Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Tehnika obdelave podlage je odvisna od trenutnega stanja oz. ocene kvalitete podlage. Tehnika obdelave mora zagotoviti funkcionalnost talnega sistema brez nepotrebnega rušenja. Pomembno je, da je podlaga čista, brez nečistoč in suha. Morebitne nečistoče se odstranijo z brušenjem, vodnim curkom ali peskanjem, fini prah pa se odstrani z vakuumskim sesalnikom. Na ta način je površina popolnoma pripravljena za nadaljnjo obdelavo.
    Tehnika obdelave oz. sanacije podlage je odvisna od trenutne kvalitete podlage
    Imamo kar 323 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase:

    Podlaga slabe kvalitete

    Na mestih, kjer je beton slabe kvalitete, z visoko površinsko poroznostjo in z veliko prahu ter razpokami, se priporoča uporaba SIKAFLOORŸ-156. SIKAFLOORŸ-156 je epoksidna smola (temeljni premaz), ki se nanese na površino z valjčkom ali s čopičem. Epoksidni premaz SIKAFLOORŸ-156 ima penetracijske sposobnosti.

    Sanacija večjih poškodb podlage balkona

    V primeru večjih poškodb in razpok se priporoča zatesnitev in izravnava površine s pomočjo SIKAFLOORŸ-156, ki je pomešan s kremenčevim peskom v velikosti zrna 0,3-0,6 mm, pri mešalnem razmerju 1:0,5). SIKAFLOORŸ-156 se nanese z zidarsko žlico. V primeru, da so razpoke še vedno vidne, se celotni postopek ponovi.

    Polnjenje in tesnjenje razpok

    Razpoke se enostavno zatesnijo z 2-komponentno epoksidno smolo SIKADURŸ-31 CF NORMAL ali s pomočjo SIKA ANCHORFIXŸ-3+, ki omogoča enostaven nanos z navadno pištolo. Za stabiliziranje in ojačitev razpok se preko razpok vgradi jeklene palice, pri čemer mora biti betonska površina starejša od 28 dni, ko beton doseže svojo največjo tlačno trdnost. Za morebitne gibljive stike se uporabi elastična poliuretanska tesnilna masa SIKAFLEXŸ-11 FC+.

    Vezni sloj med starim betonom in novim cementnim estrihom

    Vezni sloj med starim betonom in cementnim estrihom je SikaLatexŸ, ki ga nanesemo na čisto in navlaženo površino, brez cementnega mleka in odstopajočih, navezanih delcev. SikaLatexŸ se uriba s pomočjo krtače. SikaLatexŸ vezni sloj se pripravi v dveh korakih: prvo kot zamesna tekočina in nazadnje kot vezni premaz. Zamesna tekočina SikaLatexŸ vsebuje 1 volumski del SikaLatexŸ in 1 volumski del vode. Vezni premaz pa vsebuje prej omenjeno SikaLatexŸ zamesno tekočino, kateremu dodamo enak volumski del peska granulacije 0-3 mm in 1 volumski del cementa.

    Vgradnja estriha po sistemu ‘’mokro na mokro’’

    V primeru, da pa je potrebna izvedba novega talnega estriha, se priporoča vgradnja estriha na cementni osnovi, vključno z dodatkom SikaLatexŸ, katerega se nanese z zidarsko žlico neposredno na mokri vezni premaz. Nadalje se površina dokončno obdela po postopku, ki je značilen za estrihe.

    SikaLatexŸ talni estrih vsebuje naslednje sestavine: cement (400-500 kg/m3, SikaLatexŸ (40-60 kg/m3, pesek 0-8 mm in voda. Vse sestavine se mešajo tako dolgo, dokler ne nastane enakomerna, homogena zmes.

    Nanos in izravnava površine s SIKAFLOORŸ 156
    Nanos in izravnava površine s SIKAFLOORŸ-156



    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sanacija balkona, terase?

    Imamo kar 323 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 323 izvajalcev za področje Sanacija balkona, terase
    8.8
    6

    MIO-S, karamičarstvo in zaključna gradbena dela, Miodrag Stevanović s.p.


    9.8
    4

    Oblaganje tal in sten in ostale storitve, Albina Keglević s.p.


    8.8
    0

    Adaptis, Drejc Kozjek s.p.


    8.7
    0

    AVTO MARKO d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane