Za področje

    Zunaj gotova montažna hiša in cena

    Članek je koristil že 8727+ uporabnikom
    Pred začetkom gradnje montažne hiše, so pri ponudnikih oz. proizvajalcih montažnih hiš na voljo tri izvedbene rešitve, ki se med samo razlikujejo po obsegu zajetih gradbenih del. Najosnovnejša varianta izvedbe montažne hiše je t.i. zunaj dokončan objekt, sledi montažna hiša na delni ključ, tretja izvedbena rešitev pa je montažna hiša na ključ oz. polni ključ, kjer so zajeta vsa gradbena in obrtniška dela. V nadaljevanju bo govora o osnovni izvedbi montažne hiše.
    Strokovni članek 8727
    Zunaj gotova montažna hiša se izvede do faze, v kateri je hiša zaprta in zaščitena pred zunanjimi vplivi
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. ZUNAJ GOTOVA MONTAŽNA HIŠA
    Prva izvedbena rešitev montažne hiše se imenuje zunaj dokončan objekt oz. zunaj gotova montažna hiša in velja za najcenejšo izvedbo montažne hiše. Izvedba zunaj gotove montažne hiše v splošnem zajema organizacijo gradbišča, izdelavo konstrukcije montažne hiše, dobavo in montažo montažne hiše, vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva, krovsko-kleparska dela in dokončanje fasade. Z naštetimi izvedbenimi gradbenimi deli je zaključena 3. (podaljšana) gradbena faza montažne hiše.
     
    Organizacija gradbišča
    Za organizacijo gradbišča je zadolženo gradbeno podjetje, izbrano s strani investitorja, ki izvaja vsa gradbena dela. Organizacija gradbišča zajema postavitev gradbiščne table, ki jo je dolžan postaviti investitor ali pa jo po dogovoru postavi izvajalec, načrt ureditve gradbišča in zavarovanje v času gradnje montažne hiše in postavitev prostorov za delavce (wc, garderobe).
     
    Izdelava konstrukcije montažne hiše
    Izdelava konstrukcije montažne hiše zajema osnovne elemente z montažo, kamor prištevamo vse zunanje stene z vgrajeno toplotno in zvočno izolacijo ter dodatno izolacijsko fasado na kateri je že nanos nosilnega sloja fasadne malte z vgrajeno armirno mrežico in vgrajenimi požirkami ter elektro dozami po PZI projektu, Vse notranje stene z vgrajeno toplotno in zvočno izolacijo ter vgrajenimi požirkami in elektro dozami po PZI projektu, elemente stropne konstrukcije z vgrajeno toplotno in zvočno izolacijo na pohodni strani in zaključeno s pohodno lesno ploščo. Na spodnji strani stropne konstrukcije se nahaja obloga iz mavčno kartonske požarno odporne plošče. V izdelavo konstrukcije montažne hiše je všteta tudi strešna konstrukcija z vgrajeno toplotno in zvočno izolacijo ter vsemi potrebnimi folijami, notranja stran le-te pa je obdelana z mavčno kartonskimi požarno odpornimi ploščami.
     
    Dobava in montaža montažne hiše
    Dobava in montaža oz. gradnja montažne hiše sta prav tako všteti v osnovno izvedbo zunaj gotove montažne hiše. Prefabricirane elemente konstrukcije montažne hiše je potrebno po dokončanju dostaviti oz. prepeljati na lokacijo gradbišča, kjer se posamezni elementi sestavijo.
     
    Vgradnja zunanjega stavbnega pohištva
    Vgradnja zunanjega stavbnega pohištva zajema vgradnjo oken in vhodnih vrat. Zunanje stavbno pohištvo se običajno vgradi že v proizvodnji ter kot tako prepelje na gradbišče vgrajeno v posamezne zidove oz. montažne panele hiše.

    Krovsko-kleparska dela
    Krovsko-kleparska dela zajemajo pokrivanje montažne hiše s strešno kritino in montažo vseh žlebov hiše.
     
    Zunanja slikopleskarska dela
    Zunanja slikopleskarska dela so zadnja v vrsti del, ki so vključena v osnovno izvedbo montažne hiše oz. t.i. zunaj gotovo montažno hišo. Zunanja slikopleskarska dela zajemajo izvedbo zaključnega sloja fasade objekta, ki obsega obložitev s toplotno izolacijo ter izdelavo in nanos ometa.
     
    Čas izvedbe zunaj gotove montažne hiše
    Zaključek krovsko-kleparskih del in fasade je tudi končanje 3. (podaljšane) gradbene faze. Zunaj dokončana montažna hiša se izvede do faze, kjer se montažno hišo zapre in zaščiti pred zunanjimi vremenskimi vplivi ter morebiti pripravi na nadaljnja zaključna dela. Montaža zunaj gotovega objekta, skupaj s krovsko-kleparskimi deli in zaključnim slojem fasade se v povprečju izvede v 2,5 meseca.

    Celotni povprečni čas izvedbe zunaj gotove montažne hiše, z upoštevanjem izvedbe temeljne plošče, čakalne dobe in izdelavo elementov v proizvodnji ter montažo na gradbišču, je 7 mesecev.

    Opomba: pri izračunu celotne časovne izvedbe zunaj gotove montažne hiše je upoštevana čakalna doba za izdelavo elementov v proizvodnji 3,5 mesecev.
     
    2. CENA ZUNAJ GOTOVE MONTAŽNE HIŠE
    Cena zunaj gotove montažne hiše je odvisna od ponudnika oz. proizvajalca montažnih hiš, oblike in zasnove montažne hiše, velikosti montažne hiše, linije oz. tipa montažne hiše, oblike strehe, vgrajenih materialov, konstrukcijskega sistema montažne hiše in podobno.

    Cena zunaj gotove montažne hiše se giblje v razponu od 133. 895 do 194. 180€. Zapisano drugače, cena zunaj gotove montažne hiše je 975€/m2.

    Opomba: pri izračunu je upoštevana montažna hiša velikosti 170 m2.

    Strokovni članek 8727
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše
    10
    4

    ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


    10
    39

    Krovstvo in kleparstvo, Slobodan Milunović s.p.


    8.9
    0

    ENLES d.o.o.


    9.1
    0

    Z-PROJEKT, GRADBENI INŽENIRING, MATEJ ZADNIK S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane