Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Aktivna montažna hiša in cena

    Članek je koristil že 5293+ uporabnikom
    Aktivna montažna hiša je t.i. hiša prihodnosti, ki uporabnikom nudi zdravo in udobno bivanje brez negativnih vplivov na okolje. Udobno bivanje se odraža s kvalitetno naravno osvetlitvijo, svežim zrakom in akustiko prostorov aktivne montažne hiše. Kljub temu, da že s pasivno montažno hišo zmanjšamo potrebo po toploti za ogrevanje in veliko prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, obstaja še nadgradnja in izboljšana verzija pasivne montažne hiše-aktivna montažna hiša. Aktivna montažna hiša ima poleg zelo dobrega toplotnega ovoja vključene še nekatere dodatne lastnosti, kot je recimo izključna izraba obnovljivih virov energije in vgrajene pametne instalacije. Posebnost aktivne montažne hiše je tudi povečana skrb glede zmanjšanja vplivov na okolje. Aktivni montažni hiši lahko rečemo tudi ničenergijska oz. samooskrbna montažna hiša, saj celotno energijo pridobi iz obnovljivih virov.
    Strokovni članek 5293
    Prednost aktivne montažne hiše je izraba obnovljivih virov energije, predvsem solarne energije
    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. KONCEPT AKTIVNE MONTAŽNE HIŠE
    Koncept aktivne montažne hiše presega standarde pasivne montažne hiše, kjer je poleg potrebe po toploti za ogrevanje pomembna še energija za samo delovanje aktivne montažne hiše in vseh njenih vgrajenih naprav. Posebna pozornost aktivne montažne hiše je namenjena prijetni bivalni klimi, za katero skrbi vgrajeni pametni sistem instalacij. Koncept aktivne montažne hiše stremi prav tako k zmanjšanju negativnih vplivov na okolje in izključni rabi obnovljivih virov energije (OVE), na račun katerih aktivna montažna hiša ni več odvisna od fosilnih goriv.
     
    Za uspešen koncept aktivne montažne hiše je potreben zelo dobro izoliran stavbni ovoj, ki predstavlja osnovo. Za dosego ustreznega standarda zrakotesnosti in toplotne prehodnosti aktivne montažne hiše (U< 0,1 W/m2K) je ključna primerna izbira materialov, ki morajo biti prijazni do našega zdravja in okolja.
     
    2. PREDNOSTI AKTIVNE MONTAŽNE HIŠE
    Med prednosti aktivne montažne hiše prištevamo rabo obnovljivih virov energije, povečano skrb za okolje in zdravje ljudi in vgrajen sistem pametnih instalacij, ki omogoča prijetno bivalno klimo in optimizacijo delovanja aktivne montažne hiše.
     
    Izraba obnovljivih virov energije in skrb za okolje aktivne montažne hiše
    Z odličnim toplotni ovojem stavbe in optimiranim delovanjem vgrajenih pametnih sistemov aktivne montažne hiše zmanjšamo potrebe po energiji za ogrevanje in na ta način posledično pripomoremo k zmanjšanju vplivov na okolje.
     
    Izraba obnovljivih virov energije omogoča popolno neodvisnost aktivne montažne hiše od fosilnih goriv, kar spada med bistveno komponento aktivne montažne hiše. Sončna elektrarna na strehi aktivne montažne hiše omogoča proizvodnjo ravno pravšnjega ali celo večjega deleža električne energije, kot jo aktivna montažna hiša potrebuje za svoje delovanje. Energija, pridobljena s pomočjo sončnih kolektorjev, se lahko koristi za pripravo tople vode ali kot dodatna podpora ogrevanju, kjer z uporabo toplotne črpalke maksimalno izkoristimo obnovljive vire energije.
     
    Pametne instalacije aktivne montažne hiše
    Pametne instalacije so nepogrešljivi del aktivne montažne hiše. S pomočjo njih lahko optimiramo delovanje celotnega sistema prezračevanja in ogrevanja ter tudi razsvetljave, senčenja in dodatnega ohlajevanja v poletnih mesecih. Pametne instalacje aktivne montažne hiše predstavljajo uporabniku prijazno in enostavno uporabo in pripomorejo k racionalnemu delovanju naprav v hiši ter nižjim stroškom za električno energijo.
     
    Sistem pametnih instalacij aktivne montažne hiše deluje preko posebnih senzorjev in na ta način prilagaja prezračevanje in ogrevanje glede na potrebe uporabnika v danem trenutku. Prednost sistema pametnih instalacij je tudi konstantnost bivalnih pogojev.
     
    Prijetno bivalno udobje in klima aktivne montažne hiše
    Zdravje in udobje bivanja v aktivni montažni hiši se odražata glede na tri komponente: okolje, bivalna klima in energija. Bivalno ugodje v aktivni montažni hiši se zagotovi s pomočjo primerne naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem v notranjosti objekta. Vpliv aktivne montažne hiše na okolje se zmanjša s skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije (OVE).
     
    Eden od pomembnih obnovljivih virov, ki se ga izkorišča pri aktivnih montažnih hišah s pomočjo sprejemnikov sončne energije in fotovoltaike je solarna energija. Poleg sprejemnikov sončne energije in fotovoltaike, se solarna energija pri aktivni montažni hiši izkorišča tudi pasivno s toplotnimi dobitki skozi steklene površine, kar velja izključno za pasivne montažne hiše.
     
    3. CENA AKTIVNE MONTAŽNE HIŠE
    Cena aktivne montažne hiše na polni ključ je odvisna od ponudnika oz. proizvajalca, oblike in zasnove aktivne montažne hiše, velikosti, linije oz. tipa aktivne montažne hiše, oblike strehe, vgrajenih materialov, konstrukcijskega sistema aktivne montažne hiše in podobno.

    Cena aktivne montažne hiše je v povprečju še za 10% večja v primerjavi s pasivno montažno hišo oz. okrog 30% večja od navadne, običajne izvedbe nizkoenergijske montažne hiše. Cena aktivne montažne hiše je večja predvsem na račun vgrajenih dodatnih materialov, naprav (sončnih kolektorjev), pametnih instalacij in drugih naprav, ki omogočajo maksimalni izkoristek obnovljivih virov energije in zagotavljajo maksimalno bivalno udobje.

    Povprečna cena običajne izvedbe montažne hiše na polni ključ je 237. 475€. Cena aktivne montažne hiše na polni ključ je večja za približno 30%, kar znaša 308. 718€.

    Opomba: cena velja za montažno hišo velikosti 170m2.
     

    Dodano vrednost aktivne montažne hiše predstavljajo pametne instalacije
    Dodano vrednost aktivne montažne hiše predstavljajo pametne instalacije


    Sistem pametnih instalacij deluje preko senzorjev s pomočjo ročnega upravljanja
    Sistem pametnih instalacij deluje preko senzorjev s pomočjo ročnega upravljanja


    Strokovni članek 5293
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše
    8.9
    2

    EKOART d.o.o.


    9.5
    0

    OBEN-AUF, d.o.o.


    8.9
    0

    JAVUŠNIK, d.o.o.


    8.9
    0

    ENLES d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane