Za področje

  PVC ograja

  Članek je koristil že 3967+ uporabnikom
  PVC ali z drugimi besedami polivinilklorid velja za termoplastično umetno snov. Po domače PVC imenujemo plastika. PVC ograje se v veliki meri uporablja za zunanje balkonske ograje ali ograje teras, zelo redko jih najdemo v notranjosti bivalnih enot. Sinonim za PVC ograjo je plastičen les.
  Strokovni članek 3967
  škrlec1.png
  Imamo kar 61 izvajalcev za področje PVC ograje:

  1. LASTNOSTI PVC OGRAJE

  PVC ograja velja za ograjo, ki je nezahtevna za vzdrževanje. Odporna je na vse klimatske razmere, kar ji omogoča, da kljubuje vsem vremenskim nevarnostim, ki ji pestijo in je primerna prav za vsa podnebja v Sloveniji. Vizualni izgled PVC ograj se lahko primerja z lesenimi ograjami. Najpogosteje tvorijo nek raster, ki omogoča  zakrivanje pogledov. Izbira barv PVC ograj je poljubna, najdejo se tudi vzorci, ki ugodijo željam še tako zahtevnega naročnika.

  2. MONTAŽA PVC OGRAJE

  Montažo plastičnih ograj lahko primerjamo z montažo lesenih ograj. Vsekakor je priporočljivo montažo zaupati strokovno usposobljeni osebi, ki to delo počne vsakodnevno. PVC ograjo je mogoče namestiti na kovinsko konstrukcijo, ki jo je predhodno že krasila lesena ograja. V tem primeru se samo zamenja polnilo ograje. Lahko pa naročite celotno ograjo v kosu, brez predhodne predpriprave. Vsekakor je potrebno pred montažo vedeti kako se bo ograjo namestilo, ali bo ograja fiksirana na lice balkona ali na balkonska tla. Na vprašanje kateri način montaže je boljši ne najdemo univerzalnega odgovora. Način montaže je potrebno prilagoditi glede na situacijo izvedbe talne obdelave balkona.

  3. PREDNOSTI PVC OGRAJE

  To, da je PVC ograja nezahtevna za vzdrževanje smo že povedali. Nismo pa spregovorili o tem, da jo lahko čez čas recikliramo in iz nje nastane nov produkt iz PVC-ja. Med pozitivne lastnosti plastičnih ograj prištevamo to, da ne trohni in je ne napadajo leseni črvi. Rjavenje se ne pojavlja. V veliki večini primerov so PVC ograje trajne oz. imajo dolgo življenjsko dobo, odporne so na UV žarke. Začetna investicija je v primerjavi z leseno ograjo dražja, ker pa za vzdrževanje PVC ograje nimamo stroškov z vsakoletnim barvanjem je nakup plastične ograje na dolgi rok cenejši v primerjavi z leseno ograjo. Dobra lastnost PVC-ja je tudi njegova odpornost na slano in sladko vodo. PVC ograje so primerne za montažo ob bazenih ali morskih obalah.

  4. SLABOSTI PVC OGRAJE

  V kolikor ste pristaš naravnih materialov, PVC ograja vsekakor ni idealna rešitev za vas. Velikokrat s pomočjo vremenskih vplivov PVC ograja izgublja svoj prvotni izgled, sijaj izginja in barva bledi. Kljub enostavnemu vzdrževanju pa je potrebno PVC ograjo občasno spirati. Iz nje tako odstranimo najrazličnejšo umazanijo, ki jo prinesejo ptice, žuželke, metulji in nenazadnje človek. Procesa čiščenja nikakor ne izvajajte s pomočjo naprave za tlačno pranje. V primeru, da to počnete s tlačnim čistilnikom iz ograje odstranite UV zaščito in tako omogočate hitrejše preperevanje in razpadanje PVC-ja.

  5. CENA PVC OGRAJE

  Cene tekočega metra plastičnih ograj so različne. Odvisne so od vizualnega izgleda ograje. Večje kot bodo naše želje po videzu lesa, dražja bo PVC ograja Cena tekočega metra 100 cm visoke steklene ograje znaša približno 70 €. Kljub temu pa je cena plastične ograje za polovico manjša kot cena steklene ograje.

  Nasvet strokovnjaka iz podjetja LESKOVPLAST - Tomaž Škrlec s.p.


  PVC ograje so vaša primarna dejavnost. Kaj bi izpostavili pri PVC ograjah, kaj priporočate investitorjem? 

  PVC ograje imajo številne prednosti, med katerimi je potrebno izpostaviti, da PVC ograja ne rjavi in trohni, na materialu ne prihaja do razpok in ni podvržena napadu lesnih črvov, ne vpija vlage, ima dolgo življenjsko dobo, material PVC je UV odporen, ni potrebnega nobenega vzdrževanja, nenazadnje pa material ne gori in se ga enostavno čisti.

  Kako poteka izvedba PVC ograje in kakšna je okvirna cena? 

  PVC ograja je v osnovi sestavljena iz PVC letev, pvc povezovalnih nosilnih letev in stebrov. Ograjna polja se lahko pritrdijo na naše pvc stebre ali na že obstoječe kovinske ali betonske stebre. PVC letve  se lahko montirajo na  obstoječo kovinsko konstrukcijo.  Okvirna cena PVC balkonske ograje  zmontirane na obstoječo konstrukcijo se giblje okrog  70€/tm, kar jo stroškovno gledano uvršča med najcenejše ograje, zato se veliko investitorjev odloči ravno zanjo.
  g. Tomaž, LESKOVPLAST - Tomaž Škrlec s.p.

  Strokovni članek 3967
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 61 izvajalcev za področje PVC ograje:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija MojMojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 61 izvajalcev za področje PVC ograje:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 61 izvajalcev za področje PVC ograje
  10
  13

  PROFILPLAST, d.o.o.


  9.6
  1

  TRIDOM, d.o.o.


  9.2
  6

  PABO d.o.o.


  9.8
  5

  VERJEMI VASE, Lara Močnik s.p.


  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PVC OGRAJE?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane