Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Polaganje keramike na staro keramiko

    Članek je koristil že 24287+ uporabnikom
    V primeru, da pri sanaciji balkona ni potrebno posegati v nosilno konstrukcijo in ne želite odstranjevati starih keramičnih ploščic, je kot nalašč za vas Sika produkt poliuretanske lepilne mase (SIKABONDŸ-T8 +). Lepilna masa SIKABONDŸ-T8 + omogoča lepljenje na različne površine. Nove keramične ploščice lahko tako lepite neposredno na stare ploščice, brez zahtev po dodatni predpripravi. Na ta način prihranite ogromno časa in denarja, hkrati pa boste dobili visoko kvaliteten rezultat.
    Detajl 24287
    Pri polaganju novih ploščic na stare ploščice boste privarčevali pri stroških
    Imamo kar 327 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase:

    1. PAZLJIVO PRI KONČNI VIŠINI PODLAGE!

    V primeru, da se med zunanjo in notranjo zaključno talno podlago pojavlja premajhna višinska razlika, tovrstni sistem oz. postopek polaganje ploščic ne pride v poštev. Pred izvedbo se nujno prepričajte o višini obeh tlakov, kjer obvezno upoštevajte, da mora biti finalna podlaga (višina) balkona nižja od finalne podlage (višine) notranjega prostora.

    2. POSTOPEK POLAGANJA KERAMIKE NA STARO KERAMIKO

    Priprava podlage za polaganje ploščic

    Pomembno je, da podlaga ne vsebuje odstopajočih in nevezanih delcev, prahu in olja. Stare ploščice je potrebno pobrusiti, nato sledi odstranjevanje prahu z vakuumskim sesalnikom. Morebitna odpadla malta se popravi s SIKAFLOORŸ-156, manjkajoče ploščice in preostale vdrtine pa se napolnijo z mešanico SIKAFLOORŸ-156 in peska. V primeru, da gre za pocinkano kovino ali bakreno oblogo, je to potrebno predhodno očistiti z mineralno brusilno volno in razmastiti s Sika Aktivator-205. Ko se Sika Aktivator posuši, se premaže s prednamazom Sika Primer 3N.

    Nanos prvega sloja SIKABONDŸ-T8 + (hidroizolacija)

    Po pripravi podlage sledi nanos prvega sloja SIKABONDŸ-T8 +. Material se lahko nanaša z zobčasto gladilko dimenzij 4x4 mm, nagnjeno pod kotom 45°. Zobčasta gladilka uravnava porabo materiala in pripravi neprekinjeno hidroizolacijsko plast.

    Nanos drugega sloja SIKABONDŸ-T8 + (lepilo)

    Pri nanosu lepila se priporoča uporaba zobčaste gladilke dimenzij 4x4 mm, s pomočjo katere razvlečemo lepilo. Material je pripravljen za takojšnjo uporabo, predhodno mešanje pa ni potrebno.

    Polaganje ploščic in tesnjenje stikov

    Pravilo je, da keramične ploščice polagamo neposredno v svežo maso. Pri polaganju je potrebno biti pozoren na količino nanesenega lepila, ki naj ne bo prevelika zaradi nevarnosti vdora lepila v spoje. Po končanem postopku polaganja ploščic sledi zaključno tesnjenje stikov s pomočjo visoko kakovostne elastične poliuretanske tesnilne mase SIKAFLEXŸ-11 FC+. Izbirate lahko med različnimi barvnimi odtenki tovrstne tesnilne mase: bela, siva, rjava, črna ali opečnato rdeča.

    Detajl izvedbe polaganja nove keramike na staro keramiko
    Detajl izvedbe polaganja nove keramike na staro keramiko


    Produkt SIKABONDŸ T8 +
    Produkt SIKABONDŸ-T8 +


    Detajl 24287
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sanacija balkona, terase?

    Imamo kar 327 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 327 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase
    9.8
    13

    Zaključna gradbena dela, Janja Tominšek s.p.


    8.9
    1

    GPK, gradbeništvo, Robi Kokalj s.p.


    7.7
    3

    ALBIN, Albin Šarkezi s.p.


    8.8
    0

    Adaptis, Drejc Kozjek s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane