Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Pločevinasta fasada

    Članek je koristil že 7356+ uporabnikom
    Pločevinasta fasada je primerna tako za zunanjo kot notranjo uporabo, ne glede na to ali gre za novogradnjo ali starejši objekt, ki je potreben renovacije. Eden izmed glavnih razlogov za uporobo pločevinaste fasade je širok spekter oz. nabor barv in možnih oblik pločevinaste fasade. Za pločevinaste fasade se dandanes odloča vse več trgovskih in drugih industrijskih ter javnih objektov. V nadaljevanju zapisa vam predstavljamo poglavitne prednosti pločevinaste fasade, različne tehnične sisteme pritrjevanja pločevinaste fasade na nosilno konstrukcijo objekta, zapisali pa smo tudi nekaj o ceni pločevinaste fasade.
    Detajl 7356
    Pločevinasta fasada je primerna za javne objekte
    Imamo kar 154 izvajalcev za področje Pločevinaste fasade:

    1. PLOČEVINASTA FASADA

    Prednosti pločevinaste fasade

    Pločevinasta fasada izjemno dobro varuje objekt in njegovo nosilno konstrukcijo pred UV žarki, kislim dežjem, nasploh industrijskim onesnaževanjem in ostalimi neugodnimi vremenskimi razmerami. Pločevinasto fasado (predvsem aluminij) odlikuje majhna lastna teža, navkljub vsemu pa pločevinasta fasada velja za izjemno močno in trdno fasado. Med prednosti pločevinaste fasade prištevamo tudi hitro in enostavno montažo, saj tovrsten material omogoča enostavno rezanje, vrtanje in spajanje. Pločevinasta fasada se pritrdi s pomočjo posebnih zatičnih držal, kar pripelje do ključnega rezultata: fasade, brez vidnih vijakov, morebitnih izvrtanih lukenj in ostalih prebojev. Opisan način montaže pločevinaste fasade omogoča krčenje in raztezanje samega materiala brez vidnih posledic.

    Pločevinasta prezračevana fasada

    Sistem prezračevane fasade temelji na zaključni fasadni oblogi, ki je od sloja toplotne izolacije oddaljena za nekaj cm (4-5 cm). V osnovi poznamo več različnih vrst prezračevanih fasad, katere se med seboj razlikujejo po načinu pritrjevanja (montaže), vrsti podkonstrukcije in nenazadnje tudi vrsti fasadne obloge. Zračni kanal omogoča neprestano izmenjavo zraka in odvoda vodne pare, izolacija pa zagotavlja toplotno in zvočno izolativnost. Za zaključno fasadno oblogo se lahko uporablja mnogo materialov: naravni in umetni kamen, keramika, cementno-vlaknene plošče, steklo, pločevina in podobno.

    Pločevinasti fasadni ‘’sendvič’’ paneli

    Fasadni ‘’sendvič’’ paneli so zelo razširjen sistem. Pločevinasti paneli se pritrdijo neposredno na podkonstrukcijo, ki je običajno jeklena. V osnovi poznamo dve izvedbi montaže pločevinastih panelov: horizontalna in vertikalna montaža. Fasadni ‘’sendvič’’ panel je sestavljen iz toplotne izolacije, ki je z obeh strani obdana s pločevino. Osnovo fasadnih panelov predstavlja (pocinkana) pločevina, obstojna na UV žarke, medtem ko je sredica zapolnjena s (poliuretansko) izolacijo, ki nudi odlično toplotno in zvočno izolativnost objekta. Fasadni paneli omogočajo nevidno pritrjevanje (brez vidnih vijakov) in so oblikovani na način, da zadostijo vsem gradbenim zahtevam in so uporabni za številne industrijske in ostale javne objekte. Primer izvedbe pločevinaste fasade iz panelov je prikazan na spodnji sliki.

    Cena pločevinaste fasade

    Cena pločevinaste fasade je odvisna od debeline izolacije, celotne površine fasade, vrste uporabljenih materialov in profilov ter nenazadnje tudi od ponudnika.

    Cena za fasadne sendvič panele z vmesno izolacijo, kjer je uporabljena aluminijasta fasadna plošča z debelino izolacije 40 mm, brez montaže, je približno 25 €/m2.

    Konstrukcijska sestava pločevinaste fasade
    Konstrukcijska sestava pločevinaste fasade


    ''Skriti'' način pritrditve vijakov
    ''Skriti'' način pritrditve vijakov


    Detajl izvedbe pločevinastega fasadnega panela
    Detajl izvedbe pločevinastega fasadnega panela


    Detajl 7356
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pločevinaste fasade?

    Imamo kar 154 izvajalcev za področje Pločevinaste fasade:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 154 izvajalcev za področje Pločevinaste fasade
    10
    1

    DŽAFIĆ GRADNJE, Asmir Džafić, s.p.


    10
    0

    MERKUR trgovina, d.o.o.


    10
    3

    HARCO, d.o.o.


    8.9
    3

    GORICA GRADNJA D.O.O.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane