Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Stroški dokončanja montažne hiše

    Članek je koristil že 7002+ uporabnikom
    V tokratnem članku smo za vas natančno razdelili cene električnih instalacij, strojnih instalacij in zaključnih notranjih del montažne hiše. Omenjena izvedbena dela sodijo v začetek 4. gradbene faze, ko je montažna hiša na zunaj gotova. Kaj točno sodi v izvedbo razvoda električnih in strojnih instalacij, zaključnih notranjih zidarskih del in finalizacije ter kakšna je cena posameznih del, si preberite v nadaljevanju.
    Strokovni članek 7002
    Cena zunaj gotove montažne hiše je za približno 31% nižja od montažne hiše na polni ključ
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. IZVEDBA ELEKTRIČNIH INSTALACIJ IN CENA
    V ceno električnih instalacij je vključena napeljava električnih vodov za stikala (20 kosov), vtičnice 220 V (40 kosov), UTP vtičnice (2 kosa), fiksne priključke (2 kosa), luči (15 kosov), zunanje luči na fasadi (3 kosi) in žaluzije (19 kosov). Napeljava električnih vodov poteka od notranjih elektro omaric po celotnem montažnem delu hiše, brez razvodov za razsvetljevanje okolice ter brez dovodnega kabla do notranje omarice. Doplačilo za dodatne izvode znaša 30€/kos, doplačilo za vsak dodaten zaporedno vezan izvod pa znaša 10€/kos.
     
    Cena električnih instalacij montažne hiše vključuje tudi ozemljitev brez zunanjega ozemljila (valjanca), vgradnjo navadnih doz in notranjih elektro omaric Hager (2 kosa) brez komunikacijskih omaric.
     
    Cena razvoda električnih instalacij montažne hiše, velikosti 170m2, je približno 6. 215€, kar je približno 2,62  % celotne povprečne cene montažne hiše na polni ključ (237. 475€).
     
    Opomba: v končno ceno ponudbe ni vključena predpriprava za vgradne luči v stropih in stenah, ki znaša 10€/kos in predpriprava za vgradne luči ob ali v stopnicah, kar znaša 30€/kos.
     
    2. IZVEDBA RAZVODA STROJNIH INSTALACIJ IN CENA
    Vodovod in kanalizacija
    Med vodovod in kanalizacijo je všteta izvedba vodovodnih inštalacij, ki zajema: vodovodne cevi Alumplast 20x2, napeljane od kotlovnice do vseh prostorov z vodo in razvod do porabnikov in instalacija za kotličke iz Alumplast cevi 16x2.
     
    Vsak prostor z vodovodnim priključkom (razen kuhinje) ima pretočni talni sifon. Vsi spoji so tlačno preizkušeni, toplotno izolirani in zaščiteni pred možnostjo kondenzacije. Izvedba zajema tudi delo in material, brez priklopa na vodovodno omrežje. Vse kanalizacijske cevi so klasične iz materiala polipropilena. Odtočne vertikale za kanalizacijo v betonski plošči morajo biti pravilno pripravljene in pozicionirane na pravih mestih. Cena prav tako vključuje dobavo in montažo podometnih nosilnih elementov za stensko obešanje sanitarnih elementov (2 x Geberit Duofix s splakovalnikom UP320 za WC); aktivirna tipka pri kotličku za WC se dobavi le pri izvedbi »na ključ«, pri izvedbi »na delni ključ« pa ne. V ceno niso všteti priklopi gospodinjskih aparatov in armatur, ki niso predmet te ponudbe.
     
    Ogrevanje, prezračevanje in hlajenje
    V ceno strojnih instalacij je vključena dobava in montaža kompaktne enote Nilan Compact P, ki vsebuje rekuperacijsko enoto z integrirano toplotno črpalko zrak-zrak za aktivno prezračevanje in kompleksno regulacijo celotnega sistema, toplotno črpalko zrak-voda Exclusive 5 za ogrevanje preko talnega sistema in 180 L bojler za sanitarno vodo. Zunanja enota Exclusive 5 se postavi maksimalno pet metrov od zunanjega roba fasade ogrevanega objekta.
     
    Razvod prezračevanja se izvede iz plastičnih fleksibilnih cevi fi 75 mm, plastičnih komor za Ax zajem in Bx vpih zraka po prostorih s prezračevalnimi ventili fi 125 mm bele barve, 1x zajemom svežega zraka in 1x izpustom odpadnega zraka na fasadi z dvema Alu rešetkama.
     
    Cena razvoda strojnih instalacij montažne hiše, velikosti 170m2, je približno 19. 420€, kar znaša 8,17  % celotne povprečne cene montažne hiše na polni ključ (237. 475€).
     
    3. ZAKLJUČNA NOTRANJA ZIDARSKA DELA IN CENA
    Med zaključna notranja zidarska dela se prišteva izvedba strojnega tlaka (estriha) ter zapiranje stropov in sten. V ceno zaključnih notranjih zidarski del je vključena izvedba mikroarmaturnega betonskega estriha debeline 16 cm vključno z izolacijo v naslednji sestavi (pritličje, mansarda): toplotna izolacija EPS 100 debeline 80 mm vključno s sistemsko ploščo, cevi za izvedbo talnega ogrevanja in mikroarmiran cementni estrih (min. C20/25) debeline 65 mm.
     
    Cena zaključnih notranjih zidarskih del montažne hiše, velikosti 170m2, je približno 3. 410€, kar je 1,44  % celotne povprečne cene montažne hiše na polni ključ (237. 475€).

    4. FINALIZACIJA STEN, STROPA, TAL, NAMESTITEV SANITARNE OPREME IN CENA
    Slikopleskarska dela
    Slikopleskarska dela zajemajo obdelavo oz. fino montažo zaključnih oblog na stenah in stropovih notranjih prostorov (beljenje, malanje). Obdelava zaključnih oblog ni nujno podrejena le navadnemu beljenju, saj lahko stene in strope poljubno po vaših željah okrasite z dekorativnimi tapetami ali jih obložite z lesom. Izbira oz. dekoracija notranjih prostorov je vsekakor vaša izbira.

    Parketarska in keramičarska dela
    Med notranja zaključna dela prištevamo seveda tudi parketarska in keramičarska dela. Za polaganje kopalnic in wc-ja se uporablja keramika, za finalni pod ostalih notranjih prostorov montažne hiše pa je uporaba precej bolj raznolika. Med najbolj pogosto uporabljenimi materiali so klasični (masivni) parket, laminat in vinilne talne obloge.

    Namestitev sanitarne opreme
    Namestitev sanitarne opreme spada prav tako pod zaključna gradbena dela montažne hiše in zajema kopalnico in wc. Vsa sanitarna oprema se priključi na že prej omenjene fine razvode strojnih instalacij, s pomočjo katerih je zagotovljeno odvajanje odpadne sanitarne vode iz objekta.

    Cena finalizacije sten, stropa, tal in namestitve sanitarne opreme montažne hiše, velikosti 170 m2, je približno 25. 000€ in predstavlja okrog 10,53 % celotne povprečne cene montažne hiše na polni ključ (237. 475€).

    5. IZVEDBA NOTRANJIH STOPNIC IN NOTRANJIH VRAT TER CENA
    Izvedba notranjih stopnic in notranjih vrat
    Med notranja zaključna dela montažne hiše prav tako sodi izvedba notranjih stopnic in vgradnja notranjih vrat za delitev notranjih prostorov.

    Cena izvedbe notranjih stopnic in notranjih vrat montažne hiše, velikosti 170 m2, je približno 19. 400€, kar znaša približno 8,17 % celotne povprečne cene montažne hiše na polni ključ (237. 475€).

    Opomba: pri izračunih je upoštevana povprečna cena zunaj gotove montažne hiše, ki znaša 164. 038€ in povprečna cena montažne hiše na polni ključ, ki znaša 237. 475€. Razlika 73. 445€ predstavlja skupne stroške za popolno dokončanje montažne hiše, ki predstavljajo 30,93% celotne vrednosti montažne hiše na polni ključ, lahko tudi več. Vsi izračuni veljajo za montažno hišo velikosti 170 m2.


    Izvedba notranjih zaključnih del montažne hiše
    Izvedba notranjih zaključnih del montažne hiše


    Strokovni članek 7002
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše
    8.9
    0

    MONTAŽNE HIŠE RIHTER, d.o.o.


    8.9
    2

    EKOART d.o.o.


    8.9
    1

    Česen d.o.o.


    9.1
    0

    Z-PROJEKT, GRADBENI INŽENIRING, MATEJ ZADNIK S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane