Za področje

    Koliko časa traja montažna gradnja hiše?

    Članek je koristil že 13658+ uporabnikom
    Ko je govora o montažnih hišah si večina posameznikov predstavlja gradnjo oz. izvedbo montažne hiše v 4 mesecih, kar pa velja za napačno domnevo. Že res, da je sama montažna gradnja hiše dejansko takšna, vendar se pod pojmom montaža objekta razume izvajanje del v času, ko so prefabricirani elementi montažne hiše že narejeni in prepeljani na gradbišče, kjer se začne njihova postavitev in sestava. Do sestavljanja in postavitve elementov montažne hiše pa je še nekaj vmesnih korakov, ki vam bodo vzeli nekaj dodatnega časa.
    Strokovni članek 13658
    Transport predizdelanih elementov na gradbišče velja za dejanski pričetek montaže objekta
    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. Kako dolgo v resnici traja gradnja montažnih hiš?

    Čas izvedbe montažne hiše je v splošnem odvisen od številnih dejavnikov, med katere prištevamo naklonjenost oz. ugodnost vremenskih razmer, obliko in velikost montažne hiše, izvedbeno fazo montažne hiše in nenazadnje tudi zasedenost v proizvodnem procesu.

    2. Izkop gradbene jame

    Organizacija gradbišča, izkop gradbene jame in izvedba temeljne plošče, so osnovna izvedbena začetna dela, ki sodijo v 1. gradbeno fazo. V prvi gradbeni fazi se naredi priprava terena, priprava gradbišča, zakoličenje objekta, izkop za temeljno ploščo ali klet in izvedba temeljne plošče ali kletnih prostorov.

    3. Temeljna plošča za montažno hišo

    Izvedba temeljne plošče se običajno naredi v enem dnevu, vendar se pozablja dejstvo, da se beton mora posušiti in doseže največjo trdnost po 28 dneh oz. po približno mesecu dni. Čas izvedbe gradbenih del v prvi fazi se v primeru podkletenega prostora še nekoliko podaljša in tako znaša približno 1,5 meseca.

    4. Izdelava montažne hiše - čakalna doba za izdelavo elementov v proizvodnji

    Podatek, ki vam ga vsaj pred podpisom pogodbe v podjetju običajno ne povedo, je t.i. čakalna vrsta za pričetek izdelave oz. prefabrikacije elementov v proizvodnji. Čakalna doba za pričetek predizdelave montažnih elementov v proizvodnji je lahko do 6 mesecev, kar konkretno podaljša celotni proces gradnje montažne hiše. Na koncu je potrebno še  dodati samo izdelavo elementov v proizvodnji, ki običajno traja slab teden dni.
    resničen čas2.jpg
    Izdelava prefabriciranih elementov v proizvodni hali.

    5.  Gradnja montažne hiše

    Transport prefabriciranih elementov iz proizvodnje na gradbišče velja za pričetek dejanske montaže objekta. Čas izvedbe montaže montažne hiše je v prvi vrsti odvisen od željene izvedbene faze montažne hiše. V primeru zunaj gotove montažne hiše do 4. gradbene faze, je povprečen čas izvedbe 2,5 meseca.
     
    Montažna hiša na delni ključ, kjer je poleg osnovnih izvedbenih del všteta še izvedba električnih in strojnih instalacij, zapiranje sten in stropov ter izvedba strojnih tlakov (estrihov) je končana v 4 mesecih.
     
    Čas izvedbe montažne hiše na polni ključ, kjer so vključena še vsa notranja slikopleskarska dela, izvedba finega razvoda instalacij, dobava in zagon naprave za ogrevanje (toplotna črpalka), parketarska in keramičarska dela, namestitev sanitarne opreme in izvedba notranjih stopnic ter notranjih vrat, je približno 5 - 6 mesecev. S končanjem vseh notranjih zaključnih del je omogočena vselitev v montažno hišo. Sočasno z vselitvijo se lahko prične urejanje okolice hiše.

    6. Kakšen je torej resničen čas gradnje montažne hiše?

    Čas izvedbe zunaj gotove montažne hiše je 7 mesecev, montažna hiša na delni ključ je zaključena v približno 9 mesecih, montažna hiša na polni ključ pa v 11 mesecih.
     
    Opomba: pri izračunu je upoštevana čakalna doba za začetek izdelave elementov v proizvodnji 3,5 meseca.
    Strokovni članek 13658
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše
    10
    15

    KROVSTVO KLEPARSTVO PIRC, Aleksander Pirc s.p.


    8.9
    2

    CIPROŠ d.o.o.


    8.9
    17

    GRADVIN, d.o.o.


    10
    4

    ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane