Za področje

    Cena gradnje hiše na ključ

    Članek je koristil že 10298+ uporabnikom
    Tokrat smo za vas pripravili zapis glede gradnje hiše na ključ, v katerem smo definirali ceno gradnje hiše na ključ. Pri cenah smo upoštevali in zavedli različne načine gradnje hiše, ki je v osnovi lahko zidana ali montažna. V nadaljevanju članka si preberite vse o ceni gradnje zidane in montažne hiše na ključ ter dejavnike, ki vplivajo na končno ceno.
    Strokovni članek 10298
    zidana hisa na kljuc
    Imamo kar 494 izvajalcev za področje Gradnja hiše na ključ:

    1. Kaj je hiša na ključ?

    Gradnja hiše na ključ v splošnem pomeni gradnjo do 5. gradbene faze, v kateri so načeloma zajeta vsa pripravljalna in gradbena dela vse do končne predaje ‘’ključa’’ oz. hiše lastniku, s čimer je omogočena uporaba objekta. Obstaja tudi hiša na delni ključ ter seveda so tudi določene razlike med gradnjo zidane in montažne hiše na ključ, katere smo povzeli v nadaljevanju zapisa. Za korektno primerjavo cen smo v vednost vzeli enodružinsko hišo, velikosti 150 m2, s srednjo kakovostjo gradbenih materialov in ostalega pohištva.

    1.1 Hiša na delni ključ

    Delni ključ pomeni, da se hiša zaključi  v četrti gradbeni fazi. Končana so vsa zunanja dela. Hiša je z vseh strani zaprta in izolirana, zaključena pa so tudi preostala gradbena in zidarska dela - elektro inštalacije, vodovodne inštalacije ter strojne inštalacije ogrevalnega sistema.

    1.2 Hiša na polni ključ

    Zaklučena so vas dela zunanja in notranja oz. vsa groba in fina dela. nameščeni so denimo sanitarna oprema, armature, stikala in vtičnice, svetila, notranja in zunanja vrata...

    2. Cena zidane hiše na ključ

    V navedeno ceno zidane hiše na ključ je všteto: cena izkopa in kanalizacije, temelji, postavitev zunanjih sten, betoniranje stopnic, krovsko-kleparska dela, izvedba fasade, vgradnja zunanjega stavbnega pohištva (okna, vhodna vrata), zapiranje sten in stropov, izvedba strojnih tlakov (estrihi), grobi in fini razvod električnih instalacij, grobi in fini razvod instalacij za vodovod, dobava in zagon naprave za ogrevanje hiše, notranja slikopleskarska dela, parketarska dela, keramičarska dela, namestitev sanitarne opreme in vgradnja notranjih vrat.

    Cena za zidano hišo do 5. gradbene faze (na ključ) velikosti 150 m2, znaša od 1000€ do 1700 EUR/m2, kar znaša od 150.000 do 255.000 EUR. Pri povprečni investiciji 200.000 EUR gre za zidano hišo, ki je grajena iz materialov srednje kvalitete, obodna konstrukcija je iz opečnih votlih zidakov, hiša pa je pokrita z opečno kritino. Hiša ima klasično kontaktno sistemsko fasado iz stiropora, debeline 15 cm.

    2.1. Kaj ni všteto v ceno zidane hiše na ključ?

    Če naročite zidano hišo na ključ, jo boste po zaključku del morali le še opremiti z vgradnim pohištvom ter vanjo vnesti pomično pohištvo in vaše osebne stvari. Vse ostalo bo že pripravljeno!

    3. Cena montažne hiše na ključ

    V ceno montažne hiše na ključ je vključeno: organizacija gradbišča, izdelava konstrukcije montažne hiše v proizvodnji, dobava in montaža hiše na gradbišču, vgradnja zunanjega stavbnega pohištva (okna, vhodna vrata), krovsko-kleparska dela, izvedba fasade, zapiranje sten in stropov, izvedba strojnih tlakov (estrihi), grobi in fini razvod električnih instalacij, razvod instalacij za vodovod, notranja slikopleskarska dela, dobava in zagon naprave za ogrevanje hiše, parketarska dela, keramičarska dela, namestitev sanitarne opreme, izvedba notranjih stopnic in vgradnja notranjih vrat.

    Povprečna cena za montažno hišo do 5. gradbene faze - na ključ, velikosti 150 m2, znaša približno 1500€/m2, kar je 225.000€. Pri tem velja dejstvo, da gre za montažno hišo, ki je grajena iz materialov srednje kvalitete, za nosilno konstrukcijo je uporabljen okvirno-panelni sistem gradnje.

    3.1 Kaj ni všteto v ceno montažne hiše?

    Naj opozorimo, da cena montažne hiše na ključ velja izključno za proces gradnje oz. postavitev montažne hiše z vsemi njenimi prefabriciranimi elementi. Tako v ceno montažne hiše niso všteti stroški priprave in izkopa gradbene jame, izvedba morebitnih kletnih prostorov, izvedba temeljne plošče, izvedba vseh priključkov na javno komunalno omrežje in navsezadnje tudi zunanja ureditev okolice montažne hiše. Podjetje montažnih hiš nima nič opraviti z naštetimi izvedbenimi deli, saj ste za njih zadolženi izključno sami. Po dogovoru vam lahko podjetje seveda pomaga pri izbiri ustreznega izvajalca.

    Strokovni članek 10298
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Gradnja hiše na ključ?

    Imamo kar 494 izvajalcev za področje Gradnja hiše na ključ:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 494 izvajalcev za področje Gradnja hiše na ključ
    10
    4

    GRADNJE BISLIMAJ d.o.o.


    8.9
    0

    ZIR d.o.o., Ljubljana


    10
    11

    ANMAX, d.o.o.


    8.8
    0

    Gradbena dela Kelenc d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane