Za področje

    Cena montažne hiše

    Članek je koristil že 6562+ uporabnikom
    Cena montažne hiše je za kupca najpomembnejši podatek, na podlagi katerega se le-ta odloči o morebitnem nakupu oz. naročilu montažne hiše. Trg montažnih hiš je v Sloveniji močno razvejan s številnimi ponudniki oz. podjetji, pri katerih lahko naročimo svojo bodočo montažno hišo. Za vas smo navedli cene montažnih hiš po posameznih gradbenih fazah v primeru, da se odločite za montažno hišo na polni ključ, delni ključ ali le za osnovno izvedbo montažne hiše do 3. podaljšane gradbene faze.
    Strokovni članek 6562
    Cena montažne hiše je odvisna od marsikaterih dejavnikov
    Imamo kar 171 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. CENA MONTAŽNE HIŠE
    Cene montažnih hiš se v prvi vrsti razlikujejo od podjetja oz. proizvajalca montažnih hiš, velikosti montažne hiše in njene oblike, tipa montaže hiše, konstrukcijskega sistema in navsezadnje tudi od izvedbene faze montažne hiše. V nadaljevanju so zajete cene montažnih hiš po posameznih gradbenih fazah.

    Opomba: cene veljajo za montažno hišo velikosti 170 m2. Vsi podatki so preverjeni in natančni.
     
    Cena zunaj gotove montažne hiše
    V ceno montažne hiše do 3. gradbene faze so zajeti projektna dokumentacija, montažni objekt (zunanje in notranje stene), transport in montaža objekta, stavbno pohištvo (okna in vhodna vrata), žaluzije (motorčki spodaj in zgoraj), zunanje in notranje okenske police, leseno ogrodje stopnic, steklene balkonske ograje, proces predpriprave za fotovoltaiko, krovsko-kleparska dela, obdelava fasade montažnega objekta, žlebovi, les na tleh terase, izračun PHPP in test zrakotesnosti stavbnega ovoja.

    Cene zunaj gotovih montažnih objektov se gibljejo v razponu od 133. 895 do 194. 183€. Povedano drugače, cena na kvadratni meter površine montažnega objekta je 975€.
     
    Cena montažne hiše na delni ključ
    Cena montažne hiše na delni ključ zajema poleg zgoraj naštetih sestavin še razvode električnih instalacij in strojne instalacije (vodovod, kanalizacija, toplotna črpalka, rekuperator, razvod rekuperacije) in groba notranja zidarska dela (estrihi).
     
    Razpon cen montažne hiše na delni ključ se giblje od 178. 940 do 223. 115€. Tako je cena montažne hiše na delni ključ 1200€/m2.

    Opomba: pri ceni montažne hiše na delni ključ je upoštevana subvencija v višini od 2500 do 11. 250€, odvisno od ponudnika montažnih hiš.

    Cena montažne hiše na polni ključ
    V ceno montažne hiše na polni ključ oz. ključ v roke so, poleg prej omenjenih izvedbenih del, zraven zajeta še finalna zidarska dela (finalizacija sten in stropov) in izvedba notranjih stopnic.

    Cena montažne hiše na polni ključ se giblje v razponu od 215. 310 do 259. 640€. Povprečna cena montažne hiše na polni ključ na kvadratni meter površine tako znaša 1400€.

    Opomba: pri ceni montažne hiše na polni ključ je upoštevana subvencija v višini od 2500 do 11. 250€, odvisno od ponudnika montažnih hiš.

    Kaj ni všteto v ceno montažne hiše?
    Naj opozorimo, da zgoraj navedene cene veljajo izključno za proces gradnje oz. postavitev montažne hiše z vsemi njenimi prefabriciranimi elementi. Tako v ceno montažne hiše niso všteti stroški priprave in izkopa gradbene jame, izvedba morebitnih kletnih prostorov, izvedba temeljne plošče, izvedba vseh priključkov na javno komunalno omrežje in navsezadnje tudi zunanja ureditev okolice montažne hiše. Podjetje montažnih hiš nima nič opraviti z naštetimi izvedbenimi deli, saj ste za njih zadolženi izključno sami. Po dogovoru vam lahko podjetje seveda pomaga pri izbiri ustreznega izvajalca.
     
    2. PRIMERJAVA CENE MONTAŽNE HIŠE Z ZIDANO HIŠO
    Za primerjavo cene med klasično in montažno hišo je prvi pogoj za realno primerjavo enaka velikost obeh tipov hiš. Nadalje je cena montažne hiše odvisna od gradbene faze, v kateri prevzamemo hišo, zato je pomembno, da se naredi primerjava zidane hiše in montažne hiše na ključ.
     
    Montažna gradnja je v povprečju za minimalno 15% dražja od klasične, zidane gradnje. Pri tem sta upoštevana objekta enake velikosti, z enakimi izolativnimi lastnostmi sten in oken.

    Strokovni članek 6562
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 171 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 171 izvajalcev za področje Montažne hiše
    9.1
    2

    EKOART d.o.o.


    9.5
    0

    OBEN-AUF, d.o.o.


    9.4
    0

    ENLES d.o.o.


    9.1
    0

    ALFA NATURA d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane