Za področje

    Montažna hiša na polni ključ in cena

    Članek je koristil že 11303+ uporabnikom
    Tretja izvedbena rešitev montažne hiše je montažna hiša na polni ključ oz. ključ v roke, kjer so zajeta vsa gradbena in izvedbena dela do faze predaje ključa v roke lastnikov, kjer je mogoča vselitev v montažno hišo. Montažna hiša na ključ velja za t.i. polni paket, ki poleg vseh zajetih izvedbenih del montažne hiše na delni ključ, vključuje še vsa zaključna oz. finalizacijska notranja dela. Točna vsebina izvedbenih del, čas izvedbe in cena montažne hiše na polni ključ, so zapisani v nadaljevanju.
    Strokovni članek 11303
    S končanjem vseh izvedbenih del montažne hiše na polni ključ je mogoča vselitev v montažno hišo
    Imamo kar 171 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. MONTAŽNA HIŠA NA POLNI KLJUČ
    Vsebina montažne hiše na polni ključ, poleg vseh izvedbenih del montažne hiše na delni ključ, zajema še vsa notranja zaključna dela, kamor prištevamo notranja slikopleskarska dela, izvedbo finega razvoda električnih in strojnih instalacij, dobavo in zagon naprave za ogrevanje montažne hiše, parketarska dela, namestitev sanitarne opreme, keramičarska dela, izvedbo notranjih stopnic in notranjih vrat.
     
    Slikopleskarska dela
    Slikopleskarska dela zajemajo obdelavo oz. fino montažo zaključnih oblog na stenah in stropovih notranjih prostorov (beljenje, malanje). Obdelava zaključnih oblog ni nujno podrejena le navadnemu beljenju, saj lahko stene in strope poljubno po vaših željah okrasite z dekorativnimi tapetami ali jih obložite z lesom. Izbira oz. dekoracija notranjih prostorov je vsekakor vaša izbira.
     
    Izvedba finega razvoda električnih in strojnih instalacij
    V izvedbo finega razvoda električnih in strojnih instalacij se prišteva namestitev vseh vtičnic in stikal, preko katerih je omogočen priklop različnih električnih aparatov, naprav in drugih električnih ter strojnih instrumentov.
     
    Dobava in zagon naprave za ogrevanje (toplotna črpalka)
    V primeru, da se odločite za ogrevanje s toplotno črpalko, je pri nekaterih podjetjih specializiranih za montažne hiše v ceno vključena tudi nabava in zagon toplotne črpalke, ki dandanes velja za ekološko najprijaznejši in energetsko najprijaznejši vir ogrevanja.
     
    Parketarska in keramičarska dela
    Med notranja zaključna dela prištevamo seveda tudi parketarska in keramičarska dela. Za polaganje kopalnic in wc-ja se uporablja keramika, za finalni pod ostalih notranjih prostorov montažne hiše pa je uporaba precej bolj raznolika. Med najbolj pogosto uporabljenimi materiali so klasični (masivni) parket, laminat in vinilne talne obloge.

    Namestitev sanitarne opreme
    Namestitev sanitarne opreme spada prav tako pod zaključna gradbena dela montažne hiše in zajema kopalnico in wc. Vsa sanitarna oprema se priključi na že prej omenjene fine razvode strojnih instalacij, s pomočjo katerih je zagotovljeno odvajanje odpadne sanitarne vode iz objekta.
     
    Izvedba notranjih stopnic in notranjih vrat
    Med notranja zaključna dela montažne hiše prav tako sodi izvedba notranjih stopnic in vgradnja notranjih vrat za delitev notranjih prostorov.
     
    Čas izvedbe montažne hiše na polni ključ
    Točen čas izvedbe montažne hiše na polni ključ je seveda odvisen od marsikaterih dejavnikov gradnje montažne hiše, vključno z izkopom in izvedbo temeljne plošče, čakalne dobe za izdelavo elementov v proizvodnji, montažo montažne hiše na gradbišču in podobno. Povprečen čas montaže oz. postavitve montažne hiše na polni ključ, z vsemi zaključnimi notranjimi deli, je 5-6 mesecev.

    Celotni povprečni čas izvedbe montažne hiše na polni ključ, z upoštevanjem izvedbe temeljne plošče, čakalne dobe in izdelavo elementov v proizvodnji ter montažo na gradbišču, je 11 mesecev.

    Opomba: pri izračunu celotne časovne izvedbe montažne hiše na polni ključ je upoštevana čakalna doba za izdelavo elementov v proizvodnji 3,5 mesecev.

    2. CENA MONTAŽNE HIŠE NA POLNI KLJUČ
    Cena montažne hiše na polni ključ je odvisna od ponudnika oz. proizvajalca montažnih hiš, oblike in zasnove montažne hiše, velikosti montažne hiše, linije oz. tipa montažne hiše, oblike strehe, vgrajenih materialov, konstrukcijskega sistema montažne hiše in podobno.

    Cene montažnih hiš na polni ključ se gibljejo med 215. 310 in 259. 640€. Povprečna cena montažne hiše na polni ključ je torej 1400€/m2. Pri ceni je upoštevana subvencija, ki znaša od 2500 do 11. 250€, odvisno od ponudnika montažnih hiš.

    Opomba: pri izračunu je upoštevana montažna hiša velikosti 170 m2.

    Montažna hiša na polni ključ zajema vsa zaključna oz. finalizacijska notranja dela
    Montažna hiša na polni ključ zajema vsa zaključna oz. finalizacijska notranja dela


    Strokovni članek 11303
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 171 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 171 izvajalcev za področje Montažne hiše
    10
    1

    GRADBENI NADZORI, gradbeni nadzor in druge storitve, d.o.o.


    10
    38

    Krovstvo in kleparstvo, Slobodan Milunović s.p.


    9.1
    0

    Z-PROJEKT, GRADBENI INŽENIRING, MATEJ ZADNIK S.P.


    10
    51

    ADRIALIN d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane