Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Čistilni servis za dom

    Članek je koristil že 3350+ uporabnikom
    Čiščenje doma nekaterim predstavlja zabavo, spet drugim muke. Kako doživljamo čiščenje je odvisno od vsakega posameznika. Ali nam je čiščenje ljubo ali ga sovražimo v večini primerov izvira iz otroštva in tega, na kakšen način so nam starši privzgojili odnos do čiščenja. Ne glede na to ali je čiščenje zabavno ali ga sovražimo pa velja upoštevati dejstvo, da večini posameznikov zmanjkuje časa za čiščenje doma.
    Strokovni članek 3350
    Najem čistilnega servisa velja v današnjem času in hitrem tempu življenja za nekaj samoumevnega
    Imamo kar 1011 izvajalcev za področje Čistilni servis:

    1. ČIŠČENJE STANOVANJA IN HIŠE

    Vsi radi pridemo domov v čist in urejen dom, na žalost pa vsem službe ne omogočajo vzdrževanje čistoče doma v enaki meri. Nova doba in z njo novi trendi so poskrbeli, da najem čistilnega servisa za vsakodnevno čiščenje doma velja za stalnico.

    Zaupanje in poškodbe

    Izbira čistilnega servisa ni enostavna, saj neznani osebi zaupamo vstop v svoj dom. Dovolimo ji, da se neovirano giblje po našem domu. Dilema vsakega posameznika je zaupanje v osebo, ki bo opravljala čiščenje in skrb za osebno lastnino. Omenjene stvari je potrebno podrobno preučiti in definirati v pogodbi, ki jo je potrebno podpisati pred pričetkom dela, v kateri se točno navede kdo odgovarja v primeru kraje in kaj se zgodi, če pride do poškodovanja pohištva.

    Izbira čistil

    Čistila so občutljiva tema. Nekateri prisegajo na bio, eko čistila, ki naj bi predstavljala najboljše razmerje med kvaliteto in prijaznostjo do okolja. Spet drugi zaupajo samo kisu, sodi bikarboni in limoni. Vsekakor se je potrebno z osebo, ki bo opravljala čiščenje vašega doma sporazumeti tudi s katerimi čistili bo čistila. Definirati je potrebno tudi ali bo čistila z vašimi čistili ali s svojimi.

    Brskanje po tuji lastnini

    V pogodbi morate nujno navesti kaj pričakujete, da bo oseba očistila. Bodo to samo zunanje površine, tla, police izven omar? Vam bo oseba čistila tudi notranjost omar? Bo opravljala generalno ali samo površinsko čiščenje?

    Cena čistilnega servisa

    Cene čiščenja so odvisne od regije v kateri živite, oddaljenosti vašega domovanja iz centra mesta in kakšno čiščenje opravljajo - ali gre za ročno ali strojno čiščenje. Ura čiščenja se začne nekje pri 10 €. Potrebno je poudariti, da običajno oseba, ki opravlja čiščenje minimalno 2 uri. Iz tega lahko sklepamo, da nas bo obisk čistilke stal minimalno 20 €. Cene generalnega čiščenja domovanja so malce višje, odvisne predvsem od kvadrature, števila oken, ki jih je potrebno pomiti, začnejo se nekje pri 130€ za stanovanje. Generalno čiščenje hiše je dražje in se začne pri 300€.

    Cena za generalno čiščenje objekta brez opreme

    Okvirna cena za generalno čiščenje objekta brez opreme je 3€/m2

    Cena za generalno čiščenje objekta z opreme

    Okvirna cena za generalno čiščenje objekta z opremo je 5,5€/m2.

    Cena za dnevno čiščenje pisarniških prostorov

    Okvirna cena za dnevno čiščenje pisarniških prostorov, kjer je upoštevan normativ 1200 m2/delavca, je 1,3€/m2.

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja Vamis družba za storitve in gradbeništvo, d.o.o.

    V sklopu nudenja čistilnih storitev za stanovanja in hiše je zelo pomembno tudi čiščenje prostorov po zaključeni gradnji, nam lahko poveste kaj več?

    Tako, občutek vselitve v novozgrajeno hišo bo toliko slajši, če se bodo prostori pred dejansko vselitvijo tudi temeljito počistili. Kljub temu, da gre za zaključek gradnje, nastane tudi tam kar nekaj odpadnega gradbenega materiala, pomembno pa je tudi, da se temeljito očistijo steklene površine in ostale površine notranje opreme/pohištva. Čistimo tudi poslovne prostore, industrijske obrate in trgovine.

    Uporabljate pri čiščenju katere posebne pripomočke?

    To so recimo vodni sesalec, poseben stroj za poliranje površin in ekstrakcijski stroj. Vodni sesalec služi za sesanje odvečne tekočine s tal, tovrstna naprava je zelo primerna za čiščenje tekstilnih talnih oblog.

    S strojem za poliranje in ribanje gladkih ter grobih površin lahko opravimo različna dela, kot so poliranje gladkih površin z namestitvijo filca (keramika, parket,..) in krtačenje grobih površin (recimo betona) s pomočjo nameščene grobe krtače.

    Ekstrakcijski stroj pa uporabljamo izključno za čiščenje preprog, stolov in ostalega oblazinjenega pohištva. S pomočjo ekstrakcijskega stroja lahko brez problema izsesamo vodo iz tkanine, stroj pa s pomočjo turbine istočasno vbrizgava vodo in čistilo.
    ga. Marija, Vamis družba za storitve in gradbeništvo, d.o.o.

    Strokovni članek 3350
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Čistilni servis?

    Imamo kar 1011 izvajalcev za področje Čistilni servis:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1011 izvajalcev za področje Čistilni servis
    8.9
    2

    Slikopleskarstvo Dejan Gorjup s.p. in zaklučna gradbena dela


    8.9
    1

    Simon Bračko kemično čiščenje s.p.


    10
    12

    Želva d.o.o.


    8.9
    1

    SLOVAN-SERVIS, Danil Krishtof s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane