaljenega stekla.

    4. ALUMINIJASTA NOTRANJA VRATA

    Aluminijasta notranja vrata se uporabljajo za zahtevnejše prostore. Aluminij velja za trajen in obstojen material. Notranja vrata iz aluminija se ne krivijo pri temperaturnih spremembah, ne veljajo pa za dobro izolativna. 

    5. LAKIRANA NOTRANJA VRATA

    Njihova velika prednost je vsekakor velika izbira barv vrat. Z leti jih lahko brez težav obnovimo. Vprašljiva je njihova ekološkost zaradi lakiranja. 

    6. CPL NOTRANJA VRATA

    CPL je kratica za kontinuirano stiskan laminat skupaj z vezivno smolo in papirjem. Vrata iz CPL-ja veljajo za trpežna, neobčutljiva in ekološko neoporečna vrata. Vrata so odporna na udarce, žal pa ne predstavljajo naravnega videza saj so na koncu prevlečena s PVC folijo. 

    7. KOMBINIRANA NOTRANJA VRATA

    Kombinirana notranja vrata so sestavljena iz različnih materialov. Najpogostejše kombinacije so aluminij in steklo ter furnir oz. les in steklo. Steklene površine razbijejo strogost nosilnega materiala. Takšna notranja vrata so elegantna in primerna za vse stile pohištva.

    8. KAKŠNE SO CENE NOTRANJIH VRAT?

    Cena za PVC notranja vrata standardnih dimenzij, katerih cena se giblje okrog 150€/kos.

    Cena za notranja furnirana vrata, klasičnih dimenzij, skupaj s podboji, boste odšteli cca. 250€/kos.

    Cena za masivna lesena notranja vrata je višja, za katere boste odšteli približno 450€/kos.

    Cena za ALU notranja vrata je najvišja, katerih cene se gibljejo okrog 700€/kos.

    Če potrebujete nasvet strokovnjaka, katera vrata so najprimernješa za vaš projekt, se obrnite na Mibas d.o.o. Pomagajo vam lahko pri izbiri in vgradnji vrat, njihova ponudba pa zajema notranja vrata v t.i. furnirnem programu ter v RAL programu.

    Širok nabor notranjih vrat si lahko pogledate tudi v naši trgovini.

    Steklena notranja vrata dajejo občutek večje odprtosti in povezanosti prostorov
    Steklena notranja vrata dajejo občutek večje odprtosti in povezanosti prostorov


    Strokovni članek 4908
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranja vrata?

    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata
    10
    1

    Mizarstvo Dimitrij Jarc s.p.


    9.3
    0

    MIZARSTVO ANTON ČERNOŠA s.p.


    10
    15

    MATNIKJELN, Nikola Jeftenić s.p.


    9.7
    1

    Oblaganje tal, Mikhail Cherniaev s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane