Za področje
    Pravilna vgradnja balkonskih vrat in z njimi povezan izhod na balkon je nemalokrat pereča zadeva, kateri je potrebno posvetiti kar nekaj časa, da se na koncu zagotovi pravilna tehnična izvedba. Poleg ustrezne izvedbe hidroizolacije in toplotne izolacije, sodi vgradnja balkonskih vrat in z njimi povezana višina prehoda med ključna vprašanja sanacije in izvedbe balkona. Kaj je potrebno upoštevati pri izhodu na balkon, si preberite v nadaljevanju zapisa.
    Za nemoten prehod med notranjim in zunanjim prostorom je ključnega pomena upoštevanje višine talne podlage
    Imamo kar 328 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase:

    1. VGRADNJA BALKONSKIH VRAT IN IZHOD NA BALKON

    Pri pravilni tehnični izvedbi balkonskih vrat in z njimi povezanega izhoda na balkon je potrebno upoštevati končno višino talne podlage na balkonu in končno višino talne podlage v notranjem prostoru objekta. Pri tem velja, da mora biti končna višina talne podlage enaka ali nižja v primerjavi s končno višino talne podlage v notranjem prostoru objekta.

    Pravilna tehnična izvedba narekuje namestitev toplotne izolacije (največkrat XPS) na čelno, zgornjo in spodnjo stran armiranobetonske plošče balkona. Toplotna izolacija na zgornji strani mora biti obvezno izvedena ustreznem naklonu, ki omogoča nemoteno odtekanje meteorne vode s talne površine. Na toplotno izolacijo se položi hidroizolacija v dveh slojih - prvi sloj je samolepilni trak, ki se položi na toplotno izolacijo brez varjenja, drugi sloj se nadalje izvede s pomočjo varilnega traku (s plamenom). Nadalje sledijo cementni estrih, lepilo in finalna talna podlaga (npr. keramične ploščice).

    V prikazanem detajlu rešitve izhoda na balkon so balkonska vrata nameščena na kovinski profil, ki je vijačen na nosilno AB ploščo, vmes vtisnjena izolacija. Obstajajo seveda tudi drugi načini vijačenja oz. pritrditve profila balkonskih vrat, odvisno od proizvajalca stavbnega pohištva. Na zunanji strani se na stiku med keramiko in profilom balkonskih vrat vgradi PU tesnilna masa, hidroizolacija se izvede s preklopom in potegne do nivoja talne površine (PU tesnilne mase).

    Detajl izhoda na balkon
    Detajl izhoda na balkon



    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sanacija balkona, terase?

    Imamo kar 328 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 328 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase
    9.9
    5

    Oblaganje tal in sten in ostale storitve, Albina Keglević s.p.


    8.9
    0

    Keramičarstvo, Ferid Purić , s.p.


    8.9
    4

    FRAGMENT d.o.o.


    10
    4

    ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane