Za področje

    Priprava klime na poletje

    Članek je koristil že 2540+ uporabnikom
    Poletje je obdobje, ko klimatske naprave pospešeno uporabljamo. Uporaba klimatskih naprav nam lajša bivalne pogoje ob visokih poletnih zunanjih temperaturah. Vse prevečkrat pa se zgodi, da klimatski napravi posvečamo premalo pozornosti in časa za vzdrževanje. Klimatska naprava velja za idealno shrambo virusov, ki povzročajo številna obolenja dihal. Zavedati se je potrebno, da so zdravju škodljivejše klimatske naprave, ki se uporabljajo samo za hlajenje. Klimatske naprave s katerimi prostore tudi grejemo zaradi višjih temperatur in suhega zraka ubijejo veliko bakterij in virusov. Vseh bakterij ne vidimo s prostim očesom, občuti pa jih naš organizem. Zato upoštevajmo svoje zdravje!
    Strokovni članek 2540
    priprava klime na poletje
    Imamo kar 867 izvajalcev za področje Klimatske naprave:

    Čiščenje klimatske naprave in cena

    Enkrat na sezono je priporočljivo iz klimatske naprave odstraniti filtre in jih očistiti, v kolikor so uničeni, jih je potrebno tudi zamenjati. Filter z vročo vodo operemo, posušimo in ponovno namestimo v napravo. Priporočljivo je tudi, da se enkrat letno opravi servis naprave pri pooblaščenih serviserjih. Serviserji preverijo količino plina v klimatskih napravah in celotno klimatsko napravo dezinficirajo. Cene servisov se gibljejo od 60€ naprej. V kolikor bo v vaši klimatski napravi premalo plina ne bo optimalnega izkoristka. Nujo potrebno je, da se izvaja reden servis. Uhajanje plina iz naprave ni koristno za vas, vaše zdravje in ljudi, ki bivajo z vami.

    Klima in prezračevanje

    Vsekakor pa se je potrebno zavedati, da zrak ki nastane v prostoru ob uporabi klime ni najkvalitetnejši. V večernih in nočnih urah, ko se temperature spustijo je vsekakor primerno prostore naravno prezračevati. Neprestana uporaba klime v bivalnih prostorih lahko privede do glavobolov, svež nočni zrak pa v vaše bivalne prostore prinese kvaliteten zrak, ki je nujno potreben za življenje.

    Strokovni članek 2540
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Klimatske naprave?

    Imamo kar 867 izvajalcev za področje Klimatske naprave:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 867 izvajalcev za področje Klimatske naprave
    10
    4

    EMB ELECTRONIC, d.o.o.


    10
    10

    Eleteh sistemi d.o.o.


    10
    43

    VITATERM TRGOVINA IN STORITVE d.o.o.


    8.9
    1

    VINKO MILAN S.P. - VODOVODNE,PLINSKE IN SANIT.INST.,MONT.IN VZDRŽ.OGR.NAPRAV


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane