Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kako izkoristiti prostor pod stopnicami?

    Članek je koristil že 10585+ uporabnikom
    Stopnice so nujni arhitekturni element več etažne hiše ali stanovanja in zavzamejo dobršen del celotnega prostora. Še posebej je to opazno v manjših stanovanjih, kjer je pomemben vsak kvadratni meter uporabne površine, s čimer dosežemo visok izkoristek in funkcionalnost vseh prostorov in kotičkov. V veliko primerih prostor pod stopnicami ne izkorišča svojega potenciala. Ali je vaš prostor pod stopnicami neuporaben in neizkoriščen? V nadaljevanju je zapisanih nekaj nasvetov, kako ga uporabiti in mu spremeniti namembnost.
    Strokovni članek 10585
    pod stopnicami
    Imamo kar 1257 izvajalcev za področje Pohištvo po meri:

    1. 12 praktičnih nasvetov, kako uporabiti prostor pod stopnicami

    Možnosti glede uporabe pod stopniščnega prostora je pravzaprav ogromno, veliko več, kot si predstavljamo. Uporaba oz. namembnost prostora pod stopnicami je odvisna od njegove velikosti. Na velikost pa vplivajo dolžina stopniščne rame, naklon stopnic in višina stopnic. Kako torej uporabiti prostor pod stopnicami?

    2. Garderobna omara pod stopnicami

    Garderobne vgradne omare veljajo za zelo praktično notranjo opremo, saj se lahko vgradi na poljubno mesto. Z vgradno garderobne omare pod stopnicami boste pridobili dodaten, praktičen prostor za čevlje, sezonska oblačila in še marsikaj ter na ta način razbremenili druge prostore in pohištvo. Izdelana vgradna omara po meri se enostavno prilagodi prostoru pod stopnicami.

    omara-pod- stopnicami.jpg
    Z vgradnjo garderobne omare pod stopnicami boste pridobili dodaten, praktičen prostor za čevlje, sezonska oblačila in še marsikaj ter na ta način razbremenili druge prostore in pohištvo.

    3. Pisarniški kotiček pod stopnicami

    Pisarniški kotiček je naslednja v vrsti idej, ki jo lahko realizirate, seveda le v primeru zadostnega naklona in višine pod stopnicami. Police lahko pritrdite na stene, pisalna miza se namesti tik obnje, prostor pa se najde tudi za kakšen majhen predalnik. Delovni kotiček pride zelo prav še posebej, če so stopnice del bivalnega prostora, kjer je primerna osvetljenost prostora, ki vpliva na produktivnost uporabnika.

    pisarna-pod-stopnicami.jpg
    Delovni kotiček pride zelo prav še posebej, če so stopnice del bivalnega prostora.

    4. Bralni kotiček pod stopnicami

    Ali radi berete in si želite dodatnega bralnega kotička? To vam lahko nudi prav prostor pod stopnicami, kjer lahko namestite stenske police in manjšo sedežno garnituro. Vse, kar vam preostane, je, da se udobno namestite in začnete s prebiranjem svojih najljubših knjig.

    5. Pralnica pod stopnicami

    Pralnica je eden tistih prostorov, za katerega pri načrtovanju po navadi zmanjka prostora, zato se v večini primerov pralni in sušilni stroj namestita v kopalnico. Neizrabljen prostor pod stopnicami tako lahko uporabite za pralnico. Pralni in sušilni stroj bosta tako skrita v omari oz. prostoru pod stopnicami. Seveda mora biti pod stopnicami zadosten prostor, ne pozabimo pa na vodovodni priključek.

    6. Vinska omara pod stopnicami

    Če ste ljubitelj vina, si pod stopniščnim prostorom umislite najboljšo zbirko vin. Vina se shranijo v posebne police z nastavki, prilagojene za vse vrste steklenic. S takim vinskim prostorom se boste ponosno pohvalili pred gosti.

    7. Sanitarije pod stopnicami

    Nemalokrat se zgodi, da je v prostoru pod stopnicami WC za goste. WC za goste spada dandanes pri enodružinskih hišah in stanovanjih za nujen prostor, zato ga lahko umestimo pod stopnice. Pazimo le na primerno velikost celotnega prostora in instalacije.

    8. Shramba pod stopnicami

    V hiši oz. stanovanju se po navadi vsakodnevno nabere kakšna navlaka ali trenutno neuporabna stvar, ki se je hočemo vsaj za nekaj časa znebiti. Zato shramba pod stopnicami pride še kako prav. Shrambo pod stopnicami uporabimo za shranjevanje praktično vseh stvari in predmetov, ki jih ne potrebujemo vsakodnevno. Shramba pod stopnicami je lahko zasnovana kot vgradna omara ali pa kot posamezni večji predalniki.

    9. Bar, kuhinja pod stopnicami

    V primeru, da nam prostor ne zagotavlja ustrezne namestitve kuhinjskega pulta ali bara, ga lahko izkoristimo pod stopnicami. Kuhinjski pult se namesti tik ob steno in po celotni dopustni dolžini pod stopniščno ramo. S tem načinom umestitve smo praktično zapolnili prostor pod stopnicami in pridobili nekaj dodatnega prostora v drugem delu stanovanja.

    10. Dnevna zofa pod stopnicami

    Prostor pod stopnicami, ki so v navezavi z bivalnim delom stanovanja, je lahko praktična rešitev za namestitev dodatnega dnevnega kavča, kjer se udobno namestite in spočijete.

    11. TV kotiček pod stopnicami

    Stopniščni prostor se lahko izrabi za namestitev regala in stenske televizije, če vam zasnova bivalnega dela prostorov to seveda dopušča.

    12. Shranjevanje športnih rekvizitov in drv pod stopnicami

    Nenazadnje, se v prostor pod stopnicami lahko shranjujejo drva, kar je še posebej praktično, če imamo v bližini kamin. Lahko pa prostor dobi novo praktično funkcijo s shranjevanjem raznih športnih rekvizitov in koles.

    Kot vidite, je načinov, kako in za kaj uporabiti prostor pod stopnicami ogromno. Vse pa je odvisno od želje lastnikov in njihovih navad.

    Strokovni članek 10585
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pohištvo po meri?

    Imamo kar 1257 izvajalcev za področje Pohištvo po meri:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1257 izvajalcev za področje Pohištvo po meri
    9
    1

    Gregor Strauss s.p.


    8.9
    1

    Mizarstvo Suša Marijan Suša s.p.


    8.9
    6

    SE-MONT, SEBASTJAN VONČINA s.p.


    8.9
    0

    MIZARSTVO ALEKSANDER PERIC S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane