Za področje

    Statistika izdanih gradbenih dovoljenj v juliju 2017

    Članek je koristil že 2356+ uporabnikom
    Statistični urad Republike Slovenije je julija 2017 zabeležil 532 izdanih gradbenih dovoljenj za stavbe, od katerih jih je bilo 237 izdanih za stanovanjske stavbe in 295 za nestanovanjske stavbe. Če primerjamo podatke s prejšnjim letom v juliju, je bilo letos število izdanih gradbenih dovoljenj nižje za 14%, prav tako je v letošnjem letu nižja površina predvidenih stavb, in sicer za 5%.
    Strokovni članek 2356
    V juliju 2017 je bilo izdanih 532 gradbenih dovoljenj za stavbe
    Imamo kar 550 izvajalcev za področje Gradbeno dovoljenje:

    1. ZABELEŽENI PODATKI O IZDAJI GRADBENIH DOVOLJENJ ZA JULIJ 2017

    Stanovanjske stavbe
    Večina gradbenih dovoljenj, ki so bila izdana za stanovanjske stavbe, je zajemala področje enostanovanjskih stavb, in sicer kar 97%, le 3% so pripadali  na področju za večstanovanjskih stavb. V tem primeru se nobeno izdano gradbeno dovoljenje ni nanašalo na gradnjo stavb, ki bi bile namenjene za posebne družbene skupine. Skupna površina stanovanjskih stavb, načrtovanih v juliju 2017, naj bi znašala 63452 m2.

    Nestanovanjske stavbe
    V primerjavi z junijem 2017, je bilo letos izdanih gradbenih dovoljenj za nestanovanjske stavbe (gostinske stavbe, poslovne in upravne stavbe) nekoliko manj, število izdanih gradbenih dovoljenj za trgovske stavbe in stavbe za storitvene dejavnosti je bilo v primerjavi z junijem 2017 enako, število izdanih gradbenih dovoljenj za druge načrtovane nestanovanjske stavbe pa je bilo v primerjavi s prejšnjim mesecem več. Skupna površina nestanovanjskih stavb, načrtovanih v juliju 2017, naj bi znašala 69386 m2, kar je za 3% več v primerjavi s površino nestanovanjskih stavb, načrtovanih v juniju 2017.

    Novogradnje
    V juliju 2017 je bilo za novogradnje izdanih 522 gradbenih dovoljenj, kar znaša 98%, preostala 2% sta se nanašala na izdajo gradbenih dovoljenje za spremembo namembnosti. Površina novogradenj, načrtovanih v juliju 2017, znaša 129204 m2. V primerjavi z junijem 2017, sta bila število izdanih gradbenih dovoljenj in površina predvidenih stavb večja, kar gre pripisati večjemu številu gradenj enostanovanjskih stavb.

    Število načrtovanih stanovanj v juliju 2017
    Z izdanimi gradbenimi dovoljenji za stavbe, je bila v juliju 2017 načrtovana gradnja 278 stanovanj, od katerih jih je bilo 277 načrtovanih v stanovanjskih stavbah in eno v nestanovanjski stavbi. Število načrtovanih stanovanj v enostanovanjskih stavbah naj bi bilo 230, število načrtovanih stanovanj v večstanovanjskih stavbah pa 47. Povprečna površina enega stanovanja v enostanovanjskih stavbah bi naj znašala 159 m2, v večstanovanjskih stavbah pa približno 80 m2.

    Število stanovanj po posameznih statističnih regijah
    Največ stanovanj je v juliju 2017 načrtovanih v podravski statistični regiji, in sicer 93 (33%), v osrednjeslovenski statistični regiji je število načrtovanih stanovanj 53 (19%), sledi gorenjska statistična regija s 25 stanovanji (9%), savinjska statistična regija z 21 stanovanji (8%) in jugovzhodna statistična regija, v kateri je število načrtovanih stanovanj v juliju 2017 18 (6%). V preostalih statističnih regijah je skupno število načrtovanih stanovanj v juliju 2017 68 (25%). Najmanj stanovanj se glede na podatke načrtuje na območju Primorske in Notranjske.

    Vir: Statistični urad Republike Slovenije

    Strokovni članek 2356
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Gradbeno dovoljenje?

    Imamo kar 550 izvajalcev za področje Gradbeno dovoljenje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 550 izvajalcev za področje Gradbeno dovoljenje
    9.1
    1

    Fidea Primož Fidler s.p.


    8.9
    0

    Detajl d.o.o.


    10
    1

    IPG Igor Pivec s.p.


    10
    1

    BERNIX furniture design, Ekaterina Bernik s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane