Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Arhitekturne skice in kolaži

    Članek je koristil že 3934+ uporabnikom
    Tako kot visokokakovostne arhitekturne vizualizacije, sodijo med predstavitvene tehnike prostora tudi arhitekturne skice in arhitekturni kolaži. Arhitekturne skice in kolaže bi lahko opisali kot osnovne predstavitvene tehnike. Zakaj osnovne? Edini razlog je v tem, da jih je večina narejenih oz. izdelanih v fazah idejne zasnove in konceptov, kjer bodisi arhitekt ali drugi oblikovalec išče razne variante, jih dopolnjuje in spreminja, kar je osnovno vodilo oz. proces za celovito končno rešitev.
    Strokovni članek 3934
    Arhitekturni kolaž je tehnika dodajanja materialov in barv na ploskve oz. površine
    Imamo kar 304 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

    1. ARHITEKTURNE SKICE
    Arhitekturne skice veljajo za proces prvega prenosa arhitektovih idej na list papirja. S pomočjo skic si arhitekt beleži ideje oz. idejne zasnove in različne variante le-teh, ki so ključne za dosego končnega stanja oz. rešitve. Arhitekturne skice igrajo pomembno vlogo pri komunikaciji med arhitektom in investitorjem. Skice je poglavitno orodje arhitekta, ki omogoča arhitektovo izražanje in komunikacijo s posamezniki.

    Croquis
    Posebna vrsta skice je croquis. Croquis je francoski izraz za hitro skico, ustvarjeno v le nekaj minutah. Poglavitni namen croquis-ja je hitri prikaz bistva določenega prostora, objekta ali krajine, pri čemer se skica ustvari z le nekaj potezami, vendar je z nje kljub temu moč razbrati poglavitno strukturo ter njeno bistvo.

    Pripomočki
    Svinčnik že od nekdaj velja za osnovni risarski pripomoček, seveda pa ne edini. Flomastri, kemični svinčniki, penkala, črnila in tuši, so prav tako sestavni pripomočki za ustvarjanje arhitekturnih skic.

    2. ARHITEKTURNI KOLAŽI
    Kolaž je predstavitvena tehnika, kjer je predstavljen 2D ali največkrat 3D prostor, v tehniki lepljenja oz. dodajanja materialov na ploskovne površine. Pogostokrat se kolaž naredi v različnih variantah za isti prostor obdelave, recimo dnevno sobo. Tako se recimo naredi široka paleta materialov, kateri se potem dodajajo na ploskovne površine. Poanta je prav v širokem spektru materialov, kjer se preverijo različne rešitve in najustreznejše kombinacije le-teh. Kolaž se od običajne arhitekturne vizualizacije oz. renderja razlikuje po tem, da ne zajema oz. vsebuje računalniškega procesa renderiranja (obdelave slikovnih točk), barvnih in tonskih olepšav, senčenj in podobno.
    Uporabno programsko orodje za izdelavo kolaža je program za obdelavo slik Adobe Photoshop, s pomočjo katerega se enostavno označijo ploskve, katerim dodajamo in nanašamo različne materiale in njihove kombinacije.

    Uporaba različnih materialov in kombinacij na objektu
    Uporaba različnih materialov in kombinacij na objektu


    Arhitekturne skice so osnova pri izdelavi idejnih zasnov
    Arhitekturne skice so osnova pri izdelavi idejnih zasnov


    Strokovni članek 3934
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje 3d vizualizacija, renderji?

    Imamo kar 304 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 304 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji
    9.3
    0

    NAINO d.o.o.


    8.9
    0

    DANS, arhitekti, d.o.o.


    10
    3

    Industrijsko oblikovanje Gregor Stražar s.p.


    9.3
    1

    Vizualizacije in arhitektura, Gregor Blaj s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane