Za področje

    Trendi za kuhinje 2018

    Članek je koristil že 3498+ uporabnikom
    Sodobna kuhinja ni samo prostor priprave hrane, temveč poleg dnevne sobe tudi osrednji prostor za druženje. Kako zasnovati kuhinjo, da bo sledila smernicam trendov leta 2018? S tremi besedami bi lahko opisali trend kuhinj 2018 kot inovativen, naraven, strog.
    Trendi, dizajn 3498
    Kuhinja naj bo odprta in povezana s preostalim bivalnim prostorom
    Imamo kar 547 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    1. Naravne in industrijske kuhinje

    Industrijski slog in materiali

    Trend kuhinj letošnjega leta se opira na naravo in industrijo. S pomočjo naravnih materialov (baker, corten, les, steklo, kamen..) želi v kuhinji ustvariti domačnost. In so tako temni odtenki sive, ki ponazarjajo moško kuhinjo kot tudi bela barva, ki izžareva čistočo in svežino.

    Bela barva kuhinji in svetle kuhinje

    Bela barva je vsekakor primerna za majhne prostore, ker jih optično poveča in prinaša svetlobo v prostor. Pomembno vodilo pri oblikovanju kuhinj v letošnjem letu bo tudi kvaliteta in odpornost materiala. Svetloba v kuhinji ne sme manjkati. Tukaj nastopi inovativnost in iznajdljivost kako s pomočjo led tehnologije. Osvetljevanje s pomočjo indirektne svetlobe je v porastu. Led trakovi, osvetlitev polic v vitrinah, lučke v ročajih omar in predalnikov so le ene izmed mnogih primerov osvetljevanja kuhinje.

    Kuhinje visoki sijaj

    Vsekakor so v letu 2018 svoj konec dočakale kuhinje visokega sijaja, prav tako so svoj konec dočakale roletne omare (v večini primerov namenjene shranjevanju gospodinjskih aparatov), ki so jih nadomestile skrite fronte omar. Tanki kuhinjski pulti iz betona ali lesa vzbujajo prefinjen občutek in dajejo kuhinjam poseben pečat. Beton uvrščamo med odpornejše material, ki je enostavne za vzdrževanje.

    2. Kaj so torej najnovejšI kuhinjski trendi?

    Da povzamemo, med najnovejše kuhinjske trende v letu 2018 spadajo temne barve, prefinjena razsvetljava (črna v kombinaciji s hrastom, betonom ali kovinami), videz kovine in rje (izgleda trendovsko, ustreza industrijskemu slogu, primerno za velike prostore). Potrebno je poudariti, da se postopoma vračajo vitrine iz 90. let prejšnjega stoletja, saj prinašajo razgibanost elementov. V ospredje kuhinjskih trendov spadajo praktičnost, urejenost in enostavni materiali za čiščenje. Sodobna kuhinja naj bo zasnovana odprto in se povezuje z dnevnim prostorom ter skupaj z njim tvori komunikacijski center v hiši ali stanovanju, ne uide pa nam niti integrirana shramba z zelišči (zelišča v lončkih). Več o trendih za kuhinje si preberite tukaj.

    Trendi, dizajn 3498
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 547 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 547 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    8.9
    0

    DETAJL IN CELOTA d.o.o.


    8.9
    0

    Arhitektonika d.o.o.


    8.9
    0

    ARK Arhitektura Krušec d.o.o.


    8.9
    0

    STUDIO 360, oblikovanje, oglaševanje in arhitekturno projektiranje, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane