Za področje

    Položaj notranje opreme in instalacij

    Članek je koristil že 2949+ uporabnikom
    Čeprav se na prvi pogled zdi, da razporeditev notranje opreme in instalacije v prostoru nimajo kaj dosti skupnega, se motite. Vrstni red, pri katerem so vse instalacije in zidovi že nameščeni, mi pa se lotevamo razporejanja notranje opreme, velja za napačno izbiro. Za oba segmenta načrtovanja je nujno, da se ju lotimo sočasno, pravzaprav se najprej lotimo umestitve in ureditve notranje opreme, ki naj narekuje točno pozicijo instalacij.
    Strokovni članek 2949
    Kuhinja spada poleg kopalnice med prostore z največjim številom instalacijskih priključkov
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    1. PRILAGAJANJE IZRISA OBSTOJEČIM PRIKLJUČKOM – NAPAKA!
    Vse instalacije so narejene po načrtu PGD, ki ga zahteva upravna enota. V primeru bolj sodobnega in drznega opremljanja prostora je tak načrt instalacij velikokrat neustrezen. Največja težava se pojavi v kuhinji in kopalnici, ki vsebujeta veliko različnih instalacijskih priključkov, obenem pa sta oba prostora, ki nam bosta služila za daljše obdobje in pri katerih je prenova dolgotrajen in mučen proces. Zato je toliko bolj pomembno, da sta tako kuhinja, kot tudi kopalnica estetsko in funkcionalno zasnovana.

    Na načrtu oz. izrisu instalacij in opreme je postavitev morda ravno takšna, kot smo si jo želeli, ko pa se zadeva in opremljanje prenese v prakso oz. dejanski prostor, pa se nemalokrat zatakne. Zato je pomembno, da se poglobimo v izris in natančno preučimo vse detajle glede postavitve opreme in instalacijskih priključkov. Nemalokrat recimo ugotovimo, da naša kuhinja izgleda preveč nametana in po videzu absolutno precej oddaljena od sanjske kuhinje, ki smo jo zasledili v salonu pohištva.

    Kaj storiti v primeru napake pri opremljanju?
    Prvo, kar nam pride na pamet je pohištvo po meri. Izdelava pohištva po meri velja za praktično rešitev, vendar tudi ne edino. Čeprav si v fazi opremljanja doma več ne želimo obiskov izvajalcev, pa je vseeno po drugi strani vredno potrpeti in premakniti električne priključke in vodo, kar izvajalcem vzame največ 3 dni dela. Zavedati se moramo namreč, da svoj dom opremljamo za več kot 20 let, zato si prizadevamo omogočiti takšno postavitev notranje opreme, kot smo si jo zamislili in s katero bomo zadovoljni še vrsto let.

    2. OSVETLITEV
    Osvetlitev je prav tako pomemben element, ki vpliva na razporeditev notranje opreme, zato naj bo ustrezna osvetlitev zasnovana že v fazi pred pričetkom gradnje. Razsvetljava že vrsto let ne predstavlja le posameznih visečih luči v spuščenem stropu ali recimo množico vgradnih halogenskih sijalk. Projekti in načrtovanje sledijo najnovejšim trendom na področju varčevanja z energijo, zato je potreben posvet s strokovnjakom. Ključ do funkcionalno, skladno in estetsko opremljenega doma je v pravočasnem načrtovanju in razporeditve notranje opreme, da se izognemo morebitnemu prestavljanju instalacij in dodatnim stroškom.

    Vgradne oz. potopne vtičnice so praktična rešitev za priklop na elektriko
    Vgradne oz. potopne vtičnice so praktična rešitev za priklop na elektriko


    Strokovni članek 2949
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    10
    5

    Uroš Špile, s.p.


    9.8
    0

    ARK Arhitektura Krušec d.o.o.


    10
    1

    PROJEKTANT - PROJEKTIRANJE IN GRADBENI INŽENIRING EDDY MATIJA FATUR S.P.


    9.3
    1

    Arhitektura, Gašper Kogelnik s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane