Za področje

    Karher: za uspešno čiščenje tlakovcev in fug

    Članek je koristil že 14332+ uporabnikom
    Spomladi radi pospravimo dvorišče, ga očistimo in iz njega odstranimo neljube obiskovalce, kot so pleveli in mahovi. Veliko število dvorišč v Sloveniji prekrivajo tlakovci, ki zaradi svojih številnih fug potrebujejo redno vzdrževanje. Nekateri zagovarjajo, da tlakovci potrebujejo pred polaganjem betonsko podlago, spet drugi da je dovolj pesek. Dejstvo pa je, da ne glede na to kakšna je podlaga, prostore med tlakovci zapolnimo s kremenčevim peskom ali mivko. Čiščenje tlakovcev in fug boste najbolj enostavno opravili s karherjem.
    Strokovni članek 14332
    ciscenje tlakovcev karcher
    Imamo kar 365 izvajalcev za področje Čiščenje fasad, streh, tlakovcev:

    1. Čiščenje tlakovcev

    1.1 Kaj vse zajema čiščenje tlakovcev?

    Najpogostejša umazanija, ki zahteva čiščenje tlakovcev, je razrast plevela med fugami tlakovcev. Čiščenje fug je zato najpogostejše opravilo. Plevel med fuge zanese veter in se mu je skoraj nemogoče izogniti, saj se fuge ne glede na podlago pod njimi običajno zapolnijo s peskom ali mivko, ki predstavlja dobro podlago za plevel. Čiščenje tlakovcev zajema tudi odstranjevanje nadležnih alg, ki se lahko pojavijo na severnih, senčnih straneh okolice hiše, ki so pogosto vlažne in se počasneje sušijo. Na severnih območjih je pogostejši tudi razrast mahu.

    1.2 Kako preprečimo širjenje plevela?

    Ko se končno znebimo mahu in plevela je potrebno preprečiti njegovo nadaljnjo širjenje. To lahko naredimo z uporabo herbicidov, kar ni ravno najbolj ekološko ali z uporabo domačih pripravkov. Med učinkovitejše domače pripravke za čiščenje tlakovcev sodi vsekakor pripravek iz kisa, soli in mila. Posebna fitofarmacevtska sredstva so na voljo v za to specializiranih prodajalnah, a na žalost nedostopna vsem običajnim uporabnikom. Pred uporabo teh sredstev se o načinu apliciranja sredstev na rastline posvetujte s prodajalcem.

    Čiščenje tlakovcev
    Redno čiščenje tlakovcev je pomembno, saj se plevel sicer nenadzorovano in silovito razraste.

    2. Ročno čiščenje fug

    Nad plevel se lahko spravite tudi z nožički. Takšno čiščenje fug je boljše od visokotlačnega čiščenja, saj odstranimo samo tisto kar nas ovira oz. kazi izgled. Vendar je ročno čiščenje tlakovcev veliko dolgotrajnejše in dražje, prav tako pa zaradi nepravilne in prisiljene drže vodi v bolečine v hrbtenici.

    3. Kemično čiščenje tlakovcev

    Seveda se z umazanijo lahko spopadate tudi s pomočjo kemičnih sredstev. Takšno čiščenje tlakovcev je učinkovito, a ni najbolj ekološko. Nikoli ni zagotovila, da se plevel in umazanija ne bosta več pojavila med tlakovci. Znebite se jih lahko, da bo čiščenje fug dolgotrajnejša rešitev pa v tem primeru ne drži.

    4. Karcher

    4.1 Karcher zagotavlja najboljše rezultate

    Prah, sol, zažrto umazanijo in plevel med fugami najlažje odstranimo z visokotlačnim vodnim čiščenjem tlakovcev oziroma karherjem, vendar je za čiščenje fug nekoliko agresiven. Tako bodo tlakovci izgledali kot novi in bodo imeli še daljšo življenjsko dobo. Slabost visokotlačnega čistilca je, da pogosto spere tudi pesek iz fug, zato je potrebno po končanem čiščenju prazne prostore med tlakovci ponovno zagladiti z mivko ali kremenčevim peskom. A to storite šele, ko bodo fuge popolnoma suhe.

    4.2 Priznano podjetje Karcher

    Podjetje je leta 1935 ustanovil industrialec Alfred Karcher, najprej pa je izdelovalo industrijske potopne grelne elemente. Podjetje je svoj prvi visokotlačni čistilec - današnji karcher - izdelalo šele 15 let kasneje, leta 1950. Ta naprava je predstavljala izhodišče, na podlagi katerega se je podjetje preusmerilo v čistilno tehniko. Podjetje Karcher danes poznamo kot največjega, svetovnega proizvajalca visokotlačnih čistilnih naprav, ki jim v žargonu rečemo kar karcher.

    Karcher
    Karcher deluje pod visokim pritiskom in je zelo učinkovit.

    5. Kako deluje Karcher

    Karcher deluje tako, da z močnim vodnim curkom pod visokim pritiskom s tlakovcev odstrani alge, mahove, lišaje, z njihovih fug pa plevel. Karcherjevi čistilniki imajo unikatne šobe, ki zagotavljajo večjo učinkovitost čiščenja in hitreje opravljeno delo. Poleg tega to pomeni, da karcher za svoje delovanje porabi tudi manjšo količino vode, čistila in seveda energije. Deluje se na baterije.

    6. Koliko stane Karher?

    Cena karcherja je odvisna od tipa in moči naprave, načeloma pa se cene za takšne, ki so primerni za vaš vrt, gibljejo nekje okrog 200 eur. Če pa želite močnejše in profesionalnejše, lahko odštejete tudi še enkrat toliko.

     

     

    Strokovni članek 14332
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Čiščenje fasad, streh, tlakovcev?

    Imamo kar 365 izvajalcev za področje Čiščenje fasad, streh, tlakovcev:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 365 izvajalcev za področje Čiščenje fasad, streh, tlakovcev
    10
    2

    ART DOM, gradbena dela, d.o.o.


    8.9
    2

    Tomaž Korošec s.p.


    8.9
    6

    GASILSTVO DAVORIN ŠURLAN S.P.


    9.7
    5

    Slikopleskarstvo Erhard Handanović s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane